29 September 2014

Min hårresa då.. Skrev ju sist om att jag hade blekt håret eftersom jag ville bli blond igen och sådär. Bland annat därför. Och nu.. Ja. Känns som jag borde ha låtit bli håret. För det gick inte så jättebra, alls.
 
Vi börjar från början då.
 
Så här såg mitt hår ut innan jag började bleka det igen för strax över en vecka sen:
 
 
Utan blixt och med blixt. Låtsas som ni inte ser högen med skräp till höger om mig.
Hade ju blivit lite långt faktiskt! Halvvägs över ryggen i alla fall, färgen var lite sådär kanske. Fin på ett sätt, men jag var less.
Så jag blekte håret.
 
 
Tadaa! Blond blev det. Typ. Med gul/orange/vitt i hårbotten, som det brukar bli.
 Färgen mitt i håret var riktigt envist och ville inte riktigt släppa lika bra som i resten av håret.
 
Såg tufft ut i en fiskbensfläta dock!
 
Sen tänkte jag.. "Ja, håret blev ju inte SÅ skadat av blekningen nu, så det BORDE ju räcka med att vänta en vecka så kan jag bleka igen?" ... Misstag nummer ett.
 
Nu har jag inga bilder på detta steg, eftersom allt gick fel. Det kändes först som om håret inte släppte mer färg, så jag fick den briljanta idén om att tvätta håret med silvershampoo efter jag sköljt ur blekmedlet ut håret. Misstag nummer två.
 
Nu vet jag inte riktigt om det var blekningen eller silvershampoot som var boven, men kort och gott så förstörde jag mitt hår. När jag handdukstorkat håret efteråt så kändes håret jättekonstigt. Kände på håret och drog jag lite i det så fick jag en boll av hår i handen. Oj då.  Det var mest på framsidan av håret, runt ansiktet, som blev mest skadat. Så jag hade på en stor klick av hårinpackning i hela håret, satte på plast och en halsduk över huvudet och lät det vara i ett par timmar. När timmarna gått och jag sköljt ur håret så märkte jag att det fortfaraande var skadat, så jag bestämde mig för att klippa av det värsta. Blev väl över en decimeter som försvann, om inte mer. Från att ha varit ner över bröstet till att vara en bit nedanför axlarna fick det bli.
 
SEN tänkte jag att.. ja, har redan förstört håret. Så jag hade i en extremfärg som var min ursprungliga plan, anledningen till varför jag blekte håret.  Det blev sådär.
 
 
Detta är just efter jag handdukstorkat håret, hade i extremtoningen i håret i typ 2 timmar (det är vårdande så det är faktiskt bra för håret). Största problemet var att burken jag hade inte räckte över hela håret. Hur jag hade gjort om inte håret blivit skadat och jag inte behövt klippa håret har jag ingen aning om, men det behöver jag inte heller tänka på nu. Så.. Det blev väldigt fläckigt.  Men ganska tufft ändå.
 
 
 
Så.. ja. Nu har jag alltså rosa hår. Detta var min plan från början, men det blev ju inte riktigt som tänkt. Saknar mitt långa hår, men hår växer ju. Är dock sugen på att kapa håret ännu mer eftersom jag fortfarande har en del skadat hår, men det kan jag ju göra senare också.

Färgen ska hålla i ungefär 6 veckor, sen får jag se hur jag gör med håret efter det. Vill ju fortfarande bli riktigt blond igen, men är rädd att håret ska bli skadat igen. Får väl fundera lite under tiden jag har rosa hår.
 
Lika bra att passa på när jag ändå pluggar fram till sommaren.
 

21 September 2014

Igår gjorde jag något dumt..
 
 
Ni trodde kanske att jag skämtade då jag pratade om att jag skulle bleka sönder håret igen och bli blond? Det trodde jag med faktiskt.. Men nä. Är trött på mitt tråkiga hår som ändå inte vill behålla färg så bra i längderna. Då kan jag ju lika gärna göra så hela håret blir en färglös massa som likt ett svart hål absorberar alla färger. Eller tvärtom.
 
Nåja, jag har en plan i alla fall och det kommer ta en stund innan det blir bra, får jag hoppas i alla fall. Fattar dock inte varför jag jämt glömmer bort hur jobbigt det är att göra håret ljusare, särskilt om man har rött hår från början. Jag borde veta att det inte räcker med att bleka håret en gång, även om mitt hår blev ordentligt mycket ljusare efter första gången. Har dock en hel del gult och orange färg kvar i håret som jag måste bleka ytterligare en gång innan jag kan ha i silvershampoo.
 
Ungefär så här är färgen nu:

 
Kommer bättre bilder när håret inte ser jättehemskt ut (det gör mitt hår alltid då det är nyfärgat, nu när jag blekt det är det extra hemskt, ser typ ut som hö då det är utsläppt).
 
Vår Dahlia har blivit så himla snygg nu när jag flyttade den inomhus. Då den var ute hade den bara ett par blommor som blommade på en och samma gång, nu ser den ut så här:
 
 
Så många blommor! Har redan börjat planera lite hur balkongen ska se ut nästa sommar också. Har lite idéer om jättemycket grönt och blommor, kanske solrosor också. Klätterväxter som ska få klättra på nätet vi har på balkongen. Kommer bli så mysigt hoppas jag.
 
TIll sist blir det en bild på en hemmagjord räkmacka. Det är så gott
.
 
 
Ser typ ut som om någon bara hällt lite ingredienser på en tallrik. Nåja.
 
 

11 September 2014

Tänkte passa på att skriva lite i bloggen nu när jag egentligen är färdig med veckans skolarbeten. Har dock lektion om en timme ungefär så får skriva lite snabbt så jag hinner med att äta lunch och gå ut med Samus och sådär.
 
Hur går det med skolan än så länge då? Jo. Tror jag känner mig hemma, kändes faktiskt skönt att komma in i pluggandet igen. Igår fick jag nån pluggknäpp och var helt fast i skolböckerna och tog fram gamla böcker från etnologin då jag skulle besvara skoluppgifter. Så ja, än så länge går det bra.
 
 
Annars då? Jo, i tisdags var vi hos veterinären med Samus. Blev en efterkoll eftersom vi gett henne dietmat i 8 veckor nu för att se efter om hon har foderallergi och om det är anledningen till att hon har så dåliga tassar hela tiden.
 
Tassarna HAR ju blivit bättre nu, så troligtvis är det något i maten som gör att det kliar i tassarna. Nu ska vi ge hennes gamla vanliga mat i 2 veckor och se efter om tassarna blir dåliga igen. Hon har något på tassarna också som veterinären trodde kunde vara så kallat furunkulos, men var inte helt säker, vi skulle ändå behandla det som om det vore det och fick därför en miljard olika mediciner som hon ska ta varje dag, både tabletter, nån vätska som ska sväljas och så en salva. Nytt schampoo till framtassarna också.
 
Är lite jobbigt med en sjuk hund, men förhoppningsvis så blir hon bättre och då är det värt med allt bök. Hon är ju vår lilla pruttgris.
 
 
Ledsnaste tjejen i badkaret.
 
 
Konstigaste sovställningarna..
 
 
Mysigaste i världen.
 
 
Och helt underbar. Det är vår lilla Samus.
 
Har plockar chilis! Jängt upp de på tork har jag också gjort. Helt plötsligt blev en grön chili röd EFTER att den plockats. Konstigt.
 
 
Vardagsrummet känns så mysigt nu med de nya ljusen som jag satte upp här förra veckan.
 
 
Blir nog jättemysigt då det blir ännu mörkare och kallare.
 
Vad är det med alla flugor som invaderar lägenheten, eller är det bara hos oss? Har en miljard bananflugor igen och stora flugor som landar på en och går på armar och ben och kittlar en. Den här däpte vi till Speedy Gonzales eftersom den var så snabb så inte ens Samus kunde fånga och äta upp den.
 
 
 
Nu ska jag strax ut med Samus och sen blir det mat.

6 September 2014

Tja bloggen. Höll på att skriva att det var Augusti i rubriken, men det är det ju inte. Märks ju hur stor koll jag har på dagarna. Det kan nog dels bero på att jag varit typ DÖDSFÖRKYLD i en vecka snart. Börjar bli bättre nu, så det är ju bra! Men att vara jättesjuk och må dåligt var ju kanske inte jättekul med tanke på att skolan började igen alldeles nyss.
 
Ja, skolan då? Nu kanske folk undrar "ALLTSÅ ÄR DU INTE KLAR MED SKOLAN SNART?!". Och det är väl en bra fråga egentligen. Så jag tänkte att jag skulle passa på att klarna ut lite saker angående skolan nu när vi ändå är inne på ämnet.
 
Så, Jonna, vad är det du studerar egentligen?
 
Just nu läser jag ett magisterprogram inom konstvetenskap, tog ju kandidatexamen nu i våras och tänkte bygga på det lite mer. Egentligen var jag inte ens säker på att jag skulle plugga mer nu i vår, eftersom jag var reserv både på första och andra uttagningen till utbildningen. En vecka innan skolstart så fick jag dock ett mail om att jag hade tagit mig in ändå och jag tackade genast ja.
 
Så vad BLIR man när man har magisterexamen i konstvetenskap då?
 
Ja, ämnet jag läser nu är ju inte riktigt som exempelvis sjuksköterske- eller läkarprogram där man automatiskt blir sjuksköterska eller läkare då man läst klart (tror jag i alla fall?), så på så sätt så BLIR jag inte direkt någonting av det, i alla fall inte på samms sätt som i de mer praktiska utbildningsformerna. Istället kan jag kalla mig själv för konstvetare och, eftersom jag även studerat 60 poäng etnologi, folkvetare. Med magisterexamen i bagaget så kan jag arbeta som exempelvis museitjänsteman, intendent vid ett konstmuseum, forskningsassistent, konstkritiker eller antikvarie.
 
Man kan ju tycka att det är lite kass framtidsutsikt på sådana arbeten jämfört med exempelvis förskollärare, men jag har ju provat det där med att studera någonting jag inte är intresserad av och det gör jag ogärna om. Så om det slutar med att jag till slut får arbeta med någonting som inte alls har med det jag studerar att göra så får det väl vara så, det viktiga för mig är att jag försökt i alla fall. Jag bryr mig inte så nämnvärt om att folk skrattar till sådär nedlåtande då jag förklarar vad jag studerar, eller om jag får kommentarer från folk som läst min blogg som undrar varför jag slösar bort tid och studiemedel på att studera något så korkat (som om folk jag inte ens känner har någonting att göra med min ekonomi eller framtid?). För tydligen har jag på något sätt och vis blivit vuxen, vilket innebär att jag själv står för mina egna val. Gillar folk inte det så är det väl synd om dem antar jag.
 
Jag säger bara en sak: En av frågorna i Vem Vet Mest nu i höst hade att göra med min kandidatuppsats vilket resulterade i att jag svarade rätt på frågan. Så där fick ni, alla som misstrott mig, jag hade visst användning av kunskapen jag fått från min utbildning.
 
Så är det, kära läsare. Tänkte avsluta med lite bilder på vardagsrummet , köpte lite nya saker dit nu i veckan:
 
 
Lite mysbelysning.
 
 
Fuskpläd till Samus bänk.
 
 
När hon inte försöker äta upp den så tycker hon den är mysig att ligga på.
 
 

RSS 2.0