Vårkänslor

Vad skönt det är med lite varmare väder, riktigt skönt att kunna ha vädringsfönstret i köket öppet utan att vara rädd för att få kallbrand över hela kroppen.
Var över 4 plusgrader under dagen faktiskt. Hoppas det inte kommer en ny "extremkyla" över landet igen, vill verkligen att det ska bli vår snart.

Har haft ont i magen sen i torsdags.
Vet inte riktigt varför, men idag har den varit mycket bättre i alla fall.
Kanske har fått i mig gluten av misstag, är ju lätt hänt när man har ett så litet kök som vi har och när Fredrik äter vanligt bröd. Är man inte försiktig så kan ju någon smula hamna på min mat.
Det konstiga är bara att det inte är samma slags magont som jag brukat få förr om jag blivit "gluteniserad", men jag vet inte vad det kan vara annars.
Nu känner jag mig visserligen lite trött i lederna, vilket är ett vanligt symptom, men jag har städat väldigt mycket idag också, så kan ju bero på det med.
Lär ju se de kommande veckorna hur jag mår, får jag näringsbrist eller blir nedstämd utan anledning så kan vi nog gissa på att det är gluten jag fått i mig.
Borde väl vara van vid att ha magont, så ofta som jag brukar ha det. Nästan så man borde bli orolig när jag inte har ont i magen istället.

Nåja, nog med gnäll.
Har kommit på en liten idé. Ska inte prata om det så mycket just nu, utan ni får se det sen. Kanske redan imorgon om vi har tur!
Är lite spännande faktiskt, mest för mig kanske eftersom det är något som kommer få mig att tänka till.

Detta inlägg presenterades i samarbete med LådKatten.

Han älskar verkligen lådor.

Köpglädje

Det var kärlek vid första ögonkastet.
Igår kom den, min nya älskling(eh.. ja.. efter Fredrik förstås!)

Vad skärmen ser smutsig ut då man tar bild med blixt..
En ZTE Blade! Den är riktigt söt och än så länge är den helt underbar. Väntar bara tills 2.2 släpps till den, så ska den bli ännu bättre.

Mobilen jag hade innan var ju bra den med, kunde ringa, sms:a och sådär.. Men tyvärr kunde jag inte ha den som väckarklocka eftersom det inte gick att ha alarm som ringde varje dag vid samma tid(vilket jag behöver känner jag).. utan man var tvungen att sätta om larmet efter varje gång.
Lat som jag är så använde jag mobilen som jag hade innan min gamla mobil som väckarklocka, eftersom den hade återkommande alarm, medans jag använde den andra som vanlig mobil.
Nu har jag ju allting jag behöver och lite till med Bladen.
Bästa köpet på väldigt länge, kan jag lugnt påstå.

Ska skicka min gamla mobil "hem" till Stockholm så pappa får använda den.

Skola

Har inte skrivit på ett tag, mest för att det inte riktigt funnits så mycket att skriva om direkt.
Har visserligen beställt en ny mobil, men den får jag skriva om mer då den kommer. Får den säkert inte innan helgen, men håller tummarna för att jag har den i handen på måndag åtminstone.

Just nu känner jag mig rätt trött, vaknade vid 5 och kunde inte somna om. Fick väl kanske 4 timmars sömn sammanlagt inatt. Mina återkommande sömnproblem tycker om att hälsa på som de vill.
Nåja, var inte allt för dåligt egentligen, för då jag låg i sängen i min sömnlöshet så tänkte jag mycket och jag fick många idéer till arbetsproverna som jag verkligen måste börja göra klara snart.
Skissade ner idéerna och har de på ett säkert ställe nu, vilket inte är lika med mitt huvud eftersom det är väldigt bra på att glömma bra idéer ibland.

Dessa arbetsprover..
Jag vet inte, det var precis såhär förra året då jag gjorde arbetsproverna, att jag kände att "är det ens värt att skicka in dem?".
Då verkade det ju inte vara det eftersom jag inte kom in, tror inte ens mina arbetsprover blev godkända, vet inte ens varför de inte blev det, orkade inte kontakta dem och fråga eftersom det kändes meningslöst.
Men nu har jag i alla fall dessa tankar igen, ska jag verkligen söka igen? Är det här något jag vill, om jag nu mot förmodan skulle ta mig in? Kommer jag att orka? Kommer jag att passa in?

Är nog lite därför som jag haft det lite svårt att påbörja arbetsproverna, varför min skaparlust varit på noll på senaste tiden.
Men jag ska göra klart dem i alla fall.
Det värsta som kan hända då jag skickar in dem är väl att jag får ett till nej (och kanske krossade drömmar).
Visst vore det fantastiskt om saker och ting gick bra för mig i livet för en gångs skull?

Avslutar detta med ett av arbetsproverna som jag gjorde förra året, till en annan utbildning än den jag tänkte söka till i år.





Längtan efter en hund.

Fredrik och jag har bestämt oss för någonting... eller nästan iaf.
Vi har nästan bestämt att när vi flyttar till större lägenhet så kommer vi nog att skicka in intresseanmälan på att bli Fodervärdar åt Försvarsmakten!


Bilden kommer härifrån.

Känns ju egentligen som det ultimata, eftersom vi båda vill ha hund och man är fodervärd åt dem i 1,5 år, så då får vi känna på ifall det skulle fungera för oss att ha en hund.
Det jobbiga blir ju att bli fäst i hunden och sedan vara tvungen att lämna tillbaka den, men det finns en chans att man får köpa den väldigt billigt ifall den inte klarar av L-testet som den genomför vid ungefär 18 månaders ålder.

Försvarsmakten skickar med allt man behöver första tiden och dessutom så betalar de för allt foder och alla eventuella veterinärkostnader, utöver det får man en liten ersättning för att man tar hand om hunden.

Jag är då väldigt intresserad, även om det blir en schäfer, vilket inte är mitt förstaval när det kommer till att välja hund.
Schäfrar är ju brukshundar och kräver egentligen väldigt mycket jobb, särskilt om man samtidigt ska försöka träna den lite för att den ska klara av att bli en bra hund för Försvarsmakten.

Det är ju inte säkert att vi blir fodervärdar även om vi skickar in intresseanmälan, för man förstår ju att de vill skicka ut sina valpar till bra platser, och då kanske en lägenhet inte vore det bästa, blir nog inte bättre av att vi gärna vill hitta lägenhet på 3:e våningen heller..
Men får ju se! Förlorar ju inget på att försöka åtminstone! Men det blir ju kanske först då vi flyttat och det blir någon gång i framtiden.

En hundras som jag gärna skulle vilja ha är en American Straffordshire Terrier, eller Amstaff som man brukar kalla de för.


Bilden kommer härifrån.

Jag gillar den rasen, lite mindre i storlek än en schäfer, men fortfarande minst lika stark.. vilket vore en nackdel eftersom jag inte är så jättestark, men är vi noga med att lära den lydnad så blir det ju inga problem.
De ska vara väldigt tillgivna och stabila i sinnet, de kallas ju ofta för "Nanny Dog" eftersom de är så tillgivna, särskilt mot barn.
Visst finns det folk som är kräk som gärna använder sig av rasen som kamphund, men då har de verkligen tränat hundarna för att vara aggressiva.

En annan ras skulle ju isåfall vara Amerikansk Pitbullterrier. Men det är egentligen bara för att Annies bästa kompis och granne var en sådan. Jag gillade verkligen att han inte hade kuperade öron också, för de är mycket sötare när de ser ut som de "ska".
Här är en bild på honom som jag tagit!

Lite lik Amstaffer, men ändå inte.

Om jag ska vara ärlig så spelar ju inte rasen någon roll alls, för mig så skulle vad som helst fungera, bara det var en hund som trivdes med oss och som vi trivdes med.
Jag hade ju t.ex. aldrig tänkt tanken om att ha en strävhårig tax, men sen kom Annie och stal mitt hjärta.
Men grejen med raser är att vissa raser oftast är på ett sätt, och sättet en Amstaff är på känner jag skulle passa mig åtminstone.

Men vi får helt enkelt se hur det blir, är ju inte säkert att vi någonsin skaffar en hund. men man vet ju aldrig.

Drömmar om sommaren

Det händer inte så mycket här, som vanligt ungefär.
Idag var vi visserligen hemma hos en av Fredriks kompisar för att hjälpa till med att få en dator att fungera. Annars har vi varit hemma, tagit hand om chili- och tomatplantorna och frusit.

Igår var det -37.5 °C.. Nu var det med vindkyla inräknat och mitt i natten, men ändå. När jag skriver detta inlägg så är det -23.2 °C och konstigt nog så känns det inte så JÄTTEkallt.
Vi promenerade hem i den kylan och jag frös faktiskt inte så mycket alls, förutom möjligtvis på tårna. Måste införskaffa mig nya VARMA vinterskor till nästa vinter. Och täckbyxor.

Vill väl mest bara att det ska bli varmare, sådär varmt så man kan ha på sig t-shirt utomhus.. Eller kjol/klänning.
Längtar tills det blir tillräckligt varmt för att jag ska kunna ha på mig denna klänning mer ofta:

Syns inte så jättebra kanske, men det är nog en av de sötaste klänningarna jag någonsin har ägt. Köpte den på BikBok på mellandagsrean och priset var så lågt att det nästan hade varit kriminellt att INTE köpa den.

Känns kanske som att den är lite för "fin" för att ha på sig en vanlig dag bara.. Hade på mig den på nyårsafton även om det var lite kallt.
Men jag tycker ändå att någon borde gifta sig eller liknande så jag får ha på mig den innan den blir för liten! Sambolivet har gett mig några extrakilon och även om dessa kilon inte direkt var ovälkomna så syns det på klänningen att man ätit väldigt gott på senaste tiden.

Katterna mår bra också, även om de sover mesta delen av dagen. Ibland kommer de och vill kela och gosa, även tjejkatten har blivit mer social.

Avslutar inlägget med lite söta bilder på mina små sötingar.


Banan- och chokladkakor

Idag har jag gjort jättegoda kakor! De är både glutenfria och veganska.



Här är receptet om någon skulle vilja prova på dem någon gång.

Banan- och chokladkakor, ungefär 20 stycken

3 stora och mogna bananer, helst ska de vara mer bruna än gula.
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 dl havregryn
1,6 dl krossad mandel.
0,8 dl kokosflingor
1/2 tsk kanel
1/2 tsk salt
170-200g mörk blockchoklad
4 msk olivolja

Sätt på ugnen på 175 grader.
Blanda först alla torra ingredienser. Hacka chokladen i bitar och häll i det också.
Mosa bananerna i en skål och blanda i det med det torra, häll också i olivoljan.
Blanda riktigt ordentligt. Använd en matsked och gör kakorna ungefär 2 matskedar stora, sätt de på ett bakplåtspapper.
De ska vara i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter. Jag brukar ibland låta de stå i eftervärmen i ungefär 5 minuter till utöver de 15 minutrarna.

Ska de vara glutenfria så se till att använda Ren Havre, men tänk också på att det inte är alla glutenintoleranta som klarar av att äta ren havre heller.
Ska det vara veganska så se till att blockchokladen inte innehåller något animaliskt.
Jag brukar använda mig av hela mandlar som jag krossar i en mixer.


Spelfeber

Som de flesta som känner mig kanske redan vet så tycker jag väldigt mycket om spel.
Och med spel menar jag mest datorspel, men också på konsol.

Och nu kanske det mesta här i inlägget kommer bli som ett okänt språk för några som läser detta (förlåt mamma och pappa!).

Här hemma så har ju just nu en Nintendo64, Playstation, Playstation2 och Playstation 3, samt två datorer som klarar dagens nyare spel okej åtminstone. Dessutom så kanske Fredrik tar hit sin gamla Nintendo och Super Nintendo från sitt föräldrahem så vi får en stor och glad spelkonsolfamilj här hemma.

Ibland brukar Fredrik och jag spela spel ihop, oftast blir det över datorn, men vi försöker hitta bra spel till PS3 som det går att spela co-op på.

Senast spelade vi ut denna lilla pärla:


Eller åtminstone Story Mode, för finns ju massvis med community levels som vi kan spela senare.

Annars så spelar jag dessa klassiker:



Har inte kommit så långt i den just nu, är bara på Overture Part 1 än så länge, men måste säga att jag blivit lite smårädd över vissa delar, även om jag ogärna vill erkänna det för Fredrik när han frågar mig om jag blivit rädd än eller inte.
När jag är klar med dessa så ska jag nog fortsätta med Amnesia: The Dark Descent, vilket är utvecklat av samma personer som gjorde Penumbraserien.

Har också småstartat med att spela denna:


Tyvärr måste jag säga att jag än inte är så jätteimponerad, ÄN. Visserligen är jag preciiiis i början och jag vet att jag kommer säkert att tycka om spelet mer och mer ju mer jag orkar spela det, men jag blir lätt arg över spel. Jag kan bli riktigt arg faktiskt.
Därför brukar jag försöka att ta en paus i spel, eller helt enkelt sluta spela det spelet för stunden då jag känner att jag kommer bli förbannad snart och det är det jag gör just nu med Red Dead, eftersom min häst jag race:ade med blev dödad av en coyote så jag var tvungen att starta om den delen.
Nåja, lär ju spela det förr eller senare åtminstone.

Ett annat spel som jag spelar just nu är The Witcher. Det är andra gången jag spelar det, men jag har tyvärr ingen bild på det eftersom jag har den på mitt Steamkonto.
Just nu är detta spel ett av de spelen jag tycker absolut mest om och jag längtar jättemycket tills The Witcher 2 kommer nu i Maj.
Skulle vara skoj att ha Collectors Edition, eftersom den är fullspäckad med skoj grejer. Men får se hur det blir med det.

Jag fick förresten mitt paket som jag väntat så länge på nu idag.
Den innehöll denna T-shirt:


Och så glad som på bilden blev han över att ha fått den av mig!
Nä, men han blev väldigt glad över den iaf.
Jag vann den i en tävling som jag nyligen varit med i. Blev inget förstapris, vilket hade varit Dead Space 2 Collectors Edition till PS3, men delad 3:e plats var ju mysig ändå eftersom jag fick t-shirten.

Jag är rätt bra på att vinna tävlingar, vann ju denna i slutet av förra året:

Tyg-Cthulhu som jag gjort till Fredrik får vakta över den.

Matfest

Händer inte så mycket här i norrland just nu. Väntar på ett paket som aldrig verkar komma, väntar på att chilisarna ska växa och väntar på att det ska bli vår. Mycket väntande alltså.

Tänkte i alla fall visa lite bilder på vad för slags mat vi brukar äta här hemma, sånt brukar ju vara kul.
Vill först bara säga att jag inte är vegetarian, men eftersom jag bor tillsammans med en sådan, som även har "veganveckor" ibland, så blir det ju att mycket av maten jag äter blir vegetariskt, förutom någon köttbit då och då.

Man skulle ju kunna tro att blanda min glutenintolerans med vegetarisk kost skulle vara svårt, men det är väldigt lätt faktiskt, finns många glutenfria rätter som man lätt kan göra vegetariska(och även veganska om så behövs) och även mycket vegetariskt som går att göra glutenfritt.

Det är mest då det är färdiggjord mat, så som quornbiffar och liknande, som ofta innehåller gluten, som jag istället köper någon färdig köttbit till mig själv att äta på.

Vidare till de olika maträtterna!
De här är rätt blandade, vissa är luncher som jag ätit och andra är middagar.


Glutenfri tortellini!
Blev jätteglad då jag såg att det fanns att köpa här uppe i norr. En av mina favoriträtter faktiskt. Helst ska det vara bearnaisesås till också, men nu blev det istället en sallad gjord på ruccola, färsk champinjon och tomat.



Grönsaksbiffar med potatis och en hemmagjord sås gjord av gräddfil, senap och dill + kryddor. Även till det har jag ruccola och tomat.



Burgare! En veganburgare faktiskt, med veganbiffarna vi gjorde härom veckan. Har ganska mycket i burgaren, bl.a. tomat, saltgurka, hamburgersås, ruccola och ost. Till det lite gurka och potatisklyftor på sidan.



Egentligen inte min maträtt, men Fredrik ville att jag skulle ta bild på hans mat då jag tog bild på min burgare.



En väldigt god "röra", kan man nog kalla det. Morot, potatis och lite varierande rotfrukter som man först tärnar, sen kokar och sen steker ett tag. Till det en god sallad med ruccola(jag gillar verkligen ruccola!), spenat, gurka och tomat.



Lunch brukar oftast bli "gårdagens middag". Här en gryta gjort av sojastrimlor, tomat och wokgrönsaker som stekts i sojagrädde och kryddor. Och så ris till det + glutenfri baguette med ost på.



En av mina absoluta favoriträtter i hela världen: TACOS! Eller Nachos blir det ju här. Sojafärs med tacokryddor, tomat, gurka, lök, sallad med spenat i, avokado och turkisk yoghurt. Och nachos såklart.



Hemfriterad falafel. Mycket lätt att göra, väldigt billigt dessutom! 10kr för en förpackning på Överskottsbolaget(nu får ni ju inte gå och köpa upp allting så de är slut när vi ska köpa nya...). Ett paket räcker till 3 personer ungefär.
Potatisklyftor, ruccola+spenat och hemmagjord guacamole.



Och till sist: Risnudlelsoppa! Här har vätskan hunnit försvinna ganska mycket eftersom de kokade lite länge, men denna soppan är väldigt god! Grönsaksbuljong, fond, chiliflingor och tabasco, väldigt gott som sagt. Till det hade jag ruccola+spenat, en morot och en baguette.

Rätt varierat som man kan se, och de här är ändå bra en bråkdel av maten som vi äter.
Kanske kommer ett liknande inlägg i framtiden med mer maträtter, kanske t.o.m. recept och liknande.

Lägenheten

Jag vet att bloggen kanske ser lite konstig ut just nu, men det är för att jag försöker fixa till den lite så den blir lite snyggare..
Får dock se när det nu blir snyggare, för det är väldigt mycket jobbigt jobb eftersom jag inte hållt på med html eller liknande sen jag var 13 och gjorde hemsidor på angelfire om mina favoritband..
Nåja, såsmåningom lär det nog bli snyggare här, får vi hoppas!

Igår formaterade jag om datorn, så nu är den mysig att ha att göra med igen. Måste bara installera alla program och spel på den, vilket känns som det tar en evighet att göra.
Fick också en "ny" skärm, fick Fredriks gamla då han köpte en helt ny till sig själv.
Måste säga att jag är väldigt avundsjuk på hans skärm nu, även om den jag fick av honom är bättre än den jag hade innan.

Tänkte iaf visa lite bilder på lägenheten här för er som inte har sett den.


Hallen. Den öppna dörren leder till badrummet och man ser inte riktigt förren till förrådet här, men den ligger åt vänster iaf, mittemot dörren till badrummet.
Dörren rakt fram är ytterdörren.

Här har jag tagit bilden i vardagsrummet/sovrummet, där ser man hallen och så ingången till köket. I bokhyllan så ser man chilisarna som sitter och chillar i lampljuset. Följ chilibloggen om du inte redan gör det!



Min lilla hörna! Här har vi min dator, skärmen på bilden är inte den nya eftersom jag tog dessa bilder några dagar sedan. Jag har iaf min Hello Kitty-kalender på väggen och bakom mig på fåtöljen så brukar killkatten sova.

En bättre bild på min lampa! Vi köpte den eftersom det var så mörkt för mig då jag satt vid datorn. Påminner mig om då jag var liten, då hade jag en liknande lampa, men mycket större. Väldigt mysig!


Köket! Rätt litet och det blir inte så mycket svängrum då man är två stycken där samtidigt som ska laga mat. Annars har den allt man behöver. Dock så längtar jag tills då man kanske har ett större kök någon gång..



Ovanför kylskåpet! Kanske lite svårt att veta vad det är för pärlfigurer om man inte är så spelinsatt, men det är en svamp från Mario, Megaman och Samus Aran från Metroid, har gjort de själv. Kan väl också påpeka att teckningarna också är mina.
Ska göra ett inlägg om mitt spelintresse lite senare.



Sängen!



Badrummet. Litet, men praktiskt. Brukar ha en matta på golvet också, men vid fototillfället låg den på badkarskanten efter en kattkissolycka.


Vardagsrummet/sovrummet. Längst till höger så ser man en bit av sängen, så man kanske kan föreställa sig hur det ser ut i hela rummet.



Fönstret i köket.

En liten överblick över lägenheten! Jag är lite sugen på att flytta om lite möbler i vardagsrummet/sovrummet, men Fredrik verkar lite skeptisk mot det.. Tror det skulle kännas MYCKET större om vi gjorde det iaf. Men får se hur vi gör.

RSS 2.0