Kläder

Någon vecka sedan så var vi på "Kupan", som den kallas, en second hand-affär som drivs av Röda Korset.
Där hittade jag dessa(den längst till höger än min favorit):

Fem kronor styck, helt galet billigt. Sitter som om de var handsydda för mig också.
Köpte även två tröjor till, dock för 10 kronor styck och så en huvtröja till Fredrik.
Kan ju säga att det inte kommer vara sista gången jag åker dit!
Vill gärna åka till Myrorna också, men den ligger ganska mycket längre bort från oss så cykla dit är ju lite halvjobbigt.

Nu kanske de som känner mig bäst tänker "Nämen det är ju inte svart?!!" eftersom jag nog mest är känd som den som nästan alltid bara hade mörka eller svarta kläder på mig.
Jag tycker ju faktiskt om färgglada kläder också, men det är väldigt sällan jag hittar saker i affärerna som jag tycker är snygga som faktiskt är annat än svart.. är väldigt svårt att hitta snygga kläder överhuvudtaget i affärerna nuförtiden tycker jag.
Eller så kanske jag håller på att gå igenom någonslags midlivskris, med tanke på att jag nyligen blekt håret och vill bli blond, efter att ha varit rödhårig och senare brunhårig i 8 år, och eftersom jag ändå snart fyller 2-.. eh.. 19 år(en kvinna blir ju aldrig äldre än 19).

Har ju också börjat träna.. eller "träna". Gick på en kort men ändå rask promenad imorse igen, efter att ha haft en liten paus från det. Gick bättre idag efter att jag limmat fast innersulan i skon, kanske kan börja jogga snart också.
Känns ju bra att röra på sig mer än vad jag normalt sett gör, för även om jag inte är överviktig och säkert aldrig kommer att bli det så äter jag ju inte direkt så jättehälsosamt alltid.. Så även om jag ser liten och smal ut på utsidan så är det ju inte säkert att min insida håller med.

Har försökt lägga till lite mer kött i min mat, även om jag fortfarande äter mest vegetariskt. Detta eftersom jag läst att jag som har celiaki har svårare att ta åt mig B12 i maten(vet dock inte om det är så även om man äter glutenfri kost, men olyckor händer och det händer ju att jag får i mig gluten även om jag undviker det så gott jag kan).
Dessutom så har tydligen vi med celiaki större risk att utveckla polyneuropati pga. B12-brist.. Läste nyss att 23% av de med celiaki har någon form av polyneuropati..
Det här med att bli äldre och hela tiden få mer information och läsa om att det finns en viss risk att jag kan bli ännu mer sjuk än vad jag är.. det är inte så jättetrevligt.
Sjukdomar suger helt enkelt.

Märkte förresten att jag inte kommer veta någonting om höstens utbildning förrän i mitten av nästa månad, trodde först att det skulle vara nu i Juni men hade visst fel.
Blir en månad till jag får oroa mig då, en månad till då jag får hålla tummarna för att jag kommer in på det jag vill.


Project Blonde 2011

Har ju tänkt visa bild på mitt blonda hår sen jag färgade det för första gången för över två veckor, så jag tänkte det var dags nu!

Såhär såg håret ut imorse:

Väldigt blond i rötterna, med en väl synlig utväxt (är visst inte lika blond nu som jag var då jag var liten:

Men det blir väl så för alla, att håret blir mörkare ju äldre man blir, tills det helt plötsligt blir ljusare igen då man blir gråhårig..)
Nu ser dock mitt hår inte ut som på bilden där uppe längre.. eftersom jag än en gång blekt håret för att försöka få bort de brandgula och gula nyanserna i håret.

Såhär ser man ut då man bleker håret hemma hos oss!
Jag plastfoliet för att det inte ska torka ut och för att jag inte ska kladda hårblekmedel på allt i huset och lämna ljusa fläckar överallt.

Såhär såg håret ut efteråt, fortfarande lite fuktigt dock:

Blev ju en liten skillnad.. ser ju att det närmast skalpen är ljusare och utväxten är som bortblåst.
Är helt vithårig i rötterna nu, skulle gärna vilja ha den färgen i hela håret och det är väl det som är mitt slutmål, vilket känns väldigt långt bort..

Men måste ju också tänka på att jag på bara tre blekningar gått till detta från det här:


Här är en bild på håret utsläppt(lite roligt att det är nästan samma vinkel och bakgrund som förra bilden):

Ser ju inte riktigt lika gult ut, utan mer som en jordgubbsblond färg tycker jag. Visserligen sött, men inte riktigt det jag är ute efter.

Och här är en bild(väldigt dåligt ljus dock) på hur det ser ut då det är helt torrt, tog denna bilden för mindre än en timme sen!


Som sagt, det är ju inte så jättemycket fel på min hårfärg, särskilt inte med tanke på att jag gått från nästintill svart med RÖDA pigment, som ändå är bland de svåraste att bleka bort, till väldigt ljust hår.
Men det blir nog platinablont till slut. Vill man vara fin så får man bleka skiten ur sitt hår.

Lite bonusbilder:

Av någon anledning så ser mitt hår jättelockigt ut då det är nytvättat.


Puss!

(Fredrik säger förresten att jag gör miner hela tiden, förstår inte vad han menar!)

20/6 2011

Veckorna går så fort, särskilt nu då det känns som dagarna bara regnar bort eller är alldeles för kalla för att räknas som sommar..

Som tur är så var det relativt varmt i lördags då vi hade bestämt oss för att grilla med två av Fredriks vänner.
Var en helt okej dag och jag vann två gånger i Trivial Pursuit. Verkar som jag inte blekt bort mina hjärnceller riktigt än!(måste komma ihåg att ta bild på mitt hår snart, men ska ju bleka det än en gång i veckan hade jag tänkt.. så får se när den kommer.)



Grillat är riktigt gott.
Jag åt spare ribs medans vegitarianerna(Fredrik och Jonas) åt sojafiléer och Anton åt något som verkade vara något slags nötkött av något slag.
Grillade champinjoner, hemgjord fransk potatissallad och bearnaisesås på det så blev maten helt utsökt gott.

Ibland känns det som att jag är den enda personen i världen som inte tycker om öl. Kan ju vara för att jag ofta får ont i magen av öl, säkert för att jag nog egentligen inte ska dricka det, eftersom det ändå innehåller gluten till viss del. Eller ja, de säger att den mesta ölen som inte är mörk ska fungera för glutenintoleranta att dricka eftersom det är så pass lite gluten i det, men tror kanske inte det räknas ifall man dricker mer än en öl..
Läsk och cider är ändå tusen gånger godare så det spelar väl ingen roll att jag inte gillar öl.

Hittade förresten 7UP med cherrysmak(burken finns på bilderna här ovan) i affären härom dagen, riktigt gott! Hade ingen aning om att det fanns, särskilt inte här i Sverige, men ICA Maxi har en hylla med amerikanska varor som denna fanns att hitta på.
Borde egentligen prova mer av sakerna i den hyllan, finns saker som verkar riktigt gott där annars med.

Snart så borde jag väl få svar på om jag kommit in på någon eller några utbildningar, sen kan jag planera min höst lite bättre.

Sommar, grill och tvättproblem.

Nu har det blivit lite kyligare väder.. så hur länge räckte sommaren den här gången då? Knappt en vecka?
Är ju skönt att det är "lite"(från nästan 30 till 8 grader nu) kallare, men jag måste säga att jag saknar värmen. Tycker mer om värme än kyla. Så är det bara.
Hoppas det blir lite varmare igen, behöver ju inte vara runt 30, vadsomhelst över 20 räcker för mig, hoppas bara det inte stannar under 10 grader resten av sommaren, för då blir jag sur :)

Nåja.
I lördags var det Fredriks födelsedag och vi åkte till Fredriks släkts stuga som ligger en liten bit utanför Skellefteå.
Där åt vi lite gott, en tårta som jag bakat som var helt vegansk och glutenfri och så grillat på det.
Var en helt underbart skön dag, var lite mindre varmt ute vid kusten där vi var än det var hemma inne i stan.
Visar lite bilder, för bilder säger ju mer än tusen ord osv, osv..


Här har vi en bild på stugan! Den kanske inte syns så bra, men där är den. Röd med vita knutar. Ligger rätt nära vattnet också, där jag står är nästan stranden, så det är inte en så fruktansvärt lång promenad från stugan ner i vattnet.


Låååååångt där borta så ligger Finland.
Sen så ser man hur stora mina biceps har blivit på min skugga! Eller så såg skuggan lite konstig ut bara så det såg ut som jag är världens starkaste tjej..


Stranden är helt underbar. Vattnet var jättestilla också, jättefå vågor. Vattnet var också VÄLDIGT varmt, helt sjukt varmt för att vara havet.
Jag doppade mig i vattnet också, någonting jag är väldigt stolt över eftersom jag har ju min vattenskräck och simskräck och allt sånt därnt.
På stranden så ser man en massa pollen som flutit i land.. Egentligen var det ganska chockgult, men kameran ville inte visa de riktiga färgerna.

Till slut blev vi väldigt många ute i stugan, folk droppade in lite då och då ungefär.
Först åkte jag, Fredrik, Fredriks föräldrar och mormor dit i en bil. Lite senare kom Fredriks brors sambo, Matilda och en kompis till henne dit. Sen lite senare kom en till kompis och till slut kom Fredriks bror.
Och så var Devil också där!

När han var såhär söt så blev hundlängtan lite starkare än vanligt.


Här är tårtan!
Den blev som sagt både vegansk och glutenfri, någonting som var ganska jobbigt att få ihop till slut, eftersom glutenfritt och veganskt innebär att det är väldigt lite som liksom.. binder ihop allting, eller vad man nu ska säga.
Man ser lite om man tittar riktigt ordentligt under chokladkrämen att toppen av tårtan är i delar.. Ja, så blev det då jag skulle bygga ihop den. Allting föll ihop i bitar helt enkelt.
Tur att chokladkrämen stelnade i kylen under natten, annars hade folk fått äta någonslags tårtmojs istället.
Men jag blev väldigt nöjd över slutresultatet, även om jag var lite orolig över hur den skulle bli till slut.



Vi grillade också som sagt!
Fredrik tände sin första eld med ett eldstål som han fick av mig.



Fredriks pappa hade någon mojäng som värmde upp kolet, blev lite gnistor av det.

Det blev en väldigt trevlig dag.
Dock var det mycket mygg, vilket jag hatar. Konstigt nog svullnade mina myggbett inte upp lika mycket som de brukar, kanske var pga claritynen som jag tagit på morgonen?


-
Igår var det tvättstuga och mitt tvättstugehat fortsätter.
Denna gång så fungerade inte torktumlaren som vi hade och tortskåpet var fullt, så vi fick ta ALLA kläder med oss hem, hela två veckors tvätt med både handdukar och sängkläder.
Helt idiotiskt att felanmälningen bara har öppet 9-11 på vardagar också.

Hur hänger man upp så mycket kläder i en liten etta? Jo, såhär:


Blir nog att skaffa sig tvättmaskin och torktumlare i nya lägenheten, om vi någonsin hittar en bra lägenhet att köpa här i området..
Känns också som köket blir mindre och mindre för varje dag som går, längtar verkligen efter ett större kök där man kan vara två personer utan att behöva trängas.

Kikar ju Hemnet och Blocket och andra ställen där man kan se lägenheter till salu regelbundet, men antingen så är alla i helt fel område eller så är de alldeles för dyra.
Kanske någon dag i framtiden, så..

Sommarfredag.

Har äntligen fått tummen ur och köpt nya tavlor, en till teckningen jag gjorde för hur längesedan som helst och en till en av tavlorna som redan är uppe, som jag råkade ta sönder glaset för av misstag. Bra att man är så oklantig som jag är..

Såhär ser tavlan jag gjorde ut nu!

Och såhär ser väggen ut nu:


Har varit så otroligt varmt nu de senaste dagarna, men jag ska väl inte klaga egentligen. Tycker väl att det är skönt, eftersom det varit kallt så länge.. men det hade gärna fått komma lite långsammare och inte såhär supervarmt helt plötsligt på en och samma gång.

Nåja.

Har blivit blond nu förresten, har väl inte skrivit det än tror jag. Kanske blir bild på det någon gång, men just nu är det lite för gult/oranget för att jag ska tycka att det är fint.. Får se om jag någonsin blir nöjd med mitt hår.

Har väl inte så mycket mer att skriva, men tycker det är för få kattbilder i min blogg, så varsågod:


Sommartider och goda nyheter

Man ska vara försiktig med vad man önskar sig..?


Det tråkiga är väl att jag inte riktigt kan njuta av värmen eftersom jag varit upptagen med att städa hela dagen.
Så går det väl när man struntar i att städa en hel långhelg.
Men ska försöka ta en liten promenad snart innan Fredrik kommer hem, om jag nu hinner bli klar innan dess, sen ska hans bror också komma hit och så ska vi spela lite rollspel, den gamla klassikern Dungeons and Dragons!
Blir första gången med rollspel för mig, gjorde min gubbe härom veckan.

Har blivit något av en fantasynörd på senaste tiden. Antagligen har det växt fram ganska sakta och nu på senaste tiden har den blommat ut ganska ordentligt och stort.
Är väl pga. The Witcher 2 och serien Game of Thrones som vi börjat se på på senaste tiden. Underbar serie, förresten.
Nåja, får väl hoppas att jag inte börjar sy mina egna medeltidskläder eller springa runt med svärd gjorda av aluminiumfolie.

Läste förresten en artikel om en ganska bra sak som jag tänkte ta upp också! (Här finns artikeln, dock på engelska så det kanske är lite krångligt att läsa om man inte riktigt behärskar språket så bra:
http://www.celiaccentral.org/News/News-Feeds/View-Research-News/Celiac-Disease-Research/134/month--201105/vobid--5443/ )
Men i det stora hela så handlar det om att i Australien så har de haft lite tester om ett vaccin mot celiaki, eller åtminstone mot symptomen som en person med celiaki som får i sig gluten får, tror de testat det i ungefär två år nu och nu förra månaden så kom äntligen resultaten efter fas 1 av testerna på människor.
Tydligen så fungerar vaccinet väldigt bra än så länge, men de ska väl testa det väldigt mycket till innan det finns en chans om att den kanske kommer "ut på marknaden", så att säga.

Så hoppet om att jag ska kunna få äta vanlig mat igen är väl inte riktigt ute.
Kan inte riktigt förklara hur jag känner just nu. Är väl en liten blandning mellan en stor glädje och lite rädsla på samma gång.
Efter snart 16 år av att haft denna diagnos, så kanske jag äntligen, ÄNTLIGEN kommer att få äta vanlig mat igen.

Längtan efter en varmare tid.

Jag är lite avundsjuk på alla som bor söderut.
Hör hela tiden från mamma om hur varmt de har det, tror de hade uppemot 26 grader här i veckan(jag kan minnas fel). Då tittar man på termometern här hemma och kan konstatera att det bara är 14 grader "varmt" hos oss och ärligt talat så har jag helt tappat hoppet om att det någonsin blir sommar på riktigt här.

14 grader är visserligen varmare än -30, men jag tänker inte kalla det för sommar förrän jag kan ha klänning eller kjol på mig utan att jag fryser.

Trodde verkligen på att jag skulle ha min klänningspremiär igår, då vi skulle hälsa på Fredriks mormor en lite kortis.
Det var ju ändå över 20 grader liksom, såg soligt ut och jag hade redan planerat att jag skulle ha på mig den snygga svarta klänning som Fredrik köpt till mig och så mina snygga gladiatorsandaler till det. Jag hade till och med rakat benen inför tillfället, något som jag måste erkänna mig vara väldigt lat över att göra, har ju liksom ändå så ljusa hår på benen så de inte syns om man inte tittar jättenära.
Ett tag innan vi skulle iväg, då jag redan hade gjort mig iordning och till och med hade tagit på mig sandalerna, så bestämde jag mig för att se hur varmt det var, för att försäkra mig om att jag inte skulle frysa (jag HATAR verkligen att frysa, helst så är jag för varm än för kall).
När jag såg på termometern så gapade jag bara. Jag kunde helt enkelt inte göra något annat.
12 grader, när det en halvtimme tidigare hade varit 20-21.

Jag fick byta kläder helt enkelt. Inget mer jag kunde göra.
Dessutom så blåste det förkräckligt mycket också, var tydligen tromber i hela västerbotten, något som var riktigt kul att uppleva då vi promenerade hem, höll ju på att flyga iväg ett antal gånger.

Kan ju säga att vädret förstörde mitt glada humör som jag hade på morgonen.

Idag måste vi gå till affären för att köpa glödlampor, något som vi försökt undvika att göra ganska länge och därför har det lite jobbigt här hemma just nu.
Först så slutade lampan i hallen att fungera, vilket inte gjorde så mycket eftersom hallampan nog är den lampan i våran lägenhet som används minst av alla.
Men igår så slutade lampan i badrummet att fungera.. Och eftersom hallampan också var svart så hjälper det inte att låta dörren till badrummet vara öppen, för det är lika mörkt ändå.
Fick använda oss av värmeljus, så att man inte råkade använda katternas toalett av misstag då man är där inne.

Hade ju mer jag tänkt skriva om, men nu kommer jag inte riktigt på vad det var.

RSS 2.0