27 Juni 2013

De senaste dagarna har varit lite jobbiga.
Natten mellan måndag och tisdag så kräktes Samus vid 3 på natten. Natten efter, mellan tisdag och onsdag, så kräktes hon igen klockan 3, sen vägrade hon äta maten på morgonen och när jag gav henne lite godis så kräktes hon upp något som kan liknas vid skum..
 
Annars verkade hon inte så värst sjuk egentligen.. Men sen mellan 1 och 2 på eftermiddagen då vi var på promenad så bajsade Samus och i bajset såg det ut som något som jag mest skulle kunna beskriva som en mosad daggmask ungefär. Lite ljust blod och slem ungefär. Då blev jag orolig (tänkte direkt att det säkert var slemhinna från tarmväggen eller något) och sa om det till Fredrik och Fredrik ringde sen till veterinären för att fråga hur vi skulle göra.
 
Vi hade redan en tid dagen efter, alltså idag, eftersom Samus haft lite kli:ingar i örat igen och vi ville få det kollat. Veterinären sa att vi kunde vänta med att åka in med henne tills vi hade bokat tid, alltså slapp vi åka in akut med henne. Under tidiga kvällen var hon lite hängig, men sen plötsligt på kvällen så verkade hon bättre. Imorse åt hon maten som hon skulle och verkade jättepigg och glad och har inte kräkts. Bajset ser okej ut, lite löst bara, men verkar inte vara något daggmaskmosigt i det längre.
 
Men vi gick till veterinären ändå och hon tyckte Samus verkade så pigg så det skulle säkert inte visa något om hon gjorde undersökningar på henne. Örat var lite rött och irriterat dock, så hon fick lite medicin till det som hon ska ta i en vecka. Sen sa veterinären också att vi kunde prova att ge Samus lite hälsofil och knäckebröd innan vi går och lägger oss, blir det inte bättre (eller om det blir sämre igen) så skulle vi ringa.
 
Så typiskt att hon blev bättre sådär helt magiskt nästan. Kanske var vi lite väl oroliga och trodde det var värre än det var egentligen, men det är väl så det är när man är "småbarnsförälder". Samus är vårat lilla barn och vi vill ju att hon ska må bra..
 
Lite gladare nyheter nu kanske(även om nyheten om att Samus är frisk nu också är glatt), kolla vad jag hittade i mataffären!
 
GLUTENFRI (och laktosfri) STRUTGLASS!!!!!
Var snart 18 år sedan (hjälp vad längesen!) som jag åt en riktig köpesstrutglass sist.
 
I verkligheten såg den kanske inte riktigt ut som på bilden på kartongen..
Eeh.. Ja, precis. Men rätt god var den, synd att struten var sämre än jag hade hoppats. Blir nog inte att jag köper denna glass igen, eller kanske om det säljs i enpack bland vanlig glass och det är en varm dag, så. I framtiden blir det nog glutenfria strutar som jag själv fyller med glass, för de strutarna är både godare och inte så mjuka som denna. Men jag är ändå riktigt glad över att det kommer mer och mer matalternativ för glutenintoleranta, tummen upp för det!
 
Samus verkade rätt intresserad av glassen (även om hon inte fick smaka).
Här på bilden ser man också hur blek och lite kartonglik struten är.. Man ser knappt var pappret slutar och var struten börjar :) Sånt man får vänja sig vid då man äter glutenfritt helt enkelt.
 
 

24 Juni 2013

Börjar med lite bilder från kvällspromenaden igår då jag tog med kameran ut för jag ville ta bild på "supermånen", men det var alldeles för ljust ute för att man skulle se den, så det blev lite varierande bilder på andra saker istället.
 
Klockan var väl strax efter 23 då vi var ute. Somrarna här i Norrland är så ljusa.
 
Nu har midsommar kommit och gått. Var hos en vän till Fredrik och grillade med några till och sådär. Tog inga bilder alls då vi var där faktiskt, så har ingenting att visa som bevis. Men det var trevligt åtminstone. Sen gick vi vidare till en lokal där en annan av Fredriks vänner brukar spela med sitt band. Redan innan så kände jag mig riktigt trött, men efter ett tag där i lokalen så kände jag att jag verkligen inte orkade mer, så vi gick hem och kom hem relativt tidigt. Men dels var det väl också att jag var orolig för att Samus inte orkade med längre, för vi hade ju med henne och hon blir lite jobbig om hon inte sover tillräckligt mycket.
 
Jag är rätt säker på att det är mina allergipiller som spökar när det kommer till tröttheten, då jag tog en innan vi lämnade hemmet och det är nästan mer regel än undantag att jag blir bajstrött redan vid 21-22 då jag tagit en av dem.
 
Blir nästan knäpp på pollen. Vet inte om det är att det är extra mycket pollen i luften i år, eller om det helt enkelt är för att jag är ute mer nu eftersom jag måste gå ut med Samus relativt regelbundet om dagarna. Minns inte att det var så här jobbigt förra året i alla fall, har för mig att jag inte behövde ta så hemskt många allergitabletter då och även om jag tog en så blev jag inte lika trött som nu.
 
Morgonpromenaden med Samus nu imorse var hemsk, har inte tagit nån allergitablett idag så näsan rann samtidigt som den var täppt och jag nös typ tusen gånger. Direkt vi kom in så blev det bättre. Jag hatar min kropp helt enkelt.
 
Jag hade funderat på att vaccinera mig mot pollen om det inte krävde att man i början måste vaccinera sig en gång i veckan i 7 veckor, och därefter vaccinera sig ungefär varannan månad under 3 till 5 år innan man börjar se resultat. Och varje gång kostar mellan 300-500 kronor tydligen. Även med högkostnadsskyddet så känns det otrooooooligt jobbigt.
 
Samus har ny sele nu förresten. Är samma märke på den som den gamla, men den här går som ett Y fram på bröstet istället.
Söt är hon.
 

17 Juni 2013

Lördagen var ingen vanlig dag, för det var faktiskt lillmonstrets allra första födelsedag. Tänk att vår lilla Samus redan har fyllt ett år nu.. Känns inte alls som det var 10 månader sedan som vi hämtade hem henne.
 
Kikade lite på gamla bilder på henne för att leta efter bilder till inlägget nu och jag kunde inte låta bli att skratta åt hur himla liten och söt hon var då hon först kom till oss. Hon är ju fortfarande ganska liten och väldigt söt, men då var hon pytteliten!
 
Här är första bilden som jag la upp på henne.
Här har hon typ världens största öron som hon (lyckligtvis) har vuxit in i nu. Bilden visar också hur himla knasig och knäpp hon var första tiden hos oss.
 
Det är en ganska konstig känsla att vara så himla lycklig över att valpperioden är över, i alla fall största delen av den, och samtidigt också sakna den tiden.. Det är ju såklart de bra grejerna med den jag saknar.. När man lärde henne nya tricks och hon verkade förstå vad man menade och man blev så himla stolt över henne.. Alla mysiga stunder och sådär. Allt jobbigt, som bitandet, kissandet inomhus, att ALLTID vara tvungen att hålla koll på henne, det saknar jag inte alls faktiskt. Och jag är glad att de delarna är över.
 
Hon har blivit en helt okej hund till slut, alldeles, alldeles underbar. Skulle inte byta ut henne för något annat i hela världen faktiskt.
 
Idag ska vi till veterinären med henne och så ska hon få sin ettårsspruta, det ska nog gå bra eftersom hon inte verkar vara så rädd för att gå till veterinären.
 
Tänkte avsluta inlägget med lite blandade bilder från Samus första år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

11 Juni 2013

Ska skriva lite fort innan jag sätter mig i soffan med Fredrik. Har varit en händelsefull dag idag! Har städat och så har jag gjort lite tårta och sådär eftersom Fredrik fyller år idag. Så vi hade lite fika här hos oss och Fredriks mamma + mormor och bror + familj kom hem till oss. Var riktigt trevligt, som det vanligtvis brukar vara tycker jag.

Bjöd på världens tuffaste tårta som jag tänkt göra rätt länge men äntligen nu när Fredrik ville ha en sån till sin födelsedag så gjorde jag en.
 
Ser kanske lite tråkig ut sådär.. Men när man tar en bit av den så ser det plötsligt ut såhär!
Regnbågstårta!!!!
 
Tog rätt lång tid att göra iordning den.. Mest för att jag gjorde tårtbotten redan i lördags. Annars tar det väl inte längre tid än en vanlig tårta, skulle jag tro. Iaf inte om man har varmluftsugn och lyckas få in alla 6 tårtbottnar i ugnen på samma gång.
 
Såhär såg de ut då de varit i ugnen och jag skrapat av lite knasiga missfärgningar.
 
Sen blev det in i plastpåsar så de svalnat lite och in i frysen fram till idag. Ska tydligen göra att tårtorna blir lite saftigare och att de inte smular så mycket.. Eftersom det är första gången jag gjort tårtbottenreceptet så vet jag inte om det är sant, men nog var det ganska saftigt och inte jättesmuligt tycker jag.
 
Hade två fyllningar i tårtan. En vitchoklasfluff med smält vitchoklad och grädde, som blev lite väl rinnigt och jag försökte rädda det med vispad grädde, men det hjälpte inte heller så mycket.. Men gott var det iaf, blev över rätt mycket av det sen.
Sen hade jag egengjord vaniljkräm också. Blev inte jättemycket smak på den tyckte jag.. Men nåja.
Såhär såg den ut innan jag hade på frostingen! Varannan är det vitchokladfluff i och varannan är det vaniljkräm.
 
Sen blev det ju såhär till slut, med en frosting med limeskal och lite limejuice i.

 Jag tyckte då den blev god och det verkar Fredrik också göra, så det är ju bra!
 
Hade på mig min nya klänning också. Den är fin tycker jag.
 
Har äntligen fått bh som funkar under den.. Är riktigt konstigt, är mer som stora plåster av silikon som man tejpar på brösten. Så länge man slipper axelbanden, så!
 
Ooooch jag har äntligen fått klart största delen av lillsoffan! Tog ju nästan ett halvår bara.. Nu måste jag bara sy på lite knappar och sy igen lite andra smågrejer på den så är den helt klar. Såhär ser den ut nu:
Ser nästan helt okej ut!
 
För de som inte minns så hittade jag ingen jättebra bild på den innan, men här kommer en där man ser litegrann på den iaf.
 
 
Såja!
 

7 Juni 2013

Ja... Det blev ingen ventilering i tisdags som jag skrev att jag skulle ha. Personen som jag skulle ventilera min uppsats med dök inte upp alls, hade tydligen försovit sig.. Så det blev flyttat till idag. Så det blev ventilering av uppsatsen till slut och det var nog det mest absurda, löjligaste och dummaste jag varit med om på länge. Jag tror inte ens att min opponent hade läst igenom min uppsats ordentligt eftersom han kom med dumma kommentarer som var helt felaktiga och själva ventileringen var helt.. Ja, det går knappt att förklara.
 
Det kändes som att min opponent försökte förlöjliga mig genom att bland annat fråga mig om det är någonting jag vill att han ska förklara, som om det är jag som inte fattade vad han menade när jag bemötte hans felaktiga kommentarer med fakta. Som när han kommenterade att jag borde ha presenterat Goffmans rollbegrepp någonstans i texten eftersom jag använde mig av det i min analys och när jag förklarade att jag redan gjorde det UNDER TVÅ OLIKA AVSNITT i uppsatsen (vilket man skulle se om man faktiskt läst igenom uppsatsen), så fortsatte han och menade att jag ändå skulle presentera den... Det var helt sjukt. Som tur är så verkade lärarna som var med också tycka det och kom till och med till mitt försvar ibland.
 
Jag blir helt stum när jag tänker tillbaka på ventileringen, alltså.. Ibland känns det som ett vuxendagis, det här med skolan, med folk som inte kan hålla tider, som inte gör sina uppgifter.. Och det här är folk som ska vara vuxna människor som borde ha lärt sig att man inte ska bete sig såhär när man är äldre än 10.
 
Nu ska jag dock försöka lägga allt det här bakom mig, har lämnat in min slutliga uppsats och nu ska jag bara hålla tummarna för att jag får godkänt.
 
Det har varit himla fint väder här i norr. Förra veckan var jag inne i stan och då var det så här fint:
 
Igår var vi i Fredriks släkts sommarstuga och fixade lite, skrapade bort lite gammal färg från väggen för att kunna måla om lite senare. Då var det också fint väder!
 
 
Samus älskar verkligen att ligga i solen och bara ta det lugnt.
 
En till grej som Samus tycker om är att göra kojor.
 
Lilla sötplutten.

4 Juni 2013

Om några timmar ska jag ventilera min uppsats. Är ju inte så himla läskigt egentligen, men samtidigt så känns det lite pirrigt. Hade en dröm om skolan som jag brukar ha då jag är lite oroad över den. Men nog ska det gå bra.
 
Sen är jag irriterad över att de klippt gräset här utanför IGEN. De klippte den igår också och i slutet av förra veckan. Blir irriterad eftersom jag tror att gräspollen är en del av min pollenallergi, för varje gång de klipper gräset så känner jag hur det kliar och blir trängre i halsen. Fattar inte varför de klipper den så himla ofta. Det är inte ens snyggt med nyklippt gräs, tycker det blir fint först efter den växt till sig lite och är sådär mysig att gå på och inte sticks under fötterna.
 
Visst SKULLE jag kunna ta allergitablett, men då blir jag sådär sjukt trött innan klockan 9 på kvällen. Blöh.
 
Jag har fått en massa fräknar förresten! Minns inte alls att jag hade så många fräknar när jag var yngre, men nu helt plötsligt så dök de upp efter ett par dagars vistelse ute i solen.

Skulle nästan tro att jag var rödhårig eller något. Enligt Fredrik så hade jag fräknar förra sommaren också.. Det minns jag inte alls faktiskt.
 
Håret har hunnit blekas ännu en gång, så nu är det 3 gånger på bara ett par veckor. Trodde håret skulle bli som hö efter det här, men det känns faktiskt ganska mjukt just nu. Liiiite torra partier kanske. Undrar om shampoot och balsamet jag köpte här nyss faktiskt är bättre än jag trott?

 Det är lite gula nyanser kvar i håret som jag vill få bort, så det blir nog åtminstone en blekning till någon gång i framtiden. Just nu så låter jag håret få vila en stund, några veckor minst. Får ha lite oljeinpackningar i håret, lite vanliga inpackningar och ta hand om det riktigt bra nu. Såhär ser det ut nu förresten!
 
De gula nyanserna ska bort!
 
Ska också visa min fina klänning som jag köpt till bröllopet nu i sommar, blir som sagt nog mer än bara då jag har på mig den för den är så fin tycker jag.
Den kanske ser vit ut på bilden, men det är den INTE. Är ljuslila/rosa. Hade velat ha nån gammelrosa färg, men det fanns inga klänningar som jag ville ha som hade den färgen. Får ta en bild på hur den ser ut på mig någon gång sen, måste bara köpa nånslags BH jag kan ha under den som inte har axelband och så måste jag fixa nånslags underkjol eftersom man annars ser igenom den hur mycket som helst. Himla söt klänning ändå.
 
Nu har Fredrik och jag ätit väldigt mycket sallad till middag eftersom det varit så himla varmt och man knappt orkat stå i köket och laga mat. Såhär såg min lunchsallad ut igår:
Med kräftstjärtar och fetaost! Och såklart så dränkte jag det hela med en liter Rhode Islandsås (det är gott, okej! :().
 
Nu ska jag sätta mig i soffan, skriva lite kommentarer på några klasskamraters uppsatser och sen ska jag vänta på min ventilering.

RSS 2.0