saker och ting.

När man beställer böcker så väntar man ju sig att de ska komma fram i tid, särskilt då man beställer dessa böcker ungefär 3 veckor innan man behöver dem.
Man tror detta extra mycket när det står att de skickar böckerna inom 5-8 vardagar och de är framme ungefär 1-2 dagar efter de skickat dem.
Men tydligen så är detta inte fallet.
Jag beställde kurslitteratur till nästa delmoment i god tid, eftersom jag var lite sent ute då jag beställde böckerna till det nuvarande delmomentet, men enligt Bokus så räcker det inte att jag beställer böckerna 20 dagar innan jag behöver dem.
Hade dessa böcker funnits på biblioteket här så hade det inte gjort så mycket alls, men tydligen så tycker inte Skellefteå Bibliotek om mina böcker.
Känns ju lite sådär att ligga efter i skolan redan innan momentet börjat.

Tentamenfrågorna lades ut idag och istället sitter jag här och skriver i bloggen.
Visserligen har jag ju gjort en massa annat idag, har hunnit bada, städa ur kattoan och tvätta den och jag har t.o.m. hunnit tvätta ugnen.
Det är helt enkelt såhär jag skriver.
Oroa er inte, har nästan svarat klart på första frågan, så det är inte som om jag struntar helt och hållet i detta. Det är bara det att jag har annat jag måste hinna med också.
Det är först imorgon som jag ska börja råplugga och försöka få klart det mesta, och eftersom Fredrik har en guys night out så har jag hela dagen och kvällen på mig.
Sen får man se hur mycket jag har kvar efter det, har ju både lördag och söndag på mig med, så just nu känns allting lugnt, frågorna var inte så svåra heller.

Killkatten verkar må bra igen, han kissar som vanligt och verkar piggare, men varken han eller tjejen tycker om den nya matordningen.
Istället för att ha mat framme hela dagen så måste vi dela upp det och ge dem mat flera gånger om dagen istället, eftersom killen inte får äta tjejens mat och tjejen helst inte ska äta killens, eftersom det är så dyrt.

Nu måste jag iväg och fixa igen, göra iordning sopor så de kan slängas och sådär.

the blues

Det är tydligen något sådant här man äter kort innan man får veta att man inte får lägenheten som man vill ha:



Havregrynsgröt med solroskärnor och linfrön(se upp med dem, för mycket linfrön är giftigt!) och med lite hallonsylt samt mjölk.
Till det hade jag två glutenfria lingongrova med smör och en klick hallonsylt på.

Grattis, budgivare2. Hoppas du är nöjd.

cat, i'm a kitty-cat

Det finns få saker som får mig att känna så svag och hjälplös som när katterna mår dåligt.

Igår märkte jag att killkatten börjat springa på toa onormalt mycket, så jag höll koll på honom ett tag och märkte att när han kissade så kom det inte ut så mycket alls, plus att det lilla som kom ut såg lite rödaktigt ut. Lite svårt att se ordentligt pga det ganska dåliga ljuset vi har hemma hos oss dock..

Bad Fredrik ringa till veterinären, eftersom Kyo haft lite problem med urinvägarna förr en gång, då han blev liggandes på djursjukhuset i en vecka pga kristaller i urinblåsan(några av dagarna var för att han på något sätt hade dragit ur katetern han hade, vilket hade gjort att han fått en inflammation eller liknande, knasiga lilla Houdini.)

Fick tid för besök imorse.
Och jag vet inte varför jag blir så känslig när det kommer till djuren, men jag kände att jag inte kunde följa med.
Jag ville inte börja gråta och stressa ner honom mer än som behövdes, han som redan har en sån veterinärskräck. Var ett under att vi fick in honom i kattboxen, så som han försökte åla sig iväg som en hal fisk.
Jag stannade hemma med tjejkatten, så hon inte skulle bli rädd av att bli lämnad ensam, medans Fredrik och hans mamma tog med killen till veterinären.

En halvtimme och en tusenlapp senare så kom de hem med honom, med lite tabletter han ska äta och foder som ska ta bort kristallbildningarna som han har fått, urinröret och blåsan var lite inflammerat också, men det fanns åtminstone inga bakterier i urinprovet som de tog. Så det är ju bra.
Blir han inte bättre på ett tag så blir det återbesök. Så vi får hålla tummarna för det bästa nu, även vi som inte har tummar (Kyo och Toshi).



Nu är jag trött eftersom jag inte sov särskilt bra i natt. Får se om jag orkar plugga något idag eller inte, kanske efter jag vilat ett tag.
Kul att veckan blev ännu stressigare än den redan var.

sugar and spice

Det känns som dagarna går så sakta nu, när man vill att de ska gå lite fortare. Eller vill jag det? På onsdag så vet vi nog ifall vi får lägenheten eller inte(det är då budgivningen ska vara över, förhoppningsvis). På torsdag så ska jag börja skriva på tentan. Usch.
Blir det så att vi inte får lägenheten så kommer jag bli nedstämd och det kommer att gå ut över tentan, får vi lägenheten så kommer jag vara alldeles för glad och det kommer att gå ut över tentan det med.

Det här med att försöka flytta mitt i en utbildning är ju inte det bästa, känns det som. När jag försöker få in en massa ny information i huvudet så vill jag samtidigt kika på möbler och fundera ut hur allt ska möbleras.
Får hoppas att vi tajmar allting bra så att själva huvudflytten inte hamnar precis då jag har tenta igen.

Såhär pluggar jag förresten.

Har gjort små klisterlappar med viktiga personer/föremål/osv och lagt de i boken där texten om det står.
Så blir det lättare att hitta det, plus att jag nu kan försöka läsa på om de sakerna jag inte riktigt fått in i hjärnan än.
Ska fortfarande göra lite listor med olika arkitekturstilar och vad som kännetecknar dem, känns inte som det är så stressigt än, det här.

Annars sitter jag och kikar på planlösningen på (kanske) vår nya lägenhet.

Fick en hög med olika papper med oss från visningen. Ganska intressanta texter, särskilt det om bostadsrättsföreningens årsredovisningar......

Borde egentligen gömma allt och försöka glömma bort lägenheten tills mäklaren kontaktar oss om bud. Känns som man kommer hinna bli gråhårig annars.

Och förresten, här är en liten bild på målningen jag höll på med för ganska längesedan nu. Har inte visat den alls än, fast den är inte klar än så än kan den bli annorlunda, när jag nu har tid med att fortsätta på den, om jag någonsin gör det.

Hem och hus

Då var vi på visning idag då.. och det var.. Ja. Både Fredrik och jag var ganska nedstämda efter vi gått därifrån.
Inte för att det var något fel på lägenheten i sig, den var ju precis som bilderna vi såg på dem och verkar inte vara något större fel egentligen(förutom väggarna i vardagsrummet som hade en tapet som jag inte tyckte om så mycket, men det kan ordnas i efterhand sen).
Men det känns mest som det inte kommer bli vi som får lägenheten.
Var ju inte så värst jättemånga på visningen egentligen, även om det var 20 minuter kvar av den när vi tog oss därifrån.
Dessutom är det en till visning på måndag.
Enligt mäklaren så borde budgivningen vara över innan nästa vecka är slut, så man hinner säga upp lägenheten här och internet och allt sånt, så vi får väl se nästa vecka hur det blir med den.

Kom ut en till lägenhet i vårat område nu igår, fast nu på blocket istället för genom mäklare. 10 000kr mer än den vi såg på idag. Så blir det inte den här så kanske vi provar oss på den andra, om den nu finns kvar då.
Har en känsla av att den kanske kan gå åt väldigt fort.

Borde väl inte tänka så mycket på det, går ju inte göra så mycket åt det där. Känner mig bara tom om jag gör det.
Men känns bara som att om vi inte kommer få någon av dessa lägenheter så blir det inget av det.
Kommer ju säkert nya lägenheter såsmåningom, men man blir ju lite less.

Nu i skolan så förbereder jag mig mest inför tentan. Ska försöka lägga upp en slags plan nu där jag går igenom delarna som jag inte riktigt förstått mig på.
Sen får vi se hur det går med själva skrivandet då jag får uppgifterna på torsdag nästa vecka. Mycket som händer nästa vecka.

Nu blev jag less och matlagningen är på gång.

Home is where your heart is

Hjälp! Nu börjar det snart hända saker..

Nu har Fredrik och jag hittat en lägenhet som vi vill flytta till.. Senast var ju just innan vi åkte till London, då bestämde vi oss för att vänta tills vi kom hem igen, eftersom det annars skulle bli så stressigt med flyttankar då vi var utomlands, men när vi kom hem så var lägenheten redan borta.
Men nu börjar det bli lite mer "verkligt", Fredrik ska till banken på måndag och vi ska på visning nästa torsdag.. Sen får vi se om det blir någon budgivning och om det blir någon flytt..
Nästa år så kanske vi bor i en ny lägenhet..

Blir det den lägenheten så är det en 2:a på samma område som vi bor på nu, på högsta våningen, med BALKONG och mycket större kök än vi har nu, GARDEROBER i massor, så Fredrik och jag slipper ha våra kläder på samma hylla i de få garderoberna vi har nu.
Det enda dåliga är att det inte finns badkar.. men sådant kan ju fixas i efterhand om man känner att det behövs.

Har världens största fjärilar i magen just nu, dessutom är jag lite fjantig som kikar runt på blocket efter möbler som skulle passa i nya lägenheten, funderar ut lite hur allt skulle möbleras, vilka färger det skulle vara på väggarna.. Vet ju inte ens om det blir något av den lägenheten.
Borde inte tänka för mycker om sånt än i alla fall, finns ju en stor chans att den lägenheten inte är "the one", kanske inte vinner budgivningen och kanske det är något jättefel som märks på visningen..
Blir jag för exalterad över det här så blir jag ju bara ledsen ifall allting skiter sig.

Det skulle vara skönt att få flytta, få lite mer plats och även om jag verkligen trivs med att trängas med Fredrik i vår lilla etta så är det ju bara nyttigt att vara "ifrån" varandra ibland, typ i varsitt rum någon gång då och då, vilket är lite svårt som vi har det nu.
Dessutom så skulle nog katterna älska att få mer utrymme för sina små buslekar. Kanske skulle få plats med ett stort klätterträd åt dem också.

En annan positiv sak är att jag blivit av med den tentamenångesten som jag haft innan. Märkte att radbrytningen på dem kommer vara 1,5, vilket betyder att jag inte kommer behöva skriva lika mycket som jag trodde att jag skulle vara tvungen att skriva från början.
Tycker skolan går bra. Hatar nog inte arkitektur lika mycket nu som senast jag skrev om det, kanske för att jag förstår lite mer om det nu.

Måste kika lite mer om vårens utbildningar, men det lutar nästan åt att jag kommer plugga concept art, eller åtminstone söka till det, vilket är, som wikipedia förklarar det:
"Concept art är illustrationer som presenterar en idé, ett projekt eller ett verk.
Concept art används ofta i utveckling och tidig marknadsföring av bland annat datorspel, filmer eller byggprojekt. Det kan också utgöra den slutliga illustrationerna i till exempel bordsrollspel.
Den kan vara både fotorealistisk och stiliserad."

Får se hur det går med det!

Nu blev det mycket text, så här är en bild på en söt katt istället.

Annie

Idag klockan 13 så hade det gått prick ett år sedan Annie dog.
Var ju inte så kul när min mobil pep 10 minuter innan lektionen för att påminna mig om detta.

Det är en lite konstig känsla att det redan gått ett år.
Samtidigt som det känns som det inte var så jättelängesedan som det hände så känns det också som det var för flera hundra år sedan som jag kramade om henne för sista gången..

Tror aldrig att jag kommer att träffa en så charmig, underbar, ungdomlig gamling och bästa vän som hon var.

Skola och hår

Skolan går då framåt. Men jag måste ändå säga att ARKITEKTUR ÄR JÄTTETRÅKIGT.
Ja, jag visste ju att arkitektur skulle ingå i konstvetenskapen.. men nu de första veckorna har det varit ungefär 70% arkitektur, 25% skulptur och 5% bild. Behöver väl inte säga att det var mest för bildens skull som jag ens sökte till utbildningen..
Nåja, ju mer vi kommer framåt i tiden desto mer kommer det väl fokusera på bildkonsten, hoppas jag. Nu har vi ju läst om antikens Grekland och Rom och nu har vi tagit oss fram till tidig medeltid.
Det blir lite tröttsamt när allt ska handla om basilikor, kor, bärande kolumner, kolonner, osv osv..

Vet ju inte riktigt hur det "går" för mig än heller, det enda vi gör som ger betygsunderlag är ju tentamen och den första kommer vi ha i slutet av månaden.
Men för mig så känns det som det går relativt bra, håller mig inom mitt "schema", har snart läst klart allt och ska ta tag i frågorna så snart jag är klar, förhoppningsvis redan ikväll.

Färgade håret i fredags, mest för att få bort min utväxt men också för att försöka få bort det sista gula i håret.

Det är ju ganska ljust nu, även om det är gulaktigt mot topparna.
Ser liiite grått ut där på luggen, men tror det mest är kameran som leker lite med färgerna.
Imorgon ska jag prova igen med att tvätta med silvershampoo och se om det äntligen får det gula att försvinna, åtminstone för ett litet tag.

Har en liten plan över hur jag ska göra med håret i framtiden, men för det så måste håret få växa några centimeter till..
Saknar verkligen mitt långa, röda hår ibland. Inte tillräckligt för att jag ska färga allt rött igen kanske.. inte än i alla fall.

Aqua

Nu i natt vid 12 så får vi, efter fem lååånga månader, slippa koka allt vatten vi använder och istället bara dricka rakt ur kranen.
Jag kan inte förklara hur skönt det känns, det tar ju väldigt mycket tid att först koka vatten, låta det svalna och sen fylla PET-flaskor och sedan ha de i kylen tills de blir kalla nog att kunna drickas.
Man vet inte hur mycket man tar sådant trivialt för givet förrän man måste arbeta för att kunna få rent vatten.
Blir nog så att vi bara dricker kranvatten en lång tid framöver, tills man glömmer bort hur värdefullt det egentligen är, vilket man alltid gör.

Just nu håller jag på att koka pasta inför lunchen imorgon.. Och jag måste säga att jag annars är väldigt duktig på att laga mat, men jag är INTE bra på att koka pasta, har aldrig kunnat göra det på rätt sätt. Det blir alltid hårda klumpar som inte direkt är så goda att äta på.
Glutenfri pasta är ju iofs lite svårare att få rätt tycker jag, eftersom det lätt blir klumpigt och fastnar i sig själv om man inte rör om ordentligt mycket.. Vilket jag i och för sig kanske inte gör just nu eftersom jag skriver i bloggen istället för att röra om.. men vi får hoppas att det blir gott att äta ändå.
Till pastan har vi en god sweet chilisås som Fredrik gjort, i den har vi sojabitar som fått koka ett tag i en kryddblandad buljongvätska.
Riktigt god mat alltså.

Såhär ser förresten min "plugghörna" ut:

Där sitter jag med Fredriks laptop och min enorma bok och läser och svarar på frågor(ja, mamma och pappa, det är vykortet jag fick av er som jag har som bokmärke i min skolbok :)).
Hade gärna suttit vid min egen dator, men jag har ju inget bord där jag kan ha boken, som är lite väl tung för att jag ska kunna hålla den i handen eller i knät. Dessutom så har jag inte världens skönaste datorstol till min riktiga dator heller, vill gärna skaffa mig en ny någon gång snart.  Därför blir det inte så skönt att sitta vid min dator alldeles för långa stunder åt gången.

Nu har jag i alla fall läst klart allt som ska läsas, nu innan sovdags så ska jag fösöka svara på de frågorna som jag inte svarat på än, resten får jag svara på imorgon. Sen kan jag ta det lugnt tills på onsdag vid 13 igen.
Tror nog jag klarar av det här med konstvetenskap på distans.

Skola

Första skoldagen i onsdags gick väldigt bra. Trodde det skulle kännas konstigare att sitta vid datorn och chatta.
Känner att det kan bli lite kaotiskt när 10+ personer ska diskutera om en och samma sak i ett litet chatrum(ja, chatrummet är väldigt litet, går inte att få större heller, så skriver någon mycket så får man snällt scrolla upp).
Men det blir nog bra.
Har fått mina böcker också, i alla fall de i första delmomentet nu, som också lyckligtvis kommer användas i de senare momenten med.

Trodde jag skulle ligga efter väldigt mycket eftersom jag inte fick böckerna förrän i torsdags, så där förlorade jag ju en "pluggdag", men eftersom jag läst nu i helgen, och ska också fortsätta så snart jag skrivit klart inlägget, så blir jag nog klar med allt i god tid.
Boken vi läser nu, A World History of Art, är stor. Väldigt stor. Ungefär 6 kg tung är den också, med ett väldigt avancerat engelskt språk, så man kan säga att jag läser 6 kg engelska just nu.
Blir ganska trött i huvudet då jag läser den, eftersom det är så mycket information som försöker strömma in i hjärnan på en och samma gång. Språket gör det ju inte så himla mycket lättare heller. Blir skönt då vi byter till någon av de svenskspråkiga böckerna istället.

Är sugen på att läsa klart Sagan och Is och eld-böckerna, läste ju ut den första och även den andra just innan skolan började. Hann börja lite med tredje boken nu, men all tid går ju åt till att läsa konstvetenskapsböckerna just nu.
Vore ju lite dumt om jag blandade ihop det jag läser i böckerna och börjar tro att drakar funnits på riktigt.

Nä, nu blir det att fortsätta läsa och försöka svara på instuderingsfrågorna så jag får klart allt och hinner göra andra saker än att bara läsa och läsa.



RSS 2.0