30 Maj 2014

Snart är det juni, första riktiga sommarmånaden! Längtar verkligen. Hoppas den blir riktigt somrig, eller åtminstone mer varm än det varit nu på senaste tiden. Runt 10 grader har det varit och nu regnade det då vi var ute med Samus på morgonen..
 
Fredrik är hemma nu också. Var ju röd dag igår och i måndags jobbade han över för att han skulle få ha ledigt nu idag också, så en lång och mysig ledig helg kommer vi ha. Igår gjorde han en riktigt god sen lunch åt oss; spansk omelett!
 
 
Vi åt den ute på balkongen också. Var tillräckligt varmt tillsammans med solen som stekte mot balkongen. Utan den hade det nog varit för kyligt.
 
Igår köpte jag nya skor också.. Sånadärna ballerinaskor som man ser på typ alla kvinnofötter nu när det inte längre än snö på marken. Fanns typ bara såna eller sandaler att köpa på skoaffären ändå, förutom några jättefula sneakers..
 
Tänkte att ballerinaskorna säkert är jättesköna för att alla har på sig såna. Men.. Efter första promenaden med dem så fick jag skavsår. Är ju möjligt att jag måste gå in dem eftersom de är så nya. Det hoppas jag verkligen. Tror inte att de är för små, för hade jag tagit en storlek större så hade de ramlat av då jag gick. Hade velat ha mer promenadaktiga skor egentligen, men det fanns knappt och de som fanns fanns inte min storlek.
 
Kan vi förresten prata om det här med att mina fötter tydligen krympt? För ett par år sedan så hade jag 38/39 i skostorlek. Nu har jag 36. Jag hoppas verkligen att de gjort om skostorleken så att mina fötter inte krympt på riktigt. Eller så kanske de blir mindre och mindre och till slut så får jag handla på barnavdelningen igen. Yes!
 
Så här ser Samus ut då hon vill ha godis förresten:
 
 
Och såhär ser hon ut i mungipan:
 
 
 
Och såhär glad ser hon ut ibland (gladaste hunden i världen!)
 
 
Och nej, hon ligger inte PÅ Fredriks huvud, utan just bredvid den.
 
 
Sötplutten.

21 Maj 2014

Har varit underbart väder för det mesta nu, så jag är nöjd.
 
Samus också!
 
 
Provade blåsa bubblor med Samus också, minns då hon var liten och just kommit till oss, då var hon hur rädd för såpbubblor som helst. Jag blåste några på balkongen och hon sprang in för att gömma sig för dem.. Den här gången gick det lite bättre faktiskt. Hon försökte äta bubblorna och jagade efter dem. Blir nog mycket såpbubbelbus i sommar skulle jag tro!
 
 
I lördags var vi i Boliden och jag tog lite bilder på vyerna från bilen på vägen hem.
 
 
Norrland! Sen råkade jag ta bild på vattendroppar på fönstret, tyckte det blev en tuff bild:
 
 
Fint väder har det varit som sagt, helt underbart:
 
 
Nu är det över 20 grader varmt och jag bara njuter. Kikar ut genom fönstret och ser de gröna löven som tittat fram på träden och bara ler. Synd bara att pollenet börjar göra så jag har lite svårt att andas ibland. Ska köpa nässpray och kolla om det hjälper tillsammans med allergitabletterna jag redan har.
 
Förresten så har jag tränat varje dag i över 2 månader nu. Helt knäppt att jag ens har orkat det. Nu kör jag och Fredrik några magmuskelövningar i 10 dagar, får se om man får några magrutor till slut!
 
Hur har träningen påverkat mig då? Mja.. Jag känner mig väl lite nyttigare nu, även om jag inte tränar så sjukt mycket egentligen. Blir ju mellan 10-20 minuter om dagen och det räcker gott och väl tycker jag. Sen så har jag gått upp i vikt, antar att det är att jag byggt lite muskler för muskler väger mer än fett. Ser ju lite ändringar på kroppen också, överarmarna är lite mer definierade, magen är kanske inte lika mjuk som den var förr, lite sånt. Tycker att jag sover bättre om kvällarna också. Mycket positiva saker!
 
Ska fortsätta med det här så länge jag orkar. Är riktigt trevligt med våra dagliga träningsstunder också.

14 Maj 2014

Ibland känner jag mig som den lyckligaste tjejen i världen då jag tänker på personerna som jag har i min omgivning. De är så fina människor och ibland undrar jag vad jag gjort för att ha förtjänat detta, vad jag gjort rätt för att ha lyckats få ha dessa underbara personer i mitt liv, och då menar jag både människor i min närhet och de som befinner sig lite längre ifrån rent geografiskt. Vill säga tack för att ni alltid finns där och jag hoppas att ni förstår hur mycket jag uppskattar er och allt ni gör.
 
Tänkte bara få ut det, eftersom det är ofta man tycker det även om man kanske inte alltid säger det rakt ut.
 

Ett rörande inlägg behöver rörande bilder, som exempelvis dessa från någon dag sen då vi var ute med Samus sista gången på kvällen och solen höll på att gå ner. Klockan var strax innan 22. Jag är så glad över att det är ljusare nu.
 
 
Så himla fina färger.
 
Och så en video på Samus som jag spelade in här om dagen. Den här sötplutten alltså, mitt lilla hjärtegryn.
 
 
Tänk att hon fyller 2 år om en månad. Helt sjukt.

9 Maj 2014

Nu har jag inte skrivit på ett tag, men jag har en bra anledning till varför det är så; Vädret.
 
Vad jag hatar vädret just nu. Mest att det är närmare nollgradigt på morgonen, sen håller det sig under 10 grader mitt på dagen. Sist jag skrev var det ju underbart väder och jag var jätteglad och allt var perfekt. Nu är det kallt och jag känner verkligen hur det räcker för att dagarna ska kännas mindre bra, även om det inte är så mycket negativt som händer annars.
 
Kom nu värmen. Kom nu.
 
Det har snöat också.
 
Det där vita på marken och på hunden är snö. Hemskt.
 
När det ändå känns som detta kommer bli ett gnällinlägg så kan jag väl passa på att prata om något annat som irriterar mig. Är det verkligen meningen att ALLT glutenfritt ska vara pyttelitet? Är jag mindre hungrig bara för att jag inte tål gluten? Glutenfria alternativ brukar ju oftast vara rätt mycket dyrare än sådant som innehåller gluten, men det värsta är att det förutom det också är typ hälften så stort också.
Bevis:
 
ICAs nya glutenfria surdegsbröd. Inte ens stort nog för ett spädbarn ungefär (tänk på att jag har typ världens minsta händer också).
 
I-landsproblem osv.
 
Tur det finns god naturligt glutenfri mat som åtminstone mättar, som:
 

Världens godaste tomatsoppa. Ser lite tråkigt ut på bilden här kanske, kanske för att det är rätt tråkigt. Typ tomat, lök och vatten. Men sen gör man lite saker och så plötsligt blir det så här:
 
 
OJ vad mycket godare det ser ut nu. Och det är det också, världsgott. Lite avokado, sockerärtor, paprika, fetaost, purjolök och tomat och så jalapeno-myntayoghurten som är det vita och skummiga. Det blir som världens bästa kalas i munnen. Med fiskedamm och annat skoj (varför har man inte fiskedamm som vuxen förresten? Känns lite orättvist att bara barn ska få ha det).
 
Sen har vi ju sushi också, som både är vegansk(tror jag iaf, är osäker på tångromen, är åtminstone vegetarisk iaf) och glutenfri. Åtminstone den jag gör hemma i alla fall, annars brukar den ha fisk i, vilket jag inte har:
 
Nåja. Nu ska jag spendera min fredag med att städa. Blir bra så, pluggar lite extra resten av veckan för att jag ska ha fredagen ledig så det blir fint hemma, får jag lite tid över så läser jag lite i skolböckerna också. Är skönt då man har städat hemma, så det är det värt.
 

RSS 2.0