babbel.

Visningen i måndags gick väl bra antar jag, fast jag vet ju inte hur det gick egentligen eftersom både jag, Fredrik och katterna hade utrymt lägenheten tills dess att visningen skulle ske. Katterna hatar ju när okänt folk hälsar på och med så många som skulle komma så skulle vi aldrig få de ut från under sängen. Dessutom är jag superrädd för att katterna ska smita ut då ytterdörren är öppen, även om båda katterna har tatueringar.
I början på nästa vecka skulle Skebo ringa i alla fall, fast bara ifall vi blir av med lägenheten tills den första Februari. Ringer de inte så blir det första Mars istället. Vi hoppas på Februari förstås.

Vi har också funderat och har nästan bestämt oss för att vi ska försöka flytta in i nya lägenheten så fort som möjligt, helst samma helg som vi får den. Får ju nycklarna på torsdagen den 5:e Januari vid 12 någon gång, dagen efter är det röd dag, så det blir en väldigt lång helg då vi kan få det mesta flyttat. Skåpsluckorna får målas när de målas helt enkelt, förhoppningsvis ganska snart ändå.

Skolchatten idag var jättekonstig. Det var som om jag och läraren hade en dialog hela tiden, med klasskompisarna som kom med kortare kommentarer då och då. Jag vet inte om det är bra eller dåligt.. Antar och hoppas att det är bra.
Men kursen känns ju lite.. ja. Känns som det är färre och färre folk som bryr sig om chattarna, de är i och för sig inte obligatoriska, men jag själv tycker att de hjälper mycket i mitt pluggande. Men känns samtidigt lite jobbigt då man inte får andra slags svar på frågorna som vi svarar på, är ju bra att få veta hur andra tänker och sådär..
Fick förresten godkänt på förra tentan, om jag inte skrivit det än. Även om jag hade väntat mig ett VG och tycker att jag förtjänade det egentligen.. Tycker inte man kan kräva att någon ska skriva tenta om någonting man egentligen inte läst om så mycket, och dessutom skriva 8-10 sidor om det sammanlagt på 4 dagar.
Borde väl vara nöjd över att jag fick godkänt.

Nu blev det mycket text. Här är en bild på en dubbelregnbåge som jag såg i Stockholm innan jag flyttade hit. Såg den dagen efter Annie dog, faktiskt.

Städmani

Tänkte ta en liten paus i allt jag håller på med så jag kan skriva ett inlägg här i bloggen!

Just nu håller jag på att städa här hemma, eftersom det är visning på måndag, alltså om två dagar. Är ju inte SÅ jätteviktigt att ha jättesnyggt här, för vi ska ju inte sälja lägenheten.. Men jag är sån som inte klarar av att ha folk på besök ifall lägenheten ser ut som en soptipp. Helst ska det se riktigt fint ut.. Och jag förstår inte riktigt varför jag bryr mig, är ju folk som inte känner oss och som jag säkert aldrig kommer att träffa, varför bryr jag mig om vad de tycker om hur vi har det här hemma? Men på något sätt så känns det mer viktigt att ha det snyggt när det är okända som kommer, vill ju inte att de ska tro att vi har det jättestökigt här jämt..

En sak som jag lärde mig igår: TVÄTTA FILTRET I KÖKSFLÄKTEN REGENBUNDET!! Usch och fy.. när jag tog loss filtret här så märktes det verkligen att det inte rengjorts sen innan Fredrik flyttade hit för typ.. 3 år sedan? Fett och damm och äckel och skit. Fick bort ganska mycket med kokande vatten och diskmedel, men får nog köpa fettavlösande medel nästa gång vi handlar, för jag fick inte bort allt.
I nya lägenheten så ska jag se till att rengöra spisfläkten MINST en gång om året.

Mest så vill jag bara lägga mig i sängen och sova. Men jag måste städa och jag måste plugga och jag måste börja laga sushi alldeles strax.
Men det känns då skönt att det snart bara är en månad kvar tills vi får tillträde till nya lägenheten.
L-Ä-N-G-T-A-R.

Jakobsberg, 18/11 2011

Det går bra här i Stockholm och jag lever fortfarande.
Har umgåtts mycket med mamma och pappa då han inte varit på jobbet, tycker det är trevligt.

Idag fick jag träffa min syster och hennes familj också, var väldigt kul, eftersom jag inte träffat dem på hur länge som helst. Fick riktigt, riktigt god mat där. Älskar att äta hos syster, för det är aldrig man blir missnöjd över maten eller sällskapet.
Synd bara att jag inte verkar hinna träffa bror innan jag ska iväg norrut igen.. Nåja..

Har som sagt mest bara umgåtts med mina föräldrar, men vi har också varit iväg på affärer, vilket varit kul. Har resulterat i ett par nya vinterskor(hoppas verkligen de håller mina fötter varma nu i vinter) och några nya sockar ungefär. Köpte öronvärmare också eftersom mina gamla gick sönder.
Blev några ugnssäkra små glasskålar från IKEA då vi var där idag, plus en magnetlist som ska upp i nya lägenheten sen.
Tror inte det blivit så jättemycket mer.. har inte direkt varit på shoppinghumör antar jag. Har jag väl inte varit på länge egentligen.

Känns lite konstigt att vara tillbaka här, sover i sovrummet där jag hade mitt första egna sovrum, men ingenting är sig likt. Väggarna och golven är helt annorlunda. Bara min gamla säng som jag hade innan jag flyttade som är sig lik, men jag har vant mig vid sängen i Skellefteå så mycket så jag sover lite dåligt nu, plus att kuddarna inte är så bra.. Men om två dagar så är jag tillbaka hemma igen och får förhoppningsvis sova gott igen. Även om det samtidigt är lite bitterljuvt, att lämna mamma och pappa igen. Men de ska ju kanske komma och hälsa på sen då vi flyttat in i nya lägenheten.

Tänkte visa lite bilder som jag tagit med mobilen här i Stockholm, enjoy!


Här sover jag, eller ja, inte i bilden, men där är min säng som jag sover i medan jag är här nere.


Diskmedlet är SÅ roligt tycker jag. Nu är inte bilden riktigt bra, men i verkligheten är färgen på diskmedlet ungefär som fejkblodet i 70-talsfilmerna var. Lite överdrivet rött, nästan neonrött, alltså. Blir nästan sugen på att spruta diskmedlet över mig och låtsas som jag gjort mig illa.


Någon har varit sugen på bullar då konditoriet haft stängt. Men skämt åsido, sånt här är tyvärr inte så ovanligt att se här. Det är synd. Minns då jag kände mig hur säker som helst då jag var ute i området här, nu vet jag inte längre vad jag känner. Lite ilska kanske?

Har också tagit lite bilder på gamla målningar som jag har här hos mamma och pappa, tänkte visa upp de i ett eget inlägg lite senare någon gång och berätta lite om dem.

Nu ska jag nog lägga mig här i sängen, ta fram salladen som blev över från lunchen idag och sen fortsätta läsa i kurslitteraturen medans jag tuggar på räkor, avokado och dressing (och dricker julmust B-) ).

Blogg"paus"

Nu blir det nog lite radiotystnad här på bloggen då jag är nere i Stockholm, åker ju ner dit idag och kommer hem om en vecka igen. Men får väl se om det inte slinker ner ett inlägg eller två där jag berättar vad som händer, om det nu händer något spännande.

Nu ska jag packa det sista och sen blir det av mot flygplatsen. Hörs sen!


10 Nov 2011

För någon dag sedan bara så lades vår lägenhet upp på Skelleftebostäders hemsida och redan nu så är det 91 intresseanmälningar på den. Är dessutom öppet att anmäla sig till den fram till den 14:e.. Så nog kommer vi bli av med lägenheten! Men frågan är bara om det blir i början av Februari eller om vi måste betala hela Februari ut.. Lär väl få veta det efter visningen som är i slutet av månaden.

Skolan går bra. Vet fortfarande inte vad jag fått för betyg på hemtentan, men det är väl inte så konstigt egentligen, eftersom den lämnades in för bara några dagar sedan.
Nästa vecka ska chatten handla om impressionismen, som är en av mina favoritkonststilar. Och då kommer jag ju vara i Stockholm också.

På söndag åker jag ner och stannar där i en vecka. Känns lite läskigt samtidigt som det känns jättekul. Flygplan är ju jätteläskiga egentligen, det känns ju inte som de BORDE kunna flyga, så mycket som de väger.. Känns helt ologiskt att det ens ska fungera på något sätt.
Men allt lär väl gå bra, tror jag läste någonstans att det är större chans att hamna i en bilolycka än det är att hamna i en flygplansolycka..

Kommer sakna katterna och framför allt Fredrik.. vi brukar ju inte vara ifrån varandra sådär jätteofta, i alla fall inte så länge som en vecka.. Inte sedan jag flyttade upp hit. Men jag kommer nog klara det med, är ju ändå "bara" en vecka.
Så mycket som jag ska försöka hinna med så lär ju tiden gå jättefort.

Pepp

Vet inte riktigt vad jag ska säga.
Tycker allting går så bra just nu och jag känner mig gladare och mer peppad över framtiden än jag gjort på väldigt länge. Skolan går bra, Fredrik och jag ska flytta om några månader till vår nya lägenhet, jag ÄLSKAR min hårfärg just nu, om mindre än en vecka så är jag nere i Stockholm och får träffa mamma och pappa som jag inte sett på flera månader.
Allting känns ju nästan lite FÖR bra. Det är som om jag bara väntar på att någonting ska gå dåligt, för det är ju det som brukar hända när det går bra för mig; att allting bara raserar och blir till bajs till slut, ungefär.
Men nu så ska jag njuta av varje stund och hoppas på att detta pepp ska fortsätta en lång tid framöver.

Nu i skolan så har vi börjat med Europeisk bild- och byggnadskulturer 1750-1900. Tycker det är rätt spännande, för nu börjar vi gå in på de konstnärerna som man känner till lite mer, t.ex. Francisco de Goya, som är en rätt så tuff kille.

Böckerna känns inte alls lika tunga nu som de gjorde i början av kursen. Känns som jag nästan förstår allting som jag läser nu också, vilket är ju en bra grej att göra då man försöker lära sig saker. Har lite kvar att läsa tills på onsdag, så egentligen borde jag väl fortsätta läsa så jag blir klar med det och kan svara på frågorna.. Snart så!

Nu är lägenheten uppsagd, får hoppas att vi blir av med den i början av februari som vi hoppas.. Då blir det bara en dubbelhyra.
I slutet av månaden så ska vår lägenhet visas upp till de som vill ha lägenheten efter oss.. Får nog städa fint här tills dess, blir ju veckan efter jag kommer hem från Stockholm, så tiden lär nog flyga fram tills dess.
Det känns väldigt pirrigt, särskilt när jag tänker på att vi om bara några månader kommer flytta in våra saker in i nya lägenheten. Kan inte beskriva hur mycket jag längtar till den dagen.

Och håret då.. Skrev ju att jag blekte sönder hjärnceller förra veckan och skulle fixa det med en pärlblond färg, vilket jag gjorde. Resultatet blev underbart. Jag älskar håret, jag gör verkligen det. Den här färgen är så himla fin.. I och för sig så råkade jag bränna skalpen lite eftersom jag hade pärlblonda färgen i håret bara 2 dagar efter jag blekte det. Men sår läker ju, nu så ska håret få vila och så får vi se hur det blir med utväxt och sådär.
Hade tänkt ta en bild på håret i dagsljus idag, men den planen gick lite i graven när hela dagen var molnig och mörk.. Men här kommer en "okej" bild som kanske visar hårfärgen lite åtminstone.

Vi kan ju låtsas att jag borstade håret innan bilden togs.. Men så ser det väl ut ungefär! Färgen kanske visas lite fel pga dåligt ljus, men man ser ju ändå att det mesta gula i håret är borta. Är ju inte vitt heller, vilket jag inte ens tror att jag vill att det ska vara. Gillar den här färgen väldigt mycket.
Håret har växt sig rätt långt sen jag klippte mig senast, är nog inte så fruktansvärt länge tills jag ska fixa iordning det sådär som jag vill ha det.. Hur det blir så får ni se då det blir av!

tenta nr 2: avklarad

Det är Lördag. Det är ungefär 24 timmar kvar tills inlämningen för hemtentan stängs.. Och jag är redan klar. Jag är klar och jag har skickat in min hemtenta. Nu är det bara att vänta i ungefär 3 veckor tills jag får betyg för hemtentan, får hålla tummarna för att det går bra denna gången med, men ska vi gå efter förra gången så är ju att lämna in tentan i god tid ett väldigt bra tecken.
Borde visserligen ha gått igenom min text några gånger till innan jag skickade in den, för jag hittade ett par slarvfel i texten, lite stavfel och sådär, men sånt får jag väl leva med. Nu ska jag gå vidare, måste ju ändå börja läsa texten inför chatten på onsdagen.. verkar som det inte är meningen att vi ska ha någon paus från pluggandet alls efter tentan.. Nåja. Nu har jag iaf läst halva kursen, då är det bara sista halvan kvar!

Det känns lite pirrigt i magen varje gång jag tänker på att vi ska flytta snart. Ska bli otroligt roligt att få alla möbler på plats till slut och få lägenheten FÄRDIG helt och hållet. Visserligen så kommer det ta väldigt länge innan allt blir helt klart, eftersom vi i början bara kommer att koncentrera oss på de viktigaste sakerna; flytta allt där de ska vara och sen måla köksluckorna. Smågrejerna kommer så småningom. Vill gärna måla väggarna i vardagsrummet någon gång till exempelt och fixa golvet i hallen, men vi tar det som det kommer.

Igår så köpte Fredrik nya datorstolar till oss. Min datorstol har varit väldigt jobbig, fick ju en gammal liten, ganska obekväm datorstol här då jag flyttade in till Fredrik för snart ett år sedan. Min egna datorstol nere i Stockholm fick stanna kvar där eftersom den var alldeles för stor för att kunna ta med sig.
Nu har jag äntligen en SKÖN plats att sitta på här vid datorn. Ska bli riktigt skönt sen med ett nytt datorbord också, den ska vara inne i "kontoret", eller andra sovrummet som man också kan kalla det. Så kommer jag få plats med både datorn och förhoppningsvis så får det även plats att ha böcker och målargrejer vid sidan om som jag kan arbeta med också. Jag längtar verkligen tills vi ska flytta.

Imorgon ska jag nog försöka hinna städa litegrann, kanske kasta bort de döda chili- och tomatplantorna som vi har i fönstret, så man slipper fixa med dem då vi flyttar. Ska ju ändå plantera nya frön i början av nästa år.

blond

Då var kontraktet klart och den preliminära inflyttningsdagen är 6:e Januari. KAN bli tidigare ifall Skebo är snälla nog att låta oss bli av med vår lägenhet lite tidigare så vi slipper en massa dubbelhyra..

Over all så har dagen varit trevlig. Mötte upp Fredrik inne i stan efter han skrivit på kontraktet och så hade vi lunch tillsammans med hans mamma. Blev sjukt mätt av det och det var lite jobbigt att promenera hela vägen hem igen efteråt för att påbörja tentaskrivandet, om inte bara på grund av mättnaden så var det även på grund av ångesten över tentan..

Vi har ju en ny lärare det här delmomentet och olika lärare har ju olika sätt att undervisa och tydligen så har de också olika sätt att göra hemtentamen på.
Förra tentan var ganska grundläggande, vi hade 5 eller 6 frågor och skulle besvara dem, varje svar skulle vara 1-1,5 sidor långt.
Nu har vi istället 8 frågor, 4 som berör arkitekturen och 4 som berör bildkonsten. Istället för att besvara alla frågorna så ska vi välja en från arkitekturen och en från bilden. Det jobbigaste med detta är att varje fråga ska besvaras på 4-5 sidor.
Arkitekturen var jättelätt, har redan skrivit stödord och har i grunden bara ihopskrivandet kvar på den frågan. Bilden å andra sidan.. Alla frågorna till bilddelen är frågor som är jättesvåra att besvara, eftersom jag måste använda HJÄRNAN till det, istället för kunskapen från böckerna som arkitekturdelen behövde. Jag måste förankra mitt resonemang, göra en jämförande analys mellan två målningar, diskutera hur symboler och allegorier speglade samhället och dess synsätt. Sånt är jag jättedålig på.
Egentligen är det ju bara ordbajsade på ett sätt, så jag är säker på att jag till slut kommer att få klart texten, för ordbajsande är någonting jag kan, se bara på bloggen!

En anledning till att jag tycker att det är jobbigt att använda min hjärna till att besvara frågorna är för att jag tror att jag blekte ihjäl mina sista hjärnceller igår.
Skulle bara fixa min utväxt, som helt ärligt inte var så jättehemsk som jag tyckt att den varit.. Körde på en intensivblond på det och av någon anledning så blev mitt hår blondgult av det, tänk en blandning mellan Victoria Silverstedts hår och en kyckling.
Ska ha på en pärlblond färg för att neutralisera det lite och hoppas på att det inte ser lika hemskt ut då jag ska ner till Stockholm..
Nu har jag i alla fall lärt mig att jag inte ska använda intensivblond på mitt hår längre, även om det var på det hårda sättet jag lärde mig det på.

Nu blir det nog snart sovdags för mig så att jag orkar skriva mer på hemtentan imorgon.

Flytt!

Idag är jag glad!
Fick precis veta att vi fått lägenheten som vi var och såg på senast, en 3:a en kort promenad från där vi bor nu.

Såg av en tillfällighet att en lägenhet som tidigare låg på högre pris hade gått ner 50 000, så jag sa åt Fredrik om det och vi bestämde oss för att gå på en av visningarna för att se vad det var för slags lägenhet, även om vi i första hand letade efter en 2:a.
Vi var de enda som var på första visningen, vilket var i fredags. Allting såg jättebra ut, först trodde vi att det skulle vara gigantiskt, men det var inte så jättestort och läskigt som det såg ut på bilderna, utan mer lagom faktiskt. Sen fick vi veta att internet var inräknat i den sammanlagda månadsavgiften, så direkt där så blev ju den 200 kronor billigare i månaden än vi trodde.
Igår var sista visningen och tydligen så hade det varit en person där, men som inte var redo att betala pengarna för lägenheten direkt, så idag ringde mäklaren och berättade att lägenheten är våran.

Såhär ser vår framtida lägenhet ut!


Blir någon gång i Januari som vi får tillträde till den tror jag, får veta mer imorgon då kontraktet ska skrivas, sen måste vi ringa till Skebo och kolla om det är möjligt att bli av med vår lägenhet lite tidigare, annars blir det 2 dubbelhyror som vore skönt att slippa..
Nåja! Nu är man lite för glad för att orka tänka på sånt :)

little big adventure

Jag vet inte riktigt varför, men på senaste tiden så har jag varit på väldigt bra humör. Imorgon så kan jag, beroende på hur det blir, vara på ännu bättre humör.. eller så blir jag nedstämd. Men det får vi se imorgon om hur det blir, vill inte skriva för mycket om det nu, men imorgon så blir det nog ett inlägg om det, antingen ett glatt eller ett ledset.

Men det är ju ändå lite konstigt att jag är på så bra humör just nu, på torsdag ska jag ju ändå skriva min andra hemtenta. Kanske är det lite för att det gick så bra på första tentan, så nu känner jag mig så självsäker över att den här tentan också kommer att gå bra.

Jag tror nog också att mitt glada humör har mycket att göra med att jag kommer vara nere i Stockholm om 2 veckor, så får jag hälsa på mamma och pappa som jag saknar väldigt mycket.

Nu på senaste tiden, inte nu i veckan riktigt för jag varit upptagen med att försöka plugga lite till tentan, men innan dess så har jag spelat detta gamla spel:

En gammal goding från 1997. Det märks verkligen hur stor skillnad det är mellan spel idag och då.
Minns då jag köpte spelet för längesedan och spelade det, men tror inte jag kom så långt i spelet då.. och eftersom det är ett så gammalt spel så har det inte funkat att installera på min dator på väldigt länge nu.. men för någon vecka sedan så fick jag tag i en version som funkar på Windows 7 och jag blev ungefär den gladaste tjejen i världen.
Även om styrningen är helt löjligt dålig och jag blir väldigt arg för småsaker ibland, så är det kul och väldigt nostalgiskt att spela detta. Hoppas jag får tid till att spela det lite även då jag skriver tentan, kanske bara är nyttigt att ta lite raster ibland från tentaskrivandet.. Får se!

Nu ska jag fixa lite med maten så att den hinner bli klar till Vem Vet Mest.

RSS 2.0