London 2011, del 2


Lördag
Jag vaknade rätt tidigt på lördagmorgonen, väldigt tidigt om man tänker på att klockan är en timme mindre i London än det är här hemma.
Vi skulle inte iväg så himla tidigt egentligen, men först skulle vi äta frukost och sen skulle vi till Camden där Fredrik och Kent hittat en restaurang vid namn inSpiral, där all mat är vegansk och en väldigt stor del av det även är glutenfritt.
Men först skulle vi vakna, sen knacka på hos Kent för att väcka honom(han hade inga vägguttag på sitt rum, konstigt nog, så vi tog med hans mobil och laddare och laddade den inne på vårat rum under natten).
Vi åt frukost och sen började vi traska mot dagens äventyr.

Innan vi åkte mot Camden så TROR jag att vi åkte till en affär som heter Forbidden Planet(jag minns inte om det var på fredagen eller lördagen som vi var där, det gör inte Fredrik heller).
Det är ungefär som Science-Fictionbokhandeln i Stockholm, fast minst tre gånger så stor och den var fullproppad med olika saker. Leksaker från olika filmer, serier och böcker. På nedre våningen så fanns det mer serietidningar än jag någonsin sett, där hade de också lite filmer, böcker och brädspel.
Där hade vi kunnat vara i flera timmar till, tror säkert att vi kommer hälsa på där igen nästa gång vi åker till London(ja, vi har redan bestämt oss för att åka igen, vi vet bara inte när än).

Efter Forbidden Planet så åkte vi för att äta lunch i Camden.
Camden var väldigt fullproppad med människor då vi kom dit och det såg lite knasigt ut, med saker som stack ut från väggarna på husen. Ibland var det skor och ibland var det ormar. Syns lite på bilderna som kommer lite längre ner i inlägget.
inSpiral är en rätt liten, men väldigt mysig restaurang. De som jobbade där var väldigt trevliga också.
Tyvärr hade de inte kvar det jag gärna hade velat smaka på, men det jag tog istället var väldigt gott och mättande ändå.

Efter att vi ätit så skulle vi träffa på en gammal internetkompis till både Fredrik och mig, som vi spelat World of Warcraft med för länge, länge sedan.
Var ju lite nervöst, men tyckte allt gick bra. Han heter Ian och han hade med sig sin fru Lindsay också.
Vi satte oss på en pub där vi skulle vänta på ännu en internetkompis, Lach, som skulle komma efter ett tag.
Pubben som vi satt på hette "The Worlds End", den låg ungefär 90 meter ifrån där Amy Winehouse hittades död samma dag, bara någon timme senare.

När Lach kommit och vi suttit ett tag och druckit våra öl(och min smirnoff ice eftersom jag inte dricker öl) så skulle vi gå på en liten turistrunda, så vi fick se alla turistplatser i London.
På vägen mot första platsen, Buckingham Palace, så såg jag en person som höll i en tidning och det var där som vi fick den första hinten om att någonting hade hänt i Norge, dock så visste vi inte hur stor och allvarlig den händelsen var förrän på måndagen då vi åkte mot flygplatsen och jag fick tag i en gratistidning där jag kunde läsa om det.

Men vi åkte i alla fall runt lite och såg på saker, "gamla stenhus" som Ian förklarade de som.
Utöver Buckingham Palace så såg vi London Eye, Trafalgar Square, Lord Nelsons höga staty, Big Ben och The Houses of Parliament, Westminister Abbey och byggnaden där premiärministern av England bor.
Var säkert mer som vi såg också, men jag minns inte riktigt så mycket mer. Kanske var det för att man var så trött, blandat med att vi stannade på säkert 3 pubbar på vägen runt i London.

Mot kvällen så sa vi adjö till Ian, Lindsay och Lach och åkte vidare för att äta middag på The Loving Hut.
The Loving Hut måste jag nog medge var min favoritmatupplevelse under hela resan.
De gjorde helt vegetarisk mat och de kunde även göra glutenfria alternativ av vissa av dem.
Jag beställde en glutenfri "Fishless and Chips" och det var verkligen jättegott.
Vi hade tur också för vi kom fram till The Loving Hut ungefär 20 minuter innan de skulle stänga, jag var nästan helt säker på att de skulle säga att vi fick komma tillbaka en annan dag, men de var hur snälla som helst där och jättevänliga. När jag hade ätit upp min mat så frågade han vi beställde av om jag tyckte min mat var god, vilket jag verkligen gjorde.

Nu var vi rätt trötta, så vi åkte till vårat hostel för kvällen. Dagen efter skulle vi ju på det vi hade kommit till England för att göra; gå på festival.
Men om det berättar jag senare.

Bilder!(klicka för att få större, som vanligt).


Här är en bild på min mat från The Loving Hut: Fishless and Chips:


Fredrik och Kent beställde varsin vegburgare:



London 2011, del 1

Då var man tillbaka i Sverige, då.
Egentligen har vi ju varit det sen i måndags, men stannade till ett tag i Stockholm fram till på onsdagen.
Även om hela resan var trevlig så är det ju som de säger; borta bra men hemma bäst.

Tänkte i alla fall skriva lite om vår resa. Blir nog uppdelat i några delar eftersom det blev väldigt många bilder, nästan 300 stycken faktiskt. Kommer bli kul att föra över allt till bloggen.. Men tar väl de mest intressanta och roliga bilderna för att göra det lite enklare för mig.

Fredag
På fredagmorgonen så vaknade vi väldigt tidigt eftersom vi skulle iväg till flyget mot Arlanda som åkte 10:30.
Var väl lite halvtrött och hann inte äta så mycket innan vi kom iväg..
Flyget till Arlanda gick bra och då vi landade så hade vi lite mer än en timme på oss att gå från terminal 4 till terminal 5 där alla utlandsflyg åker ifrån. Detta var en väääldigt lång promenad. Hade varit roligt att veta hur långt det egentligen är faktiskt, för kändes som vi gick en halv evighet innan vi kom fram dit vi skulle.
Sen blev det lite passvisning och säkerhetskontroller och sådär innan vi kom fram till vår gate.
Här började det pirra lite i magen på mig, var ju första gången jag skulle utomlands "på riktigt", har ju varit i Finland, men det räknas ju nästan inte.

Sen blev det dags att gå på planet och börja flyga mot vår slutdestination: Heathrow Airport i London, England.
Flyget tog väl ungefär 2 timmar och 10 minuter, men vi fick vänta lite innan vi fick landa eftersom det var så mycket flyg i luften just då.
Var fint att se utsikten då vi flög över London, men var väldigt svårt att urskilja alla byggnader, så jag är osäker på om man såg t.ex. Big Ben eller något sånt.

När vi landade så kom det lite kluriga: att försöka förstå vart vi skulle och hur vi skulle ta oss dit.
Hade bokat rum på ett hostel i Hammersmith, så vi var tvugna att åka tunnelbana, Pickadilly line, mot Cockfoster och sen gå av vid stationen Hammersmith. Där skulle vi möta Fredriks kompis Kent som hade kommit fram dagen innan, så skulle vi gå till hostellet tillsammans, där även han bokat ett rum.
För att ta oss någonstans så var vi tvugna att köpa veckokort och för att göra det så fick vi stå i en kö som var jättelångsam, stod i den i säkert 40 minuter innan det var vår tur.
Där fick vi veta att det var bättre att köpa ett Oystercard och fylla det med 30 pund, eftersom vi ändå inte skulle vara i London i en vecka så skulle det bli billigare för oss. Dessutom så kunde man få tillbaka pengarna man inte använde sen.
Vi körde till på två Oystercards som vi fyllde på med 30 pund, precis som han i kassan hade tipsat om oss att göra. Detta fick vi sedan veta var ett väldigt bra val.

Nu började man bli riktigt hungrig, hade ju inte ätit något sen innan 9 och klockan började närma sig 16(eller 15 lokal tid).
Vi hoppade på tunnelbanan som skulle ta oss till Hammersmith och satte oss ner och väntade tills vi kom fram.

Eftersom Heathrow ligger ute i zon 6/5 och Hammersmith låg i zon 2 så tog ju detta sin lilla stund, men till slut kom vi fram.
Fick vänta på Kent en stund, eftersom vi skulle sms:a och berätta att vi var påväg, men mobiltelefoner fungerar inte i tunnelbanan, så sms:et kom inte fram då vi skickade det. Men efter en stund kom han och vi gick den lilla promenaden från stationen till vårat Hostel; Abercorn House Hostel.

Hostellet var väldigt.. Ja. Utifrån sett så var det som en 4 eller 5 våningar hög tegelbyggnad. Det fanns ett stängsel runt med taggtråd, så man kände sig väl lite halvsäker då man var där..
Men rummet vi hade var förvånansvärt fint för priset. Vi hade en stor dubbelsäng, ett fönster ut mot.. ja, ut. Sen hade vi ett badrum på rummet(som inte gick att låsa) med en dusch.
Badrummet luktade fint av blekmedel då man gick in dit. Och satte man på lampan dit så började fläkten i taket att göra en massa ljud.
Sen hade vi ett kylskåp i rummet också.

När vi hängt av oss allt baggage och överflödiga kläder så åkte vi iväg för att ÄNTLIGEN få i oss lite mat.
Skulle åka till centrala London ungefär, till en restaurang vid namn Chipotle som Fredrik velat äta på väldigt länge.
Vi gick lite vilse eftersom det var byggnadssaker ivägen och kartan Fredrik hade i sin mobil inte visade dessa. Men till slut kom vi ändå fram dit och fick i oss maten som mättade gott.

Nu började man ju bli trötta eftersom vi rest mest hela dagen, så vi bestämde oss för att först åka förbi en mataffär, Tesco, och sedan tillbaka till hostellet för att lägga sig för kvällen, imorgon skulle ju ändå bli en händelserik dag.

Tesco var en ganska liten matvaruaffär, men den hade ett väldigt stort innehåll. Och priserna.. Priserna var så himla låga. 3 burkar läsk för ungefär 10 kronor. Två halvliters vattenflaskor för 15. GLUTENFRIA bakelser för 20.
Åh, den glutenfria hyllan alltså.. även om den inte hade så himla mycket saker så ville jag ändå ha ALLT. Önskar att vi haft en ugn på rummet, för då hade jag köpt äppelkakorna som fanns där. Istället köpte jag ett paket med 4 stycken bakelser som smakade lite som mazariner, men som hade ett körsbär i mitten och lite bärsylt i botten.
Detta hade SÄKERT kostat minst 40 kronor om det funnits i Sverige.

Efter att ha handlat lite frukost för nästa dag så drog vi tillbaka till Hostellet och gick och la oss. Vi skulle som sagt ha en väldigt händelserik dag nästa dag, lördag.
Fortsättning följer..

Lite bilder då! (klicka för att göra dem större)
Första bilden är från precis utanför hostellet. Andra bilden är på Fredrik och så ser man lite av Kent också.


Hostelrummet:


"Mazarin"bakelserna som jag totalt förälskade mig i:



London, T minus 2 days.

Ännu en dag och ännu mer tvättstugeilska.
Känns som de allra flesta gångerna som vi har tvättid så är det någonting som krånglar.
Idag var det först ena tvättmaskinens tur, som av någon anledning "stängdes av" ungefär två minuter efter vi lämnat tvättstugan. Detta märkte vi ju förståss först då vi kom tillbaka för att hänga upp tvätten. Så det blev att vi fick sätta dessa smutskläder, eller i detta fall, sängkläder och handdukar, i en annan maskin för att försöka tvätta igen.
Gick lite bättre denna gången.
Andra problemet kom då vi lagt kläderna i torktumlarna (för en gångs skull så var vi HELT ensamma under hela tiden, det betyder att det är fritt fram att använda alla maskinerna som finns tillgängliga). Maskinen vi hade lagt sängkläder i hade av någon anledning slutat rulla och torka kläderna någon gång, vet inte riktigt när. Men detta märkte vi då vi kom tillbaka för att hämta allt och en av maskinerna inte rullade på som den skulle.
Jag blir också lika arg då jag märker att folk inte tömt filtret för torktumlarna. Idag var ena lådan HELFULL, ett mirakel att det inte hade börjat brinna.
Inte undra på att maskinerna går sönder titt som tätt, folk tror ju att deras mammor ska komma till tvättstugan efter de varit där för att städa åt dem.

Nåja.
Fick passet i måndags redan, så tog inte ens en vecka för den att bli klar. 3 vardagar, om man räknar med att jag ansökte om den på tisdagen, de hade onsdag, torsdag och fredag på sig att göra den. Fick sms om att den var klar ungefär en timme innan de ens öppnat passkontoret på måndagen.. det tyckte jag var lite lustigt.

Här är förresten en liten jämföresebild.
Bilden till vänster är jag, 15 år gammal. Den till höger är jag, 25 år gammal.

Tycker jag ser lite knasig ut på båda bilderna, men man blir väl aldrig sådär jättebra på varken pass-, legitimation- eller körkortsbilder antar jag.
Ser lite ut som en cyborg på det nyare passet.

Än så länge så verkar då vår resa till London bli av. Får hoppas att allting går som det ska, för jag är inte så sugen på att lösa en massa knasigheter om det skulle dyka upp något sådant på vägen.. vilket det iofs. lär göra.
Men kommer nog inte skriva mer i bloggen förrän vi kommer hem till Skellefteå igen. Men då lär jag ha massvis med bilder att visa, om nu kameran vill vara vän med mig.

Hittade en rätt söt kofta/hoodie då vi var och letade efter lite kortare byxor till mig att ha på mig till London(vilket jag också hittade). Kostade bara 40 kronor också.


Min garberob blir mer och mer färgglad.
Denna blir nog mysig att ha på sig i London ifall det är lite kyligt.

Nu får vi ju bara hålla tummarna för att resan till och från London(har nog skrivit London ungefär tusen gånger i inlägget redan) går bra. Så hörs vi sen.

Is och eld.

Passgörandet gick ju bra, drog dit så snart jag orkade direkt på morgonen i tisdags, inte sådär jättelänge efter de hade öppnat faktiskt.
De sa att det skulle ta högst 5 dagar innan den blev klar och det hoppas jag verkligen är sant, för det känns ju liiiiite tight det här med att vi åker på Fredag nästa vecka och att jag inte har något pass än..
Eller ja, jag har ju mitt gamla pass som gick ut 2007, men den är ju lika värdelös som mitt nationella ID-kort just nu.

Håller tummarna för att den ska komma snart, helst imorgon redan, för det vore skönt att ha den och slippa behöva oroa sig titt som tätt över det där då man kommer på att vi åker snart.

Eftersom jag läste ut min bok för ett tag sedan så kände jag att jag behövde något nytt att läsa, särskilt nu till flygresan till Arlanda och sen London.
Köpte detta:

En box med de fyra första böckerna ur bokserien "A song of Ice and Fire", bokserien som tv-serien Game of Thrones är baserad på.
Det här är alla böcker som kommit ut förutom den senaste som kom ut för någon dag sen, tänker köpa den då jag läst klart dessa.
Har hört att det ska vara riktigt bra böcker, så ska bli riktigt trevligt att läsa ut dessa till slut någon dag.

Imorgon får Fredrik semester, det ska vi "fira" genom att gå ut och äta tillsammans med Fredriks bror och hans sambo. Tror nog det kan bli en väldigt lyckad kväll, brukar bli väldigt glad i magen efter middagar på O'learys.

Kom förresten in på mina tre högsta val till höstens utbildningar. Nu ska jag bara välja ifall jag ska tacka ja till två av dem, vilket gör att jag kommer läsa 75%, eller om jag väljer Konstvetenskap, vilket går på 100%.
Allt är ju distans som sagt och det lutar lite åt att jag väljer konstvetenskap.. men har ändå tills första Augusti på mig på att svara, så har ju lite tid att tänka.

Reseproblem

Nu blev det lite jobbigt.

Ska ju till London på fredag nästa vecka. Idag kom jag på att Storbritannien inte tillhör Schengen och därför är mitt nationella ID-kort som jag har helt värdelös som "pass"handling.
Så därför måste jag till polisen imorgon på morgonen, så tidigt som jag orkar (på cykel, underbart) och skaffa mig pass och verkligen hålla tummarna för att den blir klar och att jag får den innan vi ska iväg.

Annars så.. ja. Vi har pratat om att åka till Umeå nästa torsdag ifall det riktiga passet inte kommit tills dess, det är nämligen närmaste platsen där man kan skaffa provisoriskt pass. Bättre än inget, även om det kommer bli sjukt dyrt om det nu kommer till det.

Detta har gjort att jag känner mig otroligt stressad just nu.
Förutom detta måste jag också försöka hitta små flaskor som går att fylla med diverse saker, krämer och sådär. Och småförpackningar av linsvätska så man slipper checka in baggage. Får ju inte ha större än 100ml i varje flaska och allt ska få plats i en literpåse.

Men det ordnar sig väl.. får vi hoppas.

Annars då?
I helgen badade jag i havet igen, två gånger! Doppade t.o.m. huvudet under vattnet båda gångerna.
Första gången var det då vi var i stugan i lördags på någonslags släktgrej som Fredriks släkt har lite då och då. Andra gången var dagen efter eftersom det var så himla varmt och vi blev jättesugna på att bada helt spontant, ringde Fredriks bror och frågade om skjuts och så var vi på väg, ungefär.
Riktigt skönt när vattnet var runt 20 grader varmt, även om jag ALLTID är rädd i början och tycker det är jättejobbigt. Blir ju sjukt skönt när man väl doppat sig, men det kan jag aldrig få in i huvudet.

Har inte blivit några bilder på senaste tiden, är bara det att jag inte orkar ta fram kameran. När jag väl tagit bilder så orkar jag inte flytta över de till datorn.

Nåja. Ska försöka ta mig in till stan så tidigt jag kan och orkar imorgon så jag får dethär med passet överstökat. Hoppas, hoppas, hoppas, hoppas det går bra och allt slutar bra så man slipper oroa sig en massa.

7 Juli

Nu har jag gjort om min header(bilden som finns högst upp på bloggen). Om den ser likadan ut som förr så tryck på F5 så ska den nya bilden komma fram! Har du ingen aning om vart jag fått min inspiration till den? Se videon här nedan(ha inte på allt för högt ljud bara!):

Lär nog dock bara vara tillfälligt för jag vet inte riktigt vad jag tycker om den än så länge.. Får lite av en "gayblogg"-känsla av det.

Gammal blev man idag också.
Men en god nyhet är att vi ska åka till London om snart exakt två veckor! Blev en liten överraskning från Fredrik imorse, som beställt allt i smyg.

Sen blev jag glad i affären idag då kassörskan ville se legitimation på MIG då Fredrik köpte folköl. Lite lustigt att hon ville se den just på min födelsedag, då jag kände mig som äldst i världen efter att inte ha behövt visa legitimation på hur länge som helst.
Kanske man inte riktigt ser lika gammal ut som man känner sig, då.

Sockervadd, where art thou?

Nu är det redan juli.. Månaderna hoppar verkligen fram hur snabbt som helst känns det som.

Var på second hand-jakt förra veckan.
Först på myrorna, där hittade jag några jeans som jag hade velat ha eftersom jag tänkte göra jeansshorts till mig och de färdiga jeanshortsen i affärerna kostar lika mycket som ett par nya jeans ungefär..
Tyvärr var verkligen allting jag provade på hos myrorna alldeles för litet för mig. Ett par fick jag inte ens över vaderna..

Tror jag är ganska ovan min "nya" kropp, har ju gått upp ganska mycket i vikt sedan jag senast var och shoppade "på riktigt".. Får väl kanske försöka trycka i huvudet att jag inte är storlek 34 eller XS längre.
Vet faktiskt inte om jag gått upp mer i vikt nu eftersom vi inte har någon våg hemma och det känns ju befriande på ett sätt, men samtidigt vore det ju bra att veta hur läget med vikten låg så man "stanna" vikten i god tid.
Är ju inte längre någon tonåring som kan äta vad som helst utan att det gör något känns det som.

Nåja. Sedan var vi i en second handaffär som drivs av pingstkyrkan. Den fanns i en stor lokal och var väldigt fullt av saker, mest prydnadssaker och möbler dock, men de hade en hörna med kläder också.
Här hittade jag äntligen två par jeans som satt bra på mig och för det otroligt låga priset av 40kr/styck. Köpte också ett linne för en tia. En bra butik som kommer besökas flitigt i framtiden.
Jeansen var så bra så jag funderar på om jag verkligen ska göra shorts av dem.. Kanske bara gör det av ena paret.

I lördags så åkte jag, Fredrik och några av Fredriks vänner till Fredriks släkts stuga för att chilla lite. Var trevligt med lite grill och senare kvällsbad i 15-gradigt vatten. Sov över där och åkte hem på eftermiddagen på söndagen.

Har varit stadsfest här i Skellefteå, första gången jag varit på den.
Det var väldigt mycket större än jag trodde att den skulle vara. Hade t.ex. ingen aning om att det skulle finnas karuseller och liknande där.
Var där ett tag under lördagsförmiddagen för att kolla läget och kanske köpa lite sockervadd som jag inte fått äta på hur länge som helst.
Alldeles mycket folk som hängde och trängde där tycker jag. Fick stå i kön till sockervadden i en kvart, men märkte sedan att kön nog ändå inte rört sig framåt alls under den tiden vi väntade och tiden började närma sig då vi skulle dra mot stugan så jag fick helt enkelt strunta i sockervadden.
Surt, för jag hade väldigt gärna velat ha det.

Har tänkt mig fixa runt lite med utseendet på bloggen, men får se hur det blir med det.

RSS 2.0