28 Juni 2014

Blir ett inlägg fullt av bilder idag! För nu har vi varit på utflykt och jag har dokumenterat det till och med.
 
Vid 13 idag började vi röra oss mot ett ställe som heter Bjuröklubb! Där finns det nämligen en fyr som vi skulle åka och se på.
 
Samus och jag var redo för roadtrippen!
 
 
Mot Bjuröklubb!
 
 
Vet inte riktigt när vi kom fram, men kanske en timme senare eller något sånt?
Är tydligen ett naturreservat också, det visste vi inte från början.
 
 
Det fanns ganska mycket stenar där:
 
 
Och ett café!
 
 
Från caféet kunde man faktiskt se fyren, lite i alla fall, men även om vi såg den så visste vi inte alls vad som väntade oss..
 
 
Det var en liten väg upp till toppen, tur de hade en väg dit på plankor osv, annars hade det varit jobbigt att klättra på sten.
 
 
Började se fina vyer till slut:
 
 
Och sen.. Vafan, är det där verkligen fyren?
 
 
"Jaha", tänkte vi. Jag väntade mig en klassisk fyr, som är hög och vit och sådär. Men sen kom vi fram till detta. En liten pruttfyr. Blev nog lite besviken faktiskt.
 
Men VYN! Jisses vad fin den var.
 
 
 
Det var riktigt fint.Stod och såg över vattnet hur länge som helst kändes det som.
 
 
 
Samus njöt också av det fina tror jag.
 
 
Och okej då, fyren var väl fin, även om det inte var en klassisk fyr.
 
 
Efter lite fika och sådär så åkte vi hem igen.
Fanns lite båtar nära fyren:

 
Vägen till bilen:
 
 
På vägen till bilen såg vi en stig som visade att det fanns fornlämningar i närheten, så vi gick och kikade vad det handlade om.
 
Och det var... mest stenar faktiskt. Kändes inte som nån jättebelönande kunskapskälla.
 
 
 
 
Vi gick lite vilse bland dessa fornlämningar, men hittade till slut till bilen.
 
Sen åkte vi hemåt.
 
Ganska trevlig liten tripp ändå.

27 Juni 2014

Nu idag fick Fredrik äntligen semester, så nu är sommaren igång ordentligt! Önskar bara att vädret var lite mer passande.. Är ju sol och sådär, men bara 12 grader varmt ungefär.. Även om solen värmer lite så känns det ändå kallt. Ska tydligen bli lite varmare väder här den kommande veckan, så får väl hålla ut tills dess.
 
Vad händer under semestern då? Ja ni, det får man se. Det vi har "planerat" är att vi ska ut och köra till något ställe imorgon, Bjuröklubb eller vad det nu hette. Ska ta med kameran imorgon och dokumentera det! Sen ska vi väl till stugan en del förhoppningsvis, det är mysigt där. Trästockfestivalen är om någon vecka också, ska väl försöka se någon artist som spelar där också. Umgås med folk och grilla lär väl hända fler än en gång. Långa promenader med Samus. Sen ska väl förhoppningsvis mina föräldrar också komma under sommaren! Blir kul det.
 
Angående min lilla cykelolycka förra veckan.. Jag har himla ont i ena knät fortfarande. Det började inte göra så här ont i den förrän någon dag efteråt. Ibland då jag går så "låser sig" knät också, vilket är irriterande. Hoppas bara att jag inte trasat sönder något inuti knät.

Så här såg ena knät ut ungefär 4 dagar efter olyckan:
 
Nu (ungefär 9 dagar efteråt)så är det fortfarande lite av det lila på kanterna kvar, såret är nästan helt läkt på det benet, har fortfarande en stor sårskorpa på andra knät. Blir det inte bättre (alltså med smärtan då jag går) inom någon vecka så kanske det blir en tripp till vårdcentralen eller sådär om det finns tider under sommaren. Kul att ägna sig åt sånt då man egentligen ska njuta av ledigheten.
 
Skulle vilja njuta ungefär så här mycket:
 
 
Samus är helt kär i tennisbollar just nu.
 
Hittade en liten kompis i fönstret:
 
 
Så länge det inte är en geting eller mygga så är det okej!
 
Nåja, strax ska vi göra middag och sen blir det annat skoj.

19 Juni 2014

Så, har det hänt något kul på senaste?

Njae.. men igår vurpade jag med cykeln! Jag cyklade hemåt och skulle upp på en trottoar så att jag skulle kunna svänga in på en cykelväg, men trottoaren var lite för hög och jag kom väl med lite för låg fart, samtidigt som jag kom i fel vinkel, så när jag egentligen skulle upp på trottoaren så stannade cykeln mot den och jag flög av. Landade på båda knäna och på en armbåge, tror jag kan ha slagit mig lite på kinden också. Gjorde inte ont just då det hände för jag var väl hög på adrenalin (kroppen är ganska tuff när man gör sig illa!), började kännas ordentligt ett tag efter Fredrik kommit hem, ungefär 20 minuter efter det hänt och då adrenalinet lämnat kroppen och jag riktigt förstått vad som hänt. Skrapsåren jag fick började brännas och sådär.
 
Idag har jag blåmärke på ena knäet, skrapsår på båda (inte så stora som tur är) och ont i alla delar som jag tog emot mig på. Sen har jag dessutom ont i axeln jag landade på, känns som en ordentlig träningsvärk ungefär. Det gör ONT när jag böjer på knäna, att ha byxor på mig som skaver mot knäna gör också ont.
 
Det som känns mest jobbigt är att jag inte kan träna något nu känns det som, i alla fall inte som jag gjort nu varje dag i snart 4 månader, man använder knäna mycket har jag märkt! Innan igår så hade jag bara missat EN dag av de nästan 4 månaderna, igår hade jag för ont i knäna för att klara av de vanliga träningarna. Blir nog så idag och säkert några dagar till. IRRITERANDE. Jag är rädd att jag kommer tappa viljan att träna då jag väl börjar igen om jag tar en för lång paus, så jag borde väl försöka träna åtminstone den armen jag inte har ont i.. Men jag borde väl ta det helt lugnt tills kroppen mår bra igen så jag inte skadar mig ännu mer..
 
Vår Dahlia vi köpte för ett tag sen har blivit riktigt fin! Tog en bild på den för kanske en vecka sen då den var som snyggast:
 
Nu har den vissnat lite på grund av kylan (typ 6 grader på morgonen, verkar inte vara sommar längre). Den har en massa knoppar som nog kommer blomma i framtiden, hoppas det blir flera på samma gång.
 
Och Samus har varit söt som vanligt.
 
 
Väntar på att få morot.
 
 
Leker med en av sina nya tennisbollar. Hon har faktiskt lärt sig vad "boll" betyder. Säger jag "hämta bollen" så hämtar hon den.
 
 
Och till slut, såhär sover en nyligt bliven 2-åring:
 
 

15 Juni 2014

Känner att jag hamnat lite efter med bloggskrivandet nu. Får försöka komma igång lite bättre, så här kommer en lista på saker jag älskar och saker jag ogillar med Skellefteå/Norrland.
 
SAKER JAG ÄLSKAR MED SKELLEFTEÅ/NORRLAND
 

+LUGNET
Jämfört med Stockholm så är Skellefteå jättelugnt. Kan ju ha att göra med att det är så lite folk här jämfört med Stockholm. Även om det händer att det är mycket folk på ett och samma ställe här, exempelvis under Trästocksfestivalen eller Stadsfesten, så är det INGENTING jämfört med en vardagmorgon i kollektivtrafiken i Stockholms innerstad. Jag är glad att jag slipper sånt nu. Överlag så känner jag mig mycket mindre stressad här.
 
 
 
+MIDNATTSSOL
Det är faktiskt mysigt att det är ljust dygnet runt. Det tog ett tag för mig att vänja mig vid det. Förut var jag tvungen att ha det jättemörkt för att kunna sova.. Nu är det ju lite svårt om somrarna eftersom det inte blir så mörkt. Det är också mysigt att komma hem om natten och inte direkt känna sig rädd för att någon ska gömma sig i mörkret, eftersom det inte finns så mycket mörker att gömma sig i.
 
 
 
+SOMMAREN
Eftersom det är vinter och kallt så länge så njuter man extra mycket då det äntligen är sommar och varmt. Jag har bestämt mig för att ALDRIG klaga på att det är för varmt, eftersom det är varmt så sällan. Hellre att jag är för varm och svettas jättemycket än att jag fryser.
 
 
 
+IDYLLKÄNSLAN
Naturen, bygnaderna. Det känns lite som man bor i en broschyr om Sverige. Kan inte säga att jag saknar de höga betongklumparna som vissa kallar för byggnader. Ibland kanske jag saknar vissa ställen i Stockholm för de är så fina, som Gamla Stan exempelvis, eller söder med sina färgglada hus, men jag skulle nog inte byta ut de mysiga husen här mot någonting annat, faktiskt.
 
 
 
 
SAKER JAG OGILLAR MED SKELLEFTEÅ/NORRLAND
 
-MÖRKRET
Under vintern är det mörkt typ jämt. Solen är framme högst några timmar om dagen och jag känner hur mitt humör skiftar med vädret. En plussida med detta är att det blir extra mysigt att vara hemma under en filt med kanske lite tända ljus omkring sig. Så det är ju inte bara negativt.
 
 
 
-KYLAN
Jämför man Skellefteå och Stockholm så är Stockholm rena medelhavsområdet under vintern. När det väl blir kallt här så blir det ORDENTLIGT kallt, jag vet inte om jag någonsin upplevt -30 grader innan jag flyttade hit. I början så var det ju olidigt allt för mig, mest för att jag inte visste hur man skulle klä sig och kläderna jag hade var mer till för Stockholmsvintrar än vintrar här i Norrland. Men till slut så lärde jag mig konsten att klä sig i lager och så köpte jag mig en ordentlig vinterjacka. Nu klarar jag av vintrarna rätt okej, fast är det närmare -30 så känns det inte riktigt jätteskoj att gå ut med Samus direkt.
 
 
 
-MYGGEN
Alltså.. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om hur mycket jag hatar dessa insekter. Tror mitt hat började då en mygga stack mig just under ögonbrynet, vilket resulterade i att halva mitt ansikte svullnade upp dagen efter, det var inte jättekul kan jag säga. Så att jag flyttade till Norrland som är fullt av myggor kan ju kännas lite galet egentligen. I början var det riktigt jobbigt, blev jag stucken så svullnade betten upp jättemycket och jag var tvungen att använda mig av kortisonsalva för att få ned svullnadena. Nu tror jag att jag blivit immun mot betten, eller så har jag bara blivit stucken nog många gånger för att kroppen ska ha vant sig. Märker knappt ens att jag blir stucken nu för tiden, får knappt några märken heller.
 
 
 
 
 
-POLLEN
Jag vet inte om det är för att det är så mycket mer skog här, men vår och sommar är ganska jobbiga på grund av pollen. Jag var inte allergisk mot pollen då jag var yngre, men de senaste åren har varit ganska jobbiga för mig. Allergitabletter funkar oftast bra, men de gör mig så himla trött. Nu har jag provat nässpray och det funkar helt okej faktiskt! Oftast räcker det att jag använder mig av det två gånger om dagen, så slipper jag ta tabletter alls. Ibland, som igår då vi var i stugan och fixade lite, så vet jag inte riktigt varför, men varken nässpray eller allergitabletter hjälpte, näsan rann ändå. Kanske var blåsten eller något. Nåja.
 
Finns en hel del annat jag älskar och ogillar och rent av hatar med att bo här i Skellefteå, men här är de jag kommer på just nu i alla fall. Ska försöka skriva lite mer i bloggen nu i framtiden!
 
Förresten så fyller den här lilla stjärten TVÅ ÅR idag:

 
Två bilder från då hon var typ 10-12 veckor gammal:
 
 
 

RSS 2.0