Dammsugaren

Här är det nyaste tillskottet i vår familj!


Vi har inte bestämt oss för vad den ska heta än, men något namn kommer den ju få till slut!

Den gör lite mer ljud än vad jag är van vid, låter nästan som om den visslar väldigt högt ibland, men den gör sitt jobb som den ska!
Gillar också de olika munstyckena som kom med, använde den till möbler då jag dammsög i soffan och jag fick bort mycket av katthåret och vårat hår som brukar fastna och vara svårt att få bort annars.
Jag är riktigt nöjd.


Nöjeslivet i Skellefteå

En riktigt dålig grej med att bo här i Skellefteå är nöjeslivet.
Det finns inte så många bra uteställen som man är sugen på att besöka, inte för att jag är en person som tycker om att gå ut och supa varje helg, men det vore ju trevligt om man kunde ta en promenad in till stan någon dag under helgen och ta en cider eller liknande och bara ha det trevligt.
Det enda stället som jag tyckte var bra här lades ner för något år sedan, ett ställe som hette Nocks där de spelade bra musik och där Fredriks vän agerade DJ väldigt ofta.
De hade också livespelningar med bra band också, åtminstone var de banden jag hann se innan stället lades ner det.

Finns inte så många bra matställen här omkring heller, inga som ens skulle kunna mäta sig med hur bra vissa restauranger i Stockholm är, t.ex. Lao Wai eller Hermans.
Det tråkiga är också att jag inte tror att sådana restauranger skulle klara sig så bra här, om det någonsin skulle dyka upp något liknande här i området, tyvärr känns ju Skellefteå som en typisk stad där de flesta skulle välja ett skrovmål på Max istället för en god tofugryta med ris till.

Ännu en dålig sak med utelivet är biografen.
Fredrik och jag har nu på senaste tiden tänkt gå på bio minst två gånger för att se film som vi tyckt verkat bra och som äntligen skulle ha premiär i Sverige. Tyvärr har vi fått ändra våra planer eftersom varje gång vi velat se en film så går det inte eftersom biografen här i stan inte tagit in de filmerna vi vill se.

Jag gillar ju Skellefteå väldigt mycket annars, men det är ju inte på något sätt en stad man ska åka till om man vill ut på stan och ha det kul på.

Imorgon ska vi till Fredriks föräldrar där vi ska laga mat och äta och lämna lånedammsugaren och hämta upp vår nya.
Ska baka lite kladdkaka tills dess också, får göra det medans Fredrik är ute på någon grabbkväll ikväll, kanske hinner med lite annat också, kanske klipper jag håret lite till och sådär.
Eller så fastnar jag framför datorn eftersom jag tänkt spela om The Witcher 2.

Här är boken jag håller på att läsa just nu:

Tv-serien "Dexter" baseras på denna bokserie.
Tycker det är en bra bok, ingenting som skulle vinna nobelpriset i litteratur kanske, men den är trevlig att krypa in under täcket med.

Torsdag Maj 26

Nu blev det längesedan man skrev något, men har inte riktigt haft orken att uppdatera här.

I veckan har jag börjat promenera varje morgon, riktigt skönt faktiskt, känns bra att röra på sig lite.
Hade tänkt jogga från början, men det börjar jag väl med såsmåningom när jag fått fart på promenerandet först.
Idag blir det dock ingen promenad skulle jag tro, för av någon anledning har jag väldigt ont i ena foten, mest då jag har hela min tyngd på ena fotsulan, sen så knakar det till lite ibland då jag går.. Känns ju inte som det vore så bra att överanstränga foten så den mår ännu sämre senare.
Har ingen aning om vad som kan ha hänt, helt plötsligt imorse så gjorde det ont bara.

Vår dammsugare gick sönder, så vi har åkt och tittat på en ny dammsugare som nog ska köpas i helgen eller imorgon. Har fått låna Fredriks föräldrars dammsugare tills dess, eftersom vi inte kunnat dammsuga golvet sen i torsdags förra veckan och har man två små katter som tycker om att springa runt mycket och två relativt långhåriga personer i en etta så blir det mycket som behövs dammsugas ganska ofta.

Har klarat ut The Witcher 2 också, mycket, mycket bra spel.
Lite knasigt det där, man sitter och längtar efter att ett spel ska släppas, man väntar i säkert minst ett år, sen släpps det och sen helt plötsligt några dagar efteråt så har man spelat ut det. Sen finns bara tomheten kvar ungefär.
Så nu sitter man här och längtar tills nästa del av spelserien ska släppas och det känns som tiden går superlångsamt..
Kan ju visserligen spela om spelet, vilket jag ska göra så snart en ny patch släppts.

Nu förstod säkert bara en(hej Fredrik!) av mina läsare vad jag skriver om, känns lite lustigt.

Här är en bild på min chinchilla Rex, helt på måfå sådär.


Han var en fin kille.

Sockerabstinens

Ja, som man kanske såg i förra inlägget så klippte jag håret lite kortare. Jag har ju varit sugen på att göra det ganska länge nu men aldrig riktigt kommit så långt att jag klippt mig, men i lördags så stod jag där vid spegeln och höll saxen i handen och bara gjorde det.
Sen så klippte jag ytterligare några centimeter till i måndags, så nu har jag hår som räcker fram till axlarna ungefär, fast jag är fortfarande lite sugen på att klippa lite till.. men får se hur jag gör med det.
Nu känns håret jättetjockt och jättefriskt helt plötsligt, beror nog på att jag klippt bort allt det torra.
Får väl passa på att njuta av det, för jag har ju lite planer på att bleka allt och såsmåningom och skaffa mig en färg så nära min naturliga hårfärg som helst och då lär ju håret inte tycka om det så mycket, för det är ju ganska starka kemikalier vi pratar om.

Får se om det kommer någon bild på det såsmåningom, men det gör det nog.

Igår var vi hos Fredriks bror för han fyllde år och där åt vi typ VÄRLDENS godaste kaka, det liksom kittlar till lite i magen fortfarande bara jag tänker på den.
Ska nog försöka på mig något liknande snart, för den innehöll glutenfria digestivekex som jag velat prova baka med ganska länge och även kondenserad mjölk som även det är något jag velat testa.
Lär ju bara bli jag som äter det eftersom Fredrik fortfarande leker låtsasvegan då och då, men då blir det ju bara mer kaka till mig, vilket jag absolut inte tycker är något dåligt..

Börjar nästan känna att jag borde lugna ner mig lite med allt sött.. Hade ju nån vecka ganska nyligen då jag inte åt något godis alls, men efter Stockholmsresan så känns det som att jag blivit mer och mer sugen på gott.. Just nu har jag något som nog kan beskrivas som abstinens eftersom vi inte har något godis eller sött hemma.. Men blir nog att jag skivar lite ananas till oss som kvällsmat lite senare. Lite nyttigare godis!

Annars har det väl inte hänt så mycket av värde, förutom att ett väldigt efterlängtat spel släppts som både jag och Fredrik spelar just nu; The Witcher 2.
Än så länge tycker jag att det är underbart.

För att inte bara ha ett tråkigt inlägg med endast ord så avslutar jag med en bild på någonting jag är sugen på.

Hoppsan...


Ritfeber

Det känns lite konstigt att komma hem till Skellefteå och vara tvungen att oroa sig för att dricka kranvatten av misstag, efter att ha varit så länge i Stockholm och avnjutit av det goda kranvattnet där.
Nu är det dock inte så länge kvar tills de installerat UV-anläggningarna, så snart är det väl okej för oss att dricka som vanligt igen.. och jag längtar verkligen, fastän vi nu på senaste kommit på att vi kan ha i skivade äpplen i kokade vattnet så får vattnet lite godare smak.

Nåja!

I tisdags var vi på sista slöjdkvällen för våren åtminstone. Då var det tema "Oro eller takkrona". Jag gjorde en oro, som jag inte hade någon aning om vad det var för jag hade aldrig hört talas om något sådant.
Såhär ser den ut i alla fall och just nu hänger den i fönstret i köket, lite mer vissen för blommorna inte är nyplockade längre, men jag tycker den är fin ändå.


När vi kom hem så började jag städa lite här hemma och gömde undan min låda med tecknarmaterial.. och såklart så blev jag sugen på att teckna direkt efter det, så igår påbörjade jag lite smått med en teckning.
Resultatet blev detta:

Inte så jättenöjd eftersom den inte blev lik den jag skulle rita av.. Men jag använde min gamla stompf som jag faktiskt aldrig använt förr, eftersom jag tyckt att det verkar lite fusk att använda en sådan till skuggning.. Men eftersom jag är så värdelös på skuggor så testade jag den och blev positivt överraskad över hur bra resultat det blev ändå.
Använder också gamla stiftpennor nu vilket också fungerar mycket bättre än jag trodde från början.

Idag fortsatte jag med en ny bild och har tänkt fortsätta med detta tema lite, nämligen figurer från filmen "Devils Rejects".
Dagens person blev Captain Spaulding.

Den är inte riktigt klar än, måste göra klart skägget lite och så händerna, men annars är jag rätt nöjd. Förvånansvärt nöjd faktiskt.
Får se hur detta fortsätter!

Stockholmsresan

Då var man hemma igen efter 8 dagar i Stockholm.
För att sammanfatta det kort så var det väldigt trevligt att träffa och få umgås med mina föräldrar och att träffa och umgås med min syster och hemmes familj.
Konserten var väldigt bra också!

Och nu en lite längre sammanfattning med bilder!

Fredag

På fredagen så var jag ju klar med det mesta städandet hos mina föräldrar, det enda som var kvar var att gå igenom en låda med skor och gömma undan vinterskorna som var framme.
Efter detta gick jag och mamma på en ganska lång promenad tillsammans i området där mina föräldrar bor. Var riktigt mysigt eftersom det var varmt och fint väder. Var också kul att gå runt på platser man inte varit på på länge.
Gick också förbi platsen där en ung man blev mördad för nästan prick ett år sedan, de hade lagt dit någonslags altare som minne.

Tog lite bilder under promenaden. Klicka på dem så blir de större!


Dagen fortsatte och jag gjorde väl inte sådär jättemycket annat förutom att umgås med mamma och pappa.
På kvällen så skulle Fredrik komma till Stockholm, äntligen!
Vi åkte till Arlanda och möte upp honom och det kändes bra att få träffa honom igen eftersom jag saknat honom så.
Sen åkte vi hem och jag tror att båda två var rätt trötta för vi somnade relativt tidigt.

Lördag

På lördagen så vaknade vi ganska tidigt för vi skulle iväg in till stan tidigt så att vi skulle hinna med allt som vi hade planerat inför dagen.
Först skulle vi äta på Hermans, vår favoritrestaurang som jag tror vi ätit på varje gång vi varit i Stockholm tillsammans.
Vädret var riktigt fint och det kändes som att dagen skulle bli varm, vilket det också blev.
Efter lunchen på Hermans så sprang vi runt lite här och där i affärer, både kläder- och skivaffärer och vi hann t.o.m. förbi både SFBokhandeln och Goodstore också.
Blev inte så mycket som blev köpt dock, Fredrik köpte ett par jeans till sig själv och jag hittade ett par byxor på rea för 60 kr som jag också köpte, som jag senare märkte satt VÄLDIGT tight på mig.. får bli så att jag syr de lite större på något sätt.
Köpte också vegkorvar till Fredrik från Goodstore som han tyckte var väldigt goda!

Vi åkte sedan hem till mina föräldrar för att lämna av det vi köpt och sedan göra oss iordning för att åka hem till min syster för att äta middag.
Middagen var väldigt god, lite roligt att den hade samma tema som lunchen på Hermans.
Sen umgicks vi ett tag och pratade och sådär innan vi blev lite väl trötta och bestämde oss för att åka hem till mina föräldrar igen.
Blev nog en rätt tidig kväll där med, eftersom jag inte riktigt minns när jag somnade, så det lär ha varit ganska tidigt då.
Tog tyvärr inga bilder under dagen eftersom jag helt enkelt inte orkade ta upp kameran som jag hade i väskan hela tiden.

Söndag

På söndagen så tog vi en liten sovmorgon, vi skulle inte in till stan förrän ganska sent på eftermiddagen egentligen, så vi hade inte direkt bråttom att åka iväg.
Klippte pappas hår innan vi åkte mot stan, tycker det blev fint.. även om jag är rätt ovan vid att klippa annat än mitt eget hår.

Vi bestämde oss för att åka iväg tidigare än vi hade tänkt från början så att vi skulle hinna sitta på någon plats och ta det lugnt innan vi skulle möta Fredriks kompis Kent.

Först gick vi dock förbi Goodstore igen för att köpa fler korvar till Fredrik.. Det blev 110 korvar, som jag hoppas räcker länge nu..
Gick också förbi affären där jag köpte byxorna ifrån dagen innan, där köpte jag två byxor till.. Tre par för 180 kronor tycker jag inte är så illa pinkat! De två byxorna jag köpte nu var åtminstone i rätt storlek också.

Sen gick vi till Kulturhuset där vi satte oss på Teaterbaren och tog en varsin öl och cider och väntade på att vi skulle iväg och möta Kent.



Väldigt fin vy därifrån och väldigt fint väder också.



Till slut gick vi till Centralen, träffade Kent och gick vidare mot Kokyo, en restaurang där vi skulle äta innan vi skulle iväg till Hornstull Strand Etablissemang där Swans, bandet vi skulle se, spelade.
Träffade också Kents kompis som skulle följa med på både restaurangen och konserten.

Åt sushi på Kokyo och det var gott, men önskar lite såhär i efterhand att jag hade tagit laxromsrullar istället för de vanliga rullarna jag hade.. Nåväl, blev mätt åtminstone!
Sen åkte vi mot Hornstull och spelningen, som jag tidigare skrev var väldigt bra. Tycker bara att lokalen de spelade på var dålig, har varit där förr en gång på spelning och tyckte likadant då.
Blev väldigt trött i ryggen och var tvungen att sätta mig på golvet några gånger, men det var lugnt ändå.

Efter spelningen åkte vi hem och sov.

Måndag

Vi vaknade på morgonen och jag började packa det mesta så det skulle bli klart tills vi skulle åka hem till Skellefteå igen.
Helt plötsligt kom vi på att vi skulle åka in mot stan en sista gång och äta lunch på Lao Wai och kolla en sak om Fredriks jeans som han köpt som vi var lite förvirrade över.

Vi hade egentligen tänkt äta på Lao Wai på söndagen innan konserten, men sen märkte vi att de har stängt på söndagar, så då gick det ju förståss inte.. Fredrik blev ju lite ledsen över det eftersom han velat äta där ganska länge och sedan när vi skulle göra det så gick det inte..
Så det var ju lite tur att det blev "strul" med hans byxor, för annars hade vi inte orkat åka in till stan bara för att äta lunch.
Men nu blev det som det blev och lunchen på Lao Wai var nog det godaste jag ätit under hela helgen och vi bestämde oss för att göra Lao Wai till vår nya favoritrestaurang.
Måste åka dit igen för att äta middag, som tydligen ska vara många gånger godare än luncherna!


Efter att ha varit på jeansbutiken och fått veta att strulet inte är något strul egentligen, och efter att ha köpt nya solglasögon (ÄNTLIGEN!) så åkte vi hem till mamma och pappa igen.

Vi var båda helt slutkörda, säkert pga. den lite halvstressiga helgen och pga. värmen under dagen, så direkt vi kom hem så la vi oss i sängen för att vila.
Vi vaknade 30 minuter innan vi skulle åka mot Arlanda, så det blev lite stresspackning efter det!
Mamma och pappa var så snälla så de körde oss mot Arlanda, mitt i rusningstrafiken.
Sen sa vi hejdå och gick in i flygplatsen.

Vi hade bestämt att åka lite tidigare för att vara säkra på att inte fastna i trafiken och missa planet, så vi fick sitta ett tag på Arlanda medans vi väntade på att vi skulle få borda planet.


Sen åkte vi hem igen!

Tog lite bilder uppe i planet också.


Fredriks mamma mötte oss på flygplatsen i Skellefteå och så åkte vi äntligen hem och fick träffa katterna.

Nu orkar jag inte skriva mer, men fick iaf skriva om hela resan iaf!

Vårstädning

Fyra dagar, över 10 svarta sopsäckar och ett flertal blåmärken över hela kroppen efter att ha burit runt på möbler senare så tror jag faktiskt att mammas och pappas lägenhet är så gott som färdigstädad inför våren.
Har bara lite dammsugning, golvtvättning och gå igenom en låda med skor kvar nu.

Gjorde det mesta själv eftersom mammas rygg är så dålig, vill inte att den ska bli sämre igen nu när den blivit lite bättre, så jag har sagt åt henne att gå och sätta eller lägga sig ner istället så fort hon ens försökt hjälpa till.
Pappa hjälpte till med att flytta några större möbler, vill ju inte att han ska behöva göra så mycket när han ändå jobbar så hårt på jobbet. Han ska slippa tänka på att behöva städa hemma alls nu när jag är här tycker jag.

Var ju rätt mycket att göra eftersom mina föräldrar hade börjat flytta runt lite hemma fram tills mammas rygg blev dålig, sen var det ju en ganska lång sjukhusvistelse ett tag eftersom hon blev riktigt dålig där ett tag.
Känns väldigt skönt att kunna göra nytta här medans jag hälsar på, känns också bra att umgås med mamma eftersom hon känner sig så ensam här hemma om dagarna.

Blir skoj att göra detta igen då vi kommit hem till Skellefteå igen.. fast där har vi ju en mycket mindre lägenhet också, så blir nog lugnt.

Efter att ha gjort klart det jobbigaste idag, balkongen, så tog jag en låååååång dusch, säkert den längsta och varmaste duschen jag tagit på väldigt länge. Satte också en ansiktsmask i ansiktet för att riktigt lugna ner min lite lätt stressade kropp.


Masken på bilden är förresten den bästa ansiktsmask jag köpt.

Sen en liten halvhemlis!
Hittade en pärm som jag längtat efter ett tag nu då jag varit uppe i norr.. Min Sailor Moon-pärm!

En pärm som jag modifierat för mer än 10 år sedan. Och vad innehåller pärmen då?
Jo, dessa:

ALLA Sailor Moon-tidningar som släpptes i Sverige mellan 2000 och 2001. Sen slutade de helt plötsligt mitt i en säsong har jag för mig, riktigt konstigt.

Det är alltså inte manganovellerna, vilket jag egentligen hellre hade haft, utan det är animéserien som gjorts om till serietidningsformat.
Varje tidning är ett avsnitt, den hoppas ju över ganska många avsnitt som inte var så "viktiga" kanske, sen slutar det ju så plötsligt som det gör..
Den här pärmen är faktiskt en av mina käraste ägodelar.

Min hemlighet är alltså att jag varit.. och fortfarande är en Sailor Moon-tönt. Såg ju hela animéserien för inte så länge sedan, 200 avsnitt är det ju, så tog ett tag. Borde se filmerna också någon dag.. tror inte jag sett dem alls.


Imorgon kommer Fredrik till Stockholm! Ska bli jättekul, har ju inte sett honom sen i söndags, så jag saknar ju honom rätt rejält mycket just nu..
Känns skönt också att största delen av helgen är bestämd nu, var ju ett tag där då allting kändes jättestressigt och vi undrade hur vi skulle hinna med allting..

Nä, nu blir det att göra klart det sista av städandet, sen kan jag ta det lugnt hela kvällen och imorgon.

Vår i Stockholm

Nu är jag nere här i Stockholm.

Är roligt att vara här, har träffat mamma och pappa och fixat deras dator.

Här är det jättemycket vår också, även om det snöade ett litet tag idag. Lite kyligt har det varit också, men träden är jättegröna.

Något som jag tycker är bland det vackraste vårtecknet är körsbärsblommor, vilket finns här nu efter att kommunen planterat några nya körsbärsträd här i närheten.
Jag tog såklart bilder på dessa eftersom det var så fint.


RSS 2.0