Cool beans.

Blev äntligen klar med mina tentor. Ena lämnades in för nästan en vecka sedan och den andra lämnades in i måndags, vilket gav mig en ledig dag eftersom jag lämnade in den en dag tidigare än deadline.
Och vad spenderade jag min lediga dag med att göra? Min första, helt lediga dag på någon vecka sådär?
Jag städade.
Det var ju lagom kul egentligen, men någonting man måste göra, antar jag. Hade inte hunnit städa så mycket alls under tiden jag skrev mina tentor. Och även om Fredrik var hemma under tisdagen så ville jag inte att han skulle hjälpa till eftersom han var och fortfarande är sjuk.
Var har förresten de där tomtarna som städar upp efter en tagit vägen? De som man hade då man bodde hos mamma och pappa? De som alltid gömde sig och man aldrig såg, men som bara vips, och så var allting städat och fint utan att man behövde göra något? (jag bara skojar, mamma och pappa, tack för att ni alltid varit så underbara).
Lite renare hem gör ju en glad ändå.

Avslutande tentor betyder nybörjande av ny kurs, så just nu läser jag en teori- och metodkurs som ska förbereda mig för min B-uppsatsskrivning om ca en månad.
Om jag är livrädd för att skriva den? Javisst. Varför? Jag vet ju att det egentligen bara är ett förberedande inför C-uppsatsen, vilket jag nog inte kommer att göra på ett tag ändå, men jag tycker att jag skriver dåligt. Jag flummar runt med mina tankar lite överallt, eller "all over the place". Sånt är inte bra i uppsatser.

Just nu är det en massa förberedande. Ska läsa lite om teori och metod och ska väl försöka ta mig till Museum Anna Nordlanders konstsamling och konstarkiv så jag får en lite bättre bild över vilket ämne jag kommer att välja att skriva om.
De ämnena jag först hade tänkt mig skulle bli allt för jobbiga att skriva om och lärarna i kursen gav tips om att välja något lokalt, vilket jag tror att jag kommer göra.
Vad jag väljer får förbli ett mysterium tills jag själv vet det.

Igår bakade jag bröd. Glutenfritt, mysigt bröd som faktiskt både ser gott ut och smakar gott. Och det är varken jättehårt eller blir jättesmuligt. Helt knasigt.
"Tyvärr" är det bröd gjort av färdig mjöl som man bara har vatten och olivolja i och sen blandar ihop, låter jäsa och sen har i ugnen. Men bra blev det i alla fall.

Ser nästan ut som på bilden på kartongen också, helt magiskt.

Igår köpte jag nya skor också, som en liten present till mig själv för att jag varit så duktig i skolan. Och för att mina gamla sommarskor har hål i sig så jag behövde ju ändå nya skor att ha när det blir lite bättre väder, vilket blir väl om ca. ett år om man ska tro på väderleksrapporterna.


Det roliga med bilden är att man knappt ser mina ben som sticker ut ur skorna eftersom mattan och mina byxor är av samma färg.
Minns att jag hade liknande skor i början av 90-talet. Fast då var de lite mindre och lite färggrannare. De hade nog lite gult, orange, rött, lila, blått och grönt i sig, om jag inte minns fel.
Så nu blev jag helt plötsligt områdets coolaste kid igen.


Chiliswing.

Jag tar en liten paus här mitt i allt skrivande om korsettens betydelse genom tiderna, betydelsen av begreppet "likhet" i äldre tiders porträtt, analyser av porträttpar och skriverier om Sailor Moon.

Jag äter en riktigt god chiligryta till lunch som Fredrik gjorde igår. Det värmer till lite sådär gott i munnen då man äter av den och jag känner mig väl ganska nöjd just nu. Nöjd över tillvaron och allt det där.
Är väl kanske stressad över att bli klar med allting jag håller på med i tid, men ändå nöjd. Eller jag är väl inte så jättestressad egentligen. Har ju nog med tid att skriva klart allting och det går framåt, sakta men säkert. Nog kommer jag klara av detta också.

Vi börjar äntligen få klart lite grejer här hemma, även om det är otroligt mycket kvar att fixa iordning.
Har börjat fixa och dona lite med balkongen, måste ju få upp ett nät där så katterna kan vara där och för att vi ska våga ha balkongdörren öppen utan att behöva vara rädd för att katterna ska ramla eller hoppa ner från balkongen då ingen ser.
Idag ska vi hämta upp nätet som vi beställt, trävirket som vi använder är redan målat. Det går framåt.
Från detta:


Till detta:


Får ta bild på då allting är ihopbyggt och då nätat är klart också, vilket borde vara idag eller imorgon, förhoppningsvis.

Vi har köpt möbler till balkongen också, som bara väntar på att nätet är uppsatt så att de kan flytta ut dit.


Har äntligen fått upp magnetlisten i köket.

Inte hunnit att måla köksluckorna än.. men det kommer.

Har också målat klart spegeln vi ska ha i hallen, nu måste den bara sättas upp.


Så ja, det går långsamt framåt, men det går ju åtminstone framåt och det känns bra.
Måste bara försöka hinna med att plantera chilifrön och allt annat som vi ska plantera.
Nog ordnar det sig till slut. Det brukar det göra.

Home sweet home.

Då är man hemma i kalla Skellefteå igen. Igår var det 13 grader varmt i Stockholm och kändes verkligen jättevårigt. Just nu är det under 2 grader varmt här hemma, visserligen är det bara morgon, men känns inte som värmen kommer över 10 grader idag ändå.
Tog dessa bilder igår då jag följde med mamma till tandläkaren, tycker de visar hur vårigt det redan är där. (knoppar på träden!)


Hur mycket jag än längtade hem till Skellefteå så känns det ändå väldigt ledset att lämna Stockholm och att lämna mina föräldrar. Tycker det är orättvist att det ska vara så långt avstånd mellan mina favoritpersoner. Just nu känns det lite konstigt, en blandning mellan att vara jättelycklig över att träffa Fredrik och katterna igen och en stor tomhet över att ha lämnat mamma och pappa igen.
Men jag ska försöka hälsa på snart igen och såsmåningom så ska ju mamma och pappa upp hit och hälsa på så de får se vår lägenhet. Längtar tills dess.

Hann umgås lite med syster också där på söndagen, letade efter lite saker som hon kunde hänga upp i hennes arbetsrum och sen letade vi ramar på IKEA (IKEA på en söndag, miljardtals människor överallt, ALDRIG MER!!!). Även om vi bara sågs en kort stund så var det väldigt trevligt. Hoppas att vi hinner träffas lite längre nästa gång jag åker ner.

Överlag så var besöket väldigt trevligt. Umgicks mycket med mamma och pappa, planterade frön med mamma och vissa av dem hann redan växa till jättehöga plantor innan jag åkte hem igen. Jag ger besöket två tummar upp.

Vi ses snart igen, Stockholm.

(Borde ha tagit en bild några sekunder senare istället, då en stor flock fåglar flög över himlen, men då hade jag redan stängt ner mobilen.)

Stockholm i mitt hjärta

Det går väl bra här i Stockholm. Fast nu har Fredrik åkt hem för flera dagar sedan, så nu är jag här "ensam", fast med mina föräldrar också såklart.
Jag saknar Fredrik väldigt mycket, men nu är det mindre än en vecka kvar innan vi ses igen, nog borde jag klara av den tiden.

I helgen när Fredrik fortfarande var här så gick vi först och shoppade lite. Bland annat så köpte Fredrik nya kängor och jag köpte nya byxor, eftersom det enda paret jag hade med mig hit gått sönder av någon konstig anledning.
Köpte också en underbar tvål från Lush som luktar underbart. Vi köpte väl lite annat också, men jag kommer  inte ihåg vad..
Sen åt vi på Lao Wai.. Det var nästan olagligt gott där. Förrätt, huvudrätt och efterrätt, alla smakade helt underbart. Helt klart värt priset och allt på menyn var både veganskt och glutenfritt.
Nästa dag träffade vi Fredriks vän som just blivit pappa, sen skulle vi spela på en arkadhall, men tiden gick lite för fort, och vi skulle äta på Hermans så vi hann inte det. Slutade med att vi inte åt på Hermans heller, eftersom det helt plötsligt blev fullt där då vi kom dit.
På kvällen träffade vi min syster och hennes familj och så såg vi lite på melodifestivalen tillsammans.
På söndagen åkte Fredrik hem och jag har väl egentligen inte gjort så jättemycket sedan dess. Mest umgåtts med mina föräldrar och pluggat lite.

Idag åt vi jättegod mat dock. Har en underbar pizzeria här som gör egna glutenfria pizzabottnar och även glutenfria klämmor som är något av det godaste jag vet. Åt en avokadoklämma med räkor i och jag lovade Fredrik att jag skulle ta bilder på det så han fick se, så här kommer de!



Pizzeria Jet är en av de platser jag saknar.

Saknar katterna gör jag också, mina små lurvbollar. Har lite bilder på dem som jag inte tror att jag lagt upp här än, så jag gör det nu.


Nu är jag helt trött i huvudet efter middagen, så det blir väl kanske en liten tupplur så man orkar med att läsa lite mer skolböcker.

RSS 2.0