22 April 2013

Börjar äntligen närma sig någonting som kan liknas vid vår här uppe i norr. I helgen var det nästan 14 grader varmt, riktigt skönt faktiskt. Var så himla trött på vintern. Såhär ser det ut nu:
 
 
Finns en hel del snö kvar på marken där solen inte når det, men annars börjar det mesta ha försvunnit redan. Nu är det bara att hålla tummarna för att det inte börjar snöa igen. Börjar det snöa så vet jag inte vad jag gör.
 
Såhär ser en vanlig helgmorgon ut hemma hos oss:
 
Samus får komma upp i sängen med oss på morgonen och så sover vi alla några timmar till. Är riktigt mysigt, när hon inte sparkar en på halsen och huvudet, då. Men så går det när man har en 120-säng och är två vuxna människor, två katter och en mellanstor hund som alla ska trängas i samma säng.
Nu idag så var vi dock på Mio och beställde hem en ny säng. Har ju pratat om att vi borde skaffa ny säng och nu gjorde vi äntligen slag i saken, blev en 180cm då den kostade lika mycket som en 160, som vi egentligen hade tänkt oss från början. Om ungefär 3 veckor så borde den vara framme hos oss, om vi har tur. Längtar tills dess! Var riktigt skön att provligga i, får se hur skön den är att sova i sen också.
 
I lördags gjorde jag en stubbe, som är en tårta ungefär som man rullar ihop. Jag måste ju fortsätta med att säga att Buffétidningen är det bästa som hänt mig inom matväg på riktigtlänge, för det är den jag hittade receptet i. Glutenfri var den från början också.
Sjuuuuukt god var den. Var mycket större än jag hade tänkt mig dock, blev lite som ett stort monster då den var klar.. Men det är väl bara bra antar jag. Fredrik tyckte också om den, han brukar tycka att bakverk ofta kan vara lite för söta, men denna var lagom söt. Blir nog att göra om den i framtiden!
 
Sen känner jag att jag verkligen måste göra någonting med mitt hår. Har försökt klippa det, med lite varierande resultat.. Mest topparna för att få bort torra partier i håret. Men jag har inte färgat håret sen just innan jul förra året(tror jag iaf).. Så just nu har jag verkligen en riktigt ful och jobbig utväxt som jag försöker dölja genom att ha håret i tofs hela tiden, men jag tror nog att utväxten ändå syns mer då jag har håret i tofs än om jag skulle ha det utsläppt.. Nåja.
Har några tankar om hur jag skulle kunna göra för att göra mitt hår mindre katastroflikt, men det skulle innebära en massa jobb.. Och frisörer litar jag inte på. De tar bara en massa pengar för någonting jag själv lika gärna skulle kunna göra.. kanske inte lika bra då, men det känns ändå irrelevant.. Men för MIG så skulle det kännas som slöseri på pengar och det är en av anledningarna till varför jag inte varit hos en frisör sen jag var liten.
Kanske det också är en av anledningarna till varför mitt hår varit katastroflikt sen jag var liten? Vem vet.
 
Snart är det mat, sen ska jag försöka intervjua Fredrik för min uppsats och en av skoluppgifterna.

16 April 2013

Folk som inte kan plocka upp bajset efter sina hundar (nu menar jag när hunden bajsar på ställen där man går och inte i skogen där det kanske inte gör lika mycket, även om det också är dumt) borde kanske tänka på att skaffa sig ett annat djur än en hund om de inte har nog med hjärnkapacitet att plocka upp efter sig själva. En dammråtta är ett bra tips!
Nästa person som jag ser som inte plockar upp bajset efter sin hund kan vänta sig att jag plockar upp bajset efter den, går fram till den och smetar in bajset i ansiktet på den, personen alltså, inte hunden. (eller inte, men just nu är jag sjukt sugen på att göra det).
 
Med vänliga hälsningar
Tjejen med världens jobbigaste huvudvärk som precis var ute med sin hund som gick i bajs som någon struntat i att plocka upp, vilket ledde till att tjejen med världens jobbigaste huvudvärk var tvungen att bära upp sin tunga, bajstassiga hund, lägga henne i badkaret och duscha av fötterna på henne.
 
 

12 April 2013

Jag är lite småsur just nu.
I måndags så fjärrlånade jag en bok jag behöver nästa vecka, trodde den skulle komma fram i tid så att jag kunde gå in till stan idag och hämta den och en hög med andra böcker jag också behöver på samma gång.. Men nä. Har inte fått något mail om att den ska ha kommit, så får hoppas att den kommer på måndag så jag kan hämta böckerna då. Annars blir det arga mail hit och dit.
Så det har inte blivit så mycket plugg här idag, också för att min lärare inte svarat på ett mail jag skickat så jag kan inte direkt påbörja min B-uppsats förrän jag fått ett godkännande av ämnet jag tänkt skriva om.. Suck. Nåja.
 
Här kommer en äcklig bild! Säg inte att jag inte varnat er!
Såhär såg Samus operationssår ut någon dag efter operationen:
Ser inte så jättehemsk ut på bild faktiskt.. men ja.
 
Idag tog jag bilder på hur det ser ut nu, ungefär 2 veckor och 2 dagar efter operationen:

Syns ju knappt att hon blivit opererad! Hennes päls växer tillbaka sakta men säkert också.

Tog förresten den bästa bilden jag någonsin tagit på Samus idag.

Vår lilla sötnos. Och ja, hon får ha tratt lite då och då fortfarande, inte på grund av operationssåret, utan för att hon är på tassarna hela tiden nästan.. Känns inte som specialfodret hon fått hjälpt något alls.. Suck. Tror fortfarande att det är vintern och kanske att gruset de använd till att sanda med här ute är blandat med salt eller något. Lär väl se om det blir bättre lagom till att snön försvinner. Om typ 2 år..
 
Nu ska jag hitta på saker, men jag lämnar er med två bilder till på tigerfisen!

8 April 2013

Nu har jag ju inte skrivit på ett tag. Så blir det då man måste ta hand om en liten gnällig, nyopererad unghund (tror inte man kan kalla henne valp längre, hon fyller ju 10! månader nästa måndag).
Idag ska vi dock åka till veterinären för att ta bort stygnen vilket känns skööönt, hoppas hon slipper tratten då, för hennes tratt är riktigt jobbig faktiskt, hon har försökt halshugga både mig och Fredrik med den. Sen ska hon bara ta det lugnt i 2 veckor till innan allting blir som förr igen och man kan leka med henne ordentligt så hon inte beter sig som en uttråkad liten bajskorv här om dagarna.
 
Fick åka till veterinären två gånger efter operationen för att vi trodde att hennes sår inte såg bra ut.. men båda gångerna sa veterinärerna att det såg jättefint ut och att vi inte behöver oroa oss. Tror de tyckte vi var lite fjantiga som var så oroliga över såret när det inte verkade finnas något att oroa sig över.. Nåja, bättre att man går dit en(eller två) gång för mycket än att man går dit en gång för lite.
 
Just nu känner jag mig rätt kass. Vaknade med världens halsont, som har blivit lite bättre nu, men jag känner hur kraften och orken försvinner ur kroppen hela tiden. Borde försöka hålla Samus vaken lite till innan jag har lektion så hon kanske sover genom lektionen så jag slipper bli störd.. Men just nu vill jag bara lägga mig i soffan med henne och vila en stund. Blir jag sjuk nu så blir jag lite sur, för jag känner att jag inte hinner med något sånt. Fattar inte hur jag blivit sjuk heller eftersom jag knappt ens träffat folk på senaste tiden och de jag träffat har inte verkar vara sjuka själva..
 
Borde fjärrlåna en bok så jag kan ta mig in till stan på fredag och hämta hem en massa böcker från biblioteket. Är ju den tiden på året, ni vet. Då man ska läsa igenom tusentals sidor på bara några veckor. Borde lära Samus hur man läser så hon kan hjälpa mig.
 
Nu ska jag ändå hitta på något, försöka hålla lillkorven vaken eller något. Här kommer lite bilder som avslut.

RSS 2.0