30 Augusti 2014

Var inte rädda kära läsare! Jag har inte försvunnit från bloggen, har bara haft lite för roligt i verkliga livet för att hinna med att skriva någonting här. Typ.
 
Vad har hänt sen jag skrev sist? Sommaren har tagit slut nästan, eller är då på väg att ta slut. Har inte blivit kallt riktigt än, men man börjar känna av hösten i luften.
 
Gör en liten lista här på vad som hänt sen sist baserat på bilder jag tagit med kameran.
 
Mina skor gick sönder.
 
Det här är mina ballerinaskor som jag köpte i början av sommaren. Tog inte ens 2 månader innan de började se ut så här. Borde verkligen sluta köpa skor från Skopunkten. Visserligen använde jag dem varje dag (då det inte regnade, för gick jag ut i regnet med dessa så blev jag blöt om fötterna, redan innan de var trasiga). Långa promenader med hunden, kortare kissrundor och allt däremellan. Så egentligen så kanske de höll otroligt bra med tanke på hur mycket de utsatts för under de mindre än 2 månaderna de höll ihop.
 
Jag färgade håret och så såg det ut som om någon blivit mördad.
 
Börjar dock bli trött på det röda håret som släpper i längderna på grund av att håret där fortfarande är skadat efter de många blekningarna då jag ville bli blond. Lösningen på detta = bleka sönder håret igen så jag blir blond igen? Vem vet.
 
Var på bio.
 
Det var ju kul faktiskt! En bra film. Var kanske inte jättesugen på att gå på bio just då eftersom nyheten om Robin Williams död kom samma dag. Robin WIlliams är nog en av väldigt få kändisar som jag blivit genuint ledsen över då han dog. Men jag är glad att vi gick på bio så man fick annat att tänka på.
 
Köpte världens fulsnyggaste väska
 
Alltså, kolla på den. Hur fulsnygg är den inte? Var blev kär direkt jag såg den inne på myrorna, kostade bara en 50-lapp, så jag kunde inte låta bli att köpa den. Har letat efter en tygväska hur länge som helst, för skinn/fejkskinn är jobbigt att bära då det är varmt och svettigt, fastnar ju på kroppen. Sommarens secondhandhandlande har varit rätt bra annars med, hittat en del kläder och inredningsgrejer och annat smått och gott.
 
Fixat i kryddhyllan

Ser ju nästan snyggt ut nu? Jämfört med tidigare då vi hade fula kryddburkar framme. Två av plåtburkarna har jag hittat på second hand (de största av dem). Torkade svampen är sånt vi själva plockat och torkat hemma, är ett par år gammalt så kanske borde kastas bort egentligen...
 
Haft djurkalas i sängen
 
Eller ja. En stund innan sovdags iaf, Samus sover ju inte i sängen med oss om nätterna, främst för att hon rullar runt som en dåre då hon sover och jag tror inte någon av oss skulle sova särskilt gott om hon skulle börja sova med oss. Men det är skönt att ha såna här stunder, djuren blir mer och mer som vänner, även om de inte riktigt är bästisar än. Samus vill jämt leka, vilket katterna inte vill och sådär.
 
Målat på en ram.
 
Den var vit från början! Sen har jag målat den med akrylfärger och sprayat lack på för att skydda färgen. Fotot visar inte riktigt färgerna så bra, men det svarta är mer guldigt i verkliga livet.
 
Har börjat måla ett familjeporträtt
 
Har man en snygg ram så måste man ju rama in något också? Bestämde mig för att måla ett familjeporträtt i  1800-talsstil. Blir mer bilder då jag blir mer färdig med den.
 
Åt världens godaste kött.
 
Har aldrig ätit (eller tillagat) oxfilé förut, så när Fredrik och jag hade dejtkväll så bestämde jag mig för att prova det. Det blev hur gott som helst. Rosa i mitten och mört som bara den. Potatisgratäng till det och lite bearnaise på sidan så blev det en toppenmiddag.
 
Sen annat som hänt som jag av någon anledning inte fotodokumenterat:

MINA FÖRÄLDRAR HÄLSADE PÅ!
 
Har saknat dem och vi träffas allt för sällan egentligen. Så det var jättekul att de kom och hälsade på oss. Vi umgicks och spelade kortspel och kikade i affärer och bara var. Måste försöka åka och hälsa på dem snart, särskilt nu när de har ny lägenhet och allt. Nu saknar jag ju dem eftersom de är hemma igen, men det är tur det finns telefoner i alla fall.
 
Nu, nära läsare, ska jag försöka uppdatera bloggen mer regelbundet igen. Lovar!

RSS 2.0