29 Januari 2013

Snart har första månaden på året blivit avklarad. Det är någonting med början på nya år som jag verkligen inte tycker om.. Tänker jag tillbaka på åren som gått så har Januari/Februari varit de värsta månaderna, helt klart, i alla fall av de åren jag kommer ihåg. Nu får våren gärna komma faktiskt.
 
Mamma ligger fortfarande på sjukhus, men kanske får åka hem idag om vi har tur, så nu håller vi alla tummarna för det! Har varit orolig sen hon åkte in på akuten i fredags, har haft en en stor tyngd över bröstet som vägrat ge med sig. Blev gladare varje gång jag pratade med mamma över telefonen och hon berättade att hon blivit lite bättre, att hon kände sig bättre än förra veckan, men fortfarande så kände jag mig otroligt orolig.
Det är en av de jobbigare sakerna med att bo över 700km ifrån mamma och pappa.. När det händer något som det här. Då vill jag ju åka och hälsa på mamma och bara vara med henne och visa att jag är där för henne.. Nu gör jag ju det genom telefonen och hade det visat sig att det varit något allvarligt så hade jag ju åkt ner så snart jag kunnat. Jag hade egentligen inte kunnat göra så mycket mer där nere i Stockholm än vad jag kan göra här, men ändå..
 
Måste försöka få tid till att åka ner till Stockholm och hälsa på igen snart, saknar mamma och pappa ganska mycket faktiskt.
 
I fredags var jag inne i stan, som blivit lite av en rutin för mig, att jag går in till stan ungefär en gång i månaden, lämnar böckerna jag lånade förra gången och sen lånar nya. Minns att det tog ungefär en timme att ta mig till campusbiblioteket sist.. nu tog det 45 minuter! Måste ha fått bättre kondition av mina långpromenader! Eller så var det bättre väder bara, vet inte.
Tog lite bilder i alla fall:
Bilden blev inte riktigt som jag tänkte mig.. Tänkte visa skogen långt där bak, men syns inte så bra.. nåja.
Ännu en dålig bild (sämsta kameran någonsin i mobilen tydligen!), men här fick jag nästan klättra upp för trapporna, oplogat och så hade snön blivit till is nästan. Inte kul!
Månen såg ENORM ut, mycket större än de gör på bilderna.
Idag var solen ute och det kändes sköönt. Ska tydligen vara plusgrader i slutet av veckan.. helt galet.
 
Tog också en bild på fönsterlamporna, som Fredrik fixat till snyggt med elektriskt ljus i (de är egentligen till för värmeljus).
Jag tycker de är fina :)
 
Och sen lite bilder på lillmonstret då!
 

 

27 Januari 2013

Skriver kanske mer senare någon gång, nu vill jag mest bara visa bilder som jag tagit på Samus så mamma får se dem då hon är på sjukhuset ock kanske mår lite bättre och blir lite gladare. Saknar er, mamma och pappa!
 
Först kan man se lite knasig ut då man ligger på rygg och läpparna far upp och visar tänderna.
 


Sen kan man se JÄTTEglad ut, eller egentligen vara lite varm eller törstig, men jag tycker det ser ut som ett jättestort leende i alla fall, det legendariska amstaff/staff-leendet!:
 
Sen kan man vara trött och ligga nästan kamouflerad i lillsoffan:
 
Och sen kan man se supersöt ut, som hon alltid gör:
 

21 Januari 2013

Bara måndag idag och jag är redan hälften klar med uppgifterna för ena kursen den här veckan. Går fort det här.
Imorgon hade jag tänkt avfrosta frysen kanske, börjar vara dags nu. Tjockt lager med frost där inne eftersom dörren hamnat på glänt ett par gånger för mycket.
 
Längtar nästan lite till då det blir varmare, så man kan tvätta fönstrena här. Har inte gjort det sen vi flyttade hit, vilket är för över ett år sedan nu (himlarns vad fot tiden går..). Sen så är det varmare då också.. Mer sol.. Mindre ytterkläder.. Mer underbart.. Ja..
 
Glömde visa bild på min middag jag gjorde i fredags, då Fredrik hade en grabbkväll och åt ute med några vänner. Såhär såg den ut:
 
Lilla Samus som kikar från under bordet också..
Hemgrillad kyckling med pommes, ruccolasallad och maaassvis med bearnaisesås. MM-m. Det här är en ganska standard middag jag brukar göra åt mig själv då Fredrik inte äter hemma faktiskt.. Riktigt gott är det. Brukar ha kycklingbenet i grillfolie, som jag smörat ner först så kycklingen inte fastnar i den, sen på med lite olja och kryddor, in i ugnen i 200grader i ungefär en timme, sedan klart! Kycklingskinnet blir sådär himla god och smaskig och smarrig. Och resten blir också gott, inga problem!
 
Idag var det en jättefin solnedgång. Hade jag orkat så hade jag gått ut och tagit bättre bilder, men fick istället ta genom fönstret i köket.
 
Är riktigt fint här om vintern.
 
Nu ska jag gå och tvätta bort ansiktsmasken jag har i ansiktet och sen mata lillmonstret.

19 Januari 2013

Äääääntligen är jag klar med dessa två kurser. Blev klar med de sista två tentorna igår, med 25 minuter kvar på deadline.. Har ju försökt skriva lite på dem sen innan julen.. Men ändå så slutade det med att jag fick jobba med dem extra mycket nu sista veckan och igår så satt jag med dem från ungefär 9 till 16:35, med lite pauser för mat, utgång med hund osv osv. Nu är det bara att se efter resultatet på dem.. Kände att det blev rätt mycket flumm där mot slutet, men det behöver ju inte innebära att det är dåligt, särskilt när det kommer till etnologi..
 
På måndag börjar ytterligare två kurser och ena är KULTURANALYSER. Det är faktiskt kul, läste en kurs i det då jag studerade på lärarhögskolan och det verkar vara lite samma upplägg här också. Teoretiskt sätt så skulle jag väl inte behöva läsa kursen eftersom jag redan läst en liknande.. men det är så kuuuuuuul. Tror faktiskt att jag kommer ha mer kul nu i vår än jag haft hittills.
 
Nåja. Fredrik blev farbror i veckan! Ett litet gossebarn blev det, har inte träffat honom än, ska väl låta de nyblivna föräldrarna vila lite och försöka hitta sig själva i sin nya familjebildning eller någonting innan dess, dessutom så är Fredrik fortfarande lite rädd att han har kvar lite av kikhostan, för han får lite hostattacker fortfarande, han vill ju inte smitta ner den lilla människan. Ska bli kul att se den lilla personen när det blir dags ändå.
 
Sen är det väl inte så mycket. Är väl dags för hundbilder igen.

Vårt lilla monster. Som inte är så monstrig längre, hade besök här igår, några av Fredriks vänner, varav en sov över på soffan. Hon var så snäll och gosig. En av vännerna är lite hundrädd också, men han verkade tycka att hon verkade snäll och såg snäll ut också. Tror löpandet har gjort henne riktigt fin nu, hoppas hon fortsätter vara snäll efter löpandet är slut också.
 
Så här nära varandra kunde Samus och Kyo aldrig vara för några månader sen, iallafall inte utan att de gnällde på varandra och började jaga varandra. Framsteg!
 

 
Här fick ni lite knasiga bilder på mig också!
Vårat lilla hjärtegryn. Det är vad hon är. Jag blir så himla glad varje gång jag ser henne, nästan så jag fäller en liten glädjetår. Hon är liksom VÅR hund och hon är faktiskt rätt underbar, även om det fortfarande är lite saker som hon kan bli bättre på.
Jag är glad att hon finns i våra liv.

14 Januari 2013

Idag är ingen vanlig dag direkt.. För idag är den dagen då Samus började löpa för första gången.
Har ju varit lite tecken på att det varit igång ett tag nu.. Hon har betett sig lite knasigt, en hanhund som var på Fredriks jobb blev lite knäpp av att lukta på Fredriks byxor, som Samus ju suttit på.. Dessutom är hon ju alldeles strax 7 månader gammal, och tikar börjar ju löpa första gången där vid 6-9 månaders ålder.
Så nu är det små bloddroppar lite här och var på golven här hemma, ingenting jättefarligt än i alla fall. Får se till att det inte kommer några hanhundar för nära henne nu.
 
Och ja, jag vet att jag skrev att Samus fyllde 6 månader för mer än en månad sedan.. Men det är för att jag var lite osäker på när man går från veckor till månader. Då jag sa att hon var 6 månader så var hon 4x6 veckor, alltså 24 veckor gammal, vilket borde vara 6 månader.. Men ja, lite knasigt det där. Nu räknar vi i alla fall med att hon blir en månad äldre den 15:e varje månad.
 
Går igenom bilder på datorn och tänker var tiden försvinner.. Känns som det inte var allt för länge sedan den här bilden togs exempelvis, ändå är den snart 4 månader gammal:
Sötaste monstret i världen.
 
Förstår inte varför hon ser så smal ut på bilder som är tagna med blixt.. sådär smal ser hon verkligen inte ut på riktigt faktiskt.
 
Nu ska jag fortsätta skriva tentor. Är i slutspurten för dessa två kurser, sen är det snart dags för B-uppsatsskrivande igen. Kul?

7 Januari 2013

Det är rätt fantastiskt ändå, hur snabbt tiden går. Känns som det var igår som vi hämtade hem lillmonstret. Då såg hon ut såhär:
Liten och knasig och knäpp.
 
Idag ser hon ut såhär:
 
Hon börjar se så vuxen ut. Och här ser hon rätt skeptisk ut, undrar nog hur det ska gå nu när hon och jag kommer vara ensamma igen, tillsammans med katterna då, hela dagarna då Fredrik är på jobbet. Än så länge går det bra.
 
Jag saknar verkligen tiden då hon var riktigt liten, även om den var riktigt jobbig också, men sånt glömmer man ju nästan bort. Hon bets ju en himla massa, särskilt på mig. Var jobbig och kissade runt överallt. Nu bits hon rätt sällan, mest på mig fortfarande.. men det blir bättre för varje dag som går.
Även om jag saknar valptiden, ialla fall delvis, då blir det nog aldrig mer valp igen för vår del. Blir det en till hund i framtiden, efter Samus då, så får det bli en vuxenhund istället, någon som behöver nytt hem, som med Annie. Även om de är så himla söta och mysiga då de är små bebisar så har vi ju varit med om det en gång nu och det får räcka.
Men underbar är hon, vårat lillmonster.
 
Är lite besviken på Bokus.. eller på mig själv egentligen. Beställde skolböcker innan jul men de har fortfarande inte skickat dem, mest på grund av alla röda dagar som lagt sig på vardagar under jul och nyår. Behöver de nu i veckan, men får de tidigast på torsdag. Så nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra.. Böckerna finns inte på biblioteken, det är därför jag köpte dem. Det är för sent att fjärrlåna.. Får helt enkelt hitta på något sätt att fixa det här. Är ju grupparbete den här veckan, så jag får helt enkelt förklara för gruppen att jag inte fått mina böcker och får skriva sådant som inte baserar sig på kurslitteraturen. Det ordnar sig nog.
 
Nu ska jag fixa och trixa lite.

1 Januari 2013

Lite ovant att skriva 2013.. kommer ta ett tag tills man vant sig vid det!
 
Igår var det nyårsafton då. På dagen så åkte vi hem till Fredriks mamma för att umgås lite tillsammans med Fredriks bror + sambo + hunden + bäbisen som nog kommer titta ut vilken dag som helst nu, känns det som! Kommer bli spännande att träffa den nya människan sen! Och de som inte vet så menar jag ju förstås att Fredriks bror + sambo väntar barn och har gjort det rätt länge nu, så snart blir Fredrik farbror.
 
Fredrik fick ett samtal om att gå på nyårsfest hos en vän, men det var inte förrän efter vi kommit hem igen som vi började fundera på ifall vi skulle gå på den eller inte. Var mest på grund av Samus som vi var lite veliga.. Efter att ha umgåtts med folk på dagen, både människor och en hund, så var hon helt slut. Sen så var vi ju tvugna att gå till festne och sen hem igen, eftersom det inte fanns möjlighet för skjuts.  Såhär såg hon ut i soffan efter vi kom hem från Fredriks mamma:

 
Men vid 21:20 ungefär så bestämde vi oss för att gå ändå och ta Samus med oss, för det är ju bra om hon får träffa folk. Efter 22 började vi gå.
Var rätt trevligt där, även om Samus var lite för på och ville träffa alla som var där och alla som var där ville hälsa på Samus eftersom de tyckte hon var så söt.
Gick bra till slut och Samus verkar inte alls rädd för smällare eller raketer, kunde vara ute med henne och se på fyrverkerierna vid 12-slaget utan problem, vilket känns skönt.
Kom hem väldigt sent och idag har vi alla varit trötta.
Imorgon blir det att gå tillbaka till verkligheten, Fredrik ska till jobbet och jag ska väl ta mig an en massa skolarbeten som jag lagt åt sidan under ledigheten.. Blev inte så mycket av det där att svara på en fråga om dagen.. Men tyckte jag förtjänade lite ledighet från allt skolarbete för en stund.

RSS 2.0