22 Februari 2013

Igår var verkligen en underbar dag.
Förutom att jag var glad redan tidigt på dagen så fick jag veta riktigt bra nyheter från mamma också som gjorde mig ännu gladare.
 
Idag känns också riktigt bra redan nu. Har redan lämnat in skolarbetena för den här veckan och ikväll ska jag på DEJT! Med Fredrik då, såklart :) Vi ska ut och äta middag och sen gå på bio. Vi har till och med en "barnvakt" som ska se till så att Samus inte hittar på hyss då vi är borta. Längtar!
 
Några saker till som gjorde mig glad igår var detta:
Glutenfri seeeeeeeemla! Vad jag längtat! Har velat göra sådana ganska länge, men bröden var alltid slut, men igår så hittade jag glutenfria semmelbröd då vi handlade.
 
Till det hade jag detta:
En smoothie på banan, kiwi och mango.. Passade kanske inte jättebra tillsammans med semlan.. och det kan vara så att jag blev lite illamående mot kvällen efter jag ätit och druckit de här.. men det var det värt!
 
Lovade att visa vad som fanns i mina paket! Nu kör vi!
 
Först tänkte jag visa shower gelsen från Lush som jag beställde.
Blev liiiiite missnöjd över Sonic Death Monkey, trodde det skulle lukta mer kaffe och choklad än det gjorde.. Men det är inte någon äcklig lukt direkt, så nog kommer jag använda upp den! It's raining men har jag inte provat än, men den luktar honung, så jag tror inte jag blir så missnöjd över det köpet ändå!
 
Fick en liten överraskningsgrej i paketet från Lush:
Luktar UNDERBART, typ citrus. Kommer verkligen köpa en bit av denna tvål nästa gång jag handlar på Lush.
Sen fick jag ett paket från Bodystore också:
*Kallpressad kokosolja som jag tänkte ha som djuprenande ansiktstvätt, ha till håret och kanske kroppen om den känns lite torr. Luktar UNDERBART av kokos.
*Vitamin E-kräm som jag ska ha till ansiktet
*Lermask som luktar av rosor.
*Thai-kristalldeo, minns att mamma hade en liknande förr, som var en kristallsten som man blötte med vatten och använde som jag gillade. Denna är dock roll-on men ska tydligen funka lika bra.
 
Ansiktstvätt!
 
A-creme som djupfuktande ansiktskräm då jag känner mig extra torr eller sådär, kan användas lite överallt på kroppen också.. Köpte en sån förr som jag tyckte var lite för fet, så jag lämnade den till mamma som verkar älska den! Tyckte det var dags att prova den lite längre och se hur den känns.
 
Fick en gratisprovgrej i paketet från Bodystore också:
Massageolja med lukt av lavender. Använde den på Fredrik få jag gav honom ryggmassage igår och han verkade gilla den i alla fall! Kanske blir ett köp av en större flaska någon gång i framtiden.
Nu jävlar ska jag göra så ansiktet och kroppen mår bra, har verkligen haft kass hud i ansiktet ganska länge nu och jag vet att det egentligen är dels hormonellt och dels verkar jag få kassare hy om jag tror att jag fått i mig gluten också. Har åtminstone sett att jag några dagar efter jag haft riktigt ont i magen, ungefär gluten-ont, börjar få dålig hy.. Men jag hoppas ändå att dessa produkter ska försöka motverka det dåliga, åtminstone lite.
Håller tummarna för det i alla fall.
 
Nu måste jag ut med monstret och sen ska jag börja städa lite här hemma så Fredriks mamma, vår barnvakt för ikväll (TACK!) inte förskräcks av all smuts.

21 Februari 2013

Idag tänker jag vara POSITIV.
Det är PLUSGRADER ute, typ +17 om man ska tro på vår termometer som står rakt i solskenet, fast egentligen är det runt +3 om man ska vara ordentlig. Hela tiden hör jag ljudet av snö som smälter och blir till vattendroppar som slår mot fönstret.
GE MIG VÅR. Nu är första gången på länge som det faktiskt känns som om det kanske blir vår och kanske till och med sommar till slut någon gång. Nästa vecka är det Mars till och med. MARS! Och jag längtar verkligen till sommaren, himlarns vad jag längtar. Just nu känns det som om den här sommaren kan bli bästa någonsin. För jag ska gå ut med Samus en himla massa, ta med mig en filt och bara gå ut med henne och sätta mig någonstans i solen och bara njuta. Vi ska gå långa promenader tillsammans och bara ha det bra. Fredrik får också följa om han har ledigt!

Visst är den här damen typ sötast i världen förresten?
 
En annan positiv sak är att jag har en himla drös med paket på väg till mig. Har jag tur så kommer jag kunna hämta upp dem på vägen till mataffären då vi ska veckohandla. Kände att jag behövde piggas upp lite och beställde en massa grejer. Ska försöka ta bild på allt jag beställt och skriva om dem sen!
 
Och igår (eller förrigår kanske?) hände detta:
Fredrik ser nästan ut som någon cat/dog whisperer på bilderna. KYOS OCH SAMUS SVANSAR RÖR VID VARANDRA! Sen så står de typ bara nån decimeter ifrån varandra också, utan problem. Jag kan inte ens förklara hur glad jag är över att de klarar av att kunna umgås så här utan att de slåss eller vill döda varandra. Mina små pälsklingar.
 
Sen så åt vi pizza härom dagen, men eftersom vi hade en invasion av plattbaggar (har bestämt att det är plattbaggar och inte mjölbaggar) så hade vi kastat bort vår påse med fiberhusk.. Och pizzabotten utan fiberhusk är rätt svårt.. Men till slut så fick jag ihop någonting ätbart i alla fall. Blev en grekisk paj, med oliver, fetaost, rödlök, svamp och lite annat. Hade ruccola med balsamvinäger på sidan, men det hann jag aldrig ta bild på.
 
Just nu känns livet helt okej faktiskt.

19 Februari 2013

Jag undrar varför det är så att alla hundar som Samus och jag möter ute då vi är på promenad hatar henne.. Alltså, det är ju inte säkert att de hatar henne egentligen, men nästintill ALLA hundar som vi träffar ute brukar skälla på Samus, även om hon aldrig gör något.
Hon har nog aldrig skällt på en hund, enda gångerna hon egentligen skäller är då hon skäller på katterna då hon vill leka och på mig och Fredrik då hon vill gå ut eller är uttråkad och vill leka.
Tycker det är lite knasigt ändå, att alla hundar vi möter verkar vara så himla fientligt inställda mot Samus..
 
Nåja, nog med Samus, för nu tänkte jag lägga uppmärksamheten på några andra djur här hemma; Katterna!
I slutet av nästa månad så fyller ju katterna år, då blir de hela 10 år gamla. Våra små pensionärer.
 
Känns inte alls som om det var nästan 10 år sedan de kom hem till mig.. Först kom Kyo, mamma hade tagit hem honom som en överraskning åt mig och jag hade ingen aning om att vi skulle "bli med katt" då. Sen kom Toshi också.. Men den berättelsen kan jag berätta lite senare, kanske lite närmare deras födelsedag :)

Jag vet att det kanske verkar som om de blivit lite åsidosatta nu när vi har Samus.. Och så är det väl kanske. Men ju mer tiden gått så klarar de av att vara nära varandra utan att de behöver jagas eller bråkas, de har till och med nästan legat bredvid varandra i soffan någon gång. Det gör mig riktigt glad. Och sen så kommer ju katterna och lägger sig i sängen med oss om kvällarna, i alla fall Kyo, det är mysigt.
Här kommer lite gamla bilder på dem iaf.
 
 
Lite blandade bilder, från både gamla och nya lägenheten.
Nu ska jag lägga mig i soffan bredvid Samus och läsa lite kurslitteratur.

18 Februari 2013

Tänkte skriva ett litet inlägg innan min lektion börjar om några minuter.. Har ju flyttat till den "sena" gruppen, som börjar klockan 11 istället för den som börjar 10.
Nu på morgonen har jag redan hunnit med att göra klart och skicka in en uppgift som jag inte hann göra klart förra veckan. Hade tänkt göra det i helgen, men ni vet ju hur det kan bli.. Slutar med att man bara lägger sig i soffan och så har man svårt för att lyfta sig därifrån, särskilt när man har ett litet monster som lägger sig på en.
 
Hon verkar friskare nu, örat ser jättefint ut och nu får vi droppa i medicinen i örat nästan helt utan problem. Ska ge medicinen till och med imorgon åtminstone, sen får vi se om det behövs mer.. Skulle gärna vilja åka tillbaka till veterinären så hon får se efter om örat blivit bättre och se på tassarna också.. Tassarna SER bättre ut nu, fortfarande är det lite sårvätska emellan tårna.. men man ser inga större sår eller sdär längre.
 
Tog lite bilder i fredags när Samus ville upp i famnen på mig då jag satt vid datorn. Minns då hon var mindre och ville vara i famnen hela tiden.. Nu känner hon sig väl lite för gammal för sånt, tycker sånt är barnsligt.. men ibland så!
 
1: Ja, jag bor typ i min rosa ziperall/overall :( Den är supermysig och skön att ta på sig då man ändå bara ska vara hemma.
2. Ja, mitt datorbord ser hemsk ut igen, jag är bra på att hålla saker i ordning B-)
 
Lite jämförelsebilder från då hon var liten(hon är väl fortfarande rätt liten..) :
 
 
Lilla sötnosen.. Blir lite lätt tårögd då jag ser på bilderna på henne då hon var riktigt liten. Saknar verkligen att kunna hålla upp henne med en hand (!), nu orkar jag knappt bära henne med båda händerna.. Sånt är livet, antar jag. Folk och djur växer upp, vilket nog är rätt bra, för hade hon fortfarande haft sina djävulska nåltänder som hon hade innan hon fick sina vuxentänder och fortfarande hade bitits som då så hade jag inte orkat med henne!
 
Nu måste jag avsluta och logga in i klassrummet.

11 Februari 2013

Nu har vi en sjukling här hemma igen. Det är Samus som fått tillbaka öroninfektionen i samma öra som hon hade det förr också. Och nu har hon även fått någonslags klåda mellan tårna på bakbenen också som resulterat i att hon slickat sönder huden där..
Örat ger vi medicin i, vilket är rätt svårt eftersom Samus hatar då man stoppar saker i örat på henne (fast hon har blivit bättre nu!), tårna vet vi inte riktigt vad det är, fick ett shampoo från veterinären som vi provar med nu, som jag tycker verkar hjälpa lite i alla fall.. Men hon sa att det även kan vara allergi, mot antingen maten eller någonting vi har här hemma.. Som tur är så var det INTE demodex, vilket känns skönt.. Men nu får vi hoppas att medicinerna tar bort det sjuka och gör vår hund frisk igen, så vi slipper gå igenom en massa provtagningar för att ta reda på vad felet kan vara..

Lite bilder på sjuklingen!
 
Dessa huvudrynkor blir man så sugen på att pussa på!
 
Samus sitter så konstigt tycker jag..
 
Igår åt vi VÅFFLOR.
Våfflor är ju typ det godaste som finns egentligen, med grädde och hallonsylt till. Frasiga våfflor ska det vara. Och jag har ju ÄNTLIGEN hittat recept på frasiga glutenfria våfflor.. Synd bara att de bara är frasiga i någon minut innan de blir sådära slappa och sladdriga.. Nåja.
 
Här är vårat underbara våffeljärn:
 
 
Våfflor + Jonna = sant
Hoppas vädret blir lite varmare till på fredag då jag måste in till stan för att lämna kurslitteratur.. Känns lite väl jobbigt att gå dit bara för att lämna böcker.. men jaja. Ordnar nog sig på något sätt!
 
 
 

3 Februari 2013

Blev ju lite sent det här, men ja, lovade ett inlägg och här kommer den innan jag går och lägger mig!

Igår skulle vi ha det trevligt ute på restaurang med Fredriks mamma (samus fick snällt stanna hemma den här gången..), men det blev inte riktigt som vi tänkte oss.. När vi kom till stället vi hade tänkt äta på, eftersom Fredrik fått presentkort där från sin chef, så var det superfullt. Gick inte att sitta någonstans.. Så går det väl ibland, antar jag.. men såhär har det varit nästan varje gång vi varit där. Går inte ens att boka bord fredag/lördag, så vill man äta där så får man väl göra det en annan dag och boka bord i förväg då.. 
Vi åkte och hämtade upp några paket som hade kommit till utlämningsstället och köpte hem hamburgare istället. Krysset här har faktiskt glutenfria hamburgare som är riktigt goda, de använder samma glutenfria bröd som Max. Sen såg vi Expendables 2 hos oss. En riktigt trevlig kväll blev det ändå, även om planerna blev lite förändrade..
 
Vad var det då för paket som kom..?
Nya högtalare till mig bland annat! Fredrik köpte nån USB-hub så han kan använda tangentbord + mus på PS3:an.
Mina högtalare har varit helt knäppa på senaste tiden. Slutat fungera helt och hållet ibland till och med, gör konstiga ljud stup i kvarten.
Så det blev sådanahär istället:
Nu kan jag lyssna på saker vid datorn in style! Var dessutom tvungen att städa mitt bord för att få plats med allting.. men det är okej.
Var faktiskt ganska sugen på att städa hela kvällen igår, längtade till idag då jag hade bestämt att jag skulle börja storstäda här hemma.
Sagt och gjort så började vi fixa lite saker och höll på rätt länge. Hann visserligen få in en långpromenad med Samus också, en riktigt trevlig en där en kvinna kallade Samus för vacker. Sånt gör en glad!
 
Anledningen till storstädningen? Mja, har ju haft lite stökigt här hemma ganska länge och vill få saker gjort till slut. Sista droppen var i torsdags då vi kulle göra våfflor och då jag gjort iordning halva smeten så märke jag att det började flyta upp konstiga mörka grejer på smetytan.. Vid närmare titt så var det mjölbaggar. KUL! Så Fredrik fick ta sig till affären igen för att köpa saker till ny smet och så fick vi börja tömma hela skafferiet på saker, för har man mjölbaggar i en påse/förpackning så har man det säkert i alla som är öppnade på samma plats.. Blev en liten småstart på städandet där.  Har "sanerat" hela skafferiet nu och ska låta det vara i en vecka innan vi börjar fylla det igen, för att vara säkra på att mjölbaggarna försvunnit helt. Så det kommer vara lite halvstökigt i köket tills dess åtminstone.
 
Fick bort en hel del lådor från datorrummet också, även om det är en del kvar att göra.
Även om jag var helt slut efter städandet så gjorde jag sushi till middag. Det är gott!
 
Såhär brukar jag göra vår sushi:
Noriblad, ris, gurka, morötter(som jag kokat i ungefär en halv minut för att de ska vara lite mjukare), avokado, rödlök, tångrom och så slutligen wasabi.
 
Ihoprullat!
Skivat!
Myskväll med sushi!
 
Under kvällen började jag också med att klä om köksstolarna. Har menat göra det rätt länge nu, men nu fick jag äntligen igång det hela.
Det gula är det gamla tyget, det lila/bruna är det nya. Jag HATAR verkligen det gula, om jag ska vara helt ärlig. Hoppas på att katthåret som fastnar på dem inte syns så mycket på det nya tyget.. Hann med att göra 2 stolar innan ryggen började säga ifrån efter allt slit idag, så får fortsätta med de två sista imorgon.

Ja, hela städningen får fortsätta imorgon. Har fortfarande badrummet som måste städas också, lite i sovrummet.. sen det som inte blev klart här i datorrummet.. Köket får nog vänta tills vi kan fylla skafferiet igen, har redan rengjort spisfläkten och ugnen så det är inte så värst mycket kvar där heller.
 
Borde lägga mig i antingen soffan eller i sängen så att jag inte förstör ryggen helt och hållet.. Blir nog sängen eftersom klockan är så mycket.

2 Februari 2013

Alltså.. jag visste ju att folk säger att man ska vara försiktig med "kamphundar" eftersom de är så farliga.. men trodde aldrig det skulle gå såhär långt.. :(
Nog med skämtandet. Nu ska jag äta lunch och sen ska jag fortsätta med storstädningen här hemma!
Skriver kanske mer senare idag om jag orkar.

RSS 2.0