28 April 2014

Tänkte skriva ett inlägg innan morgonen kommer igång "på riktigt". har visserligen redan varit ute med Samus och ätit frukost, så den är väl redan igång. Och ja, jag har börjat äta frukost! Känns riktigt bra faktiskt. Förr åt jag inte frukost för jag brukade inte känna mig hungrig förrän vid lunch, men sen efter jag ätit lunchen så brukade jag bli trött. Jag gissar på att det säkert har med blodsockret att göra, för att det var så långt mellan måltiderna. Men nu känner jag inte av samma trötthet, vilket är bra.
 
Vilken underbar helg det varit, va? Fredrik och jag har haft en toppenhelg tillsammans i alla fall. Hur fint väder som helst och inget SM-guld i ishockey som kommit emellan denna gång.
 
Vi gick promenad i skogen med Samus under lördagen.
 
 
SÅ mysigt väder.

I skogen fanns det fortfarande platser med is på marken.
 
 
Men snart lär det väl smälta bort.
 
Samus hittade en död padda i skogen som hon tyckte hon skulle rulla sig på. Så när vi kom hem så blev det en hunddusch. Så här mycket tyckte hon om det:
 
 
Pruttjejen.
 
Sen på kvällen så grillade vi. Den här gången var det bara Fredrik och jag. Blir nog en grillsommar i år skulle jag gissa.
 
 
Underbart väder även på kvällen:
 
 
Borde stoppa undan mina vinterskor nu när det inte verkar som det kommer mer snö.. Men jag är lite rädd för skavsåren :(

Här är min mat:
 
 
Babyback ribs, majskolv, sallad, bearnaise och så en vitlökspotatismos som Fredrik hittade recept på. Var riktigt gott!
 
På söndagen blev det långpromenad. Gick hem till Fredriks mamma, stannade där en stund, gick hemåt igen och stannade på affären på vägen hem. Sammanlagt tog det ungefär 3 timmar och vi gick ungefär 8 km. Mysig promenad!
 
 
Fint väder även på söndagen. Var tillräckligt varmt för att jag skulle våga vara i kortärmat. Hade såklart långärmat redo ifall det skulle blåsa kallt, men promenaden värmde upp kroppen nog mycket för att det skulle kännas alldeles för varmt.
 
Gick förbi Landskyrkan:


Och över Lejonströmsbron:
 
 
När vi kom fram till Fredriks mamma så var Samus redan lite trött. Hon visste inte om att vi skulle gå tillbaka lika långt igen:
 
 
Bästa vädret i världen, vad jag älskar våren och sommaren.
 
 
För någon månad sen hade jag känt mig döende av promenaden. Nu kände jag att jag nog hade orkar gå ett par kilometer till utan problem. Det här med att träna varje dag har verkligen gett resultat och jag gillar det! Även om jag inte kände mig jättetrött under promenaden så var det hur skönt som helst att komma hem och ta en liten tupplur i soffan. Både jag, Fredrik och Samus sov i soffan samtidigt. Som sagt, en toppenhelg har det varit.
 
Nu hoppas vi på att sommaren blir lika underbar som helgen.

22 April 2014

Börjar bli varmt nu! Hade grillning hos oss under helgen som var med lite vänner och sådär. Var trevligt, fastän Fredrikv ar tvungen att jobba ngefär halva helgen på grund av att det gick så bra för Skellefteå i hockeyn.. de vann ju till slut också. Men nu är det över och Fredrik kommer kunna ta långhelg en annan gång som vi kan ta vara på sen, blir skönt!
 
Ett tecken på att det är vår/sommar är ju ändå skavsår. Tog fram ett par spmmarskor som jag dumt nog hade på mig under en långpromenad med Samus. Slutade med skavsår. Ville inte ta bild på själva såret och visa, för det är äckligt. Men här är en bild på lite blod från skavsåret som blödit igenom min strumpa, kanske lite äckligt det med men inte riktigt lika äckligt som ett sår!
 
Ont gör det också.
 
Hittade en tussilago på en promenad också, hej våren!
 
 
Har inte jättemycket att skriva just nu, livet går på som vanligt ungefär. Mamma och pappa ska flytta till ny lägenhet här under sommaren. Känns lite konstigt att de ska flytta från mitt barndomshem, att jag nog aldrig kommer få sova i mitt gamla flickrum. Men de behöver ändå inte en 4:a när alla barnen sen länge flyttat bort. Så det är ju klart. Livet lever vidare.
 
Har inte så mycket mer att skriva just nu, så jag avslutar med lite bilder på Samus.
 
 
 
Och en liten rörlig bild på henne också.
 
 
 

13 April 2014

YO WHAT IS UP!
 
Har sovit rätt lite i natt så jag är lite hyper på grund av lite sömn, så här kommer ett inlägg med bilder på vad som hänt sen sist!

Vi har sett ekorrar!

 
Samus har burit på långa pinnar på promenader, som vanligt.
 
 
Har varit lite bättre väde rpå senaste tiden, men fortfarande lite kyligt. Ångrar att jag la undan min vinterjacka.. får nog ta fram den ett tag till faktiskt.
 
Har fått en ÄLGSKALLE!!!!! Från Matildas (Fredriks brors sambos) föräldrar. Den får heta Helge tills vidare.
 
 
Har FÅTT UPP HYLLOR I VARDAGSRUMMET. Äntligen. Hejdå tråkiga vita och tomma väggar. 
 
 
 
 
Förresten så målade vi väggen bakom älgskallen/hyllorna, men det syns inte jättemycket. Ska vara "nougat", men namnet ljuger. Syns att det är lite annan färg än taket i alla fall!
 
 
 
Har köpt ny möbel till vardagsrummet så Samus kan sitta på den och se ut genom fönstret.
 
 
Måste bara fixa dynan så den inte far iväg då hon hoppar upp på den, sy fast öglor eller något.
 
NYA MATTOR!!! Hejdå trasmattor som flyger iväg överallt för att djuren springer runt i lägenheten.
 
 
Har fått hem en bok som jag velat läsa jättelänge! Kommer dock inte hinna läsa den på ett tag känns det som.
 
 
 
Seeeeen så har jag skickat ett brev med Zlatanfrimärken på.
 
 
Spännande.
 
Nu ska Fredrik och jag köra lite träning! Vi började göra det tillsammans efter han kommit hem från jobbet för snart 3 veckor sen. Det är kul. Själv är jag på dag 28. Har alltså tränat varje dag i 28 dager, hur knäppt är inte det? Tur att det mest varit ungefär 15-20 minuters pass om dagen, annars hade det varit jättejobbigt.
 

6 April 2014

Ibland går tiden lite fortare än man själv märker att den gör. Säger att det får vara min anledning till att det blivit lite glest med inlägg nu på senaste. Klockan är dessutom rätt mycket nu så det blir ett relativt kort inlägg.
 
Nu har jag börjat fixa lite inför examen och sådär, beställt papper och skickat lite frågor om saker som kändes lite oklart. Lite lustigt det här förresten. I examen så kommer det ingå kurser från Stockholms Universitet, fastän jag aldrig gått där. Anledningen till det är att de kurserna lästes på Lärarhögskolan som senare gick ihop med Stockholms Universitet efter att jag slutat läsa där. Sen att jag kommer får examen från Uppsala Universitet är lite lustigt det med, eftersom jag började på Högskolan på Gotland och egentligen fortfarande går där nu.. Men de gick ju ihop med Uppsala Universitet nu förra året.
 
I torsdags köptes en ny orkidé, mest för att den var så billig och för att jag velat ha en ny orkidé sen den gamla dog. Nu har jag läst på ordentligt om hur man tar hand om orkidéer, så nu är jag redo på riktigt!
 
Så här fina blommor har den:
 
 
Nu blir det nog sova, men ska väl försöka skriva ett nytt inlägg så snart jag orkar. Avslutar med bilder på Samus som väntar på att få gå ut.
 
 
Lillstumpan.

RSS 2.0