Onsdag 30/3

Idag har varit väldigt trevlig.
Fredrik tog ledigt idag och vi tog en tripp till centrum för att gå på affärer på morgonen.
Jag köpte två toppar, lite smink, akvarellpapper(!!! äntligen!) och andra småsaker medans Fredrik köpte en t-shirt och en topp.
Vi satt inne på café Kanelen också och drack kaffe och varm choklad.

Promenaden hem var mysig, lite kylig med blåsten, men annars var det soligt.
Tog lite bilder med min mobil, som enligt många har en väldigt dålig kamera.. Men dessa bilder här nedaför säger något annat tycker jag:

Snön har töat bort lite. Fredrik går framför!


Skylten säger "Sjungande Dalen" = hem.


Soliga Norrland.

Sen var det veckohandling.
Köpte en rolig vinflaska. Brukar inte tycka om vin så mycket, men ska bli spännande att smaka på denna!

armadillo

Jag tror det är en förbannelse över den nya soffan.. Har nog somnat i den ett tiotal gånger för att den är så skön att ligga i, varan minst tre av gångerna var igår.
Det är en bra soffa, riktigt nöjd över köpet. Tror nog katterna också tycker det.


I lördags fick vi besök av några vänner och deras hund.
Jag var ganska nervös över hur katterna skulle reagera, för senast de mötte en hund var då vi fortfarade hade Annie hemma och då hade de känt varandra i över 6 år och hade ganska nyligen börjat trivas i varandras sällskap.
Första gången katterna och Annie träffades så försökte killkatten begå självmord genom att hoppa ner från balkongen.
Men mötet i lördags gick helt okej, även om katterna låg och gömde sig bakom gardinerna hela kvällen, förutom en stund i början då tjejkatten och hunden tydligen nosade på varandra.

Igår skulle vi gå på någon slags pysselsak på muséet med Fredriks mamma, men eftersom det verkade vara lite för många barn för mitt tycke så tog vi en liten fika och gick runt och såg på utställningarna där istället. Riktigt trevligt det med.

Snart borde jag få ett samtal som möjligtvis kan ruska om lite i min tillvaro.
Vet fortfarande inte hur jag ska göra eftersom jag fick veta om detta i fredags.. Men det känns som jag borde göra det, om det nu fungerar som vi hoppas.
Då kan det bli så att jag åker ner till Stockholm och jobbar någon vecka, kommer tillbaka hit till Skellefteå och stannar i kanske en månad och så åker jag fram och tillbaka ganska regelbundet. Blir väl ungefär som innan jag flyttade hit egentligen..
Kan väl inte påstå att det inte känns lite jobbigt, men vad ska jag göra egentligen?

Har också "second thoughts" om utbildningen.. har ju inte hunnit/orkat arbeta med arbetsproverna på senaste tiden eftersom de senaste 2-3 veckorna varit otroligt stressiga för mitt psyke. Arbetsproverna ska in om ungefär 2 veckor.. Får se hur jag gör. Har ju tänkt söka till en folkhögskola också, kanske höjer mina chanser att komma in på utbildningen en annan gång istället om jag gör det..

Jag vet inget, jag. Det senaste halvåret har varit så surrealistiskt egentligen, kanske jag ligger och sover och drömmer om alltihop.

Soffköp

Berättade ju om att vi var lite sugna på att köpa ny soffa.. och sagt och gjort så satte vi spiken i kistan och åkte och köpte den idag, efter att ha varit och sett på den på Jysk. Eller inte den direkt, men en liknande den fast utan divandelen.. Nåja. Såhär ser det ut nu:



Katterna gillar den redan i alla fall. Det gör vi med! Lägenheten känns lite större nu. Men det är fortfarande ganska mycket kvar att göra innan det känns "bra".


Fredriks dator flyttade vi till andra sidan väggen. Måste röja undan skräpet som ligger mellan sängen och datorbordet.. Få upp lite tavlor.. Lite hyllor kanske.. köpa förvarningslådor så vi kan stoppa onödiga saker under sängen.
Väldigt nöjd som sagt, känns bara lite tråkigt med väggarna som de är(och den stora mörka fläcken vid sängen som troligtvis är kvar från förra hyresgästen..).

Är också väldigt trött på mitt hår. Borde färga utväxten, för mörk färg då man är naturligt blond har en tendens att göra så man ser skallig ut så snart utväxten börjar bli en viss längd..



Nu syns ju inte utväxten så bra på bilden här, plus att jag inte borstat håret något på ett tag på bilden(borsta hår är tråkigt)..
I vissa ljus reflekteras fortfarande hennafärgen från under den mörka färgen, gör att det får en lite rödbrun nyans.
Är fortfarande sugen på att klippa dock, även om det bara är topparna som åker bort.

Olika omständigheter har fått mig att vilja åka till Stockholm tidigare än väntat.. Men än så länge är Maj fortfarande då vi ska åka dit. Men får som sagt se hur det blir med det.

Drömmar om ett nytt boende

Har inte riktigt haft så stor lust att skriva på senaste tiden, haft ganska mycket jobbigt att tänka på.. Men nu så verkar läget vara lite bättre så jag kanske äntligen kan lugna ner mina nerver och sluta stressa över allting.

Idag då Fredrik kom hem från jobbet så satte vi oss ner med varsin kopp med te och mackor och så försökte vi planera lite.
Egentligen så vill vi ju ha större lägenhet och jag brukar ju väldigt ofta kika in hemnet eller blocket för att se efter om det lagts upp någon lägenhet som skulle passa oss och vara inom våran prisklass.. Men tyvärr så har det på senaste tiden inte funnits något sådant.
Vi ska nog försöka leta större lägenhet lite mer aktivt från och med nu och hoppas på att flytta till större inom 6-12 månader, helst i sommar redan om vi skulle ha tur nog att hitta lägenhet tills dess, men känns ju lite väl optimistiskt att tänka så.

Dagens planering handlade väl egentligen inte om det, utan om att vi ska försöka möblera om lite här hemma tills vi hittar större. Flytta om möbler lite så att det blev mer fritt i lägenheten.
Vi är sugna på att köpa ny soffa också, har kikat på en från jysk som vi gärna vill åka och se på "in real life". Ska nog samtidigt försöka leta efter antingen en bokhylla eller hyllor att skruva upp på väggen och så förvarningslådor så vi får gömma saker under sängen.
Måste ta tid till att tömma förrådet vi har i lägenheten, har en massa kartonger där som bara tar plats. Kanske blir ett projekt för mig under veckan om jag orkar och hinner.
Jag håller med Rev. Camden från Sjunde Himlen:



I fredags fick jag hem mina smycken som jag beställde härom veckan. Riktigt fina grejer.


Vanliga svarta i plast som jag kan ha till vardags. Är så rädd för att jag ska tappa mina fina bärnstenspluggar som jag har annars eftersom alla andra smycken jag har är för små.


Och ett par i sten med tuffa mönster på.
Köpte även en plupp, liknande den på bilden som är ovanför mina öronpluggar.

"Nämen Jonna, varför har du så stora hål i öronen!?" kanske någon frågar sig. Svaret är helt enkelt att jag tycker det är fint.
Sen kanske det finns folk som börjar tjata om att mina öron kommer hänga ner till knäna när jag blir äldre, om jag inte låter öronen krympa tillbaka till normal storlek.. Men säg mig den del av min kropp som INTE kommer att hänga och dingla nere vid knäna då.

Tänkte visa en bild på mina favoritpluggar, som egentligen kostar över 600kr/paret, men som jag betalade knappt 30 kronor för eftersom de var på superrea. De är i bärnsten och riktigt fina då ljuset lyser igenom dem.


Men nu ska jag börja laga dagens middag: Jordnötssås med sojastrimlor och ris.

16/3

Tog en liten paus från dagens teckning och om jag ska vara ärlig så vet jag inte riktigt om jag kommer att fortsätta med att rita ansikten varje dag.
Nu kommer jag ju vara ganska upptagen och stressad med att försöka få klart alla arbetsprover så de kan skickas in, eftersom de ska vara inskickade om mindre än en månad, men lär ju ändå lägga upp bilder jag ritat och såsmåningom även mina arbetsprover då de är klara.

Jag ritade idag ändå. Inte direkt ett ansikte, eller jo, men ingen människa. Det är en kär vän som jag saknar väldigt mycket är det i alla fall.

Annie.


Min teckning:


Ser väl kanske inte riktigt som henne, ritade henne mest ur minnet och använde bara några bilder för att få de viktigaste rätt; ögonen. Kanske fortsätter skugga och göra henne mer lik sig själv såsmåningom(det säger jag om typ alla mina teckningar och målningar..).

Kanske bilden är mer lik så som hon såg ut precis innan hon dog, typ denna som är den sista bilden jag tog på henne innan hon åkte till veterinären för sista sprutan.


Har tänkt väldigt mycket på Annie på senaste och drömt om henne t.o.m., säkert för att det är ett halvår sedan som hon dog.

Har "pimpat" mitt block lite också, försökt få den att se lite snyggare ut. Är ju förstås inte klart än, men än så länge ser det ut såhär:

-

Gårdagens returslöjd var riktigt kul. Det enda jag är besviken över är mig själv som inte riktigt kunde komma på något vettigt att tillverka.
Om två veckor är det "tälja i trä", vilket jag tycker låter väldigt skoj. Så kanske vi åker dit då med!

Vid påsk så kanske vi åker till Hemavan. Har inte riktigt bestämt det än, men Fredrik verkar ganska pepp på det, så det slutar väl med att vi åker, även om jag är lite skeptisk.
Lär ju bli skoj, men har aldrig fattat sånahära resor till fjällen eller resor till andra ställen, som Thailand och liknande.
Nåja.

Hade annat att skriva om, men glömde såklart bort det.

Kissekatter

Idag har jag knappt fungerat alls, jag känner mig helt slut, både fysiskt och psykiskt. Har huvudvärk också, som skiftar mellan att göra ont och bara göra mig trött. Jag gissar på att det är pga min misstänkta glutenisering härom veckan, men man kan väl aldrig vara säker.
Eftersom jag mår som jag gör så har jag inte gjort dagens teckning, även om jag försökte påbörja den. Men det blev bara fel, så jag la undan blocket.
Får se om jag får ihop nog med ork för att fortsätta det jag påbörjade. Jag hoppas det.

Hoppas jag mår bättre imorgon, för då ska Fredrik, hans mamma och jag på något som kallas för "returslöjd", där man använder sig av returmaterial såsom konservburkar, gamla glas, papper och liknande för att skapa "ny slöjd".
Jag tycker det låter jättekul, för det är ju sånt jag hållit på med ganska länge i mitt skapande, tar gamla saker som kan ses som skräp och gör om det till något fint.
T.ex. den här flugan som jag skapade, jag tog gammal packplast som jag formade till kroppen och sedan målade, ståltråd till benen och toapapper(oanvänt, som tur är) och tunt ståltråd till vingarna.


Om lite mer än en vecka så fyller katterna 9 år gamla. Eller någon gång runt då åtminstone, eftersom de vi köpte katterna ifrån var osäkra på när de föddes, så veterinären vi var hos första gången med dem sa att vi bara skulle hitta på ett datum och jag valde 23/3.
Så i sommar så kommer jag att ha haft katterna i 9 år. Det känns lite konstigt, för det känns verkligen inte som det var så längesen som jag träffade mina småttingar för första gången.
Jag minns första sommaren de var hos oss, de var så små och kunde inte sova om jag inte låg i sängen och sov med dem, så hela den sommaren så gick jag och la mig otroligt tidigt(för att vara jag), så tidigt som 21 ibland, just för att katterna ville det.

Avslutar inlägget med en av de första bilderna jag någonsin tog på mig och Kyo.

Coś się kończy, coś się zaczyna

Dagens person är Geralt(Michal Zebrowski). Han är huvudpersonen i Andrzej Sapkowskis novellserie Wiedźmin, som blivit till både en tv-serie, film(dock är filmen bara en förkortad version av tv-serien) och spelet The Witcher, som är ett av mina favoritspel. Michal Zebrwoski är personen som spelar honom i tv-serien och det är den versionen av Geralt som jag valt att teckna av.



Min teckning:


Jag vet inte riktigt varför mina senaste teckningar har blivit lite av en överviktig version av den jag tecknar av. Tror jag måste träna mer på att definera ansiktsformen.
Skäggstubb är jättejobbigt att rita, nästan lika jobbigt som hår.
Blev lite lat över att fixa klart håret, så därför blev hårtopparna lite fula. Jag är verkligen otålig ibland.

Kanske kommer jobba lite med en idé under helgen, beror på hur lat jag känner mig. men till slut ska jag ändå försöka få det gjort.
-

Jag tycker det är lite knasigt att jag gillar Wiedźmin så pass mycket som jag gör, det är ju på polska, har visserligen det textat på engelska så man ska förstå någonting.
Tror det kan ha lite att göra med min barndom.
Mamma och pappa brukade jobba natt ett tag och min storasyster tog hand om mig och skulle se efter att jag sov. Men jag sov aldrig då mamma och pappa var borta, utan jag satt vid TV:n och såg på det enda som visades vid den tiden: ryska kanalen.
Jag fattade ju förstås ingenting och jag var bara några år gammal då, men av någon anledning så ville jag ändå se på just det.

Fick hem mitt Dragon Age 2 Signature Edition idag, men eftersom jag är den bästa sambon i världen så ger jag den till Fredrik medans jag väntar tills hans vanliga version kommer på posten någon gång nästa vecka.
En stor anledning till det är nog för att han får hem sitt nya grafikkort idag och vill prova hur det ser ut att spela det med högsta inställningarna. Det betyder också att jag kommer få hans gamla grafikkort och Fredriks vän kommer få den jag har nu.
Så vi får se om vi springer över till honom senare idag för att hjälpa till med att installera mitt gamla kort i hans dator. Då blir det pizza och kanske film också.

Riget

Dagens person är Udo Kier. Skådis, med i bl.a. Lars Von Triers underbara miniserie "Riget", som jag rekommenderar alla att se om man inte redan gjort det.



Min teckning:


Blev ju "okej". Hade kunnat göra den bättre känner jag. Min teckning får honom att se överviktig ut, ögonen blev inte riktigt som de ska, huvudformen blev.. konstig. Men man ser väl kanske lite att det är likt åtminstone.

Den här gången så tog jag bilder på teckningsprocessen.


Jag brukar börja med att rita upp stödlinjer för att få ögonen, näsan och munnen där de ska. Sen börjar jag smått med att skissa på näsan, eftersom jag känner att det är lättast att få ut resten av bitarna när mittendelen är klar.
Sen fortsätter jag med ögonen, munnen och sen det som är kvar.
Tog väl lite mer än en timme sammanlagt, och då hade jag också en liten fikarast inräknad i tiden.

Har redan planerat vem jag ska rita imorgon, ska bli spännande!
-

Min dag började väl inte så jättebra, vaknade av att någon krafsade på golvet i badrummet, trodde att tjejkatten hade kissat på mattan igen, så jag går dit, beredd på att få spendera en lång tid på att torka bort kiss från golv och matta.
När jag kommer dit så var det ju inte riktigt som jag trodde.. det var inte kiss.. Det var bajs.
Jag älskar verkligen våra katter, och jag antar att den som gjorde det inte gjorde det med flit, utan någon bajsbit hade väl flugit ur lådan och så försökte väl katten täcka den med det som fanns att använda sig av, men ibland tröttnar man.

Men dagen blev genast lite bättre ett tag senare, då jag satte mig vid datorn..
Jag var med i en tävling hos http://www.emmyz.net/ där man hade chansen att vinna nya Dragon Age 2 och tydligen så vann jag!
Efter att ha spelat demot då den kom ut så kände jag mig inte så jättesugen på att köpa det direkt på releasen, även om Fredrik förbeställde den fastän han inte heller var så sugen på det.. Men nu så kommer vi ju kunna spela samtidigt, istället för att jag hade fått vänta tills han spelat klart och säkert blivit spoilad innan dess.

Beställde lite smycken igår, får se när de kommer och om jag visar upp dem här sen!

Onsdag

Blev visst ingen teckning idag fastän jag hade planerat det på morgonen redan.. Nåja, kan ju säga att eftersom jag gjorde två ansikten i samma bild igår så fick jag "ledigt" idag. Jag bestämmer reglerna!

Men nä, kom inte igång med något, sen slutade Fredrik tidigare idag och så gick vi till affären där jag lämnade av ett paket.
Har fortfarande inte bestämt mig för hur jag ska göra med ritandet, om jag ska fortsätta med ansiktena eller vad. Får väl helt enkelt se hur jag gör när jag har pennan i handen.

Ibland känner jag mig som den lyckligaste tjejen i hela världen. Jag låter denna bild visa vad jag menar:


En sovande sambo i nedersta vänstra hörnet, två sovande katter och mina fötter som tittar fram från under filten
Värsta myskalaset.

Trust No One

Låt oss gå rakt på det viktiga: Dagens teckning.

Dagens personer är Fox Mulder(David Duchovny) & Dana Scully(Gillian Anderson). För de som inte vet så kommer de från den fantastiska serien The X-files (eller Arkiv X som den kallades i Sverige).

Jag minns då jag var liten, min storebror hade flyttat hem till oss och min storasyster bodde fortfarande hemma. Varje torsdagkväll klockan 21:15 så såg jag och mina syskon jämt på Arkix X tillsammans, även om jag kanske var lite för ung för att se sånt.



Min teckning:


Som vanligt så blir ju fotografiet på teckningen lite konstigt och visar inte riktigt den som den egentligen ser ut.

Jag måste säga att för första gången på väldigt länge så är jag nöjd över min insats.
Man ser ju verkligen att det är Mulder och Scully, vilket man kanske inte riktigt gjort lika bra på mina tidigare teckningar.
Jag har faktiskt ingenting att säga om den som jag inte är nöjd över(förutom Scullys haka som var med om en olycka med ett sudd och lite vatten), men hade jag orkat så hade jag gjort klart håret på dem båda.

Känner att jag börjar slappna av mer då jag tecknar ansikten nu, släpper lös händerna på något sätt. Ett tag så kändes det nästan som om det inte ens var jag som ritade.. Lite svårt att förklara, men jag hade helt enkelt KUL då jag ritade och det känns som ett stort framsteg för mig, att rita någonting som förr nästan gav mig ångest och faktiskt njuta av det.

Får se vart jag går från detta. Är lite sugen på att rita annat istället för ansikten varje dag, träna på anatomi eller sådär, men samtidigt så känns det som jag skulle kunna bli ännu bättre på ansikten om jag fortsatte träningen som den är nu..

Epic

Efter en teckningsfri helg så är jag tillbaka med dagens teckning.

Dagens person är ingen mindre än Mike Patton. Sångare i Faith No More, Mr. Bungle, Fantômas, Tomahawk, Hemophiliac, Lovage (tillsammans med Jennifer Charles som jag ritade här om dagen) och en massa fler.
Dessutom är han röstskådis i många spel och filmer. En riktig mångsysslare alltså.



Min teckning för dagen:


Sa ju att jag var sugen på att prova mer realistisk teckning, så här är första provteckningen på det.
Tycker teckningen inte ser så jättemycket ut som Patton, mer som någon italiensk smörsångare(här gjorde jag ett skämt som bara är roligt om man vet om att han har ett sidoprojekt som heter Mondo Cane där han sjunger italienska smörsånger..).

Huvudformen är fel, måste jobba mer med proportioner, hår är fortfarande jättetråkigt att rita.
Men i det stora hela så måste jag säga att jag är ganska nöjd, även om resultatet inte blev som jag ville.

Man kan ju tycka att jag är lite väl självkritisk, men jag ser det som något bra.

Har lärt mig att det är lättare för mig att arbeta med skuggor om jag använder mig av färgpennor än blyerts. Blyerts har alltid varit min fiende.

Har också märkt att kvalitén på teckningarna varierar beroende på mitt mående.

Jag är lat.

Det blev ingen teckning igår.
Mest för att jag kände mig för lat och det kändes roligare att äta vegansk sushi och baka äppelpaj än att försöka få hjärnan att göra någonting den inte orkar.

Blir kanske ingen teckning idag heller, men än är dagen inte slut.
Fast nu har vi tvättid, så lär ju vara alldeles för trött för att rita efter det.

Tvätta kläder här är inte så skoj.. Eller ja, det beror ju på lite. Är man ensam där så är det ganska skönt nästan, men är det någon som har de andra maskinerna samtidigt så känns det stressigt och jobbigt.. Finns nämligen bara ett torkskåp i tvättstugan.
Oftast slutar det med att vi får ta kläderna som inte får plats eller inte kan vara i torktumlaren hem och hänga upp dem på möblerna för att torka.

Ibland önskar man att man hade en tvättmaskin.. Tror förresten att någon lämnat sin gamla tvättmaskin i vårat förråd, så egentligen så kanske vi har en.. Vi vet bara inte om den fungerar och om den gjorde det så skulle vi ändå inte ha plats för den någonstans.

Nåja, om en kvart ska vi ner och hänga upp kläderna på tork.. Eller ta med oss dem tillbaka hit och hänga upp dem, eftersom det var någon som hade de andra maskinerna samma tid som oss.
Helst vill jag att det ska vara sommar, så skulle jag gå ut, lägga mig på en filt i gräset någonstans och ta en tupplur.

Ivan Drago

Kan inte säga att jag är nöjd med dagens teckning direkt, men jag skyller det på att jag hade en dålig och trött morgon, där jag efter att ha varit uppe i två timmar märkte att jag hade tröjan ut och in och sen letade efter mitt suddigum väldigt länge.

Dagens person är Dolph Lundgren. Skådis, en cool kille. Var en av värdarna i melodifestivalen förra året.

(en väldigt gammal bild på honom från "Rocky IV")

Och.. min teckning.

Ser ut som någonting som en 7-åring har ritat. En djävul, typ. Det enda jag är nöjd med är örat.
Rynkorna i pannan blev alldeles för mörka, håret vet jag inte riktigt vad jag ska säga någonting om eftersom det bara är så fel. Ögonen är snea osv. osv. osv..
Kanske försöker mig på mer realistiska teckningar snart, börjar smått tröttna på den här stilen.

Hade tänkt dokumentera hur jag gör mina teckningar, men jag fastnade i tecknandet och det blev inga bilder, förutom en efter jag ritat upp en tidig skiss. Blev mer nöjd med skissen än färdiga produkten faktiskt, även om munnen fortfarande är min svaga sida.


Blöh.. Dagar som denna så känns det som jag borde lägga allt som har med konst att göra på hyllan bara, ge upp, det är ingenting för mig.
Fast jag är lite sugen på att rita någonting som inte är ansikten, får se om jag får till någonting under dagen.
-

Annars så är jag väldigt sugen på att klippa håret.
Nu när våren börjar komma och det börjar bli lite varmare (var 8 grader varmt idag!) så skulle jag ju inte frysa om nacken om jag skaffade mig lite kortare hår.. Tänkte kanske ovanför axlarna åtminstone, få bort det torraste i håret, så kanske man får lite mer volym. Blir lite lättare att färga och sen avfärga då håret växt tillräckligt mycket för att hennan ska ha växt bort..
Ja, jag tänkte försöka bli ljushårig igen och till slut försöka få min naturliga hårfärg tillbaka (efter att ha färgat håret i 12 år), fast det har jag ju sagt att jag ska rätt länge och varje gång så har det slutat med att jag färgar håret rött igen.
Men får se hur jag gör.. Senast jag klippte håret kort efter att ha haft långt hår så grät jag. Lite knasigt hur känslig man kan vara över löjliga saker.

Sen längtar jag till Maj. Då händer ganska mycket skoj, vi ska till Stockholm, får träffa min familj, vi ska se Swans.. Och en massa bra spel kommer släppas under den månaden.

Har ätit blodapelsin idag eftersom vi köpte några nät med dem för de var så billiga.

När jag var liten så trodde jag att det var riktigt blod i dem.
Så dum man är när man är barn.

Jolene

Dagens teckningsdags!
Fast jag måste erkänna att jag kanske fuskade lite idag, eftersom jag påbörjade dagens teckning igårkväll innan jag gick och la mig.. Men tycker det får räknas som dagens teckning ändå, eftersom jag ändå gjorde klart den idag.

Dagens person är Dolly Parton. Tror nog de flesta vet vem hon är, så en presentation känns lite onödig.


Min teckning!


Var inte så svårt att rita Dolly Parton, kanske eftersom hon redan ser ut som en tecknad figur..
Eftersom jag tog bilden nu på eftermiddagen istället för på kvällen så är ju ljuset lite konstigt, kanske tar en ny bild på den senare och byter ut denna, om jag orkar..

Är rätt nöjd idag faktiskt. Kunde inte låta det vara i gråskala som de förra teckningarna, eftersom det ändå är Dolly Parton..
Hatar att färglägga hår, därför det blev som det blev.

Borde köpa ny konstnärsmaterial, eftersom den jag har nu så har jag haft i säkert mer än 10 år eftersom jag är alldeles för snål för att köpa nya saker fastän jag behöver det, eftersom jag känner att det jag redan har fungerar än.. Vilket kanske inte alltid är sant.

Queen of the meadow

Idag har varit en ganska dålig dag, men här är ändå dagens teckning.

Dagens person är Jennifer Charles. Sångerska, kanske mest känd från bandet Elysian Fields.




Jag var rätt nöjd med den tills jag tog bild på den och såg den på datorskärmen.
Kanske känns som en dum och uttjatad ursäkt, men jag tycker den ser bättre ut i verkligheten än på bild.

Ena ögat är för långt åt sidan, läpparna är visserligen bättre än på bilden jag gjorde igår, men jag är fortfarande inte nöjd.
Gropen ovanför amorbågen(den lilla kurvan på överläppen) ser alldeles jättekonstig ut på denna bild.
Något jag kom fram till idag var att blocket jag ritar i inte är bra att måla med akvarellfärger på, är glad att jag kunde täcka det med svart tusch, men tittar man på pappret ovanför teckningen så ser man att pappret blivit vågigt.

Måste verkligen hitta någonstans att köpa bra akvarellpapper på. Konstaffären här hade bara två sorter, de är säkert väldigt bra sorter dock, men jag tänker inte lägga nästan 200 kronor på ett block med bara 20 ark i.

People I look up to

I förra inlägget så pratade jag ju om att jag hade kommit på en liten idé.. nu tänkte jag berätta om den.

Jag har aldrig varit bra på att rita människor. Kroppar har väl gått sådär, som då vi hade krokilektioner i gymnasiet, sånt var jättekul, men ansikten är en annan sak.
Jag kan absolut inte rita människoansikten, jag tycker det blir dåligt då jag försöker.
Nu är det så att ett av arbetsproven går ut på att rita ett porträtt, något som jag inte riktigt hurrar över om jag ska vara ärlig.. Därför tänkte jag träna på att rita ansikten. Och ni ska vara med på detta!

Varje dag(ska försöka det i alla fall, får se om det håller, kan ju bli varannan dag också) så ska jag rita ett ansikte. Varje ansikte ska tillhöra en person som jag ser upp till, t.ex. någon som jag tycker är en bra skådis, sångare/sångerska osv.
Allt detta för att jag ska träna upp mitt ansiktsritande, vilket jag tror jag är så dålig på just för att jag inte tycker om att rita ansikten eftersom jag tycker att jag är dålig på det.
Kanske jag i slutändan bara kommer på att jag inte kan rita ansikten alls och inte kan göra något åt det. Vi får ju se!

Först ut är en man.
Han har varit med i ungefär 205 filmer, men oftast väldigt små roller.. fram tills förra året då han hade huvudrollen i "Machete".
Han heter Danny Trejo.

Jag tycker att han är en tuff skådis helt enkelt, han har varit med i många filmer som jag tycker om.

Nu är jag ju inte jättenöjd med min teckning eftersom jag inte tycker den är bra, så det känns ju lite konstigt att visa något sånt för er.. men jag gör det ändå.

Jag tror att jag hade blivit mer nöjd om jag istället använt akvarell eller akrylfärg, eftersom jag är mer van vid att använda mig av dem, men eftersom jag inte har något akvarellpapper för närvarande eller några akrylfärger så fick tusch och bläckpenna funka för nu.
Jag önskar också att jag kunde arbeta mer med realistiskt tecknande, men jag tror inte att det är min grej riktigt.

Måste arbeta mer med ansiktsminer och framförallt munnar.

RSS 2.0