28 Mars 2014

Pow! Slutet av mars, då. Fortfarande snö ute, men det verkar smälta bort sakta men säkert. Idag var det över 10 grader varmt. En dålig grej med att ha termometern på balkongen där solen lyser jättestarkt är detta:
 
 
Den ljuger ganska ordentligt ibland, så man blir förvirrad och vet inte riktigt vad man ska ha på sig då man ska gå ut. Ljugartermometern.
 
Är ändå less på snö och is, de har ju inte velat sanda, säkert för att de sopade bort all sand redan. Så jag har nästan halkat typ en miljard gånger nu senaste veckan då jag varit ute med Samus. Jag vill kunna gå utan att vara rädd för att jag ska bryta lårbenet.
 
Nya dörren är på plats! Har varit det i en vecka nu typ. Så här ser den ut:
 
Ganska snygg. Och funkar bra. Var lite irriterande i början för man måste lyfta upp handtaget när man ska låsa. Men man har vant sig vid det.
 
Städade en del idag och kan lika gärna visa lite bilder på lägenheten. Här på vardagsrummet!

 
Har ju fått bort lillsoffan som vi hade vid fönstret, den ska kastas ut inom en månad då grovsoporna ska bort och får vara i datorrummet tills dess. Vardagsrummet ser sååå mycket större ut utan den. Såg så litet och trångt ut innan. Men jag vill gärna fixa lite i fönstret, nya gardiner och lite saker i fönster, typ blommor kanske. Kanske byta ut fönsterlamporna. Lite sugen på att skaffa någon slags möbel vid fönstret så Samus kan sitta och titta ut, som hon gjorde när lillsoffan var där. Vet inte riktigt hur det skulle funka dock.
 
Köket!
 
 
Jag älskar vårat kök. Särskilt när det är städat hemma. Den rär tavlan passar så bra i rummet tycker jag. Hittade den i källaren hos Fredriks mamma och fick ta med den hem. Köksbordet och stolarna är fortfarande det bästa köpet som gjorts till vårat hem. Måste bara fixa bordsskivan lite, typ lacka om den. Vill gärna fixa väggarna, tapetsera eller måla. Men vet inte vilken färg. Skulle vilja ha någon spännande färg, men har man för mörkt så blir det lätt för mörkt i hela köket på grund av de mörka kökkskåpen och möblerna. Men jag är så LESS alla de vita väggarna. I hela lägenheten.
 
Samus är söt förresten. Som vanligt. Så här kul ser hon ut då jag ropar på henne:
 
 
Typ galloperar mot en.
 
Sötaste tassarna har hon också.
 
 
Knäpp är hon också.
 
 
 
Idag bakade jag fudgebrownies. Riktigt chokladiga blev de, goda också.
 
 
Till sist så kikade jag lite i mitt fotoalbum. Tänkte visa en bild på mig med min första kanin, Minnie:
 
 
Det var typ här det började, djurintresset. Förhoppningsvis så är jag mer ansvarsfull nu än jag var då. Men det vet man väl inte. Sen bilden togs så har jag haft en hel del djur, bland andra två kaniner till, massvis med andra slags gnagare och en chinchilla. Sen kom katterna och sen kom Annie och nu har vi Samus. Just nu känns det som det nog inte blir några fler djur efter de vi har nu. Men det får får man väl se i framtiden, har ju pratat om att skaffa en get och några kycklingar sen då vi skaffar hus.

23 Mars 2014

Idag är ingen vanlig  dag. Idag är faktiskt katternas födelsedag! För elva år sedan så föddes våra små pälsbollar och jag har haft dem sen dess.. eller ja, några månader mindre än det. Sen så fick jag välja födelsedag åt katterna, eftersom de som sålde katterna inte var säkra på när de föddes och sådär.. så det är nog inte deras riktiga födelsedag, men någonstans runt det datumet så föddes de.
 
Men en sommardag för 11 år sedan så ringde mamma mig från bilen då hon var på väg hem från en vän. Hon sa åt mig att gå ner till porten och hjälpa till med att bära upp saker hon köpt. Jag går ner och.. hon har en kattunge med sig. Jag blev jätteöverraskad för jag hade ingen aning om att hon hade varit och hämtat en kattunge, men glad blev jag, det kan man lugnt säga. Någon dag senare hade vi bestämt oss för att kattungen, som jag hade döpt till Kyo, skulle vara gladare med en kattkompis och mamma berättade om att det fanns några kattungar kvar från kullen. En silverfärgad hankatt hade fångat mammas intresse, men hon visste att jag ville ha en svart katt så det blev Kyo som blev vald från början.
 
Men när vi kom till de som hade katterna så hade någon hämtat hem den silverfärgade hanen, men kvar fanns en jätteskygg katthona som ingen verkade vilja ha. Fick aldrig se henne då vi var där eftersom hon gömde sig under huset, men när de pratade om att de skulle vara tvugna att avliva henne om hon inte fick något hem snart så hade jag bestämt mig för att hon skulle få komma hem med oss. Men så blev det inte riktigt eftersom hon inte ville ut från under huset då vi var där. Så någon dag senare så kom de med katten hem till oss, när de äntligen hade fått tag på henne från under huset.
 
Så skygg och försiktig var hon och jag valde att döpa henne till Toshi.
 
 
En av de tidigaste bilderna jag har på Kyo. Borde leta fram gamla skivor jag har som är fyllda med bilder från då de var yngre. Någon dag, så.
 
 
En dagsfärsk bild på Toshi. Hon är fortfarande lite skygg, men samtidigt är hon också den av katterna (och kanske av alla djuren här hemma) som är modigast. Sitter i fönstret och ser på fyrverkerier medan Kyo brukade ligga längst bak under sängen (även om han verkar blivit mer tolerant nu). En stor del av skyggheten försvann då hon blev kastrerad innan jag flyttade till Skellefteå. I skrivandets stund så står hon faktiskt bredvid mig och ser på då jag skriver.
 
 
Kyo, min "förstfödda" av djuren vi har här hemma. Han kommer alltid att vara min lilla prins. Även om han har blivit en grinig liten gubbe, som är sur på Samus jämt fastän hon lugnat ner sig en hel del från då hon var valp. Dessutom är han så himla kräsen när det kommer till mat. Matstrejkade nästan då vi provade en ny mat här senast. Anledningen till varför vi provade ny mat var att katterna bara åt hälften av den gamla maten, valde ut de godaste bitarna och struntade i resten.. Suck.
 
De är lite knasiga, våra katter. Men de är ändå mina pälsklingar. Mina 11-åriga pälsklingar.
 
 
 
 

17 Mars 2014

Har precis avslutat en liten workout och sitter på min gymboll, vilket tydligen ska vara ett bra sätt att lära ryggen att vara rak då man sitter. Det kan behövas ibland känner jag, har tyvärr inte världens bästa hållning då jag sitter, men det ska jag ändra på! Känner dock att jag behöver fylla på mer luft i bollen, vilket är jobbigt eftersom pumpen till den har försvunnit och jag hittade bara en pump som släpper ut mer luft ur den än den blåser in..
 
Dagens workout bestod av två stycken 20-minuterspass och ett kortare 5-minuterspass med lite jobbigare övningar är de på 20 minuter. Ska försöka få in ett lättare 20-minuterspass om dagen eller åtminstone ett par dubbla sådana några gånger i veckan. Tror kroppen kommer må bättre av det. Känner redan nu hur jag är mer avslappnad än jag brukar vara, vilket är ett bra tecken! Hoppas bara jag slipper förra veckans träningsvärk som gjorde att jag inte riktigt kunde träna på några dagar..
 
Förresten, jag överdriver väl inte med det rosa när jag tränar, va..?
 
 
Rosa yogamatta, rosa gymboll, svart/rosa träningsbyxor, strumpor och rosarandig tröja.. näää. Rosa är tufft! Får väl se om jag får rosafobi i framtiden om jag börjar associera det med träningsvärken jag lär få.
 
Mamma ville se en klänning jag köpte på myrorna i torsdags och jag är en snäll dotter som gör som mamma ber mig göra.
 
 
105 kronor, nästan som ny! Ser myyycket snyggare ut i verkligheten, måste försöka få en bättre bild på denna senare. Axebanden var lite tighta, men de var insydda så det var lätt att sprätta upp. Tyvärr gick banden sönder lite eftersom den som sytt in dem sytt på samma plats flera gånger med maskin. Kan nog fixa det rätt enkelt, syns inte jättemycket heller så det är inte jättebrådskande.
 
Myrorna har verkligen blivit min favoritaffär. Hittar jämt saker där som jag vill ha. Kläder om jag har tur, men telefonbänken och en spegel och mitt favorithalsband finns bland mina favoriter som jag hittat där.
 
Våren försvann ganska snabbt igen förresten. Så här såg det ut i fredags, då de sopat bort gruset på vägarna:
 
 
Sen snöade det, så här såg det ut igår:
 
 
Inte jättemycket snö kanske. Samus tyckte det var skoj i alla fall:
 
 
Vår lilla pussgurka.

13 Mars 2014

Så jag har börjat "träna" lite på senaste tiden. Har bara gjort det i någon dag nu i och för sig. Tänkte att jag behövde ett litet komplement till de dagliga promenaderna jag har tillsammans med Samus, så att det inte bara är benen som rör på sig och sådär. Igår hade jag ett "pass" och det känns verkligen idag. Hade tid på lasarettet idag och promenaden dit var rätt jobbig på grund av träningsvärken jag har idag. Känns ordentligt mycket då jag går upp för trappor exempelvis.
 
De ska ju byta dörrar hos alla i föreningen, men de är så himla sega. De började för snart 3 veckor sedan på vår gård och är inte ens hälften klara. Nåja, nog kommer nog dörren på plats någon gång. Tog en bild på den!

 
Det här är vår dörr skulle jag gissa. Inget brevnedkast har den heller, vilket i och för sig inte gör så mycket för vi har postboxar vid entren, men jag undrar lite var namnlapparna ska vara? Om det ens kommer vara något sånt? Jobbigt om någon ska komma hem till en men inte hittar för att det inte är några namnlappar på dörrarna. Nåja. Hoppas verkligen de får klart dörrarna snart, för bakom den här dörren så är den närmaste lampknappen till trannhuset. Om kvällarna är det rätt jobbigt då man ska ut med Samus och man inte ser något för det är så mörkt, och man kan inte ens tända lampan förrän just innan trappan..
 
Våren verkar ha kommit riktigt tidigt, även här. Även om jag läst att det nog kan bli riktigt kallt till helgen igen.
Är en hel del is kvar på vägarna, men så här ser det ut nu ungefär.
 
 
Längtar tills det blir lite varmare.
 
Ica har börjat sälja en sak som jag verkligen älskar. Glutenfria tortillabröd!
 
 
Ni kan inte ana hur länge jag längtat efter glutenfria tortillabröd som funkar bra. Har ju funnits något slags tortillabröd ett tag nu, men den smulade typ sönder sig så snart man vek den, från Semper kanske den var, minns inte. Den här verkar fungera bättre faktiskt, viker man tortillan så går den inte sönder direkt i alla fall. Har en helt okej smak, även om man inte känner av den så mycket, vilket man nog inte heller ska göra. Enligt Fredrik i alla fall.
 
Lite halvdyrt, runt 30 kronor för 4 stycken bröd, men det är inte ovanligt när det kommer till glutenfria varor. Kan ju jämföra med de normala tortillabröden som Fredrik brukar köpa, där man får 8 stycken för runt 15 kronor eller sådär. Jag tycker ändå det är värt det, de funkar som de ska och vi äter ändå inte tacos eller burritos så jätteofta, så man kan väl unna sig lite gott ibland, har ju möjligheten att variera mellan tortillabröd och nachochips nu. Och det är så himla skönt. Jag gillar verkligen att Ica börjar sälja mer egna glutenfria varor, gör det lite lättare för mig som är glutenintolerant. Två tummar upp för det!
 
Avslutar, som vanligt, med en bild på Samus:
 
 
 
 

8 Mars 2014

Jag har varit rätt inne i att fixa saker här hemma på senaste. Sist var ju telefonbänken och nu har jag fixat lite till.
 
Har haft en pall här hemma ett tag nu. Den har sett helt okej ut, förutom att Samus använde den som tuggleksak då hennes tänder började växa fram och kliade. Nästan alla kanter på den var skadade.

Här är bänken:
 

Är rätt säker på att den är från IKEA.
 
Lite närbilder på bitmärkena:
 
 
Samus har slutat bita på möbler nu, så det är lugnt att fixa iordning den.
 
Började med att spackla lite lätt.
 
 
Ganska grovt, eftersom det var en rätt stor del som var borttuggad. Använde mig av snickerispackel, men tror det hade funkat bättre med träspackel eller liknande. Tog det vi hade hemma bara.
 
Det här var det jobbigaste arbetet egentligen. Fick spackla, låta det torka några timmar, slipa med sandpapper för att få bort det som inte ska vara där, sen spackla mer. Detta för att få det så jämnt som möjligt.
 
Till slut fick jag till kanterna nog mycket för att bli nöjd, tog några dagars arbete för att komma till detta skede.
 
 
Passade på att täcka för skruvhålen också, tycker de rätt ofta kan vara rätt fula om de syns för mycket.
 
Tyckte jag täckte för bitmärkena rätt bra faktiskt.
 
 
Märks ju nästan inte att något hänt här!
 
Sen var det dags att måla den. Egentligen hade jag ingenting emot färgen den var från början. Jag gillar faktiskt när det är såhär naturligt. Asp är det tydligen, enligt IKEAs hemsida. Men eftersom spacklet inte är så snyggt så kändes det bäst att måla pallen också.

Första lagret färg:
 
 
Blev samma svart som telefonbänken, mest för att vi redan hade färgen hemma. Blev ingen grundfärg den här gången, hade inte så mycket av det kvar. Blev nog bra ändå.
 
Ett till lager färg:
 
 
Här ser man kanten som var värst också, syns ju knappt att det varit skadat.
 
 
Börjar ju se riktigt snyggt ut.
 
Och här är den färdig!:
 
 
Ser helt okej ut. Är nöjd!

Närbild:
 
 
Är lite sugen på att måla lite fina figurer på den, kanske blommor eller något. Den är ju snygg som den är, så det behövs ju egentligen inte.. Kanske blir fulare om jag gör det också. Så får se om det blir mer "jobb" på denna i framtiden.
 
Och så en bild på Samus:
 
 
Ska ta bort lillsoffan när det blir grovsopssäsong snart, så därför har vi fåtöljen i vardagsrummet nu. Samus verkar tycka om den. (ska nog fixa den också i framtiden, byta tyg och sådär!)

2 Mars 2014

Igår var jättekul! Åkte tidigt på morgonen för att vi skulle komma fram tidigt, redan innan 9 åkte vi. Kom fram till Älgträsk, där vi skulle vara, runt 10 tror jag. Pojkarna åkte iväg med skotern ganska snart efter vi kom fram och vi andra umgicks i stugan under tiden.
 
Utsikten från stugan.
 
Brasan som var varm och mysig.
 
Samus tyckte det var mysigt på golvet.
 
Efter några timmar så åt vi mat, som var jättegod, sen lite senare så fick Samus gå ut helt lös. Tror hon tyckte det var det mest roliga hon någonsin gjort, här kommer lite bilder och närbilder så man ser hur glad hon verkar vara.
 
 
 
 
 
Två videoklipp blev det också!
 
 
 
Önskar man vågade släppa henne lös mer ofta. Men där vi bor nu känns det ganska omöjligt med allt skräp, folk och bilar som rör sig runt överallt. Hoppas vi har möjlighet att åka till Älgträsk igen i sommar, så får hon springa runt lite mer. Nu blev det inte jättelänge eftersom snön hade ett lager is på sig på grund av det konstiga vädret på senaste, och när Samus sprang som en tok runt överallt så fick hon sår på tassar och ben. Var inte jättefarligt, men var orolig eftersom hennes tassar ÄNTLIGEN blivit bättre nu.
 
Efter vi var klara så åkte vi in till Jörn och åt jättegod mat hos Fredriks faster. De har ett så himla fint hus! Jag skulle inte ha något emot att bo i ett sånt hus i framtiden någon gång.
 
 
Vi kom hem ganska sent, runt 10. Det var för att vi åkte förbi Boliden på vägen hem för att lasta av skotrar. Vi var alla jättetrötta då vi äntligen kom hem, Samus var nog den tröttaste för hon somnade direkt i soffan.
 
En helt okej lördag.

RSS 2.0