30 December 2013

Måste bara säga att det är roligare att skriva i bloggen nu med en bra kamera igen.
 
Idag hämtade vi hem en klövjeväska i rätt storlek till Samus, som hon fått från sin supersnälla farmor.
 
Hon ser så söt ut i den! Som en brevbärare ungefär. Tror hon tycker om den, men hon får vänja sig lite vid den ett tag nu innan vi börjar ha vikter i väskorna, till slut så kommer hon kunna bära på saker då vi går och handlar till fots.
 

Hon kanske försökte få av sig den ett par gånger den första tiden hon hade på sig den.. Men det var inte så farligt. Verkade vara rätt spännande att ha på sig väskan för hon somnade med Fredrik i soffan rätt snart efter hon fått prova den första gången. Hann inte ens ta av den innan hon låg och snarkade.
 
 
Alltså de här två sötnosarna. Mitt hjärta smälter av hur söta de ser ut tillsammans på bilderna.
 
När vi var ute första gången med den på så var det som en vanlig promenad ungefär.
 
 
Så tuff ser hon ut!'
 
Och så ett litet videoklipp där hon har den på då vi var ute, lite dåligt ljus för det var mörkt ute och kameran har visst lite svårt att filma då det är obefintligt med ljus, men ändå!
 

29 December 2013

Nu provar vi det här med videos på bloggen då!
 
 
Kommer absolut fler videoklipp i framtiden, så håll koll!

27 December 2013

Suck, skrev ett inlägg som inte kom fram för blogg.se verkar ha problem.. Skriver ett litet kortare inlägg med samma innehåll typ.
 
Igår köpte vi ny kamera, en Sony CyberShot DSC-WX80. Verkar vara bra, men måste lära mig alla dess miljarder olika inställningar. Går att filma med den också så kanske blir lite videoklipp i framtiden också.
 
Visar lite bilder jag tagit med den nu och sen ska jag äta, enjoy!
 
 

25 December 2013

Lovade mamma att jag skulle skriva ett inlägg, så här är jag nu!
 
Igår åkte vi (jag, Fredrik, Fredriks mamma + mormor och Samus förstås) till Boliden och hade trevligt med Fredriks brors sambos föräldrar och moster (och Fredriks brors familj ockå såklart). Åt en massa god mat och umgicks och såg på Kalle och sånt vanligt som man verkar göra under julen. Blev mätt som bara den på riktigt, riktigt god mat också. Kände att det var synd att man blev så mätt för jag ville verkligen äta mer eftersom det var så gott, men hade jag fortsatt äta så hade det nog slutat illa..
 
Tog inte många bilder, här är en av dem:
 
Bästa bilden! Med bästa mobilkameran! Suck.. Nästa gång jag köper en mobil så ska jag se till så den har en okej kamera åtminstone, med blixt. För som det är nu så orkar jag aldrig ha med mig systemkameran någonstans.. Kanske borde köpa nån billig kamera som får plats i väskan lättare? Ja, jag vet inte.
 
Blev en vit jul, när vi åkte hem från Boliden igår så snöade det som bara den, motorvägen var oplogad och allt som kommer med det. Hade önskat att det var klar himmel, för på vägen mellan Boliden och Skellefteå (ca 3 mil) är det jättemörkt! Finns inga väglysen och väldigt få hus, så man ser stjärnorna jättebra. Minns en gång för flera år sen då vi åkte hem till Skellefteå från Boliden och då såg jag fler stjärnor på himlen än jag någonsin gjort förr.
 
Det är tur att vi kom hem då vi gjorde, för några timmar senare blev det plusgrader och imorse var tydligen motorvägen och lite andra vägar avstängda på grund av is på vägen. Det märktes även här hemma, än en gång, med att alla gångvägar var av is. Blir ju jättekul när man ska ut med lillmonstret, får gå en halv centimeter i minuten ungefär.
 
Plusgrader hela dagen. Ska tydligen vara plusgrader hela veckan.. Men det vet man aldrig. Vore ju bra om det höll sig så all is smälter bort, men det kommer det inte göra.

Förresten, den 17:e firade Fredrik och jag att vi varit tillsammans i 4 år. Tufft! Fredrik överraskade mig med blommor som han köpte på vägen hem.
 
Bästaste sambon i världen är han.
 
Och Samus är underbar. Hon var jättesnäll igår, Sebastian, Fredriks brorson, var ju också där. Han blev lite smågrinig och då blev Samus lite orolig och ställde sig under hans matstol, tittade upp mot honom med stora ögon för att se vad som var fel och sen slickade hon honom lite på fötterna. Hon fick också slicka honom i ansiktet en liten stund, men som sagt så får man ju vara lite försiktig med småbarn och hundar som inte umgås med barn så ofta så vi höll jättekoll på dem båda under tiden det hände (höll i både barn och hund). Vet ju aldrig vad som händer om barnet får för sig att dra i örat, kanske Samus tar det som lek och börjar lekbitas och det är ju inte så kul för ett litet barn.

Men snäll var hon, det enda lite busiga hon gjorde var att försöka sno lite mat i köket då vi satt i vardagsrummet och åt. Men annars var hon näst intill exemplarisk. Blir så stolt över henne och det märks att hon börjar bli vuxen.
 
Men det är väl det jag har att berätta för nu. Avslutar med lite bilder från mobilen som jag är osäker på om jag visat på bloggen förr eller inte.
 
Samus i badet. Blir ju rätt ofta nu på grund av tassarna.
 
Samus är min musmatta
 
Samus i somras med hennes repleksak
 
Samus sover och ser knasig ut.
 
Samus med en av sina favoritleksaker.
 
Samus sover knasigt igen.
 
Fredrik och jag på cykeltur (tror det var då vi skulle cykla och se på soffor?)
 
Samus ser supersöt ut (som vanligt).
 
Samus sitter konstigt - som vanligt.
 
Samus har en pinne i munnen som är lika lång som hon själv är.. Knäppis.

Blev nästan bara bilder på Samus. Nåja.
 
 
 

20 December 2013

41 sidor. Ungefär 36 sidor om man räknar bort framsida, abstract, innehålls- och källförteckningar. Nu är den klar och inlämnad till handledaren som får bestämma om den är redo för seminariet. Nu ska jag sova tills sommaren är här igen.
 
Eller nä. Sover nog fram till vecka 3 då det är opponering av C-uppsatserna. Blir bra det.
 
Skämt åsidor så är jag trött. Så himla trött. Mest trött i huvudet eftersom det varit så mycket uppsatsfixande de senaste dagarna. Förutom en paus då jag åkte in till stan för att lämna tillbaka låneböcker och en middagspaus så har jag hållit på med uppsatsen hela dagen fram tills nyss. Om jag är nöjd? Ja, det får jag svara på då jag fått smälta in det här med att jag faktiskt blev klar med den i tid.
 
Nu ska jag sitta i soffan och äta onyttigheter tills magen spricker. Eller tills jag somnar om typ 5 minuter. Alternativ 2 är nog den som är närmast sanningen.
 
Nytt och roligare inlägg kommer snarast, så snart jag fått varva ner lite.
 
Kram på er alla, ni är bäst.

15 December

Tjipp och hej!
 
Antingen så var jag alldeles för trött för att vakna upp av någonting, eller så ringde inte grannen på imorse. Hur skönt som helst! Men det gjorde han igår dock. Klockan 6 på morgonen igen... Var bara jag som vakande av det, sen kunde jag inte somna om förrän vid 8, sen sov jag till efter 10 och där var typ halva dagen försvunnen redan. Underbara grannar man har. Ringer han på igen så ska vi ändå se till att öppna dörren och fråga vad fan han vill, be honom att lägga av med det och om han fortsätter så får vi ringa till vicevärden eller vad som helst. Orkar inte med sånt.
 
Skrev ju att jag skulle skriva ett inlägg om hår och vin and here i am! Blir lite snabbt för strax blir det hemlagad pizza och gamla Mel Brooksfilmer.
 
Färgade håret för lite mer än en vecka sen. Blev rätt mycket mörkare än jag tänkt mig, men det gör väl inte så mycket egentligen. Rött, som vanligt. Än så länge verkar den inte ha släppt lika mycket färg som de förra röda färgerna jag haft i, så nu håller vi tummarna för att det inte blir rosa igen. Klippte dessutom topparna, blev 10 cm kortare ungefär. Känns jättekonstigt, tycker det är en konstig längd som jag inte trivs med jättemycket, men nu har jag åtminstone friska hårtoppar och det är ju skönt. Hår växer ju. Här kommer en dålig bild på mitt det:
 
Tror det är lite mörkare i verkligheten kanske? Blixten som ställer till det och sådär. Topparna känns så tjocka!
 
Kanske ser till så att jag tonar håret istället för färgar nu ett tag, sen skippar jag att bleka håret... Tills jag blir sugen på att vara blond igen. Jag är så konstig när det kommer till håret, helt plötsligt blir jag sugen på att bli blond/rödhårig/mörkhårig, fastän det tagit jättelänge för mig att få håret i en färg som ser helt okej ut egentligen.. Som när jag blev blond, äntligen fick jag en snygg blond färg (ja, nästan då), sen bara "...alltså, jag vill ha rött hår." Nån vecka senare så blev det så också. Kan aldrig vara nöjd.
 
Och för någon vecka sedan så flaskade vi vårat egna vin som äntligen blivit klart! 10 veckor tog det ungefär. Resultatet blev helt okej! Jag brukar inte gilla viner som är lite starkare, för känner jag av alkoholsmaken så tycker jag det är äckligt. Men vårat vin är väl typ 13-15% eller något, men tycker ändå det är gott.

Såhär rött och fint blev det:
 
Förresten, KAN vara så att Zeunerts julmust verkar fungera för mig. Har druckit det två gånger nu och fick visserligen huvudvärk och sådär dagen efter jag drack det första gången, men då var det också samma dag som grannen ringde på jättetidigt. Ska testa det igen till maten nu. Så håll tummarna! Kanske vintern inte är så dålig ändå (förutom att det verkar vara plusgrader ett tag nu igen, suck).
 
Nu blir det pizza, julmust och "Det våras för Hitler" från 1968!
 

13 December 2013

Vad är det för slags människor som ringer på hos folk klockan 6:15 en vardagsmorgon?
Tydligen vår jättejobbiga granne som bor ovanför oss.
 
Alltså. Vad är det för fel på människor? Öppnade inte dörren för liksom.. klockan var 6:15 och sånt är inte okej. Men sen dess har han ringt på SEX GÅNGER TILL(fast det är egentligen fler, eftersom han ibland ringer på både på nedvägen och på vägen upp igen). Och klockan är 10... Han åker upp och ner på sin lilla elhiss mer än en gång i timmen och ringer på hos alla i trappuppgången.
 
Och nej, Jag tänker inte öppna dörren. Jag öppnar inte dörren för okända (har bara sagt "hej" till människan någon gång) när jag är ensam hemma, iaf inte om det inte är planerat att det är någon som ska komma, som posten eller vad som helt. Jag är en liten och svag tjej som inte kan göra så mycket om någon bestämmer sig för att trycka in sig själv i lägenheten när dörren är öppen. Ni får gärna kalla mig nojjig, men jag är åtminstone en levande nojjig person och inte en som blivit nedslagen och lämnad att dö för att någon vill sno grejer vi har hemma. Och jag ska särskilt inte öppna dörren för honom efter att grannen nedanför oss ringde efter polisen på grund av honom för ett tag sen.
 
Har inte kunnat sova sen han ringde på första gången, så nu är jag trött och less och PMS:ig och stressad över uppsatsen, har dessutom huvudvärk nu också. Perfekt kombination.
 
Sen så ringde biblioteket mig igår och sa att min bok som jag hade bokat och som skulle vara tillgänglig från och med igår på något konstigt sätt hade blivit lånad i början av månaden av någon annan, fastän jag stod först i kö. Så nu kommer inte boken att vara tillgänglig förrän i början av nästa år, EFTER att jag ska ha lämnat in uppsatsen. Perfekt.
 
Pissvecka är vad det är.
 
Glatt inlägg det blev då.
Här är en bild på en bäbisvalross som påminner mig om Samus.
 
 
Kusligt likt, va?
 
 

10 December 2013

Blir knäpp på allting.
 
Först är det vädret som verkar ha multipla personligheter. Nu i veckan var det -14 under natten (nu i natt verkar det ha varit -12), nu är det -0,6 grader och de hotar med att det ska bli NIO PLUSGRADER!!!!!!!!??? på fredag. 
 
Nu har det snöat rätt mycket på senaste tiden, blir der plusgrader så betyder det att det än en gång kommer att bli någon slags dödshalkbana där ute. Jag som hade börjat vänja mig vid kylan och snön och faktiskt börjat tycka att det var mysigt och bra så länge man hade ordentligt mycket kläder på sig. Och snön hade gömt undan all is från sist det blev snö och hade smält och blivit is.. Nu blir det sådär jobbigt att gå ut med Samus igen. Har redan halkat två gånger nu i vinter, hade gärna fått räcka för min del.
 
Sen kan jag tydligen inte dricka julmust längre. Både livsmedelsverket och celiakiförbundet påstår att julmust ska funka jättebra för folk med celiaki, så länge man dricker det i måttliga mängder. Men VARJE GÅNG jag druckit julmust nu i vinter så har jag fått ont i magen och varit lite off ett tag efteråt. Sista droppen var igår då vi drack julmust till maten och jag höll på att somna i badkaret efteråt på grund av nån lättare narkoleptisk attack eller liknande (som kan ha varit någon kombination av julmusten och det väldigt varma vattnet?). Sen somnade jag i soffan strax efter det också. Hade magont också så den enda förklaringen måste vara julmust, var inte ens trött innan jag satte mig i badet.
 
Det konstiga är att det jag drack igår, Nygårdas julmust, inte ska ha några spår alls av gluten, även om det innehåller kornmalt. Så länge det finns under 20ppm gluten så räknas det som "glutenfritt" och ska fungera för glutenintoleranta och de med celiaki, Nygårda hade inga spår alls av det i de senaste undersökningarna. Funderar på att ge det ett försök till med Zeunerts julmust (min favvojulmust!). Blir jag dålig igen så ska jag lägga ner det här med julmust helt och hållet och då kan vintern och julen ta sig i brasan. 
 
Nåja. I lördags var vi antisociala (eller asociala som normala människor kallar det)(skämt åsido, är en konstig grej som jag kanske skriver om nån gång senare) och umgicks med lite vänner inne i stan. Jag blir så stolt över Samus då vi hälsar på hos folk, för hon blir bättre och bättre på att bete sig varje gång. Nu hälsade hon en kortis innan hon bestämde sig för att gå på upptäcksfärd hos vännerna vi var hos. Hade hon inte varit på tassarna och fått tratten på sig lite då och då så hade hon nästan varit som en normal hund. Förhoppningsvis så blir tassarna bra snart..
 
Nu ska jag fortsätta med mina sysslor, men ska skriva ett inlägg snart om hår, vin och lite annat skoj, så håll ut!
 
Jösses vad jag saknar sommaren förresten..
 
 

RSS 2.0