31 Juli 2014

Hur underbar har inte sommaren varit egentligen? Det har ju varit varmt, underbart väder och för det mesta bara bra.
 
Har badat mer nu i sommar än vad jag gjort sammanlagt de senaste 10 åren eller vad det nu kan vara. Blev 3-4 gånger under en dag och jag kan inte ens börja beskriva hur skönt det var. Var ungefär 22 grader i vattnet ( I HAVET!!) och över 30 grader i luften då jag gjorde det, så ni förstår kanske. Badade faktiskt även då det var 18 grader i vattnet, men mest för att det även då var över 30 grader i luften. Lite kallt i början men sen var det minst lika skönt som då det var 22 grader varmt.
 
 
 
Men liksom, över 30 grader, i norrland? Hur knäppt är inte det? Jag tänker inte gnälla, för jag har njutit av varje sekund av värmen. Förstår väl folk som gör det.. gnäller alltså, för det har varit halvjobbigt ibland. Men då tänker jag på då det är -30 grader kallt och blir glad över värmen igen. Det är ju inte långt kvar nu innan det blir kallt igen så man ska ju ta vara på värmen så länge den är här. Ska tydligen bli närmare 30 grader nu snart igen och jag känner bara glädje över det. Kanske jag egentligen är gjord för varmare väder?
 
Blev inte jättemånga matväxter i år. Köpte ju en tomatplanta i början av sommaren vars tomater äntligen börjat få färg:
 
 
Förutom den har vi kryddväxter och två chiliplantor som överlevde från förra året. Blev inget av paprikorna som vi planterade. Blev nog så för att vi gjorde det så sent och säkert också för att jag inte orkat flytta de till större krukor. Kändes som mycket jobb då man ändå inte kommer få frukter från dem i år.
 
Något annat som kommer med värmen, förresten:
 
 
Vi har åter igen en bananflugeinvasion i köket, precis som förra sommaren. Köpte någon fälla då vi storhandlade igår, men den verkar inte hjälpa jättemycket än i alla fall. Får försöka med lite andra metoder, som att dammsuga bort dem och sådär. De kommer ju försvinna av sig själva förr eller senare, så det är inget man behöver oroa sig för allt för mycket.
 
 

25 Juli 2014

Orkar inte skriva så mycket just nu, istället så tittar vi tillbaka lite tycker jag!

Om ungefär en månad så är det exakt två år sedan som vi bilade ner till strax utanför Umeå för att hämta hem en liten plutt. Så här såg hon ut då:
 
 
Titta så liten hon var! Kunde bära henne med en hand! Var himla bra då man var tvungen att bära ut henne en gång i timmen för att hon inte skulle kissa eller bajsa inomhus.
 
Idag då? Jo..
 
 
Lite större är hon kanske, men minst lika söt som då! Nu säger hon till då hon måste ut och kan gå själv i trappor vilket är himla skönt, eftersom det var ganska jobbigt att hålla uppe henne så att Fredrik kunde ta bilden.
 
Ibland kan jag sakna den lilla korven som Samus var då hon var liten, men sen tänker jag på hur jobbig hon var då, med allt bitande och kissande och annat jobbigt. Samus är bra som hon är nu. Hon är helt enkelt bäst i världen.

16 Juli 2014

Jaja. Typ en miljon dagar mellan inläggen, men den senaste tiden har varit lite hektisk. Dessutom är jag sjuk nu så jag har inte orkat ta tag i bloggen.

Har hänt en del sen sist så jag tar höjdpunkterna från tiden sen sist.
 
VI VAR I STUGAN IGEN.
 
Var på släktmiddag i stugan. Var varmt, skönt och jättetrevligt. Jag BADADE!!!! Doppade mig nästan helt, till hakan åtminstone. Var hur skönt som helst, var ju jättevarmt i luften och i vattnet. Hoppas det är lika varmt ni när vi ska till stugan igen imorgon.
 
 
 
KÖPTE GLUTENFRITT "XL BRÖD".
 
Ja.. Så här stora är de så kallade "XL"-bröden som är glutenfria.
 
 
 
Och om man jämför med vanliga glutenfria bröd..
 
 
 Lite skillnad är det nog. Men jag skulle knappast kalla de för "XL", snarare "närmare normalstora bröd än något annat som är glutenfritt".
 
HAR ÄTIT GOD MAT.
 
 
Har dessutom hittat en perfekt sommarfrukost/lunch när man knappt orkar laga till något mer ordentligt eller kanske inte känner sig jättehungrig på grund av värmen: KVARG.
 
Jag brukar blanda med frukt, typ mango eller äpple. Blir jättegott.
 

Ser väl jättekladdigt ut. Men det är gott.
 
Mat är gott.
 
VARIT PÅ TRÄSTOCKFESTIVALEN.
 
 
 
Eller "Trästocks" som folk kallar det här. Det är en gratisfestival som anordnas här i stan varje år. Brukar ofta vara ganska dåliga band så man knappt orkar cykla 10 minuter till området där de brukar vara. Men i år var det 3 band jag ville se. 2 av dem har medlemmar som jag känner/har umgåtts med, då måste man ju se dem!
 
Det var Anjangt.
 
 
Graveyard.
 
 
(sista bilden är typ en av de bättre bandbilderna jag någonsin tagit)
 
Och sista bandet var The Derelict Dead.
 
Trästocks var nog anledningen till att min kropp sa ifrån och blev sjuk. Alla banden spelade jättesent på natten (0:15 på torsdagen, 0:45 på fredagen och 1:30 på lördagen). Sov väl kanske 5 timmar per natt under dessa nätter. Men kul var det!
 
SAMUS VAR SÖT (som vanligt)
 
 
Har dessutom varit hos veterinären med henne och har nu påbörjat en diet med specialfoder för att se om det hjälper. Har dessutom använt kortisonspray med goda resultat. Så får hoppas på att hennes tassar blir bättre den här gången.
 
Där har ni lite delar ur min sommar än så länge.

5 Juli 2014

Det känns verkligen att det är sommar nu. I och för sig går vädret lite upp och ner, men när det är bra väder så är det verkligen BRA väder.
 
Här om dagen var vi på promenad med Samus. Har hittat en rätt fin plats med gröna fotbollsplan där Samus kan få springa lös, så länge det inte är en massa folk i närheten. Blir så himla nojig över att hon ska springa till folk och att de är hundrädda och så blir det bara jobbigt. Men än så länge har det gått bra. Typ såhär kan det se ut!

 
Sen blir man ju lite trött ibland, så det kan se ut såhär en stund efter videoklippet:
 
 
Men det var en riktigt trevlig promenad över huvud taget. Nu när Fredrik är ledig så kan vi ju gå mycket längre promenader under dagarna, vilket är himla skönt. Den här dagen bestämde vi oss för att gå en väg vi aldrig gått förut och så hittade vi ut till typ landet.
 
 
Är ändå bara en halvtimmes promenad bort från oss det här.
 
Sen har vi varit i stugan! Var där från torsdag till fredag. Blir ju lite svårt att vara borta längre på grund av katterna som vi har hemma. Men stunder i stugan är ändå guld värda. Var himla fint väder på torsdagen, solen sken och vi grillade, var en hel del folk där.
 
Stod vid havet och filmade lite:
 
 
Tänk om man kunde få uppleva sådant här varje dag. Man skulle nog bli världens mest lugna människa tror jag. Ett stenkast från stugan är detta. Synd att vattnet är så kallt jämt, kan nog räkna på en hand hur många gånger jag vågat mig ut i vattnet för att doppa mig själv i det, och då har jag ändå bott här ett bra tag.
 
På fredagen var det lite sämre väder. Men det var ändå trevligt då det regnade och man satt inomhus och regnet smattrade mot taket.
 
Det regnade en hel del:
 
 
Längtar tills vi ska till stugan igen. Är det bra väder så SKA jag doppa mig, hur kallt vattnet än må vara... Kanske.. :(
 
Har en del bilder från stugan, men av någon anledning så vill min dator inte vända de åt rätt håll, så jag skippar att lägga upp dem nu.
 
Köpte förresten lite nya smycken på second hand här igår då vi var och handlade. Bland annat denna (kan inte vända på den heller, men det spelar ju ingen roll):
 
 
Hur mysig är inte den? 15 kronor dessutom! Var utan kedjan dock, men jag har hur många kedjor som helst hemma så det gör inget. Den är ordentligt tung också, så jag undrar lite om det inte är något billigt krimskrams bara. Får försöka undersöka!
 
 

RSS 2.0