26 Januari 2014

Man börjar känna sig lite väl gammal när man har tvättid en lördag mellan 19-22.. Och när man stickar medan man väntar på att tvätten ska bli klar, som jag gjorde igår. Nu hade vi ingenting planerat för helgen och det fanns inga tider på söndagen, så det blev som det blev och egentligen gjorde det inte så mycket. Men man känner ändå hur ungdomen bara rinner bort.
 

Den här bilden är från idag, har hunnit sticka ungefär dubbelt så mycket sen bilden togs också. Ska väl förhoppningsvis bli någon slags "täckjacka" till Samus. Är ju hur svårt som helst att köpa kläder till Samus förresten, nu när det är så kallt så det behövs. Antingen är de för stora, eller så är de för små. Hon har så bred bröstkorg så det blir lite svårt med "vanliga" hundkläder, i alla fall om de ska sitta bra. Hennes rosa hoodie är ju en vanlig munkjacka för barn som jag hittade på second hand och klippte av ärmarna på.
 
Får hoppas att den blir bra i alla fall.
 
I torsdags hämtade vi en kul grej från djuraffären:
 
 
Namnskylt som Samus ska ha på halsbandet från och med nu. På baksidan står ett telefonnummer, så om Samus springer iväg någon gång så vet folk vem de ska kontakta i alla fall. Hon är ju redan chippad också, men det är alltid bra med extra mycket säkerhet ifall något skulle hända. Skulle bli så himla ledsen om Samus försvann och aldrig kom hem igen.
 
Samus är en konstig hund, som kanske de flesta redan vet. Hon fick ett ben att tugga på, men hon har mest bara haft den i munnen och tittat på oss. Förstår inte riktigt varför hon gjorde så, tycker jag hör att hon biter på den nu i alla fall.
 
 
Det blir himla mycket Samus på bloggen på senaste.. Men det gör väl inte så mycket kanske.
 

23 Januari 2014

Den här lilla underbara tjejen alltså..
 
 
Hon satt såhär i Fredriks famn ett tag innan vi gick på kvällsrundan igår. Hon är lite konstig men ändå helt underbar.
 
Det var väldigt fint ute under eftermiddagen igår. Tur jag hade kamera!
 
 

21 Januari 2014

Det här med att försöka ta det lugnt eftersom jag är sjuk.. går ju sådär. Igår mådde jag jättesjukt, sov bort hela dagen ungefär, hade ont i bröstkorgen och somnade i soffan strax efter 20.. Så jag borde väl ha varit hemma idag, legat i soffan under en varm filt och bara sovit. Men nä, istället åkte jag till veterinären med Fredrik och hans mamma + Samus då förstås. På vägen hem började jag känna att jag hade ont i halsen igen. Suck..
 
Samus har ju haft problem med tassarna sen det började bli kallt. I somras var det inga problem alls, det var typ exakt samtidigt som kylan kom som problemen började uppenbara sig första gången. Värst var det strax innan jul, men jag tvättade tassarna med medel vilket fick dem att verka jättebra runt nyår. Tills de började klia igen. Så nu åkte vi till veterinären och det slutade med medicinering med kortison. Blir nog bara tills våren kommer, så ska vi trappa ner på doserna och se efter om tassarna fortfarande kliar när det är varmt igen. I sommar blir det nog kanske blodprov för att se efter ifall det är någonting hon är allergisk mot, typ kvalster, katt och lite andra saker. Ett väldigt dyrt blodprov skulle det bli då. Med ett ännu dyrare vaccin ifall det skulle visa sig att blodproverna visar på nån allergi mot sakerna de kollar efter. 
 
Nu hoppas jag bara att kortisonet ska börja verka snabbt, imorgon får hon första dosen.
 
Sen kanske hon äntligen kan vara utan tratt i längre än några timmar åt gången.
 
Den här lilla korven alltså...
 
Önskar hon kunde vara frisk och kry istället för att ha problem med antingen tassar, öron eller mage..
 
Men söt är hon i alla fall. Här är en bild från i lördags då vi var i Boliden.
 
 
Hon lånade Devils ben ett tag. Hon var så intresserad av den så hon brydde sig knappt om att leka med Devil, utan gick runt och letade plats att gömma den på istället. Sötprutt är hon.

18 Januari 2014

Alltså.. den här förkylningen jag haft rätt länge nu.. Den verkar aldrig försvinna? Jag börjar känna att jag blir bättre, sen PANG så kommer den tillbaka och gör att jag känner mig mer sjuk än någonsin. Kan ju kanske vara att jag inte direkt har vilat så jättemycket utan jämt är och far någonstans och anstränger kroppen. Eller så är det bara en jobbig förkylning som jag får leva med i resten av mitt liv.
 
Eftersom jag inte orkar skriva ordentligt så har jag lånat en såndärn blogglista man kan svara på när man inte har annat att skriva.
 
Hur gammal är du? 19..? Nä, men jag är 27. Himlarns vad gammal man känner sig när man skriver ut det sådär.
Hur gammal känner du dig? Just nu känner jag mig ungefär 70 eftersom jag är sjuk och inte orkar någonting.
Vad har du gjort i dag? Idag var vi i Boliden eftersom Fredriks brorson fyllt 1 år nu. Blev lite fika och sådär, Samus fick träffa en massa folk och Devil också. Efter det kom Fredriks mamma hem till oss och vi bjöd på middag och efterrätt och sen såg vi film.
 
Träffade bland annat den här jättekatten; Stinky.
 
Vilken film såg du senast? Red, nu ikväll faktiskt. Precis som jag skrev nyss.
Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Är väl ganska uppenbart att det är sommaren jag gillar mest.. Hatar vintern, även om den är riktigt fin och mysig till viss del. Våren är skön för då börjar saker vakna till liv och hösten är mest bara deprimerande, även om den också är fin och mysig. Men sommaren. Det är ju då saker händer och man kan göra saker utan att tänka "justja, är ju -20000 grader ute idag, kanske inte är så bra med en långpromenad då..". Nä, men det är ju ganska lustigt att jag flyttat till Norrland där ungefär 95% av året är vinter (ja, jag överdriver rätt mycket) när jag älskar sommar så mycket.
Sommar i Jakobsberg för ett par år sedan.
 
Är du besatt av någonting? Hmm. Jag frågade Fredrik och han svarade "Sailor Moon kanske..?" Och han har nog rätt. Även om det kommer i vågor. (DET SKA KOMMA EN REMAKE AV SAILOR MOON I SOMMAR JISSES VAD JAG LÄNGTAR!!!!!11) Eeh. Ja.
Min hemgjorda pärm med alla Sailor Moon-tidningar på svenska som släppts i Sverige.
 
Beskriv platsen du befinner dig på just nu? Jag halvligger i soffan (på divandelen såklart) med min laptop på mig. Samus ligger bredvid mig och sover och Fredrik sitter vid sin stationära dator framför mig och pratar med sin vän över Skype.  
När vaknade du i dag? 8-9 någon gång?
Vilken är din favorithögtid? De högtiderna då man har ledigt och slipper göra saker är nog mina favoriter.
Vad lyssnar du på just nu? Lyssnar på då Fredrik pratar över Skype. Nu pratar de om vad som hänt under helgen.
BORDE dock lyssna på min favoritartist; Billy Idol <3
 
Har du någon gång brutit ett ben? Inte så jag varit tvungen att åka in till sjukhuset för det i alla fall. Jag funderar dock på om jag brutit svanskotan någon gång för den är så himla konstig.
Snarkar du? Fredrik påstår ju ibland att jag gör det, men tror han bara säger det för att han själv pratar låtsasspråk i sömnen och inte kommer ihåg det då han vaknat, så jag vet inte om jag tror på honom.
Hur går du helst klädd? Myskläder. Kläder som sitter jättelöst på kroppen.
Vad sa du senast? "Vad är jag besatt av?" då jag frågade Fredrik vad jag var besatt av.
Vad har du i dina fickor? Har inga fickor på mina kläder jag har på mig nu.
Hur många gånger har du flyttat? 3 gånger.
Från gamla lägenheten, lillettan.
 
Vad åt du till frukost? Jag brukar aldrig äta frukost. Min kropp kommer inte igång ordentligt förrän vid lunch någon gång och det brukar vara först då jag är hungrig också.
Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Då var jag 17. Gick andra året på gymnasiet. Hade rött hår, svarta kläder och mycket kajal. Så det är inte så jättemycket som ändrats sen dess. Förutom att jag möjligtvis har lite mindre kajal idag (ibland i alla fall).
Ungefär såhär såg jag ut då. Sur-Kyo som inte ville bli fotad.
 
Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? På sängbordet.
Vad heter du i andranamn? Karoliina. Med två i:n.
Har du svenskt ursprung? Har väl främst finskt ursprung, mamma och pappa kommer från Finland och jag vet att farmor kom från Finska Karelen åtminstone.
Har du, eller har haft, något smeknamn? Det har jag. Jonna-Ponna (JAG HATADE DET!), kullannuppu, pitsipöksy, jonnalainen. Finns säkert fler jag glömt.
 
Kanske skriver sånahär listor oftare i framtiden. Var rätt skoj faktiskt.

16 Januari 2013

Ja, där ser man. Ventileringen var ju inte så farlig alls. Även om jag sa att jag inte skulle vara nervös så var jag nervös som bara den faktiskt. Men det är jag över allting ungefär. I slutet av ventileringen så sa examinatorn någonting kul, nämligen att alla uppsatser som kommit fram dit är minst godkända. Så hurra? Har väl inte riktigt fattat det än, men det kommer. Ordentligt betyg på uppsatsen kommer lite senare, så får se vad det blir för något, vet ju att det är minst G i alla fall. Förutom min opponent och examinatorn så var det inte så många som sa något om uppsatsen.. Vet inte om det var bra eller inte. Nu är det över i alla fall.
 
Det har snöat en del här i Skellefteå. Är vinter på riktigt nu med en himla massa minusgrader. Här om dagen filmade jag hur fint det såg ut då snön föll sakta, sakta ner från himlen. Tycker det är himla mysigt när det gör det.
 
 
Där får ni se hur det ser ut från vardagsrumsfönstret också.
 
Höll förresten på att översvämma hela lägenheten idag, på tal om ingenting. Elementet i datorrummet verkar inte fungera som den ska, så jag googlade om det och hittade att det lätt ska gå att fixa med hjälp av elementnyckel eller skiftnyckel. Man skulle skruva lös en mutter och låta luft och lite vatten sippra ut, men man skulle vara försiktig för det kunde lätt bli vatten överallt om man skruvade av för snabbt. Vilket jag gjorde. Vatten överallt och det sprutade som bara den. Som tur är så har jag små fingrar och kunde stoppa vattnet med pekfingret i hålet medan jag försökte skruva åt muttern igen. Blöt blev jag, fick byta kläder och torka av golvet. Samus tyckte det var jättekul. Det värsta är att elementet inte ens började fungera som den ska, så det är väl något större fel, får försöka ringa fastighetsskötaren någon dag. 
 
Här kommer en söt bild på Samus. Har försökt ha strumpor på hennes fötter (Annies gamla faktiskt) för hennes tassar inte klarar av kylan där ute. Det gick mindre bra eftersom sockarna ramlade av av sig själv. Kanske provar med att köpa skor med kardborreband på som ska vara svårare att få av.
 
 
Har börjat använda hennes huvtröja nu också så hon inte fryser om kroppen åtminstone. Och väskan är på!
 
Det roliga är att Samus och jag matchar varandra då vi är ute och går och jag har på mig min overall över mina vanliga kläder för att jaginte ska frysa.
 
 
Girl power!

14 Januari 2014

Jag tänker absolut inte gnälla över vädret. Det är -15 grader och känns rätt kallt och det är snö ute och det är väl egentligen det jag väntat mig en dag i mitten av Januari. Men.. Kunde den inte ha kommit lite stegvis istället för bara ena dagen -3 ungefär och sen PANG -14 nästa dag? JAG har ingenting emot det, men Samus tassar klarar inte av det. De är ju fortfarande lite trasiga och nu när det blivit så kallt så plötsligt så går det verkligen inte att gå längre promenader med henne. Hon stannar till och lyfter på tassarna och fryser och jag blir rädd för at hon ska få köldkramp. Så vi går hem istället. Är rätt sugen på att köpa eller sy en tröja/jacka till henne, men tror inte det skulle hjälpa med tassarna så värst. Och skor skulle hon nog inte uppskatta heller, fastän de skulle göra det lättare att gå i kylan..
 
Den skriftlga oppositionen är inskickad och nu väntar jag på torsdag då ventileringen ska äga rum. Har bestämt mig för att sluta vara nervös. Det värsta som kan hända är väl att jag gör bort mig inför typ 20 pers eller sådär. Inte så farligt. Har ju gjort detta två gånger tidigare, även om det inte varit såhär "avancerat" förr. Det kommer gå bra.
 
Så nu har jag ungefär 2 dagar ledigt då jag kan göra vad jag än vill. Funderar på att kanske måla, eller läsa något som inte har någonting med skolan att göra (LYCKAN!). Eller kanske spela lite datorspel. Jag vet inte. Lär väl sluta med att jag bara sitter med laptopen och slösurfar. 
 
Nu ska jag väl gå ut med den här lilla grisen. Min lilla sötnos är hon. Hon och jag mot världen, typ.
 

12 Januari 2014

Igår var det dags för lite häng med vänner. Samus fick vara hos sin farmor eftersom vi skulle vara på en plats med en hund som är lite dålig med hundar den inte träffat förr. Men det är ju bra ändå att Samus får träna med att vara ensam med andra människor än bara oss. Även om jag saknade henne en del under kvällen.. Men ändå!
 
Här är anledningen till varför vi inte hade med oss Samus:
 
 
Den lilla Chinese Crestedhunden (även känd som nakenhund) Enzo! Han är en 9-årig liten gubbe, men söt som socker! Knappt några tänder har han heller, något som är vanligt för rasen som tappar de flesta tänderna ganska unga faktiskt.
 
Tror han gillade mig och Fredrik också, vilket var skoj, han ville vara i famnen nästan jämt, säkert för vi klappade på honom hela tiden.
 
Vi blev typ bästisar direkt, Enzo och jag.
 
Fast jag tror nästan att han tyckte mer om Fredrik.
 
En trevlig kväll var det i alla fall, kul att träffa folk, var ett tag sen sist på grund av jul och nyår och sådär. Spelade lite kortspel bland annat.
 
 
Enzo blev trött.
 
 
Så söt så. Även om Samus är sötare förstås.
 
Så var väl ungefär vår kväll då.

9 Januari 2014

Nu höll jag på att skriva att det var 2013.. Tar ett tag innan man vänjer sig.
 
Nu är jag sjuk. Rätt ordentligt sjuk till och med. Jag är nog på bättringsvägen (hoppas jag, fast det sa jag under helgen också..), hostar och nyser som bara den nu, vilket kanske är ett tecken på att man håller på att bli frisk.. eller hur..? Trodde soms agt att jag höll på att bli bättre under helgen, kände mig nästan frisk, halsontet var nästan borta och jag kände mig inte jättetrött. Sen på måndagkvällen så kom det som en bomb och under tisdagen så var jag knappt vid liv. Så jag har mest sovit bort dagarna sen dess, eller förmiddagarna åtminstone.
 
Det är ju tur att jag haft ledigt tills nu ungefär. Har ju väntat på att min uppsats skulle bli godkänd för att kunna skickas till examinatorn, sen godkänd till ventileringen. Vilket det nu har blivit. Tog ju några ordentliga redigeringar av texten innan handledaren tyckte den var bra nog, men till slut så. Nu blir det ventilering om en vecka och nu börjar den rejäla nervositeten. Sen är jag ju opponent på en uppsats och måste skriva en 3-4 sidors opponering av den texten senast till på tisdag. Blir kul om jag min hjärna är lika snorig tills dess som den är nu. Men det ordnar sig, det gör det oftast.
 
Här har det varit konstigt väder som vanligt. Snö, sen tö, sen is, sen snö igen. Någon dag sen var det dimma ute.
 
 
Var mysigt men lite läskigt eftersom jag var den enda som var ute på morgonen och det var så tyst..
 
Samus träffade ju Fredriks mammas katter igen nu i söndags då vi var hos Fredriks mamma, tog lite bättre bilder på mötet.
 
 
Man ser hur nyfiken Samus är och hur gärna hon vill busa/mysa med katten och katten bara "nä".
 
Sen så har jag hittat en magiskt underbar funktion i nya kameran. Man kan typ "photoshoppa" bilderna rakt i kameran, fixa lenare hy, hudnyans, göra ögonen större, vitare tänder osv.. Ganska dåligt resultat blir det, men ändå. Provade med att göra om en bild på mig bara för att testa lite.. Drog upp alla funktionerna till max och.. det blev en rolig bild tycker jag.
 
 
Ser ju lite.. utomjordisk ut kanske, med världens största ögon och supersuddig hy, knappt nån näsa heller. Synd att man inte kan photoshoppa bort stöket i bakgrunden också. Nåja.
 
 

4 Januari 2014

Har visst lyckats bli sjuk på något konstigt sätt. Trodde jag skulle slippa då jag inte blev smittad av Fredrik som varit sjuk sen strax innan jul, men verkar vara någon ninjasjukdom som lyckats slåss genom mitt ultraimmunförsvar och gjort mig sjuk. Och det verkar inte som det är Fredrik som ens smittat mig nu. Nu har jag ont i halsen och känner mig allmänt sjuk, men är det liknande det som Fredrik hade/har så kommer det bli värre.. Jag som aldrig brukar bli sjuk då Fredrik blir det. Förra året var det ju kikhosta som han hade som jag lyckades undvika, sen har det varit magsjukor också som jag klarat mig undan. Sånt som är jättesmittsamt.

Nåja, sånt försvinner av sig själv till slut.
 
Igår började vi fylla Samus klövjeväska. Börjar lätt för att sen öka vikten allt eftersom. Nu har vi två små PET-flaskor på 33cl som vi fyllt med 1dl ris i.
 
 
Verkar vara en bra startpunkt. Tycker hon ser så tuff ut med väskan på.

2 Januari 2014

Jisses. 2014 alltså. Och eftersom klockan är efter 12 så är det 2:a Januari då jag publicerar inlägget. Sjukt vad fort tiden går egentligen.
 
Som ni kanske märkt så håller jag på att flytta om lite på bloggen. Ska försöka ändra utseendet lite till sen, men nu har jag fixat lite så jag kan ha lite större bilder och att videoklippen får plats ordentligt. När jag orkar så ska jag kanske fixa lite mer grövre ändringar, men det får vi se sen kanske.
 
Nyårsafton alltså. Fredrik och jag stannade hemma i år, vilket kändes jätteskönt faktiskt. Minns inte när jag var hemma under nyår sist. Förra året var det ju nån källarfest vi var på med konstigt folk, med en överglad Samus som följde med och fick vara med om sina första fyrverkerier, vilket slutade jättebra till slut. Året innan det började som en parmiddag men slutade med nån konstig fest med en massa folk jag aldrig träffat. Året innan det minns jag inte ens. Sitta hemma i soffan och se på X-files på tv:n med Civ 5 på datorn samtidigt som man har fönstren öppna för att vädra bort Fredriks sjukdomsluft ur lägenheten var rätt trevligt. Låg under täcket för att jag inte skulle frysa.
 
Hade hoppats få lite bilder på fyrverkerier nu när jag har en kamera som har nån automatisk fyrverkeriinställning. Tyvärr var det inte så jättemånga som sköt iväg raketer nära oss.. Men jag fick en bild åtminstone:
 
Så den har ju potential åtminstone. Kameran alltså.
 
Idag har varit en bra dag annars, starten på 2014. Tog lite bilder på Samus under en av de första promenaderna under året:
 
 
Lilla plutten.
 
En solnedgång (klockan 13 på dagen, suck... sommaren får gärna komma nu):
 
Och min kamera har panoramafuktion! Blir såhär tuffa bilder:
 
 
Sen kom Fredriks bror hem till oss tillsammans med Devil. De skulle spela och sådär och så köpte vi pizza till middag.
 
Mötet mellan Samus och Devil gick som det brukar. I början var Samus på Devil jättemycket. Nu har de iofs inte setts på ett tag, men ändå. Sen lugnade sig Samus lite, men var ändå på Devil då och då då man släppte de lösa. Mot slutet hade vi såna här stunder:
 
 
Samus i soffan med grisen och Devil på golvet. (måste verkligen fixa iordning lillsoffans tyg, har skjutit fram det rätt länge nu..)
 
Sen blev Samus lite trött:
 
 
Men det får man bli då man är en liten sötistjej.
 
Får se om man hinner hitta på något skoj imorgon. Har så mycket jag skulle vilja hinna med nu när man är ledig, men det brukar sluta med att man bara sitter i soffan och slötittar på serier man redan sett tusen gånger förr.
 

RSS 2.0