30 Augusti 2012

Så, vad händer?
 
Är väl mest trött just nu. Har varit sjuk sen flera dagar tillbaka, även om jag är påväg att bli frisk, samtidigt som jag fått ta hand om lilla Samus själv om dagarna då Fredrik jobbat.. Det har varit ganska jobbigt faktiskt. Särskilt då hon blir övertrött och blir från att vara världens mysigaste och lugnaste hund till världens bitmaskin. Så går det då hon är övertrött för det mesta och vill leka fastän hon egentligen borde somna ett tag. Detta borde väl gå över om nån månad, så mjölktänderna försvinner och hon får sina riktiga tänder istället.. men ja, jobbigt är det.
Mina händer, armar och ben är fulla av små bitmärken och blåmärken. Nåja.
Idag ska vi skaffa klickers och börja klickerträna henne, tydligen ska det vara ett väldigt bra sätt att träna hundar på, för då får hon mycket mental träning, vilket är bra för hundar av hennes ras, eftersom fysisk träning ofta inte gör de så trötta som det borde..
 
Men hon är ändå rätt fin och duktig. Nu har vi ju haft henne i en vecka och på den tiden har hon lärt sig både sitt, vacker tass och så har hon sökt lite efter godis i lägenheten. Fortfarande lite olyckor, men de har mest varit Fredriks och mina fel eftersom vi inte gått ut med henne vid de rätta stunderna. De senaste två nätterna har hon sovit hela natten också. Så detta blir nog bra till slut..
 
Lite fler bilder på tigermonstret då.
Såhär sover en dam, tydligen.
 
Lite bilder från en promenad här om dagen:



 
Och ännu en bild jag tog då hon sov. Här drömde hon nog om sin mamma och då hon diade från henne, för hon gjorde lite sugrörelser med munnen ett tag.
 
Annars är jag lite småless på posten, som troligtvis ännu en gång glömt bort att skicka avi till mig då jag beställt böcker. Försändelsen skickades för 3 dagar sedan och skulle ha varit framme 1-2 dagar efter detta. Får väl åka förbi postombudet antingen idag eller imorgon och se efter om de ändå fått in den, vilket jag tror de har.
 
Nu ska jag väl försöka dammsuga lite och se hur den lilla damen reagerar.. sen ska jag försöka duscha lite också. Senare idag ska vi till affären också, hoppas hon sover i bilen under tiden, för det blir nog jag som stannar med henne medan Fredrik handlar mat och sådär.

26 Augusti 2012

Skulle jag säga att det inte var jobbigt att ha valp så skulle jag ljuga - det är JÄTTEJOBBIGT.
Nu var jag till exempel tvungen att gå och kika vad hon gjorde i vardagsrummet, för att se till så hon inte busar. Minns faktiskt inte längre om hon busade, men det gjorde hon säkert, men sen ville hon upp i soffan för att vila och där är hon nu och dit ska jag också alldeles strax..
Så just nu är det mycket sånt man håller på med. Hoppas bara att det lugnar ner sig till om en vecka, för då börjar skolan och då kommer jag ju vara tvungen att kunna göra lite annat än bara se till så hon inte busar allt för mycket.
 
Men såklart så är det inte bara jobbigt, man förstår ju att hon är liten och inte lärt sig så mycket än. Hon bits på det mesta, men tydligen så ska det försvinna av sig själv så fort mjölktänderna ramlat ur och hennes vuxentänder börjar växa ut.
Det var mysigt igår då vi låg och vilade i soffan alla tre och hon la sig med nosen mot min näsa och somnade. Att hon sen snorade i ansiktet på mig i sömnen gör ju inte så mycket egentligen.
 
Fortfarande lite olyckor med kiss här och där, men igår så satt hon vid dörren och skällde och så gick vi ut med henne direkt efter hon gjort det. Kanske det bara var en tillfällighet att hon gjorde det, men jag hoppas lite på att hon börjar lära sig lite om att man ska kissa utomhus.
Hon sov också största delen av natten, vaknade lite innan 6 imorse och då gick vi ut med henne.
Katterna sov till och med i sängen med oss inatt, Samus sover ju i sin hage på sovrumsgolvet. Det känns riktigt skönt att katterna inte är jättesura på oss för att de fått en hundsyster.
 
Visst, man får inte sova lika länge och mycket om nätterna som man brukade, men det får vi vänja oss vid.
 
Här kommer lite bilder innan jag går och lägger mig i soffan med Samus.
 
Här är första bilden jag tog på henne, hon ligger och sover i baksätet med mig på vägen hem från Nordmaling då vi hämtade hem henne.
 
Lite bilder på då hon var ute här om dagen:
 
Och slutligen en sättesöt bild på henne som jag tog på henne för nån timme sedan..
Fredrik hade åkt hemifrån någon stund tidigare och jag satt vid datorn en stund medan hon lekte runt med någon leksak. Plötsligt blir det tyst och jag går och kikar så hon inte gör något dumt och jag hittar henne såhär:
Det är Fredriks flanellskjorta som hon ligger på, som hade ramlat ner från en stol. Hon låg där ett tag och sov sen.
 
Hon är rätt underbar faktiskt, även om hon bits och gör saker som vi inte alltid tycker är så bra. Men nog ska det bli en ordentlig hund av henne till slut.

24 Augusti 2012 - Samus

Hej allihopa, säg hej till vår nya familjemedlem, Samus.
 

Vi åkte ju till Umeå (egentligen Nordmaling som ligger 7 mil söder om Umeå) för att se på en liten valp som vi kanske skulle köpa.. Och som ni kanske förstått på bilden så blev det ju så att hon åkte med hem till oss.
 
Hon är som sagt en Amstaff/Staffblandning, fyller 10 veckor idag och hon är en liten tigerfis(ja, hon pruttar och de tluktar väldigt illa då hon gör det!). Snarkar gör hon också, ungefär det sötaste snarkandet jag någonsin hört.
Hon är ju lite busig fortfarande, bits och sådär, men det gör ju de flesta valparna då de är såhär små.
Första dagen har gått väldigt bra, även om jag vaknade halv 2 för att gå ut med henne, och sen igen vid halv 6.
Det är ju bra att jag sover väldigt lätt, för då kommer hon ut då hon ska så det inte blir olyckor under natten..än så länge i alla fall.
Har hänt lite kissolyckor under dagen, men de allra flesta gångerna så har hon kissat utomhus.
 
Föräldrarna till henne verkade som fina hundar då vi träffade dem igår och såhär såg de ut:
Med lilla Samus brevid sig. Pappan verkar ju lite mer intresserad av mammans rumpa på just denhär bilden, än att bli fotograferad..
Men skulle gissa på att Samus blir lite mer lik sin mamma då hon blir äldre.
 
Vägen hem från Nordmaling gick jättebra, hon sov nästan hela vägen, stannade till en gång så hon fick kissa lite och sådär. Var ju nästan så att vägen TILL Nordmaling var jobbigare eftersom vi var alla så nervösa över att trätta hundarna..
 
Men jag tror nog detta kommer bli bra. Hon ska få bli lite mer hemmastadd innan man börjar lydnadsträna henne ordentligt, har ju börjat lite smått med "sitt" än så länge.
 
Här kommer en hel del bilder jag tagit på henne!
 
Visst är hon underbart söt? :)

 
 
 
 
 
 

22 Augusti 2012

Nu börjar det smått hända lite spännande saker här hemma...
 
 
Undrar vad detta kan betyda..?
 
Det är ju bra att jag behöll lite av Annies grejer efter hon gick bort och tog med mig dem upp hit då jag flyttade.. För imorgon så kanske Fredrik och jag blir med valp.
 
Imorgon ska vi till Umeå för att se på en valp och kanske, om allt verkar okej, hämta hem henne på samma gång.
Det känns ju väldigt läskigt. Läskigt och väldigt stort. Och kanske lite plötsligt, eftersom jag inte skrivit om det i bloggen.
Fredrik och jag har ju pratat förr om hundar och sagt att det nog blir en hund någon gång i framtiden, när det är rätt tid. Men när är det rätt tid egentligen? När kan man säga att "ja, nu är det perfekt tid för en hund!". För man vet ju aldrig var framtiden har med sig.
Eftersom jag kommer studera på distans i minst ett år framöver så känns det ändå som att nu är en väldigt bra tid att skaffa valp, eftersom jag ändå är hemma största delen av tiden. Detta betyder ju att jag kommer att ha huvudansvaret över henne då Fredrik är på jobbet.
Har kikat ganska mycket på hundannonser på senaste tiden, ganska mycket på grund av saker som hänt i omgivningen på senaste tiden och för att jag saknat Annie lite extra eftersom det snart gått 2 år sedan hon gick bort och jag har ju egentligen velat ha en ny hund sedan dess..
 
Så när vi såg annonsen på hunden vi ska åka och se på imorgon så var det nästan lustigt hur perfekt hon var. Hon är precis rätt raser (en blandras, som Fredrik ville ha, men också Amstaff/staff som är hundraser som jag varit intresserad av i många, många år nu). En tik, som både jag och Fredrik varit ense om att vi vill ha och så täckningen på henne.. EXAKT så som vi båda kunnat tänka oss.
Vi blev ju båda helt kära i henne då vi såg annonsen, sen började allt tänk.. "Är det rätt tid? Klarar vi av att uppfostra en valp?" Och lite mer praktiska saker som att vad vi skulle göra med henne om något händer. Kommer hon att gå ihop med våra katter?
Det var mycket tankar under hela dagen, tills vi bestämde oss för att ja, vi ringer och frågar om hon är kvar och lite annat som är bra och veta. Sen slutade det med att vi ska åka och se på henne imorgon.
 
Visst är vi lite oroliga nu. mest på grund av katterna faktiskt, jag hoppas VERKLIGEN att katterna och hunden blir vänner, om nu vi får hem henne. Sen så är det ju annat man tänker på..
Då Annie kom till oss så var hon redan gammal, så varken jag eller Fredrik har så mycket erfarenheter med valpar. Därför tänker man lite på om man är duktig nog på att uppfostra hund.. är jag bra nog?
Jag tycker det är extra viktigt med uppfostringen på hunden vi kanske skaffar nu, eftersom raserna hon har i sig kan uppfattas som "kamphundiga" och det lär bli folk som kommenterar detta. Därför vill jag kunna bevisa dem fel och visa hur underbar en hund kan vara, oavsett vilken ras eller raser den är, eftersom uppfostringen hänger på husse och matte och jag vet att både jag och Fredrik kommer göra vårat bästa för att uppfostra henne.
Det är inte rasen som gör en hund arg och elak, utan ägarna.
 
Men så är det ungefär. Imorgon får vi se om det blir ett nytillskott i vår lilla familj eller inte. Och då lovar jag att jag tar många bilder som jag kan visa er också :)
 

18:e Augusti 2012

Vädret är helt knäppt här uppe i norr nu. Närmare 25 grader och ingen regn. Känns som sommaren förskjutit sig lite senare.. Det snöade ju fortfarande i början av juni och nu är det snart i slutet av augusti och det är sånt väder som det brukar vara i mitten av juli.
Jag sitter då och njuter av värmen så länge den finns i alla fall.
 
Här om veckan så var vi på pingstkyrkans second hand-affär här i staden och hittade lite fin-fina grejer till lägenheten.
Bland annat den här fina ljuslyktan som fått nytt hem i köksfönstret.
 
Och dessa hängande finsaker som får bo i vardagsrummet:

Jag tycker det är lite synd att stjärnor och sånt får folk att tänka på julen, för nu kommer folk titta i fönstret hos oss och bara "haha, har ni julprydnader uppe mitt i sommaren?!".. Men det har vi ju inte, för det är ju bara fönstergrejer som råkar vara formade som stjärnor.
Jag tycker de är fina.
Sen kanske jag råkade köpa en topp som jag senare räknade ut nog egentligen är något gravida kvinnor har på sig.. Tycker faktiskt att det kan märkas upp på något sätt, typ i lappen bak på tröjan, "this was made for pregnant people", för det är inte första gången jag köper något sådant som jag tycker är fint, för att sen märka att.. ja, det kanske sänder ut lite fel signaler.
Jag tycker helt enkelt att det är skönt när man inte har på sig helt åtsittande kläder hela tiden. Så det så.
 
Någon vecka sedan så gjorde vi våra första egna saltgurkor också, såg ut såhär:
 
Blev helt okej faktiskt, kanske lite för salta eftersom vi hade lite för lite vatten, men ändå så mycket salt som man skulle haft i den större mängden vatten.. Nåja, vi får träna på det där!
 
Och igår gjorde jag kaka!
Recept från Buffétidningen, förstås.
Vad skulle jag göra utan Buffé egentligen? Det är ju ungefär det bästa som hänt mig inom mat sen.. ja, jag vet inte. Helt underbart att de har så mycket recept som funkar både för mig och Fredrik.
Detta är en potatiskaka(!) med kikärtor(!) och mandelmjöl och så en glasyr gjord på hallon. Den borde folk prova på att göra, för god var den!
 
Sen lite bilder på våra småväxter!
De tar upp rätt mycket av balkongen nu, känns lite som att sitta i en djungel då man är där ute.
 
Tomaterna har fortfarande inte fått någon röd färg.. hoppas de blir röda snart så man vågar smaka på dem.
 
Det är ju inte bara frukterna som är fina, utan blommorna med.
 
 
Här är en liten paprika som tittar fram!
 
 
Här kommer en bild på vår älsklingsplanta: Blue Christmas.
 
Chilifrukterna är LILA.
 
Och så lite fler bilder på resten av plantorna:
 
 
Så myyysiga. Tog ett tag för dem att titta fram, frukterna alltså.
 
Snart ska vi få besök, sen ska vi äta och senare på kvällen så ska Fredrik och jag gå på bio och se på nyaste batman! Blir nog trevligt med bio, hoppas det inte är en massa jobbiga människor som är i salongen bara.
 
 
 
 
 

14 Augusti 2012

Har tänkt skriva ett inlägg i flera dagar nu, men blogg.se har varit knäpp och det har inte gått att ladda upp några bilder, så jag struntade i det tills det fixat sig. Tog rätt många dagar..
 
Tänkte visa lite bilder från i helgen då vi var i stugan för kanske sista gången för i år, har man tur så kanske man tar sig dit igen någon gång till innan det blir allt för kallt..
Grillade och sov över där och sådär, innan vi sov så åkte vi till Kågnäsudden ett tag för att titta på hur fint det var där, vilket det verkligen var då solen gått ner och det var stilla och molnen började försvinna från himlen efter att ha ockuperat den hela dagen..
Orkar faktiskt inte skriva så mycket mer just nu, skriver nog ett inlägg med mer text en senare gång, så jag låter bilderna få tala istället.
 

6 Augusti 2012

Hejhåå.
Här är jag återigen. Jag lovade ju också att detta inlägg skulle vara fullt med bilder och text och det tänkte jag att det skulle vara också!

Först en bild på en tacomiddag vi hade här om dagen, riktigt gott varje gång man äter det. Det jag gillar mest med maten är dock alla färgerna, det gröna i salladen, röda i tomaterna, osv.
 
I lördags var Fredrik iväg på en grabbkväll i hans väns sommarstuga, så jag hade en liten tjejkväll för mig själv tillsammans med katterna.
Hittade inte på sådär jättemycket, men var också hundvakt en stund själv, eftersom Fredrik hann åka iväg innan Fredriks bror hämtade hunden.
Tycker det är så mysigt att vara hundvakt, lite synd bara att det får mig att bli så hundsugen bara. Nåja, någon gång i framtiden kanske.
 
Har inte visat så jättemycket bilder på plantorna på senaste, så här kommer lite sådana!
Tomaterna har inte vuxit klart än, eftersom de fortfarande är gröna, men vi verkar ju ändå få ett par stycken sen om någon vecka sådär
.
Synd att det inte verkar bli fler än dessa, för plommontomatplantan har bara haft blommor men inga som blivit till frukter..
 
Chiliplantorna blommar som bara den, har till och med börjat växa en liten chili på en av dem, Nr 1(som den fick heta, fick den från mamma som hade fått den från en vän som inte visste vilken slags chiliplanta det var).
Nu syns ju inte chilifrukten så bra på den här bilden, men får ta en bättre bild sen!
 
En annan chiliplanta som blommar är Blue Christmas, en planta som får lila chilifrukter sen.
Tycker det är en av de finaste blommorna också.
 
Paprikaplantan som vi har i sovrumsfönstret har verkligen vuxit upp till ett stoooort monster.
Tycker det är mysigt att ha plantorna i fönstret.
 
Har börjat med en ny grej med håret nu också... Tänkte prova med att tvätta håret bara med balsam, med den såkallade balsammetoden. Köpte lite produkter till det i affären senast vi handlade(katten i bakgrunden köpte jag inte i affären):
 
Varför jag gör detta?
Jaa.. Mest för att jag varit så nyfiken på det efter att ha läst om det i flera år på nätet. Det ska göra så att håret inte blir så himla torrt, eftersom shampos ofta innehåller ämnen som torkar ut håret samtidigt som det tvättar ur alla oljor ur håret. Håret ska bli mjukt och fint och inte smutsigt så ofta. Har man lockar i håret så ska det få dessa att se finare ut också.
 
Flaskan längst till höger på bilden är mitt tvättbalsam, som jag använder då jag tvättar håret. Det löddrar lite vildet gör att det är lättare att få ut i håret närmast skalpen, vilket är viktigast att tvätta.
Shampot på bilden är ett så kallat "sistashampo", som inte innehåller några parabener, vilket ofta torkar ut håret. Den använde jag då jag började med balsammetoden nu, för att få ur alla gamla rester av hårprodukter som inte är "okej" då man använder sig av balsammetoden, och som jag ska använda om jag får något i håret som jag känner att bara balsam inte klarar av att tvätta ur.
De två flaskorna till vänster om shampot är mitt vårdande balsam, som jag har i hårlängderna ett tag efter jag sköljt ur tvättbalsamet.
Det med rosa lock är en inpackning som jag ska använda lite då och då för att få håret lite mjukare.
 
Är så länge vet jag inte hur det funkar, har bara tvättat håret två gånger med den här metoden. Men inom några veckor så borde jag kunna se ett ordentligt resultat ifall det funkar på mig.
 
Seeeen så har ja gju lovat att visa bilde rpå köket nu när det är helt färdigt. Varsågoda!
 
Jag ääääälskar vårat kök nu. Bara några småsaker att fixa där nu sen är det helt superklart.

Augusti 2 2012

Har mest bara en sak att säga: Köksluckorna är ÄNTLIGEN klara. I alla fall färgen, nu ska det få torka och sådär till imorgon då vi hänge rupp den där den ska vara och skruvar fast handtaget och sådär. Sen måste vi fixa lite anordningar så dörrarna håller sig stängda och så vidare.. Men det får bli en annan gång.
 
Är så trött så jag inte ens orkar hämta kameran så jag kan föra över lite bilder till datorn, skulle säkert vara tvungen att gå minst tio steg för att hämta kameran och minst lika många tillbaka.
Så därför ritade jag en liten bild i paint istället.
 
Några kanske känner igen den från en viss video som råkar ha min just nu absoluta favoritsång i...

 
 
Jag bryr mig faktiskt inte om att jag inte kan någon spanska alls, men låten är helt underbar ändå.
 
Ska försöka få upp ett inlägg med både mer bilder och text inom någon dag eller sådär, men nu är jag alldeles för trött.

RSS 2.0