29 Juli 2012

Hej hej här från varma och nyss blivet soliga Skellefteå.
Har varit rätt molnigt stora delen av dagen men just nu är det sådär äckelvarmt här, 23 grader och riktigt fuktigt i luften så kläderna klibbar fast i kroppen på en.. Men man ska ju inte klaga! Det är ju rätt sällan det är varmt och snart är det vinter och -30 igen.
 
Glömde visa en bild från då vi sov över i stugan häromdagen. Tog denna bilden vid 2 på natten, då vi just ska gå och lägga oss, det är nästan helt vindstilla och tyst. Såg fint ut då, det är därför jag tog bilden.
 
Hoppas vi hinner dit till stugan igen snart och hoppas vattnet är lite varmare än sist.. Just nu känns det iofs som att man inte skulle bry sig så mycket om kylan på grund av hur det känns i luften.
 
I fredags var vi i Boliden och åt på Café 33. Tycker det är jättesynd att vi inte bor lite närmare, för då skulle vi äta där nästan jämt tror jag. Maten där är så himla god och lokalen är så mysig. Vi var där tillsammans med Fredriks mor, bror + sambo. Jag åt en räksallad med quinoa, såhär såg det ut:
Att säga att det var himmelskt gott är en underdrift. Gillade verkligen att det inte var en räksallad som de flesta andra ställen har, utan här hade vi lite överraskningar i den. Äpple och lite annat smått och gott. Fick mig att vilja äta mer quinoa också.
Efter maten tog vi en liten roadtripp runt om i Boliden för att se på sevärdheter. Stannade till ett tag vid Finnforsfallet, vid ett vattenkraftverk. Synd att de inte släppte igenom vattnet just då, men var tufft att se stället. Tror inte jag varit vid ett vattenkraftverk förr.
 
 
Annars så åt vi på våra druvgurkor som växt på balkongen. Läste att resten av gurkorna inte skulle växa ifall vi lät de större vara kvar. Såhär stora blev de till slut:

Lite beska i smaken bara, men annars var de goda.
 
Köket är snart klart. Är på de sista bestickslådorna nu, och en av de sista skåpsluckorna. Efter dessa har vi bara en av de riktigt långa som är dörr till städskrubben kvar. Känns så skönt, trodde det skulle ta mycket längre tid. Kan inte förklara hur himla skönt det kommer vara att slippa det äckligt gula helt och hållet och ha ett kök som man faktiskt trivs i för en gångs skull.
Mysigt att vårat hem börjar kännar mer som ett hem också, bara lite småsaker kvar känns det som.

25 Juli 2012

 
Sommar, sommar, sommar! Njuter ganska mycket av sommaren just nu, även om det då och då varit riktigt dåligt väder med regn och knappt över 15 grader varmt..
Har varit lite i stugan nu, jag Fredrik, hans bror + hund sov till och med över där. Hade ju varit mysigt med bättre väder då, men man kan ju inte alltid få det man önskar sig heller. Nästa gång får de vara sol ändå.. Känns dock som att det inte kommer bli någon simtur i havet i år, då det var iskallt då vi var där. Kanske får ta sig till en sjö istället då.
 
Tänkte visa lite bilder på våra plantor här hemma, som växt till sig lite mer.

Druvgurkorna har blivit riktigt stora, har två stycken som är stora, här är en bild på hur stora de är jämfört med mitt finger:
Längtar tills man kan smaka på dessa!
Hela plantan har växt sig helt enorm nu också! tar över en stor del av nätet och öppnongen ut från balkongen.
 
Har även tomater som börjat titta fram!
 
Ärtorna är söta också, fortsätter ge oss ärtor!
 
Vi har fått upp lite tavelhyllor i köket också, för att det inte ska se så tomt ut på väggen.
 
Där brevid ska en tavla upp sen då vi hittar ett bra motiv.. ramen är redan köpt.
 
Plus en bild på en katt!

Sommar och sol och lite mindre sol

Vädret har varit väldigt fint här i norr på senaste tiden, fram till för någon dag sedan då. Nu känns det kallt och lite jobbigt.. Vill ju hinna bada innan sommaren är slut, men blir det inte varmare snart så kommer jag ju inte våga ta ett dopp i havet åtminstone.. Så får väl hålla tummarna för att det blir bra väder snart igen!
 
Dessa sommarveckor går så otroligt fort. Känns som veckan knappt börjat förrän det är måndag igen.
Hittar på så mycket så jag knappt ens kommer ihåg allting då jag inte tar bilder på det..
 
Nåja, här kommer lite av några bilder jag tagit under veckan..
 
Har blivit helt superkär i rostbiff på senaste.. Är väl för att jag inte brukar äta kött så jätteofta, och rostbiff är ju väldigt gott, särskilt nu när det är lite varmare och man inte är så jättehungrig alltid, rostbiff är så litet, men ändå mättande. Här har vi lite rostbiff tillsammans med supergoda pommes, sallad, morötter och tittar man riktigt noga mellan morötterna så ser vi våra egna ärtor som kommer från balkongen!
Tog en bild på Fredriks mat också:
Han hade en vegburgare istället, men med pommes, morötter och sallad till.
 
Har fått lite druvgurkor på balkongen nu, äntligen efter att de blommat i flera veckor. Har redan 2 stora och ett flertal mindre som just börjat växa fram, så i år blir nog ärtornas och druvgurkornas år, då varken chili- eller tomatplantorna börjat ge nån frukt än..
Ska bli spännande att smaka på dessa, men tydligen är de väldigt stickiga och vassa, så får vara försiktiga då vi äter dem..
 
Har kommit på en riktigt bra grej med att ha små fötter..
Man får plats med fotbad i en vanlig hink!
Var riktigt skönt med fotbad faktiskt, har haft lite halvont i fötterna på grund av dåliga skor som ger blåsor och skavsår, sen har jag haft en hel del träningsvärk i vaderna eftersom jag rört på mig så mycket mer på senaste tiden.. Så ett fotbad var riktigt välkommet!
Sen hade jag lite olivolja på fötterna, på med plastpåsar på fossingarna så det inte kommer olivolja överallt och sen tofflor ovanpå påsarna och lät det vara så i en timme, efteråt hade jag väääärldens mjukaste fötter.
Blir nog fler gånger jag provar på det tricket!
 
Medan jag fotbadade så spelade jag ett roligt spel som jag köpte nyligen för bara några småpengar. Riktigt roligt faktiskt!

Man föder upp hästar och tävlar med dem och sådär.. Hej, jag är tydligen 26 år gammal nu och spelar barnspel :(

En himla massa bilder och text

Vädret är lite knäppt..
Förstår inte vad tidningarna menar med att det kommer att vara dåligt väder i Sverige med ett lågtryck och kall luft som håller sig över landet.. När det både igår och idag var superfint väder. 23 grader och sol idag. Men jag ska inte klaga! Tidningarna får gärna ha fel om det, så länge det är fint väder.
 
Tänkte visa lite bilder jag hade i mobilen som jag glömt visa förr, var från en Fredag för nån vecka sen, då vi var på inflyttningsfest. Samma kväll som jag gjorde stora hål i min lilltå för att jag gick långt med dåliga gå-skor.. Nu kanske bilderna gör min blogg lite ful, men jag orkar inte göra de mindre..
 
Här är maten som jag åt. Bönsallad med rostbiff. Och ett hav av rhode islandsås på. Så. Himla. Gott. (Undrar förresten varför jag gått upp i vikt.. Ingen aning!)
 
Utsikten från deras balkong var ju inte dåligt! Lite så man önskar att vi bodde högre upp, med hiss, även om det är skönt att kunna ta sig ut relativt fort och lätt ändå.
 
Igår var det släktmiddag i Fredriks släkts stuga. På morgonen trodde jag helt säkert att det skulle regna och kanske åska så man var tvungen att sitta inne och äta, men icke! Sjukt fint väder och varmt och skönt. Riktig trevlig middag med god mat. Åt fisk till och med, jag som inte riktigt är något stort fan av fisk efter den gången då jag var liten och fick ett stort fiskben i halsen och var nära på att få åka in till akuten för att få ut den..
 
Hoppas vi får möjlighet att åka till stugan mycket i sommar, för det är en riktigt mysig plats.

Här kommer en bild på Fredrik och Devil som tar det lugnt :)
Haf haft helt sjuka begär efter att ha hund på senaste tiden. Saknar hela grejen som kommer med hundar, sällskapet, mysandet, ja, till och med promenerandet och bajsplockandet. Blev ju inte bättre av att vi idag gick ut med Garm(Fredriks väns hund, som heter samma sak som jag egentligen hade tänkt döpa min första egna hund till..) som är av ungefär den storleken på hund som jag är sugen på att skaffa. Han är så fin och har blivit mycket lugnare och lyssnar på det man säger nu. Men ja.. Får ju se någon gång i framtiden hur det blir med sånt.
 
Idag gick vi in till stan på morgonen. Tanken var ju att lösa in lite presentkort jag fått och köpa bland annat akrylfärg och kanske penslar så jag kan börja måla igen.. Men konstaffären hade sommar"stängt", eller stängt förutom på tisdag, onsdag och torsdag 10-13, så där gick den planen åt skogen. Men vi gick på lite andra affärer, bland annat så hittade vi gardiner till sovrummet, ÄNTLIGEN.
 
Nu är det väldigt svårt att få en bra bild i motljus, men det ser tusen gånger mysigare ut med gardiner nu. Ger ju inte så mycket skydd för solen och sådär, men tillräcligt mycket tycker jag!
 
Vi satt vid älven och åt lunch också, himlarns mysigt eftersom det var så fint väder.
 
I lördags köpte vi förresten också en ny micro, eftersom vår gamla sprängdes. typ. Eller inte sprängdes kanske, men den har låtit konstigt då och då rätt länge nu och helt plötsligt nu i veckan så sprängde den en säkring och vägrade starta efter det.
Så säg hej till vår nya micro!
 
Nu när vi är ungefär halvklara med skåpslucksmålandet så tänkte vi visa en rolig liten bild på (det lite stökiga) köket.
.
 
AIK!!!!!!!!...Eller? Nä, vi är ju inga sportfans, men tyckte att det skulle vara lustigt att ha köket så här ett tag tills det blir klart på riktigt.
 
Såja. Nu blir det middagslagning, har en massa folk här nu som nog börjar bli småhungriga!
 

Vad jag gör till hösten..

Idag kom resultaten för antagningen till höstterminen..
_____
 
_____
 
Tror det blir en bra höst i år.
 
Annars så väntar jag mest på att Fredrik ska få semester, bara en arbetsdag kvar nu. Och skåpsluckorna är ungefär hälften klara nu, känns som det går lite fortare nu när vi vet hur vi ska göra.
 
Har väl inte så mycket mer att skriva eller visa idag. Får se om det dyker upp något kul att dokumentera under helgen!

10 Juli 2012

Ja, vad har hänt här hemma då? Inte så mycket direkt..
 
I fredags gick vi en hel del vilket resulterade i att jag fick två stora blåsor på lilltån som samtidigt också sprack, så det gjorde ju lite ont. Sen blev det kanske lite för mycket att dricka samtidigt, så på lördagmorgonen mådde man ju lite som man gjorde.
I lördags så hände väl inget speciellt direkt.. Förutom att jag blev gammal. Kom lite folk över och så åt vi lite tårta som jag gjort åt mig själv, recept från Buffé-tidningen och sådär.
Riktigt gott faktiskt.
 
Fick väldigt fina blommor i samband med helgen också:
 
Synd bara att vi inte har några vasar hemma, så Fredriks stora drickglas fick agera som en, åter en gång.
 
Lovade ta en bild på mig i klänningen jag köpte senast, ta bilder på sig själv är svårt, särskilt när man är hundvakt en stund:
En liten hund i vänstra hörnet och konstiga knän på bilden. Jag gillar klänningen i alla fall, ska försöka ha på mig den lite mer nu i sommar.
 
Köksfixandet går framåt, har fått lite fler skåpsluckor färdiga och såhär ser de färdiga ut brevid de gamla.
Gillar de nymålade mycket bättre än de gamla.
 
Tog en bild på en lunch jag åt: Hemmagjord sushi och avokadoskivor till. Riktigt god sommarlunch måste jag säga, när man inte är så jättesugen på att äta mycket.
Avokados är så himla svåra att få bra tycker jag, känns lite som rysk roulette då man ska plocka på sig avokadosen från affären. Antingen så är de för hårda eller så är de dåliga. Ska man försöka plocka avokados som ska ätas först flera dagar senare så är det också lite svårt tycker jag. Men dnena gång gick det väldigt bra, avokadon var helt perfekt.
 
Och slutligen lite bilder på plantor:
Börjar få många ärtor nu.
 
Och har vi tur så får vi lite tomater innan sommaren tar slut.
 
 
Känne rmig sjukt trött just nu och måste ändå försöka diska lite. Blir nog skoj!
 
 
 
 
 
 
 

5 Juli 2012

Hade tänkt skriva ett inlägg tidigare idag, men blogg.se har varit så knasig på senaste tiden så det gick helt enkelt inte. Inte sparades ett utkast av det jag skrev heller.. suck..
 
Jag tänkte först visa bild på en klänning jag köpte igår eftersom mamma ville se hur den såg ut.
Det är alltid så knasigt när jag ska leta klänningar, eller kläder överhuvudtaget. På senaste tiden har jag ju försökt leta lite mer färgglada kläder.. men det slutar jämt med att jag ändå får med mig hem kläder som är i svarta eller mörka färger.
Samma hände nu, då jag ville ha en klänning. Letade på kupan, men där fanns varken något som jag tyckte var fint eller i rätt storlek, så jag gick in på H&M eftersom de har någon superrea just nu. Där blev jag jättekär i en klänning, och såklart så var den ju inte alls färgglad som jag hade tänkt mig från början.
Nåja, såhär ser den ut:
Man knyter fast den bakom halsen. Är ganska luftig också och jättesöt enligt mig. Får se om jag lyckas ta en bild på då den sitter på mig lite senare sen!
 
Idag bestämde jag mig för att ta en lite längre promenad. Var riktigt skönt och nu tog jag äntligen med mig min mp3-spelare också, vilket jag faktiskt inte gjort på mina promenader hittills. Kan ju säga att jag inte kommer lämna den hemma i framtiden, eftersom det blev genast flera gånger roligare att gå då man har något att lyssna på.
Tog några bilder med mobilen under tiden jag gick också, och dessa bilder tänkte jag avsluta inlägget med!
 

Sommartext och bilder.

Sommaren fortsätter här uppe i Skellefteå, senaste dagarna har varit väldigt varma också, så har hunnit sitta på balkongen och njutit av värmen.
 
Skåpsmålandet har fått en liten ofrivillig paus, måste ta oss till målaraffären för att hämta lite grejer igen innan vi kan fortsätta, försökte göra det i lördags redan men då vi kom fram hade de redan stängt.. Och klockan var lite efter 14. Sen dess har vi inte haft så mycket tid, men idag har vi planerat att vi ska göa det.
 
Det är förresten en av de sakerna jag ogillar och tycker är lite konstigt med Skellefteå.. öppettiderna på affärerna. Nu pratar jag ju inte om mataffärerna, utan alla klädaffärer och prylaffärer, de närmaste mataffärerna här stänger inte förrän 22 och det är ju jättebra.
Hemma i Jakobsberg så minns jag att de flesta ickemat-affärerna inne i centrum stängde vid 19 om dagarna och möjligtvis så stängde de lite tidigare om helgen, men aldrig tidigare än 16, knappt ens på söndagarna. Här i Skellefteå så stänger de vid 17, absolut senast 18 om vardagarna och ännu tidigare om helgerna. Vissa affärer har inte ens öppet om helgerna, särskilt nu på sommaren. Vill man kika i affärer på söndagarna? Det kan man glömma helt eftersom då har man inte så många affärer att välja mellan alls. Nu kan jag ju ha fel om de exakta tiderna, men det är såhär det känns åtminstone.
Eftersom Fredrik slutar jobbet vid 16 och är framme inne i stan vid kanske 16:20 så hinner man ju inte gå runt i affärer så jättemycket tillsammans innan de börjar stänga och det är lite surt.
 
På tal om affärer så tänkte jag visa min nya bikini jag köpte förra veckan, för 19kr/del. Inte så jättekonstigt att jag fick laga underdelen innan jag ens haft på mig den för första gången. Men tyckte jag gjorde ett bra köp iaf.
Underdelen har samma mönster och allting, så kändes lite onödigt att visa. Lite ovant att ha lite mer färger på sig, för hade jag ju alltid svart eller vitt. Tycker bikinin var söt, nu får jag bara vänta på att få använda den någon gång.. Hoppas vi åker till stugan ganska ofta när Fredrik äntligen får semester.
 
Honungsmelonen har blivit lite knäpp, har växt sig jättehög och tagit över sovrumsfönstret helt. Men fint är det.
Önskar vi kunde hitta snygga gardiner någon gång till detta fönster.. Men det känns omöjligt, det finns helt enkelt inga snygga, mörkare gardiner att köpa, inte ens på internet. Får köpa tyg och sy, helt enkelt.
 
Fredrik och jag åt en av ärtorna som vi skördat själva, smakade rätt gott, även om Fredrik tyckte att det smakade lite jordigt. Jag tyckte att det smakade som ärtorna hemma i Finland.
 
Kvällarna är så himla ljusa här nu, det är dels därför jag vill ha gardin i sovrummet så man får lite mörker då man ska sova.. Här är en bild jag tog runt klockan 23, se så ljust det är fortfarande..
 
Såhär långt har jag kommit i min bok nu, har väl kanske 3/4 kvar av den, trodde den skulle räcka hela sommaren, det är tur att jag köpte två böcker, så jag kan läsa den andra sen efter.
 
Nästa vecka får jag veta vad jag pluggar i höst. Får hålla tummarna för det.
 

RSS 2.0