Skåp och värme.

Det har varit lite jobbigt på senaste tiden.
Tror jag fick i mig gluten förra helgen, kanske två gånger till och med, så sen dess har jag mått ganska kasst. Först med magont i helgen och nu i veckan har jag varit snurrig i huvudet och varit öm i varje muskel i kroppen och lite andra små roliga symtom. Tror det börjar bli bättre nu, men det är ganska lamt att jag blir så utslagen av något så litet och som är så ofarligt för största delen av världen, ett litet protein som förstör hela min vecka.
 
I veckan var jag i alla fall och handlade nya byxor eftersom jag börjar ha lite byxbrist här hemma. Sen handlade jag lite annat kul, bland annat på kupan som är en second handaffär. Lite synd att de flyttat alla möbler de hade där till en större lokal som ligger på andra sidan stan, för hade varit trevligt att kika efter lite fint till lägenheten också.
Provrum har alltid varit jobbigt tycker jag, men det gick bra denna gång. Fick ju ett par nya, fina jeans, så jag är helnöjd. Nu får vi hoppas på att inte de också blir för små av någon konstig anledning...
 
Skåpslucksmålningen går framåt, nu har vi fått iordning några bestickslådor och såhär ser de ut, med en gammal låda som jämförelse:
 
Jag tycker då det ser helt okej ut, kanske inte helt proffsigt gjort, men en miljard gånger snyggare än de gamla i alla fall.
Idag kommer vi få upp den första stora luckan, så det ska bli ganska spännande att se hur det ser ut till slut. Sen är det bara att fortsätta med resten.. Som sagt så lär vi väl vara klara någon gång till hösten kanske, men jag hoppas det blir klart rätt fort ändå, nu när vi kommit igång ordentligt.
 
Och i veckan så bestämde jag mig för att äntligen flytta termometern, eftersom den under dagen visade detta:
Vet inte riktigt om jag tror på dig, herr termometer.. Men nu sitter den i alla fall i fönstret i sovrummet där den inte får direkt solsken på sig själv, så den visar lite vettigare nummer nu för tiden.
 
Får se vad vi hittar på nu i helgen, kanske försöker ta sig till stan där stadsfesten håller på så man får sig en sockervadd till slut, efter att ha längtat efter en i flera år nu.
 

Bloggproblem

Min blogg verkar ha lite problem.. eller rättare sagt så har blogg.se problem, så min blogg syns inte alls typ.. hela tiden. Det är ganska surt. Får hoppas att det fixas snart då.
 
Jag njuter av sommaren, idag var det tvättstuga också, sen har vi slipat på köksluckor då Fredrik kom hem från jobbet. Har äntligen fått nya rollers så ikväll kan vi måla igen. Sen ska jag måla det första svarta imorgon.. Känns lite nervöst att se hur det kommet att se ut till slut.
 
Imorgon ska jag också på äventyr. Ut i den stora staden! Eller ja, Skellefteå i alla fall. Måste köpa nya byxor. Av någon konstig anledning så har nästan alla mina byxor blivit för små.. Jätteunderligt det där.. Ska bli skönt med ett par byxor som inte stryper blodtillförseln till benen.
 
Väldigt sugen på att göra något med håret.. Har världens utväxt igen som jag måste färga.. sen vet jag inte riktigt vad jag vill göra. Vågar väl ändå inte göra något, färgar jag allt en annan färg så tar det en evighet att få det blonda tillbaka igen. Suck.
 
Nåja, tyvärr har jag inga bilder idag. Nästa gång kommer det bilder, lovar!

Juni 21 2012

Här hemma börjar det hända saker..
 
De fula gula köksluckorna ska BORT. Vi köpte färg förra veckan och igår köpte vi nya handtag till luckorna och spackel eftersom de nya handtagen är större än de gamla hålen. Så nu har vi att göra här hemma, blir väl klara till hösten någon gång..
Men seriöst, bestticklådorna går ju fort att göra, men de större luckorna måste man ju låta torka mellan varje sida och torka tar 10 timmar med grundfärgen och sen 2 timmar med färgen som ska över. Vi har 9 stycken besticklådor och 16 stora luckor. Har vi riktig tur kan vi väl kanske få plats att göra 4 av de stora på samma gång. Kommer som sagt att ta tid, får hoppas att det är värt det till slut.. Fast det tror jag, det gula är så sjukt fult.
 
Katterna är söta som vanligt, här kommer en bild på dem när de låg och sov i soffan. Inte så jättevanligt att de ligger så nära varandra utan att bråka. Så jag är glad när sånt här händer.
 
Vet inte riktigt hur jag ska göra det här med pollen och sådär. Blev så sjukt trött förra veckan då jag tog de nya pollenallergitabletterna, visserligen KAN det ha att göra med att jag började promenera och småträna samma dag som jag började ta dem. Men vid 15-16 och senare på kvällen blev jag så sjukt trött så det inte var sant.
Har försökt ha tablettfria dagar nu då jag inte haft på mig linser och ska iväg någonstans åtminstone och då har jag ju inte varit trött. Och igår så blev jag inte så jättetrött även fast jag tog tablett och promenerade under morgonen, blev det bara en kort stund på kvällen.
Så himla irriterande att man inte kan njuta av sin favoritårstid utan att behöva plågas av något så fjantigt som blompruttar :(
 
Imorgon ska vi iväg och grilla hos en vän till Fredrik. Blir nog ganska mycket folk där sammanlagt om nu alla kommer. Hoppas det är fint väder så man kanske kan ha shorts eller kanske t.o.m. klänning på sig. Får ju se!
 
Nu ska jag nog stänga ner datorn och börja grundmåla några skåpsluckor, kan ju inte vara här i datorrummet medan de torkar eftersom färgen är oljebaserad och jag nog skulle bli rätt snurrig i bollen av alla ångorna, så sätter mig väl i soffan efteråt och ser på tv.
Hoppas alla har en trevlig helg nu.
 
 
 
 
 

Helgen som varit

Senaste veckan har gått ganska fort.

Har gått på promenad varje morgon sen i tisdags, förutom idag då eftersom vi åkte till stugan relativt tidigt.
Har även gjort lite pushups och situps och lyft lite minivikter som vi har här hemma. Känner mig faktiskt mer hälsosam nu, då vi cyklade in till stan i veckan så kände jag mig inte alls lika trött där vid sjukhuset som jag alltid gjort förr, men antagligen är det ju bara mentalt att det kändes så. Har ju bara gått i nästan en vecka, så fort kan det ju inte ha börjat "funka".
Men nu ska jag försöka se till att fortsätta med detta. Får väl se hur länge jag orkar!

Lördagen var supermysdagen. Sov till lite senare än vanligt, sen gick Fredrik och jag på en lite längre promenad till affären för att hämta lite saker till middagen. Hur fint väder som helst! Var riktigt uppfriskande med promenaden också, sen köpte vi glass som vi åt på vägen hem. Vyn på vägen hem var inget att klaga på heller..

Längtar till då Fredrik har semester så kan vi göra sånt här utan att behöva vänta till helgen.

När vi kom hem så åt vi brieost på kex och lekte vuxna, fast jag drack saft till så där kanske jag förlorade lite vuxenpoäng ändå..

Där ser vi min favorittidning i bakgrunden också :)

Idag var vi som sagt i stugan, där var också Fredriks mamma, bror + hund. Först åt vi lite lunch, sen spelade vi lite brädspel. Är det dåligt väder ute så får man ju passa på att hålla på med sånt.


Imorgon så kanske Fredrik måste jobba över jättesent. Får se vad jag hittar på här hemma medans han är borta. Gjorde ju inte någon jättestorstädning här hemma som jag egentligen skulle göra i veckan, så kanske börjar med det imorgon.

Nu blir det nog att gå och göra sig iordning för sängen och sen läsa ett tag i min bok. Får skynda mig att läsa den, har visserligen läst den en gång förr.. men i veckan som kommer så borde jag få en bokbeställning som jag gjorde för några dagar sedan. En Stephen King-novellsamling som jag inte läst än(förr var jag ju världens Stephen King-nörd som nog läste det mesta han hade skrivit, men på senaste tiden så har jag tappat gnistan lite och nu finns det en hel drös med nya böcker som jag inte läst än) och sen senaste Game of Thrones-boken som jag låtit bli att köpa i nästan ett år nu, men nu kan jag faktiskt inte hålla mig längre.
Känns riktigt skönt att läsa böcker jag själv VILL läsa och läsa de NÄR jag vill göra det.
Det här med sommarlov är rätt nice.

12 Juni 2012

Ja.. just nu är jag ganska så förvånad. På grund av detta:



Ärligt talat hade jag inget hopp om att jag skulle få högre än godkänt, eftersom helt ärligt talat så tyckte jag inte att min uppsats var SÅ bra. Men tydligen tyckte den som betygsatte uppsatsen att den var tillräckligt bra för att förtjäna ett VG.
Är väl glad över det och nu känns inte C-uppsatsen som jag ska göra någon gång i framtiden lika läskig längre.
Nu kan jag njuta av sommaren på riktigt.

Jag hade bestämt mig för att jag skulle gå på en promenad idag eftersom jag ska få tillbaka min motion och goda fysik (haha, kan man få tillbaka något man aldrig haft? :( ). Men då jag vaknade så kändes det otroligt jobbigt, bihålorna värkte och kändes som de skulle explodera, snoret rann och ögonen kliade. Tog en allergitablett och inom en timme var jag klar att gå ut.
Pollen är hemskt, känns som jag blivit mer känslig för det på senaste tiden, när jag gick i gymnasiet hade jag inga problem alls med sånt. Men sen ett år så kom det helt plötsligt och sen dess har det blivit värre och värre. Det är ändå tur att det finns allergimedicin mot sånt och nu har jag börjat köpa en billigare sort som ändå verkar funka lika bra som clarityn. Så det är ju skönt!
Promenaden var skönt åtminstone, ska försöka promenera varje dag och trappa upp lite på hur långt jag går varje gång och kanske eventuellt börja jogga också.

Tänkte avsluta inlägget med lite bilder.

Fredriks tårta jag gjorde till honom till i lördags då vi hade en liten fika, fastän Fredrik inte fyllde år förrän igår.. Prinsesstårta med vitt lock eftersom de gröna var slut i affären..


Måste visa några bilder på vardagsrummet som jag är så stolt över, är det rummet som nog är mest klart i lägenheten nu. Bara några tavlor till som ska upp på väggarna, så är det precis som det ska vara.

Ljusstakarna i bokhyllan är inte där längre, ville bara se hur våra handgjorda ljus skulle se ut.. inte så bra just där visade det sig. Här ser vi vårat nya vardagsrumsbord och nya bokhyllan på plats. Är fortfarande lite sugen på att måla väggarna en lite mörkare färg än vit.. Men det får bli någon gång i framtiden kanske.

Även om det varit rätt kallt ute på senaste så bestämde jag mig för att det var dags att få ut några plantor på balkongen, mest för att se ifall de klarade sig där. Det gjorde de! Här har vi druvgurkorna som fick bli försökskaniner. De har redan massvis med blommor, hoppas det blir gurkor av dem till slut.


Katterna verkar gilla balkongen och det är ju bra. Här får ni se nätet som vi byggde förr:

Och så katterna som njuter av sommaren :)


Och lite bilder på resten av plantorna:





SOMMARLOV

Så.. Nu verkar jag ha sommarlov då.
Känns väl skönt och sådär, men samtidigt känns det lite som att jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Har ju haft ganska fullt upp med skolsaker på senaste tiden så jag varit lite halvstressad ett tag och nu plötsligt så.. har jag inget.
Känns nästan lite tomt. Saknar nästan skolan.. Men det är ju såklart skönt att ha lite ledigt.

I fredags hade jag min sista skoldag då, tidigare i veckan hade jag skrivit en opposition om en av mina klasskamraters uppsatser samtidigt som en av mina klasskamrater gjort en opposition om min uppsats, sen fick jag försvara min uppsats.
På fredagen hade vi alltså ventileringen av uppsatserna. Det höll på ganska länge, tog slut först 19:30 nästan, men det gick ändå bra. Fick veta att jag kommer få minst godkänt på uppsatsen, sen fick jag godkänt på ytterligare två uppgifter jag gjort tidigare, så det innebär att jag fått minst godkänt på alla uppgifter i skolan nu. Det kan jag vara stolt över.

Efter jag var klar i skolan på fredagen så åt vi middag, sen bestämde vi oss helt plötsligt för att ta oss till älven där två av Fredriks vänner också var, så satt vi där och pratade och drack lite öl och cider.
Var kul, fast det blev ganska kallt till slut. Värmen har ju försvunnit igen, det var nog kortaste sommaren någonsin..

I lördags var vi i Boliden hos Fredriks bror och sambo eftersom sambon fyllde år. Åt lite gottgott där och umgicks lite. Sen åkte vi hem till oss och spelade lite rollspel.

Idag har vi inte gjort så hemskt mycket, spelat lite datorspel och sen åkte vi och handlade lite inför picknicken vi ska ha på onsdag tillsammans med Fredriks mamma, bror + sambo + hund. Hoppas det är bra väder då!

Här kommer lite bilder.

Har hittat en supergod glutenfri grej som är som typ rostat havre, rispuffar, socker och något, så har man det till fil och så kan man ha jordgubbar på som jag haft såhär, riktigt gott som sagt.
Här använder jag också en av kopparna jag fick från mamma och pappa då de var här, tack så mycket, de är jättefina och bra koppar.


Jag tycker om att ta bilder på katterna, de är söta. Här är en på killkatten då han låg och sov i famnen på mig då jag satt i soffan.


Våra plantor har växt så himla mycket på senaste tiden. Nästan så man hör då de knakar eftersom de växer så fort. Tycker det kan bli lite varmare och bättre väder igen så man vågar ha de på balkongen, för tror inte de klarar sig inne så länge till innan de blir för jobbiga att få ut på balkongen..
Här är förresten bild på våra första ÄRTOR som vi fått, helt knäppt hur tidigt de börjat växa!


Bilder på blommorna som gurkorna har fått:


Nästan alla växterna på fönsterbrädan i köket:


Och så en på vår största planta; Plommontomaten. Den har redan fått flytta till den slutgiltiga krukan. Nu väntar vi bara på värmen..



Stickat har jag gjort också. Riktigt mycket. Mamma skickade mig mer garn eftersom det jag hade tog slut ganska fort och jag behövde mer till min.. grej som jag stickar. Vet inte riktigt vad det ska bli än, har inte bestämt mig för om det ska bli det som det ursprungligen skulle bli, eller om jag gör något annat av det.. Imorgon borde stickningsdelen vara klar iaf, har stickat ganska mycket mer sen jag tog den här bilden..


CD:n är där för att visa hur stort det är.

Och det var väl allt. Imorgon ska jag nog starta med att storstäda här hemma. Har inte haft så mycket tid att göra det då jag haft mycket skolarbeten, men nu när jag är ledig så har jag all tid i världen.

RSS 2.0