27:e Maj 2012

Nu blir det ett inlägg med många bilder! Ni har blivit varnade.

Helgen har varit helt underbar, även om det känns som vi knappt hunnit vara hemma alls eftersom vi "gjort" så mycket.
Kan inte beskriva hur skönt det kändes att ha en HELT ledig helg. En helg där jag slapp tänka på skolarbete,e ftersom jag ändå lämnade in B-uppsatsen i torsdags. Nu har jag bara en vecka skola kvar, sen har jag sommarlov. Hemskt skönt är det.

I fredags tog jag mig in till stan för att lämna in den enorma högen böcker jag använde till B-uppsatsskrivandet. Sen gick jag runt lite där och kikade affärer tills Fredrik mötte mig där efter jobbet, så kikade vi runt lite för det mesta.

I lördags åkte vi till stugan på förmiddagen. Det var så himla fint väder och så himla varmt redan då så man kände verkligen att det skulle bli en toppendag.
I stugan åt vi lite lunch tillsammans med Fredriks mamma, mormor, bror och brors hund. Mycket trevligt som sagt. Ska bli kul att åka dit fler gånger i sommar.

Här är stugan, sedd från vattnet.




Det var så himla fint väder, havet var rätt lugnt också.

Och så en liten bild på Devil också:



Efter vi varit i stugan så hann vi med en vända hemma innan vi drog iväg igen, till Fredriks vän där vi skulle grilla.
Det var fortfarande fint väder då, fastän väderleksrapporterna hade sagt att det skulle regna. Såg inte ett moln på himlen.


Det var trevligt att sitta ute i solen och äta.



Bästa maten hade vi också: Halloumi, marinerade sojabiffar, majskolvar, potatis i ugn och vitlökssmör + sweet chilisås. Så man blev rätt mätt där mot slutet.
En dålig sak var att solen sken rakt i ansiktet på mig under hela grillandet och ätandet.. så mot kvällen hade jag bränt mig i ansiktet och var röd över hela näsan och kinderna. Nästa gång ska jag se till att smörja mig ordentligt med solkräm.

Sen åkte vi hem. Såhär ljust var det vid 23 på kvällen:


Är nog inte länge kvar innan det är ännu ljusare dygnet runt. Måste försöka hitta gardiner till sovrummet innan dess så man klarar av att sova fastän det är så ljust.

Idag åkte vi ett tag hem till Fredriks mamma tillsammans med Fredriks bror + sambo + hund. Vi åt glass och umgicks lite för det mesta, för det var ju ändå mors dag.
Önskar lite att mamma och pappa bodde lite närmare så jag kunde hälsa på dem också, men fick ju ändå umgås med dem för inte så länge sen, så det är ju bra.

Nu ska jag gå och förbereda mig inför sista skolveckan. Hoppas den blir lugn och bra.


euphoria

Inatt drömde jag om att min B-uppsats attackerade mig och försökte mörda mig. Det var nog en av de värsta och konstigaste mardrömmarna jag någonsin haft.
Det blir väl sådär då man spenderar rätt stor del av sin vakna tid med en text som vägrar bli klar.

...tills nu.
Jag är äntligen klar med min B-uppsats. Trodde aldrig att den här dagen skulle komma.
Fredrik har skrivit ut den på jobbet och ska gå igenom den under kvällen, sen om det inte är jättemycket att rätta till i texten så ska jag försöka skicka in den innan jag går och lägger mig idag.
Sen får vi se om den går vidare till ventileringen nästa vecka eller inte.

Här är en liten titt på uppsatsen:


Blev 18 sidor sammanlagt, men själva brödtexten är bara 12 sidor.

Är det såhär det känns när man gått igenom en 30 timmar lång förlossning som slutligen resulterar i att man får hålla sitt nyförlösta barn i famnen?
Jag tror nästan det. ..för nu i alla fall.

Andra roliga nyheten är att en av våra plantor har börjat blomma, vilket gör den till den första blomman hos oss 2012. Välkommen lilla sockerärtblomman!


Nu ska jag gå och.. vara lycklig ett tag.

Stickning.

Då var helgen över då.
Berättade ju i senaste inlägget om att mamma och pappa kanske skulle komma och hälsa på.. och det gjorde de till slut!
I onsdags kväll kom de fram hem till oss för att lämna av lite saker som de hade med sig, bland annat ett nytt vardagsrumsbord och bokhylla från IKEA. Sen var det lite annat smått och gott som jag hade lämnat där i Stockholm hos dem.
Efter att de lämnat av allting så åkte de till Bastuträsk för att hälsa på några vänner till dem som bor där.
De stannade där över torsdagen och kom hem till oss på fredagen igen.
Sen umgicks vi under dagen och kvällen, på lördagen kom Fredriks mamma hem till oss och åt mat också. Var trevligt med mat och umgänge sådär.
Tidigt på söndagMORGONEN åkte mamma och pappa hemåt igen. Saknade dem redan någon timme efter det, men pratar ju ändå med dem nästan varje dag över skype och ska kanske hälsa på någon gång i sommar, så det är okej.

Mamma lärde mig hur man stickar, så det har jag hållit på lite då och då under helgen och även idag. Såhär ser det ut:


Ska bli någonslags halsduk eller liknande är det tänkt.. Och det blir ju lite fel här och var på den, men tycker det är ganska charmigt ändå. Är ju ändå det första jag någonsin stickat.
Känns som jag kommer fortsätta med att sticka kläder åt katterna och gardiner och mattor och till slut kommer hela lägenheten vara gjord av stickningar.

Nu är jag i slutspurten med B-uppsatsen. Idag skrev jag mer än en sida, så nu har bara ca 2 sidor kvar att skriva, sen är jag klar och ska fixa ihop allting så det blir en fin uppsats. Har till på fredag på mig, så känns inte så jättestressigt än i alla fall. Men ska försöka låta bli att lata mig och försöka få det klart i god tid så jag inte sitter där sista dagen med tusen saker som ska fixas i texten.

11 dagar kvar tills jag har sommarlov. Längtar.

14:e Maj 2012

Dagarna bara går och går.
bnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Och tydligen så går katten på mitt tangentbord då jag inte är vid den, som här ovanför. Nåja, Kyo säger hej till alla er där ute!

Har gjort klart ungefär hälften av B-uppsatsen nu, vilket är ganska lägligt eftersom det är ungefär hälften av tiden kvar nu. Måste mest bara skriva ihop alla delar som de ska vara, skriva en analys, fixa lite mer med inledningen och sådär samt skriva om hur det såg ut för kvinnliga konstnärer under slutet av 1800-talet och till slut en sammanfattning av allting så borde det vara klart.. Kanske. Blir nog klar med det till slut ändå.
Imorgon hade jag tänkt cykla till biblioteket, mest för att lämna in en bok som ska lämnas in lite tidigare och sen för att eventuellt fråga om jag får ta ett foto på en av tavlorna de har på väggen där.. Känns ju lite konstigt egentligen. Kanske hittar mer litteratur också, vem vet?

På onsdag kanske mamma och pappa kommer hit och hälsar på ett tag. Det är ju inte helt satt i sten än, men som det ser ut nu så ska de komma och det ska bli trevligt. Så får de se på vår lägenhet och så får vi umgås lite och så får vi lite saker hit som jag lämnat kvar hos dem och så kanske lite nya möbler från IKEA också.
Sen ska de få denna dator som jag plockat ihop åt dem av lite gamla och nya delar:

Den ska funka bra nu, men ska kika så den fortfarande är som den ska lite senare.

Våra plantor växer, sakta men säkert. Måste köpa fler krukor att ha de i, för de borde omskolas rätt snart..


Har också fixat lite mer här hemma. Känns alltid skönt när vi får någonting klart som vi planerat att göra rätt länge. Nu har vi fått upp fläkten i sovrumstaket, fått upp lite hyllor i vardagsrummet och så lite tavlor i hallen och ovanför soffan. Ska försöka få klart lite till nu i veckan också, typ tavelhyllorna i köket vore skönt att få upp till exempelt.


Fick också nya vinglas då Fredriks mamma var på IKEA förra veckan, det och en wokpanna som vi behövt rätt länge nu. Såhär fina är vinglasen!



Ska väl gå och fixa iordning sängen eftersom det var tvättstuga idag. Måste än en gång säga hur mycket roligare det är att tvätta nu än i förra lägenheten. Ingen som snor ens tvättid längre och så får man hela tvättstugan för sig själv om man vill. Ett stort plus också att tvättstugan ligger ett par meter ifrån vår port också.
Känns så skönt att jag inte ens bryr mig om att ena torkskåpet inte riktigt funkar som det ska och brukar lämna lakanet och lite annat lite fuktiga mot slutet.
Än så länge ger jag vår nya lägenhet och allt som har med den att göra 4 stjärnor av 5 möjliga, mest för att vi inte riktigt fått klart allt här hemma än..

Princess Peach

Ganska lugn helg, som tur är. Kände verkligen att jag behövde den.

I fredags tog vi oss iväg till stan med Fredriks mamma för lite business.
Först hämtade vi nytt batteri till Fredriks motorcykel som ska säljas, sen tog vi oss till stans bästa asiatiska affär, där vi köpte några ramar, risnudlar och tofu. Sen tog vi oss till biblioteket!
Bestämde oss för att det skulle ta 40 minuter.. och den tiden gick himla fort måste jag säga. Men jag hittade i alla fall böckerna jag behövde, så nu har jag startat B-uppsatsandet på riktigt.



Dessa böcker är nyckeln till ett VG! ...hoppas vi.
Måste fortfarande försöka ta mig till Nordanå snart och kika i konstarkivet där.. Får försöka fixa det någon dag. Blir nog en tripp till biblioteket igen någon dag snart också.. Börjar nästan bli stammis där.

I lördags gjorde jag tårta!
Ibland behöver man lite tårta i sitt liv, även om man inte har någon särskild anledning att göra eller äta det.
Blev en prinsesstårta efter ett recept i Buffétidningen.




Väldigt god tårta, om jag får säga det själv. Söt också, hjärtformad och allt.
Hade gärna velat ha rosa marsipanlock, men det enda rosa som fanns i affären var sånt som kavlats ut i vetemjöl av någon korkad anledning. Blir lite knäpp på sånt.
Grädden/vaniljgrädden hade fått vara vispad LITE hårdare, men så går det då man inte har elvisp och måste vispa för hand.
Brödet var lite torrt och föll isär ganska lätt. Men sånt får man leva med.
Överlag är jag väldigt nöjd. Blir nog så att jag gör en sån tårta fler gånger.

Igår cyklade vi till Fredriks mamma för att fixa iordning motorcykelbatteriet och så letade jag lite datordelar. Dog nästan av utmattning på vägen dit. Måste verkligen fixa det här med konditionen snart.. Men ju mer jag cyklar desto bättre kondition får jag.. väl?

Blev förresten vinter igen i helgen. Snöade hela dagen i lördags.
Har dock märkt ett samband nu.. För nån månad sen då det blev lite varmare och verkade som det var vår på väg så köpte jag ju sommarskor.. Någon dag senare så kom vintern tillbaka igen.. Nu förra veckan köpte jag nya solglasögon och rätt som det är så började det snöa igen.
Så jag ska låta bli att inhandla somriga saker tills det varit sommar i minst en månad. Så nu kan ju alla tacka mig för att jag gör så det blir sommar. Inga problem!

Nu sitter jag och funderar på ifall jag ska färga håret nu eller vänta ett tag.. Känns ju både jobbigt och skönt att få gjort..

2 cool 4 school

Idag har varit en jobbig dag. Riktigt jobbig. Har känt mig trött och hängig och stressad största delen av den.
Idag skulle jag lämna in mina sista två inlämningsuppgifter plus synopsisen till B-uppsatsen som jag ska börja skriva nu.
Och jag gjorde det, till slut, även om det kändes som dagen aldrig skulle ta slut, tillsammans med uppgifterna, att jag skulle få skriva på dem i en evighet tills tiden tog slut.

Skrev en liten loggbok under dagen som jag tyckte blev lite lustig.

-
Klockan 12:23
Jag känner att jag börjar bli klar med uppgifterna, men är de tillräckligt bra? Bryr jag mig ens om ifall de är det? Just nu känns det som om jag bara vill få de klara så jag kan skicka in dem och sen lägga mig i soffan och sova i tusen dagar. Lite mer än en halv sida kvar nu, kom igen..
Gick runt lite hemma och såg på då katterna låg och sov i små bollar. Blev så avundsjuk på dem, att de slipper skriva en massa tråkgrejer.
Men jag ska fortsätta, jag ska få klart det här och sen ska jag vara nöjd över det jag gjort. Kanske.
Borde väl äta lunch nu, men just nu vill jag bara fortsätta skriva så jag blir klar med det fort.

Klockan 12:27
Och där kom huvudvärken igen...

Klockan 13:18
Har fortfarande inte ätit, antar att jag borde göra det.
Helt plötsligt började jag tänka på ordet "ompelukone"= symaskin. Jag har ingen aning om varför. Känns som om jag håller på att förlora förståndet. Jag skyller detta på skoluppgifterna.

Klockan 13:22
Värmde maten i micron och medan jag väntade på att det skulle bli klart så försökte jag få katterna att skriva klart mina arbeten. Detta misslyckades jag med. Lite roligt att om jag istället för att skriva allt detta hade skrivit det i mina uppgifter, om det nu hade handlat om det de handlar om, så skulle jag vara klar nu. Rolig tanke.
Nu ska jag äta.

Klockan 13:35
Undrar om jag kan skriva klart detta genom att rulla huvudet på tantentbordet...vbggfc vghjkhngftredgrt yhujdfstrfg yhujtgfrdsaderftg yhu tgrfedsa
Tror ingen skulle märka någon skillnad ändå.

Klockan 15:00
Snart... klar...

Klockan 15:19
Nu ska jag mest bara gå igenom allting och lägga till lite här och omformulera lite där, sen ska jag vänta tills Fredrik kommer hem så han får gå igenom allt så jag inte skrivit helt jättekonstigt någonstans. Snart får jag vila. Snart.

Klockan 15:50
Ska man verkligen få såhär ont i hela kroppen av att skriva? Känns som om jag sprungit ett maraton. Kan inte skriva något längre heller, orden fumlar mest bara fram och jag får rätta mitt skrivande ganska ofta, är helt slut efter allt skrivande. Eller så har jag fått en stroke? Vem vet? Undrar hur B-uppsatsskrivandet kommer gå :)

Klockan 15:54
Just nu bryr jag mig inte om ifall jag får IG på dessa uppgifter. Låt det vara så då. Får väl göra om dem i värsta fall. Inget mer med det. Jag har skrivit nästan 6 sidor jättetråkig text på 2 och en halv dag nu. Kanske låter rätt lite, men det är SVÅRT. Eftersom B-uppsatsen ska vara på 10-12 sidor och jag kommer ha 23 dagar på mig att skriva den så tror jag nog att det kommer att gå bra med den åtminstone.
-

Känner mig fortfarande rätt konstig i kroppen och hjärnan funkar inte riktigt som det ska. Funderar lite på ifall jag fått någon slags kortslutning i hjärnan.

Här är lite bilder på våra plantor som börjat växa fram lite mer:

Blir nog mysigt då de växt sig stora.

Har förresten börjat med lite naturligare franska toppar på naglarna på senaste tiden. Tycker det ser fint ut, även om det är lite halvjobbigt att fixa och hålla fint.


Måste påbörja B-uppsatsen sen. Men ska nog ta det lite lugnare nu i några dagar, kanske ta mig till biblioteket igen på fredag om jag orkar för att leta efter fler böcker.
Känns som hela kroppen kommer stängas av ifall jag inte slutar stressa mig själv ett tag.

RSS 2.0