29 Mars 2013

Äntligen KLAR med tentan som jag precis lämnat in. Igår lämnade jag in den sista uppgiften också så nu har jag LEDIGT tills nästa kurs börjar på tisdag. Så himla skönt. Kanske hinner ladda batterierna innan det blir ännu en stressig period.. men den är det sommar!
 
Samus opererades ju i onsdag. Det gick bra till slut, men jag måste säga att jag nog inte varit så orolig som jag var i onsdags på väldigt länge.
 
Jag och Fredriks mamma lämnade Samus hos veterinären på morgonen och de sa att operationen skulle ta ungefär en timme, sen skulle det ta upp till en timme efter det innan Samus vaknade upp tillräckligt för att de skulle våga lämna hem henne och då skulle de ringa mig och sen skulle Fredriks mamma och jag hämta Fredrik på jobbet, hämta Samus och sen åka hem med henne.. Vi lämnade henne där klockan 10:15 (fast vi kom därifrån först vid 10:35 för de gav henne lugnande först som skulle börja verka innan de kunde söva ner henne). De ringde inte förrän efter 14.. Dedära extra timmarna måste ha förkortat mitt liv med några år med tanke på hur himla orolig jag var. Trodde något hade hänt och att jag aldrig skulle se Samus igen..
Men det fick vi göra. Hon var så liten och skör då vi hämtade henne, hon skakade och det syntes att hon inte mådde bra alls. Hon var ganska borta största delen av kvällen och fortsatte skaka tills några timmar innan vi la oss. Under natten fick vi gå ut med henne några gånger också..
Igår verkade hon må bättre och idag har hon till och med ätit och druckit nästintill som hon brukar.
 
Den 8:e ska vi tillbaka för att ta bort stygnen, sen ska hon ändå ta det lugnt ett tag till efter det. Men jag är mest bara glad att hon klarade sig bra genom operationen och verkar återhämta sig fort nu.
 
Tror Kyo är lite orolig för Samus och förstår att hon är lite sjuk. Det här hände nämligen för några timmar sen..
 
Nu ska jag låta hjärnan vila lite, har tänkt alldeles för mycket den senaste tiden.

26 Mars 2013

Imorgon ska Samus opereras och jag är rätt rädd, faktiskt.
Tänk om något dåligt händer? Att söva ner vem som helst innebär ju alltid risker, det kan bli komplikationer med allting egentligen och det är det jag oroar mig för.
Borde tänka positivt och egentligen ska jag väl försöka att inte tänka på det alls. Men det gör jag ju.
 
Samus är ju vår underbara lilla tjej, Fredrik och jag har ju uppfostrat henne sen hon var liten. Även om hon är lite som hon är, lite oförskämd ibland, lite våldsam(inte med mening, då) då hon ska pussas och hälsa på folk, inte alltid lyssnar på en, inte riktigt förstår då andra inte vill leka med henne, men ändå fortsätter.. Ändå så är hon vår lilla älskling och för mig så är hon perfekt, även om vissa saker såklart kan förbättras.
 
Just nu ligger hon i famnen på mig då jag sitter vid datorn och jag undrar lite ifall hon känner att jag känner mig lite orolig.
Idag ska jag försöka skämma bort henne, leka med henne så mycket jag hinner, även om jag måste skriva på tentan + skolarbetet, och bara vara med henne. För även om det säkert kommer gå jättebra imorgon så vet man ändå aldrig.. Man får ta vara på de dagarna man har helt enkelt.
 
Du är fin, mitt lilla monster, min lilla tigerfis, lilla bajskorven och stjärtisen och alla andra små smeknamn du har.

25 Mars 2013

Jag är tydligen sämst på datum och sådär. Trodde ju att katterna fyllde år 31/3.. men märkte att det var 23/3 dagen innan..
Så nu är katterna 10 år gamla iaf. Mina små pälsklingar som tyvärr inte fått lika mycket uppmärksamhet på senaste tiden på grund av att Samus är så krävande jämt. Men de fick lite "tårta" på sin födelsedag iaf.
2 olika slags burkkattmat.. Tror ena var oxkött och andra kanin.. kanske? Nåja, gjorde det lite "fint" och satte på lite av Samus specialfoder som Toshi av någon konstig anledning tycker är sjukt gott..

Såg kanske inte ut som världens finaste tårtor.. Men katterna verkade gilla det i alla fall och det är det som räknas.
 
Nu kommer jag nog ha världens stressvecka som kommer vara starten på en stressvår, ända fram till sommaren.
På torsdag så ska tentan jag skriver på just nu vara inlämnad, samtidigt som en uppgift som jag inte börjat på än, men tror jag kan lämna in uppgiften lite senare om det verkar bli för knivigt att hinna med både den och tentan, så länge tentan är inne innan deadline.
 
På onsdag ska Samus kastreras.. och jag är sjukt orolig över det. Känns riktigt läskigt, men jag vet att det är bättre att få det gjort nu än att både hon och vi slipper ha det mer jobbigt över sommaren eller sådär. Är bara rädd för att någonting ska hända henne under operationen. Sen blir det minst en vecka då vi måste bära henne upp och ner för trapporna då vi ska ut med henne och hon måste ta det lugnt i ungefär en månad efter operationen, så det blir inga längre promenader eller lek under den tiden. Får bara hoppas att det går bra..
 
Nästa vecka börjar mina två nya kurser, precis som jag skrivit om tidigare, B-uppsatsskrivande och en kurs om Etnologiska källor och metoder. Stress, stress, stress..
 
Verkar som våren äntligen börjar närma sig, bra att den kommer när jag inte hinner njuta av den.
Nåja, nu ska jag ta det lite lugnt innan jag ska ut med Samus, sen är det lektion och sen blir det plugg resten av dagen.
 
 

19 Mars 2013

Jag är så sjukt trött på vintern nu. Så SJUKT, SJUKT, SJUKT trött.
Igår var det -20 grader ute då Samus skulle ut sista gången innan sovdags. I mitten av Mars. Ska det hålla på så här länge till så orkar jag verkligen inte. Känner redan nu hur jag knappt orkar med skolarbetet som jag har nu eftersom kylan stjäl all min energi.
 
Om två veckor börjar 2 nya kurser som kommer vara skitjobbiga, så hela våren kommer vara jobb, jobb, jobb. Fattar inte riktigt hur de tänker då de lägger b-uppsatsskrivande samtidigt som vi ska läsa ungefär 1500 sidor på 2 månader PLUS det som ska läsas till b-uppsatsen. Sen ska vi också skriva närmare 20-30 sidor, utöver b-uppsatsen som ska vara på typ 20 sidor den med.. Kommer vara en vandrande hög av stress hela tiden känns det som. Men sen kommer väl sommaren. Som lär hamna på högst 10 grader, som det känns nu.
 
Dessutom är jag sjukt trött på mitt hår. Har inte färgat håret sen just innan nyår, så nu har jag världens utväxt som tittar fram. Sen är det torrt som hö, säkert på grund av kylan. Vet dessutom inte vad jag skulle göra med håret om jag ens orkade fixa det nån gång. Borde raka av allt bara.. Funderar lite på lugg dock, men lugg är så himla jobbigt att ta hand om..
 
Jag vet inte, jag. Ska fortsätta skriva på hemtentan + fixa med allt annat skolarbete jag har. Kul grejer....
 
Tänkte bara visa lite gamla bilder först.
Minns ni när det faktiskt var VARMT ute?
När solen faktiskt värmde och det var grönt överallt?
När man kunde gå klädd såhär utan att frysa ihjäl?(även om man hade världens blekaste ben.. Borde bli blond igen)
När det fanns blommor ute?
Och folk låg på stranden?
Och man inte tyckte det var jobbigt varje gång man tittade ut genom fönstret?
Och när Samus var så liten så hon nästan fösvann i det GRÖNA gräset?

18 mars 2013

tänkte prova skriva inlägg med mobilen och se hur det funkar.

har bott här i skellefteå i över 2 år nu och hälsat på i några år utöver det, men det var först igår som jag såg ett norrsken för första gången på riktigt. blev nog lite besviken faktiskt. var riktigt ljust sken, inte alls som på bilder man sett, kan ju vara på grund av att det var så mycket ljust runtomkring.. men väntar man så länge på något och det blir så som det blev så är det ju lite surt. väntade mig världens finaste färger osv.. nåja.
skriva blogg med mobilen var inte alls så kul faktiskt, vet inte var mina versaler tagit vägen.

en bild på fredrik och samus. hon ser superliten ut!


17 Mars 2013

Idag blir det himla mycket bilder och lite text. Enjoy!
 
Ser så himla mysigt ut då de sover tillsammans såhär :)
 
Skulle ta bild på då hon blundade på Fredriks mage, men så fort jag tog fram mobilen så öppnade hon ögonen, sen tog jag bilden mitt i en gäspning.
Hon ser inte alltid sur ut med tratten på!
Så vitt såg det ut imorse. Träden var helvita av frost.
På promenad i skogen härom dagen.
Försökte ta bild på solnedgången men min mobil är sämst på att ta bra bilder.
 
Bilder från en promenad idag! Tog till och med med mig systemkameran för bra bilder:
Alltså, hon är ju verkligen den sötaste hunden i världen.
 

12 Mars 2013

Veterinären igår gick bra. Tassarna såg inte så himla dåliga ut egentligen och veterinären tömde Samus analsäckar (ja, det var lika äckligt som det låter..). Nu har Samus fått ett specialfoder som vi ska ge henne i 4-6 veckor och se efter om tassarna blir bättre av det, gör de det så är det troligtvis matallergi som hon har som gör att hennes tassar kliar och sådär.
Tror som sagt inte att det är nån matallergi hon har, utan att det nog mest har att göra med kylan och sådär.. Men det är ju bättre att prova alla alternativ och hoppas på att något ska hjälpa, för jag vill inte att Samus ska ha det jobbigt på något sätt och vis. Lite jobbigt bara att det nog kommer bli varmare om 4-6 veckor, så då vet man inte om det är vädret eller maten som gör tassarna bättre.. nåja. Nog reder vi ut det till slut.
 
I helgen gjorde jag Coq au vin (tupp i vin)! Fast med kyckling istället för tupp. Vet inte ens om det finns tupp att köpa i vanliga affärer.. letade inte ens.. Men jag gick efter Per Morbergs recept, glömde dock köpa rosmarin så det blev nog inte riktigt som det ska, men gott blev det. Kanske inte så gott så det var värt de 2 timmarna som det tog att göra maten.. Men helt okej ändå. Nu har jag några lunchlådor av det i frysen, då det blev rätt rejält med mat då jag gjorde det och Fredrik äter ju inte kyckling.
 
Såhär spännande såg det ut då jag gjorde det:
 
Fick använda gjutjärnsgrytgrejen istället för kastrull efter att jag brynt kycklingbitarna som jag själv styckade, då den största kastrullen vi har är alldeles för liten.
 
 
En hel den grönsaker!
 
I med vinet och låt det koka!
Fäääärdigt.
 
Smakade lite som rödvinssås på ett sätt, men inte riktigt. Helt okej mat blev det ändå.
 
Nu märkte jag att klockan är 5 minuter innan lektionen, måste skynda mig iordning för den!

9 Mars 2013

Nu ska jag skriva lite snabbt, för väntar på att Fredrik ska vara färdig på toaletten så vi kan gå på en längre promenad med Samus.. Får dock se hur långt det blir med tanke på att det var -15 då jag vaknade upp och fortfarande är runt -9 grader nu.. Är det verkligen Mars..?
 
Har tränat Samus på att ha på sig sin tratt nu på senaste tiden, för hon ska ju kanske opereras, steriliseras alltså, i slutet av månaden och då måste hon ha tratt. När hon fick tratten då vi var hos veterinären för en månad sedan så vägrade hon ta på sig igen efter vi tagit av den första gången. Nu har jag tränat så hon tar på sig den utan problem, Mycket bra!
Men såhär glad ser hon dock ut då hon har på sig den..
Inte glad alls, alltså. Men så går det när man slickar på tassarna så det blir sår på dem. På måndag är det veterinär igen, hoppas vi kommer på vad det är för fel snart, för jag vill inte att Samus ska må dåligt om det går att lösa på något sätt..
 
Tycker Samus är riktigt duktig för övrigt, både med det här med tratten som hon vant sig vid och för att vi nu kan röra i öronen utan problem, gick ju hur lätt som helst att få i öronmedicinen där mot slutet av medicineringen och nu ser örat jättefint ut. Nu tvättar vi båda öronen minst en gång i veckan och hoppas på att det ska förhindra att det blir dåligt igen. Fast om det är någon allergi, som veterinären nästan verkade tro sist, så hjälper det inte så mycket ändå..
 
Och igår så kom Fredriks bror och hjälpte oss med att få upp spegeln i hallen! Äntligen! Kanske borde ha städat undan lite innan jag tog bilden.. men jaja, syns ju att det bor folk här nu!
 
Hade lite annat som skulle ha fixats också.. men glömde bort/hann inte ta oss till nån byggaffär innan.. Får bli en annan gång.
Fick träffa Fredriks brorson en stund igår också och han var fortfarande rätt liten! Hade nästan väntat mig att han redan vuxit upp till en tonåring, med tanke på hur fort tiden verkar går nu för tiden.. Men nädå. Var hos Fredriks mamma en stund och åt middag igårkväll och hade det trevligt där.
 
Nu är Fredrik klar och vi ska gå ut på en promenad med lillmonstret. Tjarå!

4 Mars 2013

Nu var det ett tag sedan jag skrev..
Har njutit av förra veckans underbara vårväder, blev nästan 10 grader varmt under dagarna och kvällarna höll sig relativt varma de med, snön började smälta och man började se vägarna från under snön.. tills i fredags då vädret bestämde sig för att bajsa på sig och det började snöa och blev minusgrader igen. Imorse när Fredrik skulle till jobbet så var det -20 grader kallt. Så trött på vintern nu.
 
Även om det lite varmare vädret var skönt så känner jag nu att det hellre hade fått fortsätta vara kallt då, för som det känns nu så är våren sjukt långt borta och även om den kommer så lär det bli kallt igen ändå. Har tappat hoppet.
Under lektionen så pratade alla om hur underbart vårväder de hade hos sig, varmt och skönt, och så tittar jag ut här hos oss och så är det bara grå himmel, vit snö överallt och inga tecken alls på att det kommer bli varmare. Blöh.
 
Orkar inte skriva mer, lämnar er med bilder på Samus, sen ska vi gå ut på en promenad, jag och hon, sen lägger vi oss i soffan och gömmer oss under en filt tills det är varmt igen.

RSS 2.0