Resfeber

Imorgon åker vi ner till Stockholm, men helt plötsligt så började det kännas jättejobbigt att börja packa resväskan..

Katterna vet :( Kommer sakna dem så mycket.

Låtsas också om att det inte är så stökigt med en massa lådor bakom dem och sådär. Tog bilden i datorrummet som fortfarande har en massa lådor eftersom vi fortfarande inte skaffat oss några bokhyllor.

Får se om det blir några uppdateringar under tiden jag är nere, kommer inte ha med mig kameran, men mobilen följer med och den kan jag ju ta några bilder med i alla fall.
Nu får vi bara hoppas på att resan dit och hem går bra också.

Är det sommar nu..?

Så jag gick till köket för att värma min lunch och såg någonting lite konstigt då jag kikade mot fönstret och fönsterbrädan. Något som jag var tvungen att ta en bild av.


Visserligen så ÄR det relativt varmt ute, nästan 4 grader varmt, men det är knappast sommarväder ute just nu. Tittar man noga på bilden så ser man en av de många enorma snöhögarna som vi har utanför lägenheten.
Anledningen till att termometern visar så knasigt är att solen lyser rakt mot fönstret som den står i. Får nog flytta termometern till andra sidan lägenheten om man vill ha en ordentlig temperaturvisning i framtiden..

Blir ju spännande att se hur det blir i sommar, då det är lite varmare. Sovrummet är ju i söderläge, just nu känns det som att vi kanske kommer att ha bastu där istället om somrarna.

Nog om det, här kommer lite bilder på katterna då de fick kattgodis.




Lampan

200 meter papperssnöre, ungefär en halv liter tapetklister, massa elektroniska grejer och en gymboll plus lågenergilampan vi köpte idag, så blev reslutatet detta:



Tycker den blev fin. Glödlampan syns ju kanske lite väl mycket, men tycker inte det gör så mycket egentligen. Mönstret på taket blir ju fint också!
Nu tror katterna att vi har ett stort garnnystan hängandes i taket här hemma.
Jag är nöjd.

Free Bird

Nu är lampan som vi ska ha i vardagsrummet nästan klar.
Tog lite längre tid än väntat, eftersom en del av tapetklistret som vi använt inte hade torkat till igår, så den fick stå en natt till och torka och idag så fixade vi till den lite. Måste bara försöka få sladden fast i lampskärmen på något bättre sätt och sen köpa en lågenergilampa, så är den klar.
Hur den ser ut? Jo, såhär:

Dålig bild eftersom det är så mörkt, men ska ta en till bild då lampan är i, LOVAR! Resultatet blev tusen gånger bättre än jag hade trott att det skulle bli.

Ganska tufft att ha en sånhärn, när färdiggjorda som man köper i affärer ligger på runt 3000-5000 kronor. Hoppas ingen som ser lampan utifrån börjar tro att vi är rika och gör inbrott hos oss, för då blir de besvikna.
Men nu börjar det ännu mer kännas som att vi får det lite mer klart här hemma och det känns hur skönt som helst.

Idag gjorde jag en fågel på slöjden som vi var på!
För de som inte visste det, så är det slöjdkvällar här ungefär varannan vecka på hösten och sen på våren igen. Man går dit och så är det ett tema, som idag var "järntrådsfigurer", sen pysslar man och slöjdar och sen är det fika och sen fortsätter man.
Hängde upp min fågel i kökslampan lite temporärt tills jag kommer på var den ska bo slutligen.

Nu syntes ansiktet jättedåligt.. men ni får tro på att den är söt.

Sen ville jag bara säga att skorna som jag köpte häromdagen var det Fredrik som hittade åt mig! Och själv köpte han en jättestilig väst och vit skjorta till sig själv. Så att alla vet!

Om ungefär en vecka så blir det en Stockholmsresa igen. Både jag och Fredrik ska dit, men Fredrik åker hem efter helgen och jag stannat kvar en vecka extra så jag får umgås lite med mamma och pappa och får förhoppningsvis träffa min syster också. Blir säkert skoj! Har ju inte träffat nån av dem sen jättelänge sedan och jag saknar dem alla.
Sen måste jag ju passa på lite nu innan man fyller 26, för då blir flygresorna dubbelt så dyra.. Usch, vill inte tänka på det, för det gör mig bara ledsen.
Men visst ska jag hälsa på även efter det, men då blir det ju lite dyrare bara.

Loppisfynd

Idag var vi på loppis, köpte dessa:



LÄTT de bästa 4 kronorna jag någonsin spenderat. FYRA! KRONOR!
Nu måste man bara skaffa sig en LP-spelare..

Tänk att det snart är 7 år sedan jag såg Billy Idol live på Globen..

These shoes were made for walking

Igår var vi ute på jakt.. Lampjakt.
Åkte till två second handaffärer, eftersom även om vi redan varit där och kikat flera gånger, så får de ju in nya grejer lite då och då. Och jag antar att vi hade tur nu!
Hittade en taklampa till köket och några fönsterlampor som vi ska försöka hänga upp i vardagsrummet någon gång.

Såhär ser kökslampan ut:


Kanske byter ut den ljusa delen till något annat någon gång i framtiden, eftersom den verkar sitta lite löst och det finns väl en liten chans för att den kan ramla av och gå sönder, men nu får den vara sådär! Den fungerade till och med, så det var ju ett plus.

Har bestämt oss för att tillverka vår egna lampa till vardagsrummet, och efter att ha köpt delar till den igår så ska vi fortsätta det idag och sen, förhoppningsvis, börja fixa iordning den.
Skulle ju kunna visa en bild på hur den SKA se ut då den är klar.. Men då skulle ju resultatet av det vi gör inte riktigt bli sån, säkert. Så bild kommer så snart den blir klar!

Hittade också ett par snygga skor då vi rotade runt på second handen, som jag tyvärr inte kommer kunna använda förrän det blir lite varmare och snön försvunnit.

Sitter som gjutna på mig. Nu är jag även helt säker på att mina fötter måste ha krympt.
Dessa skor är 36:or. Det är även de flesta andra skor som jag köpt på senaste tiden också. För 5 år sedan så var alla mina skor 38:or.
Jag vet ju att olika märken kan ha olika storlekar, men det vore ju väldigt konstigt att just de skorna som jag köper och provar är 36:or.
Kanske blir så jag kan köpa barnskor igen om något år ifall mina fötter fortsätter krympa.

Igår var vi också på en väldigt kort konsert på muséet. En väldigt duktig kille som spelade på sin gitarr i ungefär 20 minuter.
Sen åkte vi till Sunnanå och lagade mat där och åt tillsammans med Fredriks mamma.
Trevlig dag och trött var man när man äntligen kom hem igen.

Just nu känns våren så långt borta, det snöar och ser grått ut ute. Men det är visserligen ganska varmt, bara -1,1 grader.
Så nog kommer den till slut, värmen.

Feb 13 2012

Det är lite knasigt det här som vi kallar för väder.
Nu i lördags var det 2 plusgrader. Lördagen innan dess var det nästan -35.
Inte konstigt att mitt ansikte flagnar sönder, är inte alls van vid så stora temperaturskillnader. Så jag blir torr som bara den och får konstiga utslag på armarna som kliar.

Så jag längtar mest till våren, som vanligt. Längtar tills solen börjar skina lite mer, när värmen håller sig tillräckligt högt över plusstrecket för att man ska våga gå ut med kortärmat.
Längtar tills vi kan sitta på vår balkong. VÅR BALKONG. Måste bara hitta bra balkongmöbler, annars får vi sitta på golvet.
Så mycket man borde göra. Måste fixa det mesta, men det går inte så bra.
Har ju gått runt i de flesta lampaffärerna här i stan och letat efter lampor till vardagsrummet, köket och "datorrummet", men de flesta lamporna känns inte okej. Vet inte ens vad det är jag är ute efter egentligen, men jag tror att jag vet det då jag ser det.
Måste köpa tyg till stolarna, några slags bokhyllor som vi kan ha lite överallt, hyllor till garderoberna för de som finns nu är helt värdelösa. Måste sänka stångarna i alla garderober för att jag ska kunna hänga upp saker i dem, för just nu så är de nästan uppe vid taket. Undrar nästan lite hur långa de som bodde här innan oss var.

Måste så chilifrön, så man kanske får lite chilis till sommaren. Nu då vi kan ha de ute då det blir tillräckligt varmt så tror jag att chiliplantorna kan växa till sig riktigt ordentligt.

Måste, måste, måste.

Men orkar man det? Nä.
Kanske man borde äta glass istället.


Februari 6, 2012

De flesta som läser min blogg vet nog om att det hänt ganska mycket här hos oss. Har inte riktigt haft någon lust att skriva här på bloggen och jag har väl inte riktigt vetat om vad jag ska skriva.
Eller ja, egentligen har jag väl hur mycket som helst att skriva om, men det känns svårt att forma orden ordentligt.
Ska väl kanske skriva om det jobbiga till slut, måste bara få lite tid till att bearbeta det. Men samtidigt känns det väldigt personligt.
Får se hur jag gör.

Vi flyttade ju ändå till slut, och jag har lovat både mamma och min syster att jag ska lägga upp lite bilder på lägenheten så de får se lite hur det ser ut.
Så här kommer lite bilder på en väldigt stökig lägenhet, ska försöka få bättre bilder så snart vi fått lägenheten lite finare och fått upp hyllor och sådär. Men här kanske ni får en liten överblick över lägenheten, typ.

Sovrummet:

Fondväggen bakom sängen är väldigt svår att fota, för bilden visar inte alls hur färgen ser ut på riktigt. Måste bara få upp lite saker på väggarna så det inte ser så tomt ut.

Köket/hallen/badrummet:

Man ser lite av kylskåpet, med magneterna. Måste försöka ta en bättre bild på den, för både den och frysen är underbara. Man får plats med hur mycket som helst i dem.

Vardagsrummet:

Väldigt stökigt, tyvärr. Känns nästan lite pinsamt att lägga ut det, men vi har ju ändå flyttat in rätt nyligen så det är väl förståeligt att det blir lite såhär.. Men det ÄR faktiskt lite finare nu, för det här är några veckor gamla bilder som jag inte hunnit lägga upp på bloggen än bara.


Katterna gillar klätterträdet, och det är ju bra!


Vyn från fönstret i vardagsrummet om kvällarna. Helt underbar. Är bara en parkeringsplats, bilväg och sen skog där.

Köket:

Här ser man också bordet + stolarna som vi hittade på second hand. Bästa köpet någonsin. Ska bara klä om stolarna med mörkare tyg, till slut. Skåpsluckorna är ju lite.. speciella också. Måste måla om de snart.

Och en sista liten bild:

Kyo gillar badkaret.

Kommer bättre, och förhoppningsvis lite mindre stökiga bilder så snart vi får lite mer gjort här. Känns som vi har massvis att göra här hemma innan allt känns "klart".
Har ju inte ens tagit bild på "datorrummet", eftersom det just nu används mest som ett förråd, fast med ett bord där jag har min dator, ungefär.
Men ska väl få klart det här till slut.

RSS 2.0