27 Augusti 2013

Blir ett snabbt litet inlägg här för att visa att jag inte glömt bort bloggen, blir bara en del annat som jag hellre gör än skriver här..
 
Jag har försökt mig på macarons, eller makroner som de kallar på svenska, konstigt nog. Det har gått sådär.. De blir ju jättegoda, vilket ju är det viktigaste, men de ser inte riktigt ut som de ska.
 
 
Har provat detta två gånger nu, men får inte till de små "fötterna" som marängerna ska få.. Dessutom så spricker de hela tiden, det ska de inte göra.. Nästa gång ska jag prova ett annat recept där man ska använda sig av sockerlag.. Kanske går lite bättre då. Men goda är de, som sagt. Men jag kan inte känna mig nöjd förrän de blir perfekta.
 
Börjar snart bli dags att ta in plantorna på balkongen, även om det nu de senaste dagarna har varit rätt varmt igen, typ sommarväder igen. Men snart kommer det gå under 10 grader om natten, vilket det gjort några gånger innan värmen kom tillbaka. Vill ju inte att de ska dö riktigt än, har ju inte fått några ordentliga chilifrukter än.
 
Smakade dock en paprika här om dagen, den var riktigt god!
 
Om några timmar så ska jag iväg på cykel för att möta upp Fredrik. Galet nog har jag gått med på att vi ska CYKLA till andra sidan stan, till MIO och EuropaMöbler, för att provsitta soffor... CYKLA DIT?!?! Måste ha temporärt tappat förståndet då jag gick med på det.. Kommer ju vara helt utmattad när vi kommer hem sen..
Men ny soffa borde vi skaffa oss för vår gamla känns riktigt obekväm nu. Dessutom har de soffor rätt billigt nu, och köper man soffa för över 7990 så får man 1000 kronor i rabatt. Vilket ju är rätt bra nu när vi faktiskt känner att vi behöver ny soffa.
 
Är sugen på att ta en liten sväng förbi Elgiganten också, är nämligen lite sugen på att köpa en laptop till mig, vilket skulle göra det lite lättare för mig att hålla på med mina studier. Särskilt om jag ska till biblioteket någon dag, så kan jag ju bara ta med mig laptopen dit, istället för att behöva låna hem stora högar med böcker. Sen kommer jag ju hemifrån lite mer också, vilket vore sköööönt. Att jag fortfarande inte fått någon information om jag kommit in på helfartskursen eller inte, och att det nu är försent att registrera sig på halvfartskursen.. ja, det får jag ta i ett annat inlägg.
 
Ska bara kika efter en dator jag läst lite om ett tag nu, se hur den känns och sådär, kommer ju ändå inte kunna få med mig laptopen hem på cykeln... eller kommer jag...?
 
Nu måste jag börja göra mig iordning, byta kläder, gå ut med hunden och lite annat smått och gott innan jag måste röra mig mot stan med cykeln.
 
Avslutar med en bild på Samus med en av hennes nyare leksaker.
 

20 Augusti 2013

De sista sommardagarna går ju rätt fort nu, snart är det höst och sen kommer nog vintern snart efter också.
 
Skolan börjar om 2 veckor.. förhoppningsvis. Har fortfarande inte fått veta om jag kommit in på heltidskursen eller inte.. Men jag har mailat med personer som vet om de där sakerna och de har sagt att det är väldigt troligt att jag kommer att få läsa heltidskursen istället för halvtid. Jag BORDE få ett slutligt svar i veckan..
 
Och det börjar ju bli lite stressigt. En av de jag pratade med sa åt mig att vänta med att registrera mig på halvtidskursen tills jag visste mer om heltidskursen.. Jag måste registrera mig på halvtidskursen SENAST 26:e om jag vill behålla min plats där.. Vore riktigt dumt om jag förlorade båda platserna, att jag varken får plugga hel- eller halvtid.  Men.. vi hoppas på det bästa.
 
Jag och Samus har riktiga mysdagar här hemma då Fredrik är på jobbet. Tränar en massa kontaktövningar och gör en del söklekar och lite annat kul. Försöker träna mer på saker som Samus inte är så jättebra på än.
 
Ni vet nog om att Samus tycker om att sitta i soffan lite knasigt.
 
 
Hon är en speciell liten tjej.
 
Idag var det rätt märkligt väder på kvällen. Började åska, samtidigt som solen började gå ner. Himlen fick en helt jättetuff färg som nästan såg lite grön ut och helt plötsligt såg jag en.. TVÅ regnbågar. En dubbelregnbåge alltså.
 
Tog en bild, men var rätt svårt att få bra bild på båda regnbågarna, för den andra var så pass ljus.
 
Men där, bakom löven på trädet, kan man se lite av den andra regnbågen.
 
Riktigt mäktigt var det. Men det börjar märkas att hösten närmar sig, även om det varit nästan 22 grader idag.. Kommer sakna sommaren.

15 Augusti 2013

Nu var det ju ett tag sen man skrev sist, men det har hänt väldigt mycket sen senast, så har inte riktigt haft så mycket tid.
 
Fredrik har haft sina sista semesterveckor och började jobba i måndags igen. Innan dess var vi på bröllop och så har mina föräldrar hälsat på i en vecka också, de åkte hem igår. Har redan börjat sakna dem faktiskt.
 
Lämnar er med bilder från tiden jag varit borta. En bild säger mer än tusen ord och så vidare.
 
 
Vi var på långa sommarpromenader med Samus, vilket jag tyckte var jättemysigt. Fredrik tyckte ofta att det var för varmt.
 
Vi var i stugan också, hade det mysigt med lite kex och ost och sådär en kväll.
 
Sen var det bröllopet. Vigseln var fin och mottagningen efteråt hade riktigt god mat.
 
 
Sen dansade ju brudparet också.
 
Det var promenader med Samus, som sagt.

Och fina sommarkvällar som blivit mörkare och mörkare.
 
Har smakat på våra egna tomater, de var goda!
 
Suttit på balkongen har vi gjort också, något som Samus älskar.
 
 
Och så har Samus varit charmig, som vanligt.
 
 
Så det är väl ungefär det som hänt. Hade kunnat ta mer bilder, men det gjorde jag inte för livet kom i vägen.
Men så är det.
 
Nu ska jag göra mig iordning, för idag är det veckohandling och vi ska väl försöka ta oss förbi djuraffären för att köpa ny leksak till hunden också.

RSS 2.0