Pizzatajm

Då var det mindre än en vecka kvar innan jag börjar skolan då.
Känner mig ganska nervös. Böckerna som jag beställt har inte skickats än och jag behöver de egentligen redan nu, för jag har en uppgift att göra till första "lektionen" och till det behöver jag en av böckerna..
Förstår väl att bokaffärer har lite stressigt nu när alla skolor börjar, men nu blir ju jag också stressad eftersom jag verkligen, verkligen behöver boken.

Imorgon ska vi på bio och se filmen vi ville se förra veckan. Så knasigt att de visar filmer senare här än på andra platser, iaf de jag och Fredrik vill se.
Blir nog en kul kväll tror jag.

Gjorde hemmagjord pizza häromdagen. Glutenfri pizzabotten är jättesvårt att göra, antingen så blir det jättehårt så det mer kan beskrivas som knäckebröd, eller så blir det något som mer kan beskrivas som en deg. Eller så blir det på något konstigt sätt både och ibland.
Nu tror jag att jag lyckats hitta ett recept på deg som blivit bra för en gångs skull. Resultatet såg ut såhär:

Kanterna har FÄRG!!!
Glutenfritt har svårt för sig att ta till sig färg då det gräddas.
Ser nästan ut som en riktig pizza och var inte heller så himlarns svårt att laga till.

Jibber Jabber

Idag har varit en trevlig dag, Fredrik och jag har spelat biljard, darts och haft en trevlig dag tillsammans med Jonas.
Kvällen slutade hemma hos oss, tillsammans med lite pizza och film, vilket ungefär är bästa sättet någonsin att avsluta en kväll på.
Egentligen skulle vi gå på bio, men eftersom filmen vi ville se inte visas i Skellefteå, fastän det var Sverigepremiär för filmen igår, så gick det ju inte.
Sammanlagt är det tredje gången vi tänkt gå på bio, men inte gjort det pga just den orsaken.
Det är lite sånt som får mig att sakna Stockholm.

Imorgon blir det att äta på Allstars tillsammans med Fredriks familj.
Funderar på att beställa ribs. Känns som jag alltid gör det, kanske gör det till min grej att jag ska smaka alla ribs som finns och sen betygsätta allt för att se var någonstans som de bästa ribsen görs.
Nåja, tror det blir en kul kväll.

Är lite kluven över mitt hår också.
Den har ju fortfarande gula toner i sig, fastän jag provat flera olika silvertoningar. Antar att de är extra svåra att få bort pga hennan jag haft i håret förr.
Men jag har väl vant mig, så just nu är det bara min utväxt som är lite jobbig, mitt hår är lite mörkare än jag väntat mig. Visserligen ser det inte lika fult ut nu som det gjorde då jag hade mörkare hår, men hade varit kul om hela håret höll sig i en och samma färg utan att jag behövde fixa till det hela tiden.
Har en liten plan över hur jag ska göra med håret när det växt till sig lite mer, men egentligen så är jag sugen på att klippa hela håret jättekort, men tror jag struntar i det eftersom jag vet att jag kommer ångra mig om jag gör det.
Får leva med att jag aldrig kommer vara riktigt nöjd över mitt hår.

Här om dagen så gjorde Fredrik världens godaste bönsallad och till det så gjorde han en vegansk rhode islandsås som smakade helt gudomligt.

Känner mig ganska lyckligt lottad över att ha en sambo som är så pass bra på att laga mat.

Här är en liten bild på en paj jag gjort några gånger nu. Har alltid velat testa att göra något med kondenserad mjölk, sen åt vi typ världens godaste paj hos Fredriks bror som Matilda hade gjort. Efter det var jag sugen på att göra en såkallad "banoffee pie", fast utan banan.
Resultatet blev detta:

Det är lätt värt de över tre timmarna som det tar att göra denna.

Recap of summer.

Nu har Fredrik börjat jobba igen och det känns som sommaren börjar dra mot sitt slut.

Men den här sommaren har ju inte bara handlat om att vara i London och sen, sakta, sakta skriva om det i min blogg, med ganska lång mellanrum mellan varje inlägg..
Här kommer lite bilder från sommaren som jag tagit med mobilen.


Jag tog ganska många bilder på katterna, särskilt killkatten, Kyo, eftersom han är den som är mest social.
Här tar han vara på sommarens första solstrålar.


Hittade denna lilla kompis i städskåpet då jag skulle ta ut dammsugaren. Den levde fortfarande, så jag passade på att ta en bild på den medans den låg på rygg, innan jag släppte ut den. Tror den trivs mer ute än inne.



Sommaren bjöd på ganska många grillkvällar, flera hos Fredriks vän Jonas som är den som bor närmast som har grill.
Här fick vi lite besök på en av dessa, en liten igelkott som kom fram jättenära innan den märkte att vi satt där och började gå mot ett annat håll istället.



Vi köpte ett bordspel, "Zombies!!!". Den spelade vi några gånger under sommaren. Minns inte om jag vann någon gång.



Vi spelade också gammal hederlig pen&paper-rollspel, blev både Dungeons&Dragons, Kult och Earthdawn.



Vi åkte till stugan så ofta som vi kunde, vilket tyvärr inte blev så förfärligt ofta som jag hade velat.
Badade i havet de gångerna som jag vågade, är ju lite känslig för kyla och ibland kändes vattnet alldeles för kallt för mig.



Hittade en fågeldöskalle i gräset vid stugan. Har nog aldrig sett skallen av ett dött djur ute i naturen förr.


Nu i lördags så var vi hundvakt åt Devil i någon timme. Då passade vi på att gå till Falkträsket, ett badställe ett promenadavstånd från där Fredriks föräldrar bor.
Jag saknar verkligen att kunna gå på promenader med en hund. Jag saknar Annie och om en månad så har hon varit död i ett år. Jag tänker och drömmer om henne väldigt ofta fortfarande.
Tiden går verkligen fort.

Imorgon är det två veckor kvar tills jag börjar skolan igen.
Lite blandade känslor har jag, är ju lite rädd för att jag ska ge upp igen. Men nu ska jag ju läsa något som jag är jätteintresserad utav och det är ju bara en kurs.
Hoppas bara att jag klarar av distansundervisningen, blir ju mycket självstudier och jag måste skriva eget schema om hur jag ska lägga upp allt sen då jag vet lite mer vid första "lektionen".

Tills dess att skolan börjar så går jag mest runt här hemma, spelar spel och läser klart en av mina böcker som jag köpte innan vi åkte till London, nu har jag bara något kapitel kvar.
Vet fortfarande inte om jag ska börja på nästa då jag är klar med den.. Blir ju väldigt mycket att läsa när skolan väl börjar, så lär inte ha någon tid över till annat än kurslitteratur.

Nåja, snart är sommaren slut och sen kommer hösten igen.
Winter is coming.

London 2011, fast egentligen Stockholm, del 5

Har varit lite fullt upp nu när Fredrik har sin sista semestervecka, vill ju gärna ta vara på den tiden, så därför har jag inte hunnit eller orkat skriva i bloggen och fortsätta med berättelsen om vår resan. Men nu så!

Tisdag

På tisdagen då vi vaknade så åt vi lite frukost och pratade lite med min mamma innan vi började åka in mot stan.
Egentligen skulle vi kanske ha träffat min syster en kortis, men hon hade fullt upp på jobbet, så det fick bli en annan gång.

Inne i stan så gjorde vi det vanliga; gick runt lite i affärer som vi alltid brukar besöka då vi är i Stockholm.
SFBok, Goodstore och de gamla vanliga blev det.
Köpte en ny väska inne på en affär, eftersom min gamla som jag alltid använder börjar bli ganska gammal och trasig. Men har märkt nu att den nya väskan är lite väl stor för att gå runt med.. Men den kan ju alltid användas lite då och då ändå.

Efter att ha gått klart och tiden började närma sig mat så började vi åka hem mot Fredriks kompi, Pär,  som vi skulle äta middag tillsammans med. Först skulle vi se hans och hans sambos nya lägenhet som de köpt.
Tyckte den var riktigt mysig och blev förstås ännu mer sugen på att flytta till större, även om jag redan var väldigt sugen på det.

Efter ett tag så började vi alla åka in mot stan där vi skulle äta middag inne på Bröderna Olssons Garlic & Shots, en restaurang där allting på menyn har något som innehåller vitlök. De har även vitlöksshots, som jag visserligen aldrig vågat smaka, men de ska tydligen vara rätt starka.
Jag hade velat smaka på kaninsteken som de hade, men de var osäkra på om den innehöll gluten eller inte, så det fick bli honungs- och vitlöksrevbensspjäll istället.
Var lite knas i början dock, för Fredrik hade ringt dagen innan och frågat om de hade något på menyn som var glutenfritt och då sa de att det mesta på menyn skulle gå att få glutenfri, men då vi kom dit och skulle beställa så sa först servitrisen att det enda som gick var att ta burgare utan bröd.. som tur är så gick hon till köket och frågade en extra gång, och då fick jag välja revbenen istället.

Efter amten satt vi lite på en uteservering och tog det lugnt och umgicks tills vi alla skulle dra hemåt; de till sig och vi hem till mamma och pappa.

Vi var rätt trötta då vi kom hem, men satt lite i köket ett tag och pratade med mamma innan vi gick och la oss.

Onsdag

Idag skulle vi åka hem.
Det kändes väldigt skönt, samtidigt som jag önskade lite att vi kunde ha stannat i Stockholm lite längre, för jag träffar ju mina föräldrar så sällan och vi hade ändå så fullt upp då vi var där.

Vi gjorde inte så mycket på dagen förutom att packa och umgås med mamma, eftersom pappa var på jobbet.

När det var dags att åka mot flyget så hämtade vi först upp pappa från jobbet och sen började vi åka mot Arlanda.

Det kändes lite ledsamt att säga hejdå till mor och far, men jag lovade att jag skulle försöka hälsa på igen mot hösten, får se lite när det nu blir och hur det blir med skolan (som börjar i slutet av månaden nu).

Till slut så kom vi hem i alla fall.
Och det var berättelsen om vår resa till London.

Har inte så mycket bilder på Stockholm, mest några tråkiga som Fredrik tog i bilen på saker utanför, men här är en ändå för att avsluta inlägget.



London 2011, del 4

Måndag

Vi skulle checka ut från hostellet senast klockan 11, så vi hade inte så bråttom att åka iväg efter vi vaknat. Planet skulle inte åka förrän vid 18:30 så vi bestämde oss för att åka runt lite i London tills vi måste åka mot Heathrow.
Kent hade åkt tidigt på morgonen, så vi sa hejdå till honom på kvällen då vi kom fram till hostellet och innan vi skulle gå och sova.

Vi åkte först till Pickadilly Circus och det var kul att se en till lite mer turistig plats.
Sen så gick runt lite tills vi satte oss ner på Starbucks och beställde en Frappuccino som Fredrik och jag delade på.
Vi satt där ett tag och jag läste lite om det som hade hänt i Norge och lite om Amy Winehouse.
Känns alltid lite knasigt när man inte har lika nära till alla nyheter som man har hemma, här hemma så är det bara att sätta på datorn, om den inte redan är på, och sen gå in på någon nyhetssida och då vet man vad det är som händer ute i världen.
När man är så långt hemifrån så är det ju lite svårare. Dessutom så har London inte en massa löpsedlar överallt som Sverige har.

Efter Starbucks så gick vi runt lite till tills vi blev hungriga.
Då kom vi till en av de dåliga sakerna med London.. Snabbmatsställena har inte glutenfritt bröd eller bra glutenfria alternativ.
Vi var inne på både McDonalds, Burger King och Pizza hut, men inget av ställena hade något jag kunde äta förutom pommes.
I Sverige så är det bara en enda McDonalds som jag varit på som inte haft glutenfritt bröd, i London verkar inte några ha det, åtminstone inte de vi var på.
Pizza Hut tror jag har glutenfri pizzabotten som man kan välja istället, har jag för mig att jag läst det någonstans i alla fall. I London så sa de att de kunde göra pizzan åt oss ifall vi tog med oss pizzabotten som man kan köpa ifrån affärer, men vi hade ingen aning om var närmaste mataffär ens låg, så det var ju lite svårt.
Ganska jobbigt var det i alla fall, vi gick runt rätt länge tills vi bestämde oss för att Fredrik skulle få en macka från Subway och jag fick gå hungrig ännu en dag.
Köpte till slut lite pommes från McDonalds som jag fick nöja mig med.

Sen blev vi lite trötta på att gå, så vi åkte tillbaka till Hammersmith, där vårat hostell låg, för att det var enda stället vi visste där det fanns en mataffär, Tesco.
Vi handlade lite dricka där och lite mer matsaker så att vi skulle klara oss tills vi kom till Stockholm. Jag köpte lite glutenfria tarts som jag åt på för att stilla min hunger. Borde egentligen sett efter om de hade haft någon färdigmat som jag hade kunnat äta istället, men det tänkte jag förståss inte på just då.

Efter ett tag så började vi vår resa mot Heathrow.
Det är tur att vi åkte relativt tidigt, för då vi kom fram och skulle checka in så var det hundratals engelska scouter som skulle åka till Sverige.
Vi gick lite runt på flygplatsen och satte oss ner tills vi satt oss på planet och började flyga mot Arlanda.

På Arlanda så mötte mamma och pappa oss och vi började åka hem till deras lägenhet där vi skulle stanna tills på onsdag.
Vi satt lite i köket och åt lite mackor och pratade tills vi gick och la oss.

Dagen efter skulle vi på stan och äta på Bröderna Olssons, men det får jag skriva om nästa gång.
Sätter nog ihop hela Stockholmsvistelsen i ett och samma inlägg eftersom det inte blir så mycket annars.

Blev inte många bilder idag.

London 2011, del 3

Söndag

Idag var dagen.
Idag skulle vi åka mot Alexandra Palace där festivalen skulle äga rum, festivalen vid namn "I'll Be Your Mirror".
Den ägde rum både på lördagen och söndagen, men eftersom det bara var en artist på lördagen som vi ville se så sparade vi pengar på att bara gå på söndagen.

Innan vi skulle någonstans så vaknade vi upp igen på hostellet.
Vi skulle iväg relativt tidigt, först för att åka in till Camden där vi skulle äta frukost på inSpiral eftersom pojkarna tyckte vi skulle äta där igen.

Kvällen innan då vi var på väg så skickade Ian sms om att Amy Winehouse dött i Camden. Nu vet jag iofs inte om det hade någonting med det att göra, men när vi kom fram till Camden så var det väldigt mycket avspärrningar överallt. Men konstigt nog så var det ganska folktomt också.. Visserligen så var det ju tidigt på söndagmorgonen nu, så är väl inte så jättekonstigt kanske.
Pojkarna beställde en stor, vegansk engelsk frukost, medans jag beställde en yoghurt.. Stort misstag, skulle jag märka senare.

Men till slut så var vi klara med frukosten och skulle iväg mot festivalen.

Festivalarrangörerna, tyckte jag, var väldigt oomtänksamma över sina besökare från utanför England. Det märkte man redan då de hade fixat en buss som körde från tunnelbanan till palatset där festivalen ägde rum, men man fick bara åka om man hade antingen biljett eller festivalarmband.. Men det hade inte vi som var från utlandet eftersom arrangörerna tyckte att det var så jobbigt att skicka ut dem av någon anledning, så de fick vi hämta ut på festivalplatsen, som vi själva fick betala för att åka till.

Det var ganska mycket folk där runt en halvtimme innan de öppnade, då vi kom fram. Vi hämtade festivalarmbanden och ställde oss i kön.

Till slut så kom vi in och gick en liten rundvandring innan första banden vi skulle se spelade; Godspeed you! Black Emperor.
Under spelningen blev jag lite gnällig eftersom jag redan nu började känna av hur lite jag åt till frukost, och att stå och se ett band i runt 2 timmar i en varm lokal gör det ju inte mindre gnälligt.
Efter de hade spelat så bestämde vi oss för att äta lite lunch.

Här såg man ännu en grej som festivalarrangörerna var väldigt dåliga med.
De hade några stånd att köpa mat ifrån, var lite varierande mat sådär. Och de hade sagt att det var absolut förbjudet att ha med sig mat utifrån.
Detta hade ju varit helt okej om det inte var så att det bara fanns EN ENDA GREJ på hela området som jag kunde äta: Potatis, eller "Chips" som de kallar det i england.
Allt annat kom i bröd eller innehöll saker som innehåller gluten.
Hade ju trott att åtminstone "The Taco Truck" skulle ha något mer jag kunde äta, men de serverade också i bröd av någon anledning.

Åt oss mätta på potatis iaf och sen var det dags att se Swans. Vi såg ju Swans i Stockholm i våras, så det var roligt att jämföra spelningarna. Nu spelade de i en flertal gånger större lokal och jag tyckte nog att de tyckte det var lite roligare då det var fler som såg på dem.

Sedan såg vi Alan Moore som körde lite spoken word.
Vi såg också lite av Grinderman, vilket var Nick Caves nya band.

Sen var det Portishead, som var huvudattraktionen egentligen. De var hur bra som helst och jag hade velat se de live väldigt länge.

Arrangemanget var väldigt konstigt under hela festivalens gång, men det är tur att banden var så pass bra så man tyckte att det kvittade egentligen.
Synd bara att jag fick vara hungrig ungefär hela dagen eftersom jag bara hade potatis att välja mellan att äta, och jag ville verkligen inte ha det mer än en gång på dagen eftersom jag kände att jag skulle kräkas annars.

Då var dagen avslutad och vi skulle hem på måndagen, alltså imorgon. Men om den resan och om vår vistelse i Stockholm kommer jag att berätta om en senare gång.



RSS 2.0