30 November 2012

Idag blir lillmonstret 6 månader gammal, så snart blir hon stormonstret istället.
 
Från och med idag så kommer lite saker ändras..
Hon kommer bara få mat två gånger om dagen, istället för 3 som hon fått fram till nu. Sen ska jag sluta gå ut med henne vid 6 på morgonen, vilket också innebär att jag kommer sluta lägga mig i soffan tillsammans med henne efter vi varit ute och vila fram till 8.. Det kommer jag sakna rätt mycket, för det är jättemysigt. Nu kommer vi istället sikta på att sova fram till 8 och sen gå ut efter det.
Om ett halvår så kommer vi börja gå lite längre sträckor också, för då blir hon 1 år gammal och då brukar lederna klara av de längre promenaderna bättre!
 
Hennes vikt börjar stabiliseras lite också och närma sig målvikten, på nästan 2 veckor så gick hon bara upp 0,5kg, när hon annars gick upp nästan ett kilo i veckan ibland.
Men hon är lika liten och söt som vanligt ändå.
 
Köpte en ny leksak till henne i onsdags, för att hon ska få använda hjärnan lite mer och aktiveras mentalt, vilket brukar göra henne tröttare än promenader brukar göra. En sånhär grej blev det:
Hon ska snurra på varje "våning" för att få ut godis som gömmer sig i skårorna, sen kan man använda sig av de vita "kopparna" om man vill göra det lite svårare. Att bara använda den blå har Samus verkat fatta rätt bra, fastän hon bara använt den ett par gånger.. Så får hoppas att hon inte blir uttråkad av den fort bara.. Ska gå att stoppa vatten i skårorna och sen stoppa hela grejen i frysen, för att frysa in godis så det blir ännu lite svårare att få fram godiset.. Men får se med det där!
Men så är det med vår lilla sötnos, som snart blir den stora sötnosen (fast hon kommer alltid vara liten för mig!).

26 November 2012

Jag är på inget sätt och vis en våldsam människa. Det kan nog de flesta hålla med om. Men jag blir jävligt arg på folk som skräpar ner ute, så arg så jag tänker att om jag skulle se någon som avsiktligen skräpar ner ute så skulle jag vilja vrida nacken av dem.
Såklart så skulle jag aldrig göra det på riktigt, men om jag någonsin skulle hamna i fängelse så skulle det nog vara på grund av det.
 
Sen vi skaffade Samus så märker jag ju av sådant mer än förr, just för att Samus älskar att plocka upp allting hon ser ute, hon stoppar det i munnen och försöker äta upp det, hon är lite som en dammsugare på det sättet. Såklart så försöker vi lära av henne det, fast hon är ju bara en valp och det är väl sånt de gör och hon kommer väl kanske lägga av med det helt av sig själv någon dag. Men varför ska det ens vara så? Kottar, stenar och liknande "skräp" fattar jag ju att hon hittar ute och stoppar i sig, men varför, VARFÖR, ska jag behöva plocka ut godispapper, cigarettkartonger, SKOSULOR!? ur munnen på henne bara för att hon hittar det då vi är ute? För att hon inte ska bli sjuk av dem, såklart, men varför ligger de ens ute i naturen? Jag blir så himla trött på folk, var redan det innan vi skaffade Samus och mitt människoförakt har bara växt sedan hon kom in i våra liv.
Jag hatar att se tuggummi ligga på marken ungefär FEM JÄVLA METER FRÅN EN PAPPERSKORG. Tror dessa människor kanske att deras mammor kommer plocka upp skräpet efter dem?
 
Nu låter jag säkert som en pensionär som gnäller över minsta lilla grej, men jag är trött på att vara tvungen att plocka ur en massa skit ur Samus mun hela jävla tiden när jag skulle slippa göra det om människor slutade vara så jävla ansvarslösa. Nu svär jag en hel del, vilket jag sällan brukar göra, men jag blir så trött helt enkelt.
Dessutom så hatar jag folk som inte plockar upp hundbajs efter sig och lämnar det på platser där man går.
 
Så, nu fick jag ut lite av min ilska. Ritade några bilder till idag under lektionen(Bra jag är på att plugga, va? kanske kommer ett inlägg om hur frustrerad jag blir över upplägget i kurserna jag läser också, någon gång i framtiden, just nu känner jag mig kritisk över allting.)
 
Gjorde två versioner, här äter Kyo glass.
 
 
Här äter Kyo glass ute i det fina vädret
 
 
 

25 November 2012

Idag har varit lite av en städdag faktiskt.
Började med att dammsuga och stöka undan lite hemma, eftersom vi kanske skulle få besök under dagen.. Men det blev inget besök, men ändå skönt att ha det lite mer städat här hemma. Sen var det tvättstuga också. Samus är så duktig då vi går till tvättstugan, hon stannar fint inne i vardagsrumme, sen stänger vi för dörröppningen med kompostgaller och så får hon vara där de gångerna vi ska lägga de i maskinen, hänga upp på tork och sen hämta. Kommer nog gå bra att lämna henne hemma ensam under lit elängre perioder såsmåningom.
 
En till grej som är bra är att Samus verkar ha slutat upp med kissandet inne. Hon har till och med sagt till några gånger nu då hon velat gå ut, genom att skälla. Men hon lär väl börja kissa och bajsa överallt i lägenheten igen bara för att jag skrev om hur duktig hon varit.. Men håller hon i rumsrenheten i någon månad till så kanske vi vågar lägga ut mattor på golvet, vilket vore sköööönt.
Nästa vecka blir hon 6 månader gammal.. Så snabbt tiden går..
 
Har förresten färgat håret, än en gång. Blev brunt denna gång. Egentligen var tanken med att jag färgade håret rött tidigare just för att jag skulle färga det brunt sen också, för om man färgar blont hår brunt direkt så blir det lätt att det blir grönt, eller skiftar i grönt i alla fall.. pigmenterar man det först med lite rött så slipper man det! Fick ha håret lite rött ett tag också, vilket jag hade saknat. Men nu ska det vara neutrala färger... tills jag tröttnar på det och färgar något galet igen. Nåja. Får ta bild på håret lite senare!
 
Att jag gillar att rita är kanske inte så hemligt, men så många vet kanske inte att jag verkligen tycker om att ta fotografier och sen måla på dem i paint, även om jag gjort det ett par gånger och lagt upp bilderna här på bloggen.. gjorde ytterligare en här om dagen.
Försöker säga åt henne att hon är för ung för att röka.. suck..
 
Och här är några gamla jag gjorde förr!
 
Nu ska jag spela lite innan det är dags att laga mat.

19 November 2012

Mjaadå. Här sitter jag då innan lektionen idag och tänkte skriva ett snabbt inlägg på bloggen.
 
Idag är Fredrik hemma från jobbet för han känner sig sjuk.. Har också känt mig lite krasslig på senaste, hoppas det inte är en begynnande kikhosta som varit igång lite i omgivningen nu.. För jag orkar inte med kikhosta. Jag kommer verkligen inte orka med någonting om jag blir såpass sjuk. Blev ju sjuk där just då vi hämtade hem Samus och det var en pina, men då hade jag inte ens hunnit börja skolan än. Blöh.
Nåja, blir man sjuk så blir man. Får väl lösa det på något sätt om det nu händer.
 
I fredags gick jag ju in till stan. Blev en ungefär 2½ timma lång nästan non-stop promenad, det där. 45 minuter tog det att gå hemifrån till campusbiblioteket, sen gick jag till stadsbiblioteket, efter det kikade jag lite i affärer. Köpte lite strumpor som jag av någon konstig anledning behövde nya av eftersom någon bitit hål i flera av dem, hmm.. Köpte ett fint linne också. Var mysigt att komma hemifrån lite och bort från Samus, även om det kändes jobbigt att lämna henne ensam hemma.. Men hon behöver ensamtränas mer.
Gick hemåt igen efter det och kom hem då jag kom hem.
Tog lite bilder med nya mobilen under min promenad också.
Såhär mörkt var det ute redan vid 1415-14:20. Blir ganska mörkt rätt tidigt här uppe nuförtiden.
 
Skellefteå är ändå rätt fint måste jag säga, åter igen.
Här var klockan efter 15 någon gång.
 
Helgen har varit ganska lugn. Lite för lugn egentligen.. I lördags fick vi lite gjort här hemma, diskade, städare badrummet och städade i sovrummet också. Innan dess letade vi tyg till lillsoffan, men det fick beställas hem, så om någon vecka så borde det komma, får väl se. Sen blir det väl jag som får sy ihop allting. Hoppas symaskinen som mamma och pappa tog med sig hit till mig för länge sedan fungerar.. har inte hunnit prova den än.
 
Nu ska jag göra lite oboy, kanske nån leverpastejmacka och sådär och göra mig iordning för lektionen. Tjena mors.
 
 

15 November 2012

Igår fick jag min mobil, äntligen! Kändes som det tog en halv evighet innan den kom fram.
Här är den! Den till vänster är min gamla ZTE Blade, så den till höger är min nya alltså :)
Större skärm, mycket snabbare, dessutom är den VIT!
Än så länge är jag himla nöjd över mitt köp, så mycket förbättringar redan, fastän ja ginte ens haft den i ett dygn.
Idag då Fredrik ringde mig under morgonen så blev jag förvånad över hur bra jag kunde höra honom, med gamla mobilen så var det så dålig täckning så vartannat ord från mig var ungefär "va? vasaru?!". Nu är det mer som om den man pratar med står brevid en. Så sköööönt att mobilen är så bra.
Det enda dåliga är ju kameran på mobilen, från början skulle den ju ha en LED-blixt, men det hade tydligen gjort att mobilen hade blivit väldigt mycket dyrare isåfall.. Jag använder ju mobilen främst som mobil + väckare + nöjesgrej, tar jag bilder så blir det oftast med den riktiga kameran, så den dåliga kameran har jag inget emot direkt.
Tog lite bilder då jag var ute med Samus för att kolla hur bra bilder det blir, är inte så stor skillnad om man jämför med gamla mobilen faktiskt. Har inte lärt mig nya kameran än heller, så det kan ju bli bättre så snart jag lärt mig ta bilder med den.
 
Sista bilden är priceless :)
 
Men bra mobil i alla fall! Måste ändå testa den lite till innan jag kan komma med ett ordentligt uttalande om dess funktioner.
 
Blev klar med veckans skoluppgifter innan 12 redan, så nu känns det riktigt skönt och stressfritt, men ska nog påbörja lite smått med nästa veckas uppgifter och kika om det är något på hemtentorna jag kan besvara redan nu.. Så det inte blir lika stressigt som sist.
Imorgon ska jag dessutom på långpromenad.. in till stan och till både Stadsbiblioteket och Campusbiblioteket, för att lämna och hämta nya böcker. Sen kanske jag kikar lite i affärer eftersom jag ändå är där.

13 November 2012

Jag överlevde faktiskt tentorna, tro det eller ej. Hade någon timme till godo innan deadlinen var över också, så bra gick det! Inom någon vecka så får jag veta resultaten och vilka betyg jag får i kurserna. Nu har jag startat två nya kurser som verkar rätt spännande. Får se hur det går med dem!
Just nu är jag bara så otroligt nöjd över att inte ha en miljard saker att göra samtidigt.
 
Sen måste jag berätta någonting sorgligt..
I nästan två år höll det, mellan mig och min kära mobil, ZTE bladen.. Men på senaste har det inte funkat så bra mellan oss två. Batteriet håller inte lika länge som förr, även om den ändå håller rätt länge om man jämför med andra mobiler.. Men jag kan inte ladda mobilen utan att stänga av den, annars dras all ström UR batteriet istället. Segare har den blivit också.. Jag har försökt blunda för detta i nästan en månad nu, om inte längre.. Men nu kan jag inte göra det längre, jag måste säga hej då till min vän och kära följeslagare..
har redan beställt ny mobil som borde vara här antingen idag eller imorgon, förhoppningsvis redan idag eftersom batteriet i gamla mobilen håller på att ta slut och det är jobbigt att ladda den..
Var så nöjd med min ZTE Blade så det fick bli en ZTE Blade III, kan skriva mer om den då jag fått hem den och provat den lite.
 
Eftersom bloggen blivit lite av en Samusblogg så tänker jag inte ändra på det, utan här kommer lite bilder på Samus i sin (rätt så) nya hundsäng, som hon lyckades med att kissa ner första dagen hon fick den. Nu är den dock nytvättad, men hon får inte ha den så långa stunder, just för att hon inte är så bra på det där med att hålla inne kisset när hon ska.. Det är ganska synd eftersom hon verkar gilla sängen så mycket.

8 November 2012

Har väl egentligen inte tid att skriva just nu.. Men jag tar en liten paus innan jag börjar hårdplugga igen.
2 tentor och ett grupparbete som ska göras till imorgon, ett grupparbete blev klart igår.. Så det är rätt mycket skoljobb just nu.
Nästa vecka börjar nya kurser, så det är ju därför det är så stressigt nu.. Men jag klarar väl det, på något sätt så verkar jag alltid klara mig, konstigt nog.
 
Mamma och pappa hälsade på här uppe i norr, de kom för en vecka sedan och stannade till tisdag morgon, med en liten paus då de var till Bastuträsk och hälsade på några vänner där. Var riktigt kul att träffa mina föräldrar, var ju nästan ett halvår sen sist.. Och nu så saknar jag dem, får försöka luska ut någon tid då jag åker ner till Stockholm och hälsar på.
De fick träffa lilla Samus i alla fall, och det gick mycket bättre än jag hade hoppats. Hon var väl lite hoppig och valpig och jobbig, men överlag så gick allt bra. Samus gillade mina föräldrar och mina föräldrar gillade Samus. Så två tummar upp för det!
 
Tog lite bilder på Samus nu imorse eftersom det var så bra ljus ute.
Hon är så fin och vacker, vårt lillmonster.
Nu ska jag väl återgå till skolarbetet.. Ska bli hyper på energidryck och skriva om en massa tråkiga etnologiska arbetssätt. Skulle ju nästan kunna kalla det för en fest.

RSS 2.0