30 Maj 2013

Oj, snart är det JUNI! Så snabbt tiden går egentligen. Om ungefär 2 veckor så fyller ju Samus ett år. Och jag som tycker det känns som det inte alls var så längesen som hon var pytteliten, sov hela tiden, kissade överallt och var allmänt jobbig. Nu är hon ju för det mesta en snäll hund.
 
Hon har blivit så kär i balkongen också, nu när hon äntligen fått vara där för första gången för nån vecka sen. Jämt då jag ska dit så vill hon följa och det är knappt jag får in henne igen.
 
Hon tycker det är så mysigt att ligga i solen, även fast det är sjukt varmt ute ändå.
 
Idag hämtade jag mitt pakeeeeeeeet.
 
Tänkte visa vad som fanns i den!
 
Torrspray! Ska tydligen lukta gott, har inte provat det än så får se hur det är sen. Blir första gången någonsin jag provar torrspray också.
 
Duschkräm som luktar vanilj och glass. Hur god lukt som helst!
 
Shampo och balsam som ska lukta marshmallow och kokosnöt! Blev dock lite besviken då jag provade tvätta håret med shampot idag.. Men får prova det några gånger till innan jag bestämmer mig för hur det är.
 
Typ nånslags inpackning som ska göra färgen i håret snyggare, den här är för blont hår, ska ta bort de gula nyanserna ur håret och sådär, men tror jag har lite för brandgul färg här och där för att det ska hjälpa något än. Funkade iaf inte alls så bra då jag testade. Efter jag blekt håret lite till, så kanske.
 
En nagelfil i glas, som ska vara lite snällare mot naglara. Än så länge ÄLSKAR jag den, filade mina naglar hur lätt som helst.
 
Och till sist:
En burk med pulver som man ska blanda med nån slags vätska och sen ha i ansiktet. Luktar choklad!
Såhär ser jag ut då jag har på mig en mask som jag haft pulvret i:
 
Ser ut som om jag har chokladsås i ansiktet eller något.
 
Igår köpte jag en klänning till bröllopet i sommar, så den måste jag visa någon gång också. Blir nog mer än bara på bröllopet jag har på den, för den är så fin så den borde användas mer än bara då.
 
Alltid kul att slösa på pengar, visst?
 
 
 

28 Maj 2013

Uppsatsen är klaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar. Eller klar för ventileringen åtminstone, kanske blir lite småändringar på den efter den blivit opponerad och sådär, men nu är den klar för stunden i alla fall. 23 sidor blev det till slut!
Nu ska jag bara göra klart en uppgift i andra kursen jag läser parallellt med uppsatskursen, sen är jag klar med alla uppgifter! SOMMARLOV!!!! typ.
 
Så snart jag är klar med skolgrejerna så blir det omformatering av datorn, blir lite som en belöning för datorn för allt arbete den gjort under terminen.

KAN vara så att jag beställde hem en belöning till mig med som en slags dunk på ryggen för jag varit så bra i skolan, gjort alla uppgifter med endast ett par stycken som jag var tvungen att komplettera. Blev tyvärr inga VG i kurserna jag läst, men finns ju fortfarande en chans att få det i de två kurserna som tar slut om nån vecka. Håller tummarna för det! Vore faktiskt ganska fantastiskt om jag ännu en gång fick VG på en B-uppsats, för då måste det ju betyda att jag är himla bra på att skriva uppsatser? Får ju se!
Vad belöningen jag skickade hem består av får jag visa då jag får hem paketet.
 
Vår Dahlia är så himla snygg. Har valt att döpa henne (ja, det är en hon!) till Shorty, efter Elizabeth Short som kallades för den Svarta Dahlian.

Blommorna är så himla snygga, älskar verkligen färgerna de har. Vågar inte ha den på balkongen över nätterna för jag är rädd att den ska frysa, så jag tar in den och har den i fönstret i sovrummet då.
 
Till sist en bild på Samuskorven, bredvid mattan som hon tuggat sönder bitar på.
 
Knäppfisen.

26 Maj 2013

Är så himlarns trött just nu.
Höll på lite med uppsatsen tidigare idag, är i slutspurten nu så nu är det inte länge kvar innan jag sätter sista punkten för den texten. Är på sida 21 och den skulle vara på 15-20, blir nog säkert 2 sidor till.. Såklart så gör det inte så mycket om det är några sidor mer än 20. Har till klockan 13 på tisdag på mig, sen har jag ju en timmes lektion på morgonen som jag inte riktigt kan skriva uppsatsen på.. men annars så! Ska bli skönt att slippa tänka mer på den sen, tills oppositionen om någon vecka då.
 
Idag var vi en kort stund hos Fredriks mamma tillsammans med Fredriks bror + familj. Blev en liten trevlig stund där då killarna bytte däck på ett släp. Innan dess åt vi lite fika. Mysigt var det!
 
Igår blekte jag håret lite till, tror nog det är nog ljust för att kunna ha pärlblonda färgen på nu, är ju lite orange:a nyanser kvar i håret, men förhoppningsvis kommer de också försvinna.
 
Borde väl vänta någon vecka innan jag färgar igen, nu färgade jag ju mindre än en vecka efter sista gången.. för håret börjar kännas lite väl torrt. Får göra en kokosoljeinpackning här snart, så kanske håret blir lite gladare.
Såhär tufft ser håret ut då det är i tofs:
Borde färga underhåret lite, min naturliga hårfärg är lite.. smutsig? Kanske ser bättre ut då det blonda håret är mindre gul/oranget dock.
 
Igår gjorde vi massvis med saker då med! Inte en lugn stund i helgen! Bjöd in Fredriks mamma på middag, men innan dess kikade vi runt lite i en second handaffär där vi hittade lite tuffa saker, bland annat den här vinkaraffen:
Lite dålig bild, men den är tuff!
 
Sen hittade jag äntligen en sådan här, som jag letat efter länge!

Har velat ha en hängmojäng i fönstret i köket hur länge som helst och äntligen hittade jag en. Nu ser fönstret ut såhär:
 
Blommor skaffade vi också igår, har ju inte orkat/haft tid med att så några frön i år, så vi åkte till ett växthus där vi köpte hem några nya vänner.
 
En basilika:
 
En LIMEbasilika! Riktig speciell doft på den:
 
En tomat- och en paprikaplanta:
 
Och till sist en blomma! En Dahlia:
 
Så söööt. Fredrik ville inte ha några blommor hemma, men sen såg han Dahlian och tyckte den var fin.
 
Riktigt grönt ute är det också, nästan sommar! Igår var det verkligen sommarväder också, som tur är hade jag fixat iordning balkongen dagen innan, så vi kunde sitta på balkongen ett tag igår.
 
Gah, blir lite knäpp på mitt tangentbord. Råkade välta ett glas med vin på den igår, så idag är min c-tangent lite jobbig, jättetrög att trycka ner. Bra timing då jag måste skriva mycket nu. Riktigt bra.
När uppsatsskrivningen och resten av skolarbetena är klara så ska jag nog göra en storstädning av datorn, både invändigt och utvändigt. Installera om windows, damma ur chassit, försöka rengöra vinrester från tangentbordet.. Men det blir sen.
 
Nu ska jag vara trött och känna att jag borde fortsätta skriva på uppsatsen men också känna att jag är alldeles för trött för det.
 

21 Maj 2013

Idag hade jag handledning om min B-uppsats som jag håller på att skriva nu. Trodde helt klart att min handledare skulle säga att det jag skrivit hittills är helt bajsigt och att jag skulle vara tvungen att skriva om allting och sen inte hinna få klart allt tills ventileringen om en vecka. Men det gick bättre än väntat faktiskt, fick riktigt fina kommentarer om det jag skrivit och lite tips om hur jag skulle kunna förbättra struktureringen av min text, så det kändes ju bra.
Bara någon vecka till av det här och så är det ledigt för min del. Ska bli skönt att låta hjärnan få vila ett tag, har ju gått på högvarv ett tag nu, blir så himla förvirrad, tappar ord och kan inte riktigt funktionera som en riktig människa när jag måste tänka så mycket som jag gjort nu.
 
Därför har jag kommit på ett bra knep för att sluta tänka:
 
 
Mitt svar på det är alltså att bli blond igen helt enkelt!
"Jaha" tänker ni säkert, "kommer du inte ihåg att du för inte allt för längesedan blev trött på att vara blond, efter att det tog en evighet innan du fick rätt nyans på håret?"
Klart jag kommer ihåg det! Men nu blev jag trött på håret igen, som jag alltid blir, och funderade på att antingen bli blond igen eller färga det rött. Sen tänkte jag att det är ju lättare att bli rödhårig efter att ha varit blond, än att bli blond efter att ha varit rödhårig. Så blont hår fick det bli. Eller ja, blont hår med mörkare underhår, då.
Har bara blekt det en gång än så länge, har jag tur så behöver jag bara bleka det en gång till och sen ha på en pärlblond färg för att neutralisera de gula nyanserna.
Synd att håret blir så olika nyanser av att bleka då jag har utväxt, för håret vid rötterna är en blandning av vitt och lite kycklinggult, sen är resten av håret morotsfärgat, förutom topparna, för de är jätteljusa av nån anledning.
Nog ska detta bli okej till slut.
 
Kanske var ett misstag att färga håret blont just innan jag ska skriva klart min uppsats, för jag känner hur hjärncellerna sakta dör bort..

15 Maj 2013

Gårdagen gick bra. Arkivbesöket var lite konstigt, men jag fick veta det jag ville veta och det tog inte alls för lång tid. Efter besöket där tog jag en liten runda i stan för att göra ett ärende åt Fredrik och samtidigt passade jag på att kika på lite kläder, främst klänningar jag kan tänkas ha på mig på ett bröllop som jag och Fredrik ska på i sommar.
 
Klänningsutbudet var inte direkt som jag hade hoppats på.. Varför är det jämt så att då man är ute efter ett visst plagg som ska vara på ett visst sätt så hittar man aldrig något sådant, utan man hittar jämt klänningar som är tvärtemot det man letar efter.. Nu vill jag ju ha ett lite ljusare plagg, en klänning helst, men det ska ju inte vara vitt eftersom det ändå är på ett bröllop jag ska ha på mig den och då är vitt = NEJNEJNEJ. Och helst ska man ju inte ha svart på sig heller.. Men nu hittar jag BARA svarta klänningar som jag faktiskt skulle kunna tänka ha på mig annars, eller vita... eller med jättefula mönster.. Det jag främst skulle vilja ha vore något i gammelrosa eller sådär, hittade några på nätet som var intressanta, men de verkade inte finnas i butik.
Nu har jag ju ett tag på mig att leta klänning, då bröllopet inte är förrän 10 augusti.. Förhoppningsvis hittar jag något innan dess.
 
Dock hittade jag ju såklart en hel del andra kläder som jag köpte. H&M har ju nån rea nu, så det blev ett par plagg som jag inte hade köpt om de var fullpris, eftersom jag är snål. Men så snart de hade röda prislappar på sig så kunde jag inte säga nej.
Den här hade jag faktiskt sett i butik förr, men var inte så sugen på att betala nästan 80 kronor för den då..Så nu fick jag den för 30 kr istället! :
 
 
Den här klänningen passar JÄTTEBRA, förutom över brösten, såklart.. Så går det väl då man inte orkar prova kläderna innan man köper dem. Måste påminna mig själv om att jag inte är en storlek 34:a längre. Går nog att fixa på något sätt:
 
Den här tröjan var ju nästan FÖR perfekt för mig för att jag inte skulle köpa den:
 
Den här köpte jag mest för att jag ville ha något ljust alternativ att välja mellan:
 
Sen gick jag in på second handaffären Kupan här i stan och där hittade jag ju såklart också lite kläder. Second hand = bäst.
 
Den här toppen var ju nästan som figursydd för mig:
     
 
Och en klänning för sommaren som man lätt kan ta på sig över en bikini (kanske måste köpa ny bikini snart dock..):
 
SEN hittade jag mitt bästa köp för dagen. NÄR MAN INTE HAR BARN SÅ FÅR MAN KLÄ SIN HUND ISTÄLLET!!!!
 
Nä, skämt isido, har letat efter nåt slags klädesplagg åt Samus som hon kan ha på sig då det regnar mycket, för hon gillar verkligen inte då hon får regn på sig, särskilt på huvudet. Detta är något som hon endast kommer ha på sig då det regnar mycket, om ens då. Måste modifiera den lite bara, klippa ärmarna kortare och fixa huvan så den håller sig på plats, kanske göra midjan lite smalare också för nu hänger den mest.. Annars passade den jättebra, matchar ju hennes sele också! Och den kostade bara 10 kronor.
 
Måste säga att jag skrattade ganska mycket åt hur himla söt hon såg ut med den på då vi provade den igår, då det spöregnade då vi var ute på kvällsrundan. Vår lilla prinsessa :)

14 Maj 2013

Idag ska jag försöka ta mig till Nordanå så jag kan göra en skoluppgift där jag ska gå igenom ett arkiv. Blir spännande att se hur det går, då jag aldrig varit på ett arkiv förr..
Ska cykla dit, jag som inte har cyklat sen innan vintern.. Får väl förbereda mig på träningsvärk i benen och bakdelen. Igår pumpade jag luft i cykeln så den borde vara redo för färd om några timmar.
Får bara hoppas att magontet jag haft sen imorse har försvunnit tills dess, annars blir det ett otrevligt äventyr. 
 
Samus är en lustig liten filur.
Här har hon somnat mitt i leksaksbitandet:
 
Hon gillar att använda mig som madrass.
 
Ibland tror jag att Samus tror att hon är människa, för väldigt ofta så sätter hon sig så här, som om det vore det mest naturliga i hela världen.
Liten knäppfis är hon.
Nu ska jag försöka skriva lite till innan jag måste börja göra mig iordning för att ta mig iväg. Samus får stanna hemma tills Fredrik kommer hem från jobbet.
 
 
 

10 Maj 2013

Här sitter jag och har en flik uppe med googleresultat för "kognitiva begränsningar" som hjälp inför uppsatsskrivandet.. och en om "dramaturgi".. Vad har hänt med mig? Känner mig otroligt vuxen som ens vet vad det där betyder.. Måste googla bilder på söta djur och datorspel för att väga upp det lite.
 
Så ja, jag skriver på min uppsats, har gjort en hel del läsande och forskande och annat så nu är jag redo att få ihop allting till en läsbar text. 5 sidor av 15-20 klara redan och 18 dagar kvar tills en ventileringsklar uppsats ska vara inskickad. Borde nog klara av detta känner jag. Kommer nog ändå vara uppe hela natten dagen innan allt ska vara inne och försöka få ihop det ännu bättre dock, för det är så jag rullar, så att säga..
 
Igår var en mysig liten ledig dag mitt i veckan, kändes som det var lördag, så nu känns det som det är söndag, fastän det är fredag.. Konstig känsla. Var klara med veckohandlingen vid 11 redan, sen åt vi en jättemumsig brunch.
 
Jag hade en glutenfri baguette med ost och korv i, grillade revben från grillningen dagen innan som blev över, stekt ägg och lite mer korv. Och apelsinjuice på det! Riktigt gottigott.
 
Fredrik hade detta:
Vegetariska korvar, stekta ägg och bröd. Och apelsinjuice.
 
Sen sov vi bort halva dagen, ellet åtminstone jag. Fattar inte hur man kan somna i soffan så ofta som jag gör..
 
Verkar som vi helt plötsligt ska iväg på bio ikväll och se nya Star Trek-filmen. Samus får lite ensamträning också, vilket är välbehövligt.
Samus var förresten helt slut igår efter grillningen i onsdags. Så mycket nytt att lukta på, så många människor att hälsa på.. Är faktiskt stolt över hur bra Samus betedde sig. Först var hon jobbig eftersom hon ska verkligen hälsa på ALLA hon ser. Hon är ju lite framfusig också, och med så mycket styrka i en sån liten kropp så vet hon inte riktigt hur hon ska bete sig.. Men till slut så var hon duktig och när vi flyttade oss inomhus eftersom det blev lite kyligt så tog det inte lång tid innan hon la sig i soffan med oss och halvsov.
 
Nu måste jag fortsätta med skrivandet en stund innan det är dags för lunch.
 

6 Maj 2013

Ska skriva lite snabbt eftersom vi ska äta alldeles om några minuter.
 
I torsdags så fick Fredrik helt plötsligt ett SMS... "Nu är sängen här". Jaha. Två veckor för tidigt bara. Hur ofta händer det förresten, att någonting man beställt kommer två veckor TIDIGARE än man väntat sig? Hon på Mio som hjälpte oss välja säng sa visserligen först att det skulle ta 1,5 veckor ungefär, men ändrade sig och sa att det skulle ta 3 veckor för de inte hade sängen vi ville ha i lagret. Men sen tog det 1,5 veckor ändå.
 
Tur för oss, antar jag!
För nu har vi ny säng.
 
Såhär såg det ut före, lite stökigt, men ändå mysigt.
Pyttesängen och katterna som sover.
 
Såhär ser det ut nu:
 
Värsta superjumbosängen! 180 cm känns så hiiiimla mycket, även om det "bara" är 60 cm mer än vi hade förr..
Fredrik och Samus testligger sängen just efter vi fått iordning den.
Helt okej säng! Ger den 9/10, den får inte 10/10 just för att den är så himla stor.. men det är väl bra också, men lite av mysfaktorn från gamla sängen försvann ju, för det var så litet och trångt och mysigt.
 
Sen tog jag lite bilder på mitt fula hår.
 
Ja.. Jättemycket utväxt som sagt. Jag låtsas att håret ser bättre ut då det är i tofs eller bakåtslickat och med någotslags hårband som drar bakåt allting.. Men jag vet ju att det ser hemskt ut. Måste verkligen få något gjort med håret snart, känner jag.
Men där har ni min naturliga hårfärg, damer och herrar. Synd att jag inte är jätteblond längre, som när jag var liten.
Lite bilder på mig själv i bloggen blev det också, längesen sist.
 
Ibland kan Samus vara lite trött efter en längre promenad, särskilt då det är varmt ute, som det var idag.
Helt slut är hon.
Men ändå glada tjejen!
 
Och Samus och jag gillar att mysa och pussas.
 
Och till sist ville jag visa en bild som Fredrik visade mig... Har fått mattan från sovrummet in i vardagsrummet nu, och Samus verkar gilla den.. Såhär låg hon under bordet ett tag:

Knäppfisen.
 
Nåja, nu är det matdags. Blev lite gott och blandat i bloggen den här gången.

1 Maj 2013

Oj oj oj.. Är det redan Maj alltså?
Då är det bara ungefär en månad kvar tills min uppsats ska vara färdig och inlämnad och sen opponerad och sådär.
 
Nåja, mycket har hänt sen sist.
 
Fredrik åkte ju iväg till Malmö över en långhelg och lämnade mig ensam hemma med monstret och katterna. Det gick ju rätt bra faktiskt, även om Samus var lite jobbig ibland som hon är ibland. Men det är ingenting som jag inte redan är van vid. Saknade Fredrik rätt mycket, men han kom hem helskinnad igen på söndagen.
Här är lite bilder på saker jag åt då Fredrik var borta!

 
Glutenfri baguette med bacon, ost, sallad och kryddor i.
 
Glutenfri tortellini med bearnaisesås på och nån sallad med riven morot i. (JAG ÄLSKAR VERKLIGEN TORTELLINI + BEARNAISESÅS!!! skulle äta det JÄMT om det inte var så himlarns dyrt.)
 
Fläskarré med ris, morotsbitar och sås jag gjorde av stekskyn och lite maizena.. Ja, alltså, jag lagar kött VÄLDIGT sällan. Så detta blev inte direkt någon kalasmåltid som jag hade tänkt mig. Såsen smakade hemskt också. Måste träna lite på mina köttlagarfärdigheter.
 
Såhär ledsen var Samus när Fredrik var borta:

Lilla tjejen..
 
Idag var ju Fredrik ledig, så vi åkte med Fredriks bror hem till Fredriks mamma (många Fredrik i den meningen!). hade Samus med oss förstås och så var Devil, Fredriks brors hund, där också.
Samus är ju fortfarande väldigt jobbig då hon ska försöka umgås med Devil, är nog för att hon inte umgås med hundar alls annars. Men jag känner ändå att det blir bättre för varje gång de träffas. Devil blir så himla irriterad av att Samus kommer och ska lukta på honom, sen hoppas han iväg och det tar ju Samus som en lekinvit och börjar hoppa ännu mer på honom. Är en lite jobbig cirkel det där. Men som sagt så känns det som det blir bättre för varje gång. Kanske de kan ligga på golvet och vila bredvid varandra någon gång i framtiden.
 
Vi bestämde oss för att ta en tur till Falkträskberget på en liten hajk tillsammans med hundarna.
Såg en himla massa älgbajs och lite rådjursbajs också har jag för mig.
Tog lite bilder på toppen av berget, både jag och Fredrik tog bilder så det är lite olika kvalitet på dem såklart (för min mobilkamera är gjord av en potatis ungefär). 
Riktigt trevligt och fin utsikt över hela Skellefteå var det där uppe. Kände dock lite av hur både halsen och näsan svullnade upp av både ansträngningen och av vad jag tror är pollen i luften. Kommer vara intressant att se hur det blir med pollenet i år, om jag måste knarka allergitabletter hela sommaren eller om jag slipper det..
 

RSS 2.0