31 Juli 2013

Tänkte skriva ett litet snabbt inlägg innan det är dags att gå och lägga sig ganska snart.
Strax är det dessutom Augusti vilket betyder att sommaren snart är över.. Blöh. Längtar verkligen inte till vintern, även om vintern i sig kan vara rätt mysig. Jag kommer INTE vara glad över kylan och allt som kommer med det.
 
Igår åkte vi till stugan igen, måste ju ta vara på ledigheten och sådär. Tyvärr så regnade det ganska mycket nästan hela tisdagen, så vi fick vara inomhus nästan hela tiden, förutom då vi gick ut med Samus.
Devil var inte i stugan utan var inne i stan hon några hundvakter över dagen och kvällen, så Samus fick vara lite för sig själv i stugan. Tror hon tyckte det var lite tråkigt. (stålmannen-hunden!)
 
 
Sov över ännu en natt där och natten gick riktigt bra, frös inte alls under natten och mådde bra på morgonen, vilket alltid är trevligt!
 
Under onsdagen så tittade faktiskt solen fram under den tidiga eftermiddagen och Fredrik och hans mamma bestämde sig för att bada. Samus ville också följa med, så hon fick också bada lite.
 
 
Så knsiga de där två är, går och badar i iskallt vatten.. Tydligen var det ganska skönt, men jag är van vid sjövatten och inte havsvatten, så jag vågar inte riktigt doppa mig om det inte är över 18 grader varmt.
 
Samus blev lite rädd för vågorna, så hon ville inte bada så länge efter att hon nästan fick en våg över huvudet. Så hon och jag satte oss på klipporna och såg på då de två knasisarna gick ut djupare i vattnet för att sedan doppa sig själva.
 
 
Vi hade det bra på land, Samus och jag.
 
Sen kom vi hem idag och så har vi inte gjort så fruktansvärt mycket idag.

27 Juli 2013

Jisses!
Måste skriva ett helt eget inlägg om åskstormen nu inatt.
Tror det var mellan 12 och 1 på natten som man märkte av att det började blixtra lite lätt ute.. Först fattade man ju inte att det var åska, men sen började man höra att det var det. Vid 2 så satt jag och Fredrik ute på balkongen och såg på då åskan var nästan rakt ovanpå oss, den var så nära så jag knappt hann räkna till 1 innan man hörde åskan mullra efter blixtnedslaget.
 
Försökte ta lite tuffa bilder, har aldrig försökt ta några bilder på åska förr, så det var mest lite test sådär. Men en bild blev faktiskt "okej", för att vara ett nybörjarfoto.
 
 
Provade lite olika tekniker, men önskar jag hade fortsatt med denna jag använde för att få den här (lång slutartid). Då kanske jag hade fått andra, mycket bättre bilder. Nåja.
 
Åskan fortsatte mer ordentligt efter vi hade lagt oss, strax efter vi suttit ute. Men då var man för trött för att orka sitta uppe och se på det och försöka ta bilder. Var tydligen ett riktigt ordentligt åskoväder, eftersom den slog ut elen i nästan hela stan, till och med sjukhuset var helt svart i 40 minuter eftersom åskan slog ner både elen och reservelen.
 
Jag tyckte det var riktigt mysigt i alla fall. Önskar nästan lite i smyg att det blir åska ikväll med..
 

26 Juli 2013

Äntligen lite ordentligt sommarväder. Och jag bara njuter av den.
 
Idag gjorde jag något jag inte ätit på sjukt länge. KARJALANPIIRAKOITA!!! (KARELSKA PIROGER!!!1111) Glutenfria sådana förstås.
Då vi var nära Byske så fanns det en glutenfri kokbok där med recept på karelska piroger och jag har faktiskt funderat länge på att försöka prova göra sådana, eftersom Fredrik aldrig ätit karelska piroger förr. Bättre med glutenfria än inga alls! Fotade receptet (ja, det är så man gör nu för tiden, vem orkar SKRIVA AV ett recept?) och såg till så att vi köpte med oss allt som behövdes då vi handlade igår.
 
Resultatet blev.. ja.
 
 
Jag nöp inte ihop de ordentligt, tydligen. Eller så är det den glutenfria degen som gör att de inte vill hålla sig som de ska. Jag skyller på det! De öppnade upp sig lite i ugnen i alla fall.
 
 
Nu är det ju rätt länge sen som jag åt riktiga, gluteniga karelska piroger (18 år sedan nu faktiskt, om inte mer!). Så jag kan inte riktigt säga hur lika dessa är de "riktiga". Men helt okej smakade de iaf.
 
Och såklart så gjorde jag äggsmör till. Går ju inte äta karelska piroger utan äggsmör.
 
 
Eftersom min farmor kommer ifrån finska Karelen så är dessa piroger 1/4 äkta karelska piroger. Tänk på det!
 
Under promenade med Samus så hittade vi nycklar på marken. Dessa hade en bricka på som det stod att man skulle lämna in de i närmaste brevlåda ifall de hittades. Så vi lämnade Samus hemma och tog en liten tripp till närmaste mataffär som också innebar närmaste brevlåda. Tog inte med Samus eftersom hon nog hade fått värmeslag och dött..
 
Det är himla fint här under sommaren, måste jag säga.
 
 
Mycket trevlig promenad.
 
När vi kom hem så tog jag det lugnt på balkongen ett tag. Vill som sagt njuta av värmen så länge den är här, är inte långt kvar tills marken är vit och jag befinner mig under 20 filtar och längtar till sommaren igen.
 
En tomat på tomatplantan har blivit röd! Märkte att den hade blivit lite orange igår, så det gick riktigt fort.
 
Måste börja fundera ut lite vad man ska göra av tomaterna när de är mogna. Salsa? Tomatsallad? Bara äta de som de är?
 
Förresten, har nog inte talat om att vi skaffat oss ett nytt husdjur här hemma.
 
 
En liten larv!
För ungefär en vecka sedan då vi skulle ha sallad till maten så märkte jag en massa smuts inuti salladen. När jag kikade närmare så såg jag att det var en massa hål i salladen också, och i ett av hålen så hittade jag denna lilla filur. Den har fått flytta till en plastburk som jag fyllt med lite pinnar. Ger den lite nya salladsbitar nästan dagligen och den har verkligen växt otroligt mycket på bara en vecka, den är säkert minst dubbelt så stor nu än då vi hittade den.
 
Hoppas lite på att den ska bli till en puppa och sen bli nånslags flygande varelse och att vi får se då det händer, för sånt tycker jag är så himla tufft, hur en larv kan bli till en fjäril eller vadsomhelst.
 
 
Han är nästan lite söt faktiskt.Vi har döpt honom till Dr. Snickers.

24 Juli 2013

Vi var alltså i (nära) Byske idag! Det är ett litet samhälle som ligger ungefär 3 mil utanför Skellefteå och där har Fredriks brors sambos familj en sommarstuga. Var en riktigt fin dag idag, så det var ju trevligt det också.
 
 
Mysigt litet hus med en massa grönt runtomkring.
Samus tyckte också det var fint.
 
 
Hittade fina blommor på marken.
 
 
Hade lite besökare lite överallt på kroppen, har nog aldrig sett så många mygg på ett och samma ställe på en och samma gång förr. De brydde sig inte ens om att man var rakt i solskenet, för de kom och snodde sig en matbit från en även då.
 
 
Dessa små jävlar, alltså. Ska komma och sno en massa blod från en. Fy!
Känner nästan att jag blivit lite mer "immun" mot myggbett nu. Förr brukade mina myggbett svullna upp som bara den och nästan se ut som bölder och hålla sig i nån timme. Nu märks det knappt att jag blir biten, kanske kliar en kort stund. Men tydligen så verkar jag få lite böldiga myggbet också fortfarande.
 
 
Ja.. Förr hade den där nog varit minst dubbelt så stor ändå. Så det är ju bra. Men det är också sånt man får vänja sig vid då man bor här. Det och vintern.
 
Så man höll sig väl mest inomhus även om det var jääääättevackert och varmt och skönt väder ute. Försökte trotsa myggen några gånger dock och tog bilder ute.
 
Samus tyckte det var otroligt mysigt att rulla runt i gräset.
 
 
Knäppfisen.
 
Sen tog jag lite bilder på naturen. Man ska ju passa på när det är vinter typ 3/4 av året här uppe.
 
 
Blekfisfoten som tillhör blekfisen som inte verkar få någon färg alls i sommar (jag).
 
 
Någon blev lite trött av värmen och av allt roligt springande och (försök till) lekande med Devil.
 
 
En helt okej dag var det ändå, trots myggen. Fick riktigt god mat också som verkligen fyllde magen. Ska bli riktigt gott att äta det till lunch imorgon också, mmm.
 
Sen åkte vi hem.
 
 
Norrland.
 
Imorgon ska vi iväg tidigt. Ska vara hos veterinären vid 9:30 för en eventuell operation. Får dock se om det blir något av det hela eftersom Samus böld inte verkar ha vuxit något alls sen besöket förra veckan, så det blir väl i slutet av augusti den tas bort istället. Hoppas nästan det faktiskt, även om det vore skönt att få bort den och eventuellt få veta vad det är för någonting.
 
Nu blir det kanske lite soffvila ochsen är det inte länge innan man ska gå och lägga sig också. Längtar lite.
 

23 Juli 2013

Känns som sommaren bara rinner bort med regnet. MEN! Idag var det faktiskt riktigt fint väder. Det var det iofs igår med.
 
Igår tog jag lite bilder på plantorna på balkongen, som är lite sura för jag inte visat upp dem på bloggen på länge.
 
 
Blommor!
Första blomman på chiliplantorna! Får hoppas på att det hinner komma fler blommor och att det hinner komma ens någon liten chili innan säsongen är över.
 
 
Paprikan växer sig stor och fin, blir många paprikor i år! Börjar nääästan närma sig den storleken som paprikorna i affärerna har. Snart så.
 
 
TOmaten börjar bli rätt enorm. Har blivit så stor nu så vi var tvugna att bära ner den från där den varit, för den började växa lite för högt och började böja sig för den inte får plats att växa mer uppåt..
Massvis med tomater, som ni ser. Väntar bara på att de ska bli röda och lite mjukare. Sen jävlar blir det tomatkalas!
 
 
Dahlian växer på.
 
Massvis med söta chiliplantor.
 
Samus tycker som sagt att det är jättemysigt att ligga på balkongen.
 
 
En riktig soldyrkare är hon.
 
Fast det är rätt mysigt att ligga på balkonggolvet, faktiskt, så jag förstår henne.
 
 
 
Idag bestämde vi att vi ville göra något istället för att bara vara hemma och tråka, så vi planerade en utflykt till stugan med Fredriks mamma och mormor. Där grillade vi och hade allmänt trevligt. Hann måla en del också!
 
 
Var himla fint väder som sagt, men blåste himla mycket så man blev nästan lite kall. Lågvatten var det också.
 
 
Samus tyckte det var skoj i stugan, som vanligt. Nu ligger hon helt utslagen i soffan eftersom hon inte vilade alls under dagen som hon brukar. Lilla hjärtat.
 
 
Det var väl ungefär vår dag. Imorgon ska vi tydligen till Byske. Får se vad det är för kul ställe.
 
Har förresten funderat lite på varför Samus ligger så konstigt i soffan ibland. Men härom dagen så fick jag svaret på min fundering.
 
 
Som husse som hund.
 
 
 

18 Juli 2013

Ibland undrar jag verkligen vad det är jag tänker med.. Skulle tacka ja/nej till höstens kurser och märkte just innan jag skickade iväg allting att jag råkat söka till 50% Konstvetenskap C istället för 100%.. Och det är ju mitt förstahandsval och det jag verkligen vill plugga i höst, så jag äntligen kan få mitt kandidatexamen till slut.
Skickade en sen anmälan på 100%-kursen och får hålla tummarna för att jag kommer in på den istället för 50%, för jag orkar inte läsa något fram till nästa sommar när jag kan bli klar med den till just efter nyår..
 
Idag kom vi hem från stugan som vi varit i från i måndags. Eller ja, har ju varit hemma varje dag för att mata och vattna både katter och växter. Men sovit har vi gjort där. Tänkte göra ett litet inlägg om tiden där!
 
Måndag:
 
På måndagen åkte vi till stugan där Fredriks mor och bror + familj också skulle spendera veckan. Under dagen så såg det faktiskt ut som det skulle kunna vara bra väder under dagen.. men en stund efter vi kommit fram så började det regna. Och det fortsatte regna till på kvällen.
 
Samus tyckte ju förstås att det var jättekul, för hon älskar både stugan och Devil som också var där.
 
Tisdag:
 
När vi vaknade på tisdagsmorgonen så var både jag och Fredrik jättefrusna. Lillstugan som vi sov i var inte alls varm. Jag kände mig typ död och som om jag höll på att få världens jobbigaste förkylning. Samus tyckte det var kul att hon fick sova med oss i "sängen" istället för på golvet som hon brukar.
Under dagen var det ungefär 9 grader varmt (jag trodde det var Juli och inte typ mars-april, men vad vet jag?).
Innan vi åkte in till stan för att fixa med katter så hände detta:
 
 
Jag tycker det är ett STORT framsteg det här. Samus är ju lite jobbig med Devil, hon vill jämt vara nära honom, lukta honom i ansiktet och leka. Det tycker Devil är lite tråkigt och vill inte vara nära henne då. Och även om Samus bara vill lukta på honom så blir han rädd för att hon ska hoppa på honom och leka, så han hoppar iväg, vilket gör att Samus hoppar efter honom för hon tror att han vill leka.. En ond cirkel..
 
Men här kunde båda hundarna ligga bredvid varandra utan att hoppa iväg. Så det har blivit lite bättre. Nu KAN Samus lukta honom i ansiktet och bara gå iväg, men ibland så rycker Devil till, Samus tror det är lek på gång och sen springer hon efter Devil som bara vill bort från henne. Men jag tror att de kan ligga helt lugna bredvid varandra mer i framtiden, när Samus väl lugnat ner sig lite till.
 
Under kvällen blev det faktiskt lite varmare.
 
Så här såg det ut i lillstugan som vi sov i.
 
Tog ett värmeelemelt med oss till lillstugan nästa natt. Men det gick.. lite sådär.
 
Onsdag:
 
Klockan 4 på natten så vaknade jag av att jag frös jättemycket. Såg att elementet var på, men märkte att den skickade ut KALLUFT istället för varmluft.. Jisses. Satte på värmen på den och sen blev det lite lättare att sova igen. Vaknade dock med ännu värre förkylningskänsla på morgonen än dagen innan.. Kändes inte så jätteskoj alls.
 
Morgonen var dock fin, var faktiskt rätt varmt också.
 
Här till vänster på bilden är lillstugan som vi sov i!
 
 
Vi satt till och med ute i solen en stund innan vi skulle in till stan på uppdrag igen.
 
Samus och jag satt tillsammans och filosofierade lite om världen och livet och allt det där.
 
Sen åkte vi in till stan. Samus skulle till veterinären.
 
 
Samus har haft en böldliknande sak på sidan av mulen i några veckor, där morrhåren växer ungefär. I helgen så kändes det som den hade växt lite, så vi bestämde oss för att ringa till veterinären om den. De tyckte vi skulle in och visa den, vilket vi gjorde.
 
Veterinären tyckte att den skulle opereras bort, men sa också att det är omöjligt att veta VAD det är förrän man fått ut det och skickat in på provtagning. Så på torsdag nästa vecka är det operation, om nu bölden vuxit sig större än den är nu. Annars blir det operation i augusti istället, så man slipper ta hand om ett öppet sår under rötmånaden.
 
Får hoppas att det inte är något allvarligt bara..
 
 
Man blir så orolig över sina små älsklingar jämt.

Vi var inne i stan rätt länge för Fredriks bror skulle sälja sin bil och sådär. Synd att man missade ganska mycket av solskenet då, men nåja, kanske blir lite sol igen i sommar innan vintern drar fram igen.
 
 
Torsdag:
 
Äntligen vaknade man upp varm, för nu fungerade elementet som den skulle hela natten. Idag skulle vi hem, så det blev lite packande och annat fixande. Tog en liten tur tillsammans med kameran innan det.
 
 
 
Jag gillar att ta bilder på dramatiska moln tydligen.
 
 
Sen tog jag en hel del bilder på bin på blommor, några blev riktigt tuffa.
 
 
 
Och så var det med det. Sen åkte vi hem och här är jag nu.
 
Fredrik verkar ska gå på Trästocksfestivalen (en gratisfestival som är varje år här i Skellefteå) en stund om några timmar. Jag känner mig lite kluven och kanske stannar hemma med Samus. Får se!
 
Nu orkar jag inte skriva, vilket ändå är lägligt eftersom jag inte har så mycket mer att skriva om. Avslutar med en tuff bild på Tuff-Samus.
 
 
 

13 Juli 2013

Nu har Fredrik ÄNTLIGEN semester! Eller ja, den börjar väl egentligen på måndag, men vi har redan tjuvstartat firandet av den.
Blev en liten semesterdrink igår efter vi varit på långpromenad med Samus.
 
Lite Sprite och nån likör som vi köpte i torsdags med melonsmak. Riktigt gott faktiskt!
 
Idag har vi redan hunnit med att ta en promenad in till stan för att handla lite saker. Samus fick också följa med, Fredrik fick vara ute med henne medan jag gick i affärerna. Det känns bra att ge henne lite mer miljöträning så hon någon gång lär sig att människor inte alls är så jätteintressanta som hon verkar tro, så kanske hon slutar vilja gå och hälsa på ALLA hon ser ute någon gång..
 
Blev lite nya saker inhandlade. Köpte lite underkläder, sen köpte jag en del annat smått och gott som jag tänkte visa!
 
En snygg liten klänning som man kan ha nu under sommaren, lätt att ta på sig och inte alls för varmt. Har faktiskt på mig den nu och den är riktigt mysig att ha på sig. Bak är den helsvart, utan några mönster.
 
 
Ett grönt linne! Det här är min favoritmodell när det kommer till linnen, har redan en svart och en lila sen innan, nu såg jag att de hade fått in gröna och var tvungen att köpa
 
 
En liten kjol, köpte den just för att det ska vara lätt att ta på sig och inte vara allt för varm nu under sommaren. Kostade dessutom bara 30 kr.
 

Nya skooooor! Borde väl egentligen ha köpt sneakers eller liknande, för det är sådana jag mest använder när vi går på promenader, och de jag har är trasiga och läcker in vatten då det är blött ute. Sådana här skor är INTE sköna att gå långpromenader med egentligen.. men får prova ett tag och funkar det inte så får jag köpa sneakers, eller så fortsätter jag använda mina trasiga skor och lägger pengarna på ett par ordentliga vinterskor när det är dags för det istället.
Köpte dessa mest för att NÅGON har bitit sönder mina gamla sandaler som jag hade tänkt ha på mig på bröllopet om en månad.
 
Kan säkert tejpa med lite eltejp och så är de nog lika bra som nya (ja, tycker inte man ska kasta saker i onödan om det går att fixa! :( ).
 
Förstår inte riktigt varför Samus har börjat bita sönder saker mer nu än förr.. Sist var det sladdarna till mitt headset som rykte, nu mina skor.. Men igår fick hon ett tuggben, så får hoppas att det kanske får henne att sluta bita på saker som hon inte får bita på.
 
På måndag ska vi till stugan och stannar nog där ganska länge. Måste ju hem lite då och då för att mata katterna och fixa med deras toa och vattna blommor och sådär. Men för det mesta blir det nog i stugan vi är och där kommer vi nog också att sova över rätt mycket. Därför kommer det nog inte bli riktigt lika regenbundna inlägg här i bloggen som jag hade velat, men när vi kommer hem igen ordentligt så får jag knåpa ihop ett inlägg med bilder från stugan, för kameran ska absolut med! (om jag inte glömmer den...).
 

10 Juli 2013

Jag borde verkligen skriva lite oftare i bloggen, istället för att det blir ett inlägg lite då och då med en stor klunga med text och bilder. Som det blir nu. Får försöka skärpa mig!
 
I lördags var det släktfest i Fredriks släkts stuga och såklart så glömde jag ta med mig kamera så jag kunde dokumentera det.. Missade bland annat när Samus tog sitt första dopp i havet, vilket hon älskade! Hoppade runt som en liten galning och verkade ha roligast i världen ungefär.
Är nästna lite sugen på att köpa en liten digitalkamera som man kan ha med sig överallt, för systemkameran är ju lite otymplig och har man fullt i väskan så får den ju inte plats.
 
Fredriks morbror, Göran, tog lite bilder som han skickade till Fredrik. Här är en jättefin bild på Samus som han tog.
 
 
I söndags så bjöd vi påi fika hos oss av någon konstig anledning.
 
Fick ett fint halsband från Fredrik, har velat ha en sån jättelänge nu!
Kan berätta mer om betydelsen en annan gång :)
 
Fika bjöds det ju på, bland annat detta:
Hallon- och kokosstubbe.
 
Och detta:
Chokladmousse.
 
Jag har ritat lite också, för första gången på rätt länge. Men tyvärr höll suget att rita väldigt kort tid, typ två dagar. Nu känner jag mest bara "meh" över allting egentligen, så kanske ritsuget kommer tillbaka igen, vem vet.
Blev lite Art nouveau-inspirerade teckningar.
 
Någon dag så kanske jag gör klart dem.
 
Jag minns inte om jag skrivit om det i bloggen förr, men jag tycker att vårat golv i sovrummet är typ världens fulaste. Någonsin. Och för ett tag sen så fick jag reda på en av anledningarna till varför jag tycker det.
Någon som bott här i lägenheten före oss MÅSTE ha rökt inomhus, eftersom det jag förr trott bara varit en riktigt ful färg är egentligen smuts.
Det ljusa i mitten på bilden är det jag skrubbat fram med hjälp av bikarbonat och lite andra trevligheter.
Här ser man kanske lite bättre hur smutsigt det verkligen är och hur stor skillnad det är på den verkliga färgen och det som är missfärgat.
Det värsta är att det inte går att få bort bara genom att tvätta golvet med vanlig tvättmopp och tvättmedel, för man måste verkligen SKRUBBA bort det ordentligt. Och att skrubba 12,6 kvadratmeter golv för hand är ingenting jag är så jättesugen på att göra. Så helst skulle jag vilja byta golv helt och hållet i sovrummet, till något slags laminatgolv eller liknande. För jag tyckte inte den "riktiga" färgen på golvet var så himla snyggt det heller..
 
Någon dag så kanske vi byter golv där, vem vet?
 

3 Juli 2013

Redan juli alltså? Jisses.. Jag tänker inte säg att tiden går fort, för det gör jag jämt.. men det gör den faktiskt. Känns knappt som mitt sommarlov ens börjat och nu har det snart gått en månad av den.
 
Här hemma går det bara bra. Samus verkar må mycket bättre, känns nästan som hon varit lite extra busig för att ta igen de dagarna då hon var lite lugnare på grund av sjukdom. Men det är ju bara ett bra tecken, så tycker inte man kan vara så arg då hon exempelvis snor ens strumpa och springer runt med den och man försöker jaga efter henne för att få tillbaka den..
 
Här är en bild på Samus som äter hälsofil och knäckebröd!
 
Det är nog hennes favoritmat just nu..
 
I lördags var vi på namngivning! Fredriks brors lille pojke Sebastian skulle "få" sitt namn. Var en kul och lite speciell ceremoni av ett lite mer annorlunda slag och det var trevligt att träffas och umgås med de som kom också.
Tog en hel del bilder, men tänkte bara visa några jag tog. Vill nämligen inte visa bilder där det är en massa folk och lägga upp sådant utan att fråga personerna om det är okej att lägga upp det och sådär. Men nog förstår ni!
 
 
Tårtan var jättesöt!
 
 
Det var Samus och Fredrik också.
 
Mina älsklingar :)
 
Tog en promenad i Boliden (där vi var och där Fredriks bror + familj bor) och tog lite bilder där. Är faktiskt väldigt fint där.
 
Som ni ser så var det fint väder. Såg lite molnigt och grått ut på förmiddagen, men till slut så släppte molnen fram solen. Sen blev det varmt.. riktigt varmt.
 
 
Samus njöt i alla fall av både promenaden, värmen och all uppmärksamhet hon fick under besöket.
 
Hon njöt så mycket av det så hon blev riktigt trött i bilen på vägen hem.
 
Och jag menar verkligen riktigt trött.
 
 
 

RSS 2.0