rummel och rabalder

Eftersom klockan är efter 12 på natten så är det torsdag idag och det betyder att det bara är en vecka kvar tills vi flyttar. Börjar ju kännas lite i magen nu, pirrar lite och sådär.
Nu i veckan så har Fredrik fixat lite med våra blivande skrivbord, de ska byggas själv av MDF-skivor, nu håller bitarna på att målas. Än så länge känns det som att resultatet kommer bli riktigt snyggt. Men de blir inte helt ihopmonterade förrän vi flyttar, så det blir lite som en överraskning att se hur resultatet blir till slut.

Kyo är väldigt mysig nu på senaste tiden, han har lagt sig brevid mig i sängen då jag ska sova, precis vid huvudet nästan, sen ligger han där och spinner tills jag somnar. Det är ungefär det mysigaste ljudet någonsin att somna till, måste jag säga. Och imorse så kom han och la sig vid mig igen och så låg vi ett tag och halvsov brevid varandra innan jag steg upp. Han är verkligen mitt lilla hjärtegryn.

Nu har han slutat med sin medicin också och än så länge så verkar alltid vara helt okej, men ska hålla koll så man tar sig till veterinären igen tidigt ifall det börjar krångla med honom igen.
Vi har dessutom inhandlat ett stort katträd som vi ska ha i nya lägenheten. Hoppas katterna blir glada av den. Hoppas de gillar nya lägenheten överhuvudtaget.. Men det känns som de borde gilla den, eftersom det blir mer rum för dem att springa runt på, och förhoppningsvis så kommer vi få upp ett nät eller liknande på balkongen till våren/sommaren så de får lite frisk luft då.

Här kommer ännu en ganska halvdålig bild på håret, men på den ser man hur färgerna blandar ut sig i det blonda håret. Det är inte riktigt meningen.
Man ser också min sidecut som jag hade i somras, som jag aldrig nämnde eller tog bild på som jag la upp här på bloggen, fast som nu växt ganska långt.


Även om jag ser ut som ett troll i håret just nu så är jag väl ganska nöjd över livet ändå.

tentaångesten är borta.

Igår fick jag veta vad jag fick på senaste tentan - äntligen. Fick godkänt.
Var väldigt orolig där ett tag, tog ju nästan två veckor för dem att rätta allt, och jag har varit orolig hela den tiden. Jag har haft ont i magen, mått illa, haft huvudvärk och till och med gråtit lite på grund av oroligheten över tentan. Var nästan hundra på att jag skulle få underkänt och vara tvungen att göra omtenta. Och när omtentan hade varit? Jo, samma helg som vi tänkt flytta och det var ju säkert därför jag var extra orolig över allting.
Kanske jag också underskattar mina kunskaper litegrann, jag tror nog inte att jag är lika bra som jag är.

Det känns bra nu. Kändes som om en sten lika stor som månen försvann ur mitt bröst då jag såg resultatet för tentan. Nu slipper jag oroa mig under ledigheten, fast jag måste ju förstås läsa en hel massa som jag inte hunnit läsa. Men det ska nog gå bra.

Hade förresten rätt om håret. Har en hel del grått i mitt blonda hår på den svarta delen och en hel del rosa/orangefärgat hår på den röda. Yay.

Hair days.

Idag gjorde jag någonting knäppt.



Hej, jag heter Jonna och tror att jag är en 15-åring som är tuff i håret nu.
Typ.
Fast jag känner mig faktiskt mer som "JAG" nu än jag gjorde i det helblonda håret. Kanske bara har saknat mitt röda hår.
Hade nog förträngt hur jobbigt rött hår är, kommer ju rinna av och bli rosa hur fort som helst. Och så kommer mitt blonda hår också bli rosa, för det röda kommer färga av sig. Och på sidan med svart hår kommer ju lätt bli grått till slut. Nåja.
Lite fler bilder kanske? Svårt att ta bra bilder dock, men försökte mitt bästa!




På sista bilden så är håret fortfarande blött, men den visar väl färgerna bäst egentligen. Får försöka ta bättre bilder sen, kanske be Fredrik ta någon bild åt mig eller sådär.

Nu ska vi snart iväg in till stan, blir nog skoj!

wiedzmin

Idag har det snöat. Och regnat. Och snöat igen. Och sen regnat ännu en gång.
Tror vädret har någonslags kluven personlighetsstörning om jag ska vara ärlig..
Men snön verkar då fortfarande ligga kvar på marken. Fast jag vet ju inte riktigt, har inte varit hemifrån sen i fredags eftersom jag varit så upptagen med skoljobb. Borde egentligen sätta mig och läsa på inför de två chattillfällena på onsdag som jag har, men orka.

I fredags så var Fredrik och jag i Boliden. Det ligger väl några mil här utanför Skellefteå, för de som inte vet. Där bor Fredriks bror + sambo + deras katter + hund. Fast största anledningen till varför vi var i Boliden var för vi skulle äta på Café 33. UNDERBAR mat. Blev en bakad potatis med kryddsmör och buffalo wings till mig och en bakad potatis med falafel till Fredrik. Sen efteråt så åkte vi en kortis till Fredriks bror och umgicks tills vi tog bussen hem igen.
Var faktiskt allra första gången som jag åkt buss här i Skellefteå, om man räknar bort första gången jag åkte hit med buss från Sundsvall..
En riktig trevlig kväll, kul att komma hemifrån ett tag.

Nu är det bara 17 dagar kvar tills vi ska flytta. Börjar pirra lite i magen faktiskt. Och även om vi inte fått veta någon om medlemskapet i föreningen än så SKA det vara fixat, får vi inget brev om det innan onsdag så ska det ringas till en massa till folk igen.

Känner att jag har ont i halsen nu. Lite som om jag har öppna sår i halsen som svider varje gång jag sväljer. Hoppas jag inte är påväg att bli sjuk. Räcker väl med att jag måste både packa och plugga under hela julledigheten? Sjukdom på det skulle visserligen vara pricken på i:et. Ska försöka göra lite te och hoppas att det hjälper.

Här har ni plötsligt, helt utan anledning, en grissvan som jag pillade iordnig häromdagen.


vintertid

Det jobbigaste med vintern är att det är så mörkt ute jämt, särskilt här uppe i norrland. Solen hinner ju knappt upp innan det är dags för den att gå ner igen.
Var lite jobbigt imorse då jag vaknade och det var mörkt och jag tänkte "åh, vad skönt! kan somna om ett tag till för än ska jag inte upp!".. några minuter senare så var klockan 8:50 och min väckare ringde.
Riktigt jobbigt är det också då det är ljust ute, men eftersom det är så molnigt så syns det inte.
Lite halvdeprimerande sådär..
Men nu är det väl inte sådär hemskt många månader kvar innan det blir varmare igen.. Fast ja, det verkar ju bli varmare varje dag redan nu, för nu är det 3 plusgrader ute och all snö håller på att smälta bort igen.

Denna ritade jag för några dagar sedan, tyckte den blev söt:

Rita med datormusen är bäst!

Har väl inte så mycket mer att skriva direkt, förutom att det nog blir en ganska stressig sista vecka innan jullovet nu. Men sen får jag vila ett tag.. Medan jag läser det jag inte hinner läsa nu i veckan.

December 12, 2011

Tentan är avklarad och nu väntar jag mest på att få veta resultatet på den. Och så pluggar jag också, förstås.
Ska ha 3 lektioner på en vecka nu(nu på onsdag, måndagen efter den och sen onsdagen efter det igen), jämfört med 1 lektion per vecka. Det betyder att jag måste läsa jättemycket mer nu än vad jag måste annars.
Men sen så är det lite ledigt där vid jul och nyår och sen är det inte alls länge kvar tills vi flyttar.

I fredags fick jag ju också veta om hur jag kommer plugga i vår.. ungefär i alla fall.
Fick veta att jag inte kommit in på concept art, vilket var ganska jobbigt att få reda på faktiskt. Även om jag oroade mig lite över att läsa det, eftersom jag är så kritisk mot mitt tecknande och sådär, så var jag verkligen, verkligen sugen på att läsa den kursen. Är visserligen på reservplats 47.. Så det finns väl en liten astronomisk chans att jag kommer in ändå, även om det känns ganska osannolikt..
Blir väl att jag läser Konstvetenskap B istället, vilket var mitt andraval. Även om det just nu känns som jag inte kommer orka plugga det med tanke på hur mentalt trött jag blivit av att läsa A-kursen nu.. B-kursen lär väl bli som nu fast tio gånger värre.
Men får väl försöka orka, antar jag.

Med tanke på nyheten om skolan så har jag varit på det här humöret hela helgen ungefär:


Just nu så saknar jag mitt mörkade hår rätt mycket, ungefär som jag hade på bilden här ovanför. Eller så saknar jag bara att ha ögonbryn.
Just nu så ser mina ögonbryn ut såhär:

Orkar inte ens noppa ögonbrynen längre för det blir ändå ingen skillnad, för mina naturliga ögonbryn är så himla ljusa. Känns som ögonbrynen skulle bli alldeles för mörka ifall jag färgade i den färgen jag haft förr.
Det är så svårt att vara tjej :( :( :(

Önskar jag aldrig klippte mitt hår. Klippa det kort var en riktig dum idé.. Nåja, snart är det tillräckligt långt för att jag ska orka gå vidare med hårplanerna, tänkte mig att det ska vara gjort där runt nyår någon gång.
Nu blev det spännande, va?

tentatata

Då var det dags igen; Hemtentaskrivande.
Blir jämt besviken när det inte är frågor som jag läst extra mycket om och som jag skulle kunna skriva klart på en kvart ungefär. Men nog ska jag väl klara av att svara på dessa frågor med, även om det tar lite längre än jag hade hoppats.
Det som är lite jobbigt är att laptopen slutat fungera, så nu MÅSTE jag sitta vid min stationära dator då jag skriver allting. Måste ha mina supertunga böcker i famnen och mina ben kommer säkert somna tusen gånger på grund av vikten som ligger på dem.
Hade varit skönt om mitt datorbord var lite större.. Köpte ju den som jag har nu som en liten provisorisk sak tills vi hittade något bättre.. Det var för nästan ett år sedan (hjälp! om två dagar har jag bott här i Skellefteå i ett år!). Skulle inte förvåna mig ifall jag kommer ha detta datorbord långt efter vi flyttat till nya lägenheten med, även om planen är att försöka hitta ett lite större bord dit..

Men det är ju tur att jag alltid sparar allting på min USB-sticka, annars hade jag inte haft några anteckningar kvar alls.
Får nog försöka formatera om laptopen då man har tid och hoppas att det ska få den att fungera igen.

Såhär ser vår nya TV-bänk ut förresten, orkade inte ta bild på den så jag hittade en produktbild på nätet istället.

Ser lite mindre ut på bild än den gör i verkligheten, försök tänka på att längden på den är 180cm, så förstår man nog hur stor den är. Där får vi plats med TV:n, Playstation3:an, förstärkaren och en massa mer. Ska ju inhandla en LP-spelare någon gång i framtiden som ska få sitta brevid TV-skärmen.

Blir nog mycket bilder sen då vi flyttat, ska ta både före- och efterbilder. Önskar bara jag var klar med hemtentan och att tiden gick jättefort så det var Januari redan..

en massa text

Och där kom äntligen vintern.. tror jag? Det är åtminstone snö på marken som ännu inte hunnit smälta bort. Var det ju visserligen så en kort tid för någon vecka sedan också.. så det är väl inte helt omöjligt att detta också hinner smälta bort.

Igår var Fredrik och jag på Jysk tillsammans med Fredriks mamma. På morgonen kom jag plötsligt på att tv-bänken som vi tittat på förr var på rea fram till igår. Så ville vi köpa den så vore det ju bäst att göra det direkt, annars skulle den kosta 400 kronor mer. Så vi köpte den.
Sen var vi lite lustiga så vi byggde ihop den då vi kom hem.
Stod att det skulle ta 60 minuter i anvisningarna, men jag tror nog det tog närmare 160 minuter att få ihop den helt och hållet..
Snygg är den i alla fall! Kanske tar bild på den och visar senare.

Idag är det också prick en månad kvar tills vi får tillgång till nya lägenheten. Kanske inte behöver säga att jag redan börjat räkna ner dagarna?
Måste till någon färghandel sen och leta färg till skåpsluckorna, vi vet redan ungefär hur de ska se ut, behöver bara bestämma exakt vilken färg och sen köpa det. Så är vi klara att måla de ganska snart efter vi flyttat in allt.
Blir det som jag tänkt mig så tror jag att köket kommer bli jättesnyggt till slut. De som känner Fredrik och mig kan nog förstå att det inte blir något tråkigt kök direkt..
Önskar bara vi kunde hitta ett snyggt matbord och stolar som inte kostar skjortan och som inte är så små så de hellre skulle platsa i en lekstuga..

På torsdag är det dags för hemtenta igen.. och jag har nog inte pluggat så mycket som jag borde ha pluggat. Och imorgon så ska Fredrik på julbord med jobbet och jag ska visst också följa med..
Men nog borde jag klara hemtentan ändå. Bara de inte lägger till frågor på hemtentan som vi inte läst om så ska det nog vara lugnt.

konstigt

Först lite good news! Vi blir av med lägenheten 1:a februari! Så det blir bara dubbelhyra i en månad, vilket känns jätteskönt. Nu ska bara bostadsrättsföreningen svara angående medlemskapet som skickades in för över en månad sedan..

Lovade att visa lite gamla målningar som jag hade hemma hos mamma och pappa, så här är de!

Försöker väl få det här relativt kronologiskt, men jag minns inte riktigt i vilken ordning jag gjort dem, men ska försöka! Det mesta är gjort i akryl, förutom första som är i vattenfärg.




Här är en av mina första målningar som jag gjort. Tror jag var 7-8 år gammal. Gick i lågstadiet i alla fall och alla 1-3:or hade en visning med målningar alla gjort och föräldrarna fick köpa målningarna så vi kunde skrapa ihop pengarna till en resa till Kolmården.



Här var jag 10... Nä, nu skämtade jag lite. Minns inte hur gammal jag var, men gick väl i gymnasiet då jag gjorde denna. Blev aldrig färdiggjord, vilket egentligen de flesta av mina målningar aldrig blev..



Även denna gjordes under min gymnasietid. Tror det var en av mina mest aktiva perioder inom konsten, kanske just för att jag gick bild och form. Inte riktigt så naturalistisk, vilket jag inte ens strävade efter. Började väl smått med att experimentera lite bland de olika konststilarna som finns, vilket nog syns i de kommande målningarna..



Denna var till en skoluppgift, även det i gymnasiet. Här ser man lite av det som lite var av min signaturgrej; den svarta, uttonade ramen som jag hade på många målningar.



Nu blir det lite.. Ja, jag vet inte vad jag ska kalla det. Mer experimenterande. Denna skapades efter gymnasiet var slut någon gång, hade inte målat på ett tag och en dag så tog jag fram färgerna och spände ett gammalt lakan på en ram och började måla.
Är inte helnöjd över hur denna blev, men vissa delar av den tyckte jag blev riktigt bra, t.ex. den rinnande färgen som jag tyckte ger en häftig effekt. Önskar jag hade jobbat mer på denna, för då hade den nog kunnat bli riktigt fin till slut.



Denna är nog vad jag skulle kalla en av mina mest experimentella målningar. Här gick jag nästan "all in" med att prova lite nya tekniker. Lite synd bara att den blev lite förstörd.. Hade grundmålat med vit färg för att dölja en gammal målning så jag kunde måla över den. Sen använde jag tejp så jag kunde spara de "vita" delarna i målningen. Men då jag drog av tejpen så följde den vita grundfärgen med, så man ser den gamla målningen under. Kanske blev lite tufft ändå..?



Ett av mina mer verklighetstrogna verk. Jag försökte i alla fall få det att se ut så. Ännu en ofärdig målning. Gillar hur ena molnet blev.

Längtar tills vi flyttat och fått det mesta i ordning, så kan jag börja måla igen. Är ju väldigt svårt med katter som springer runt och ska håra ner alla ytor och gnida sig emot saker och ting. Men med andra sovrummet som ska bli typ ett "kontor/extrarum" så kan jag stänga in mig där utan katterna och måla hur mycket jag än vill! Kanske jag vågar mig på att prova oljemålningar igen..

RSS 2.0