bakad potatis

Jag borde sitta och skriva mer på mina uppgifter just nu, de ska ju in på onsdag, alla tre. Men just nu så orkar jag verkligen inte. Klockan är snart 10 på kvällen och jag har suttit vid datorn största delen av dagen och försökt skriva, skriva och skriva.
Jag är ganska trött på att skriva, men ändå så sitter jag här och skriver i bloggen. Lite knasigt hur det är

Men jag längtar lite till på onsdag, för då är det här klart och sen ska jag skriva på b-uppsatsen som kommer vara lite mer lugn, hoppas jag. Blir inte att jag måste läsa en bok på mindre än en vecka och svara på en massa frågor åtminstone, och det är väl ett plus.
Sen när b-uppsatsen är klar så är det sommar och ledigt. Så det ska bli så otroligt skönt att inte BEHÖVA göra något. Kanske kan läsa något som jag egentligen inte BEHÖVER läsa. Så skönt.

Räknade lite slarvigt och kom fram till att jag läst ca. 5900 sidor sen förra september. Det är en rejäl hög med böcker, ska ni veta, nästan 20 stycken faktiskt. Sen har jag ju också läst en hel del annat i skolan som inte är fysiska böcker. Känns lite som om hjärnan kommer sprängas snart av alla ord som jag tryckt in i den.
Och ja, många av böckerna har väl haft många bilder också.
Just nu är jag mest bara spyless på allt som har med skolan att göra. Hoppas sista månaden går fort nu.

Annars har det varit riktigt fint väder ute, såklart det är det så då Fredrik har ledigt och jag måste sitta och hålla på med skolarbeten. För det hade ju varit konstigt ifall jag faktiskt hade fått NJUTA av våren, eller hur?

Idag gjorde jag ganska god middag ändå. Har velat göra bakad potatis i en evighet nu, och idag gjorde jag det.
Resultatet blev nog den godaste bakade potatisen jag någonsin ätit.
Jag hade kräftstjärtar i min fyllning och Fredrik hade sojafärs, och enligt honom så blev hans mat också väldigt, väldigt god, så jag är nöjd.

Här är Fredriks bakade potatis med sojafärsen i:



Och här är min med kräftstjärtarna:


Det är ju lite så att man längtar till imorgon så man får äta detta till lunch också.

Men nu ska jag nog lägga mig i soffan ett tag tillsammans med Fredrik, försöka bli av med alla tankar om skolan jag har och bara ta det lugnt. Kanske man råkar somna ett tag, men det gör absolut ingenting.

bicycle

Idag har kroppen tagit lite stryk.
Bestämde mig igår för att jag måste till biblioteket idag, eftersom vi ändå inte ska handla förrän imorgon och jag har en extralektion imorgon på morgonen, så jag hinner inte till biblioteket då.
Tog ju fram cykeln igår, för första gången för våren(ett STORT vårtecken!), så jag bestämde mig för att ta cykeln in till stan och till stadsbiblioteket.
Innan jag började röra mig så tyckte en liten herre att han också skulle följa med..

Men nix, han fick stanna hemma för denna gången.
Började väl cykla någon gång efter halv 1 och kom fram vid 1 någon gång, så det tar inte så jättelång tid att ta sig fram. Sammanlagt dit och tillbaka är det ca 6 km, och för att visa lite bättre så gjorde jag en tuff illustration på min cykelväg.

Så det är ju en liten bit att cykla.

Första gången det kändes som att jag skulle dö av övercykling var vid lasarettet, ungefär ovanför där det står "Järnvägsleden" på den lite tjockare bilvägen(95:an), och då hade jag ändå inte ens cyklat halva vägen TILL biblioteket..
Men jag kom fram ändå, även om jag redan då var helt slut och undrade lite hur jag skulle orka ta mig hem igen..

Inne på biblioteket så gick jag rakt till hyllan där jag visste att mina böcker skulle vara. Sen kikade jag runt lite.. och lite till.. och lite till. Helt plötsligt så hade det gått TVÅ TIMMAR. Då kände jag att det nog var dags att röra sig hemåt igen.
Bilbiotek verkar vara bra på att suga åt sig ens tid. Var ändå trevligt att gå där, kika på böcker och försöka hitta sånt som passar till det jag behöver. Riktigt trevlig personal också.
Dessa böcker fick komma med hem:

Två böcker om Sture Meijer, en bok om Anna Nordlander, en bok om kvinnliga konstnärer i 1800-talets Sverige(som Anna Nordlander är med i) och en bok om akademiskt uppsatsskrivande, som jag tror kommer hjälpa mycket nu när jag ska börja skriva min B-uppsats nästa vecka..
Blev lite lurad över ena Sture Meijerboken, men tror nog inte jag kommer använda de i min uppsats ändå, ska nog koncentrera mig på Anna Nordlander istället. Så.. egentligen var det onödigt av mig att ens låna Sture Meijerböckerna och bära hem de otroligt tunga bestarna.. Jaja..

Vägen hem var jobbigt. Det hade börjat regna då, så cyklandet kändes inte alls kul. Sista biten hem är uppförsbacke också, och jag kände mig både hungrig och törstig och lite yr då jag kom fram dit. Men jag tog mig hem, även om jag såg ut som en dränkt råtta då jag gjorde det.

Det jobbigaste med allt är att jag VET att jag kommer att få träningsvärk på ställen som jag förr inte ens visste att man kunde få träningsvärk i. Det vet jag eftersom jag fick det förra året, efter att inte ha cyklat på väldigt länge.
Men jag har ändå bestämt mig för att börja träna lite smått. Kanske inte träna-träna så jag går till något gym och håller på där, utan träna lite här hemma med hantlar och gymbollen, lite push-ups och sit-ups och sen när det blir lite varmare så tänkte jag börja jogga lite också.
Måste få ordning på min kondition. Är ju löjligt att jag vid min ålder känner mig som en pensionär och att jag blir helt slut efter att ha gått en kort stund, eller cyklat. Kanske man får lite magrutor och muskler på armarna på köpet!

En söt kattbild för att avsluta det hela:

Ni kan kalla mig för kattbloggen.

Smyckesfest

Idag är en bra dag.
Har haft lektion och sen så åt jag en jättegod lunch, som, som vanligt, brukar vara gårdagens middag.
Det blev detta:

Glutenfri pastasallad med hemmagjord rhode islandsås!
Tycker pastasallad är väldigt underskattat faktiskt, det är ju himmelskt gott och väldigt lätt att laga också. I denna salladen så hade vi majsmakaroner, sallad, gurka, tomat, paprika, purjolök, avokado och stora vita bönor. Fredriks mamma som var och åt hos oss igår verkade också tycka att den var god. Så ett tips till alla er där ute!

Fast något som gjorde min dag riktigt bra var att jag fick ett paket som jag väntat på i mer än en vecka nu.. Vad var det i paketet, kanske ni undrar nu?

Vad är.. detta? Genomskinliga plastpåsar med något underligt innehåll..?

Nää, det är ju bara smycken, som jag beställt från min favoritinternetssmyckeshandlare(oj, vilket långt ord)!

Brukar ju inte beställa saker till mig själv så jätteofta, om det inte handlar om skolböcker då. Men tyckte det var dags att unna mig lite fint, när jag ändå blir så irriterad över att mina öronpluggar ramlar ur hela tiden.
Här kommer lite närbilder på dessa:

Buffelhorn med vit stjärna.


Akrylplast (som jag egentligen inte tål så bra, särskilt om jag har smycket i alldeles för länge)


Söta dödskallar med hjärtan i ögonen (nu såg jag att de inte är helt identiska, detta paret.. nåja) i buffelhorn.


Dessa är dock mina favoriter, även de som var dyrast av de jag köpt. Buffelhorn med inlagt silver i körsbärsmönster. Så söta! Såhär ser de ut i öronen också (ja, jag var tvungen att ha de i öronen direkt de kom..)

Jag är käääääääär.

Sen köpte jag en ring också:

Rostfritt stål. Köpte denna eftersom den var så billig (20 kr ungefär) och de hade den endast i en storlek (XS).
Såklart så skulle jag stoppa den på ett för stort finger så att det första den gör är att fastna där så jag fick ta fram tvålen för att få den loss. Men idag lärde jag mig att mitt högra långfinger är lite tjockare än mitt vänstra pekfinger. Man lär sig något nytt varje dag!
Förlovar eller gifter jag mig någon dag så blir det nog svårt att hitta en ring som passar, eftersom mina fingrar är så himla små.

Nu måste jag springa iväg och göra mig iordning, eftersom jag ska iväg och översätta lite saker snart. Kanske skriver mer om det någon gång..

Piteå

Dagarna vandrar framåt som nån snabb regnskur ibland, känns som dagen knappt hunnit börja innan den tar slut och igår så snöade det igen.

I fredags hade vi ganska kul ändå. Skulle ju på bio, vilket jag skrev i senaste inlägget. Men det jag inte skrev var att vi skulle åka till Piteå för att se filmen, så det blev en liten roadtrip av det hela, med mig, Fredrik och Fredriks bror.
Innan dess så åt vi middag på The Bishops Arms, vilket kändes lite som om vi hade mest tur i världen, eftersom vi försökt äta där minst två gånger tidigare, men det har alltid varit så fullt där så man inte fått plats. Men nu så!
Det blev en glutenfri Cesarsallad, vilket egentligen bara var en vanlig Cesarsallad utan krutonger i.
Hade dock glömt bort hur mycket jag inte gillar stekt kyckling, vilket tyvärr är en del av salladen, men jag är ändå nöjd att de har så mycket saker på menyn som jag kan äta.

Efter maten så var det dags att åka bil i ungefär en timme, norrut, i Norrbotten Län. Har faktiskt aldrig varit så mycket norr som jag var nu i fredags. Piteå ligger ju ungefär precis mellan Skellefteå och Luleå, så så nära finska gränsen har jag inte heller varit på väldigt många år.


Försökte få bilder på skyltarna, men bilen gick alldeles för fort för att de skulle fångar bra på bilden.

Var inte så mycket att se i Piteå direkt. Är en väldigt tyst stad, iaf om fredagkvällarna.



Var trevligt att gå på bio, även om stolarna inte var de skönaste jag suttit i.
Sen var det dags att åke hem, vilket var lite spännande eftersom det snöade så mycket och rakt mot framrutan på bilen så man knappt såg var man körde. Det är tur att Fredriks bror är så bra på att köra bil.


Vi kom hem helskinnade och supertrötta. The End.

Idag gjorde jag en potatissoppa, med ett recept ur Buffés tidning. Den blev väldigt god faktiskt, även om vi inte hade någon babyspenat hemma.

Fetaostmackorna var lite som pricken över i:et också.

Annars så.. har det inte hänt så mycket. Borde fixa lite här hemma, som vanligt. Nåja, någon dag lär vi väl bli klara med allt, förhoppningsvis.

Torsdag 19/4 2012

Här kommer några få bilder om min dag idag.

Jag läste en bok och skrev en massa ord som jag inte tror att någon egentligen förstår något om. Boken är inte så jätteintressant faktiskt, så jag skulle inte rekommendera den till någon.
Men det är väl det här som jag ägnar största delen av mina vardagar till; pluggande. När jag inte läser böcker eller skriver i blocket så sitter jag oftast vid datorn och har antingen chattlektioner eller skriver tentor eller inlämningsuppgifter. Kul grejer! (ibland tröttnar jag dock och vill slippa allt som har med skolan att göra, så då brukar jag starta något datorspel och spela en stund).
Kan väl inte riktigt säga att jag studerar 8 timmar om dagen, 40 timmar i veckan, som är normalt vid heltidsstudier, även om det kan variera, särskilt då jag skriver tenta och kan sitta från 9 på morgonen fram till 12 på natten med att skriva, med några pauser här och där.
Men än har jag inte fått IG i något, så jag antar att jag studerar tillräckligt ändå.
Fick förresten VG och G på tentorna som jag skickade in för snart en månad sen. Go me!



Idag letade jag också recept i några gamla Buffétidningar för att få lite inspiration till middagar vi ska äta i veckan.

Blev en potatissoppa med fetamackor till som fick bli en middag. Resten av maträtterna är sånt som vi äter lite då och då; pastasallad, tacos, satay, lite sånt.
Någon dag så ska jag göra en prinsesstårta som jag hittade i en av tidningarna som är helt glutenfri redan från början. Sen ska jag göra ett bröd som också är glutenfritt.. Recepten i Buffétidningarna är faktiskt ganska underbara för det mesta, eftersom de listar vad som är bl.a. glutenfritt och vad man kan göra för att göra de glutenfria.

Andra saker som gjordes idag var veckohandling och sen kom vi hem och gjorde mat, ungefär.

Vissa kanske undrar om varför jag för det mesta lägger upp bilder på killkatten. Svaret är ganska enkelt faktiskt; det är så himla svårt att få bra bilder på tjejkatten.
Hon har typ någon kattvariant av ADHD eller liknande, hon kan sällan sitta still en längre stund och så snart jag tar fram kameran så förstår hon att det är dags att röra på sig så mycket hon bara kan.
Men ibland, ibland blir det bra bilder på henne med:


Så det handlar absolut inte om att jag tycker om någon av katterna mer än den andra. Båda två är mina små lurviga pälsklingar.

Har blivit mer sugen på att fotografera nu också. Har kikat lite på objektiv och blivit sugen på att köpa ett nytt sådant. Samtidigt så känns det lite ovärt att lägga lite över tusenlappen på något som jag säkert kommer tappa intresset i förr eller senare, även om det säkert kommer att gå i vågor, det där med fotandet.
Borde försöka få tag på en adapter och försöka få Fredriks pappas gamla objektiv att fungera på vår kamera.

Imorgon blir det bio, blir kul att komma hemifrån litegrann.

snö

Jag blir så trött.
Nu har det snöat utan uppehåll sen ungefär 19 igår, vilket har resulterat i säkert 15-20 cm snö på marken.
Har vädret inte märkt att det snart är Maj och det betydet att vi borde vara på väg mot varmare tider, eller har någon bestämt att vi ska hoppa över våren och sommaren och fortsätta med vintern istället?
Jag.Orkar.Inte.Med.Mer.Snö.

Såhär såg det ut imorse då jag steg upp, hej 18:e April:

Och här är det några timmar senare(ja, jag är dålig med vitbalansen i bilderna ibland):


Känns som att jag inte orkar så mycket alls just nu. Får ont i huvudet av att tänka på skolarbeten och allt känns bara jobbigt. Känner mig bara allmänt nere just nu, är nog mest på grund av vädret.

På tal om skolarbeten så har jag skickat in anmälan till VHS om studier i höst. Blev såklart inte alls som jag hade tänkt mig från början eftersom jag inte ens hade börjat med arbetsprover till attributmakeriet som jag hade tänkt söka i år igen. Men får väl helt enkelt ge upp den drömmen. Jag kommer aldrig att bli en attributmakare.
Blir väl inte heller museiolog eftersom jag inte känner att jag skulle orka med 4 timmars resa till och från skolan varje dag, så jag sökte inte det heller.
Blev istället etnologi som jag förhoppningsvis ska läsa i höst, eller kanske kreativt skrivande, filmvetenskap eller vektorgrafik. I sommar så får vi veta ifall jag kommit in på något eller inte.

Fröna som vi sådde förra veckan har börjat kika fram lite. Ungefär såhär mycket:

Två sockerärtor och en liten Tiny Tim(tomatplanta) som säger hej till alla bloggläsare där ute.

Känns som det blev ett lite halvdeprimerande inlägg det här, med gnäll om vädret och diverse annat,  så här är lite bilder på en sovande katt istället som kanske gör allt lite gladare.


Och bilder på en tvättande katt:


Lulu

Skolarbetet slukar min tid som någon slags blodigel. I alla fall nu, när jag ska lämna in två uppgifter senast på fredag och man kan väl säga att jag inte kommit så jättelångt med dem än. Men jag har ju tid kvar, så inte ska vi väl oroa oss för att jag inte ska hinna, inte än i alla fall.

Det känns som det aldrig blir vår. Kommer bara snö hela tiden, även om det aldrig stannar på marken i mer än någon timme, högst. Himlen är jämt molnig, likaså omgivningen och även känslorna ibland och jag minns inte riktigt när det var klart väder ute sist, även om jag har något minne långt där bak om att det kan ha varit nu i veckan ändå.


Vi får väl hoppas på att det snöat för sista gången för nu i alla fall, för nu får våren gärna komma. Helst jättefort.

Härom dagen så blev jag plötsligt sugen på semlor och som tur är så hade jag några glutenfria bröd som funkar bra som semlor, så vi köpte mandelmassa och grädde och så gjorde jag helt enkelt en semla till mig själv. God var den också, även om lite florsocker på toppen hade gett den en liten sötare smak och utseende.


Gjorde som jag jämt brukar göra då jag gör semlor, då jag gör ett litet hål i brödet där mandelmassan ska i så tar jag det brödet som gröps ur och blandar det med grädden och jag har även lite mandelmassa i grädden för att den ska smaka ännu godare. Nog de godaste glutenfria semlorna jag ätit, faktiskt. Och det beror inte bara på att de är de enda glutenfria semlorna som jag ätit.

Det är lite knasigt förresten, det här med min celiaki. Jag blir jämt så paranoid över allting. Så snart jag får lite ont i magen så tror jag direkt att jag fått i mig någon smula av något som jag inte ska äta. Eller om jag känner mig extra trött, som jag gjort ett tag nu. Då tror jag direkt att mitt tarmludd är borta och att jag inte får i mig någon näring och att det är därför jag känner mig så trött.
Jag önskar det fanns något sätt att veta på riktigt ifall mina symptom beror på att jag varit oförsiktig med min mat, eller om det kanske bara är någonting annat.
Förutom gastroskopi då, för jag tror att det vore ganska jobbigt att göra en sådan varje gång jag börjar få ont i magen eller mår lite kasst. Och sånt gör jag ändå inte om, om jag nu inte är tvungen.

Idag gjorde förresten Fredrik och jag något som borde ha gjorts för länge sedan:

Blir nya plantor i år med, förhoppningsvis! Nu har vi så mycket mer plats att ha de på också och det känns skönt.
Det blir chilis och tomater, gurka och sockerärta och till och med honungsmelon, citron och svarta bönor, om de nu vill börja växa, vilket vi hoppas. Var mest som ett experiment, att se ifall det går att få det att växa något ur dessa.
Får se om jag börjar skriva mer om dessa i chilibloggen då de väl börjar titta fram ordentligt, eller om det blir inlägg om dessa här i vanliga bloggen.

Nu ska jag nog gå och göra en till semla, blir nog sista semlan för i år eftersom jag inte sett brödet som jag använder till det i affären på länge. Nåja. Får njuta av det så länge jag kan.

RSS 2.0