29 December 2012

Man blir lätt trött då man har ledigt. Vi har legat i soffan mer än man egentligen borde kanske, sett på serier och halvsovit ungefär.
Julen är över och snart är det nyår. Nytt år.. blir spännande att se vad den bär med sig.
 
Har inte jättemycket mer att skriva faktiskt, tänkte visa lite bilder på Samus, här på en långpromenad med sin favorituteleksak i munnen.
 
Hon ser lite ut som en tax på sista bilden..
 
Nu blir det att ta det lugnt igen, är inte länge kvar innan skolan börjar igen, så får försöka njuta av den lediga tiden man har.
 

21 December 2012

Jag verkar ha hållit mig ifrån kikhostan.. vilket känns hur skönt som helst. Men man ska väl inte ropa hej, egentligen.. Finns väl fortfarande en chans att jag blir sjuk antar jag.
 
Nu har jag LEDIGT!!! från skolan. Fan vad skönt det känns, även om jag ändå tycker att de två kurserna jag läser nu inte är lika jobbiga som de två första. Ska ändå försöka göra lite skolarbeten under lovet, fixa med hemtentorna, hade tänkt göra så att jag försöker svara på minst en fråga om dagen, så slipper jag stressa så mycket i slutet av kurserna när hemtentorna ska in..
Sen måste jag försöka tänka ut någon eller några kurser att läsa sen.. För att få kandidatexamen måste jag läsa klart det jag läser nu, vilket jag gör till sommaren, sen ska jag läsa c-kursen och skriva C-uppsats, sen ska jag läsa 30hp i något ämne som inte rör mitt huvudämne, vilket är humanoria, om jag vill ha kandidatexamen enligt Liberal Educations.. Tror jag i alla fall, det är lite krångligt det där. Har inte ens valt om jag ska ha konstvetenskap eller etnologi som mitt huvudämne.. Etnologi var lite roligare än jag först trodde.
Nåja, får bestämma mig såsmåningom.
 
Igår köpte vi sele till lillmonstret. Hon har varit lite jobbig med koppelträningen, ibland går hon fint och drar inte, men när hon väl börjar dra så är det jobbigt att få henne att sluta. Dessutom drar hon tills hon får svårt att andas, vilket skrämmer mig..
Men det blev en rosa Hurtta-sele i alla fall!
 
 
Vår lilla fotomodell.
 
Sen ville jag visa bild på en jäättegod macka jag gjorde i veckan.
Bacon, sallad, ost, tomat. Det är synd att baguetterna är typ 2-3 gånger dyrare än vanliga baguetter. Men dessa var goda också, inte smaklösa och lika torra som glutenfritt bröd brukar vara.
 
Nu måste jag gå och diska upp lite, sen göra iordning middagen, som idag blir tacos.
Tjarå.

16 December 2012

I veckan har det inte hänt så mycket.. Seriöst så har det faktiskt inte det. Känns som man legat i soffan största delen av tiden.
Fredrik verkar ha fått kikhosta på riktigt nu, har varit hemma hela veckan. Han är SÄLLAN hemma då han är sjuk, så man kan ju anta att han känner sig riktigt kass då han valt att stanna hemma på grund av hans sjukdom.. Han hostar och hostar och hostar tills han ibland kräks. Och det är ju inte så kul.. för nån av oss faktiskt. Värst är det ju förstås för honom och jag önskar verkligen att han blir frisk på riktigt snart, för jag ser ju hur jobbigt han tycker det är att vara sjuk, särskilt så sjuk som han är nu.. Han säger att han önskar att det var magsjuka istället, för då skulle han kräkas i någon dag och sen vara frisk igen. Nu hostar han tills kräkset kommer, och han har gjort det i en vecka nu.. Som sagt så är det jobbigt för oss alla. Jag är ju sån så att jag nästan kräks av att höra när någon annan kräks.. I början av veckan fick jag knappt sova eftersom Fredrik fick hostattacker mitt i natten och jag har jättesvårt för att somna om ifall jag vaknar till, nu har han hostmedicin och slemlösande som hjälper till litegrann. Men jag önskar ju förstås att han blev frisk istället.
Får hoppas att jag inte blivit smittad.. Känns ju som om jag borde ha börjat visssa några slags symptom på att vara sjuk nu om jag har blivit det.. Nåja.
 
Har legat i soffan en massa, för att vi alla varit så trötta. Samus har blivit jätte"pappig" nu när Fredrik varit så sjuk, det är ju gulligt och sådär.. men visst saknar jag att hon jämt brukade komma och ville mysa med mig..
Här ligger 2 av mina 4 älsklingar och vilar. Och det märks ju att Samus blivit lite större. 15,2kg väger hon nu.
 
Nu borde jag väl lägga mig och sova egentligen, nästa vecka är det ju grupparbetsvecka vilket innebär lite mer skolarbete än vanligt.. Sen är det ledigt litegrann, eller ledigt och ledigt.. Har ju uppgifter att göra under "ledigheten", så jag skulle väl inte kalla det ledigt egentligen.
 

8 December 2012

Idag hände en av de läskigaste sakerna någonsin med Samus..
Fredrik och jag var ute med henne på en liten promenad när hon drog lite och Fredrig drog henne emot sig, helt plötsligt så gick hennes halsband sönder, nån metalldel på den som bröts sönder eller något, och Samus blev ju helt fri från kopplet på samma gång. Vi har ju inte vågat ha henne fri alls ute eftersom vi inte är säkra på att hon kommer tillbaka till en då man ropar på henne och det finns inte direkt några områden i närheten där man kan lära henne sånt heller, vilket är himla synd.
Men hon blev fri alltså och hon märkte väl det för hon började springa med världens fart ifrån Fredrik och mig och båda vi blev jätterädda för att hon skulle springa iväg, gå vilse, bli överkörd, biten av nån annan hund osv osv, men vi ropade båda på henne och så stannade hon till, vände sig om och sprang tillbaka mot oss igen. Fredrik fick tag i henne och fick bära hem henne, hon väger ju en del nu så det var ju inte så jättelätt att göra det heller..
Kändes otroligt skönt att hon kom tillbaka mot oss då vi ropade, kanske blir en ordentlig hund av henne en dag.
 
Halsbandet borde man ju ta tillbaka till djuraffären där vi köpte den, har ju bara haft den i 4 månader ungefär, sånt ska ju inte gå sönder bara för att en hund drar lite i kopplet. Fast såklart så är kvittot borta så det blir svårt att kunna bevisa att vi köpt den där så kort tid sen.. Det är tur att jag hade Annies gamla halsband här som Samus får använda nu, den var alldeles för stor för henne då hon var liten och nu sitter den ganska fint runt halsen på henne, så vi slipper köpa nytt på ett tag i alla fall.
 
Igår åt jag världens godaste lunch:
Pulvermos, lördagskorv och ketchup! MM-M.
Fick resultat på andra hemtentan, fick godkänt på den, så nu har jag godkänt på båda, vilket känns skönt. Funderar lite ibland på hur betygen skulle se ut ifall vi inte hade Samus här hos oss och jag hade mer tid att plugga än jag har nu.. Men nu är livet som det är och jag får leva med de betygen jag får. Så länge jag inte får IG och måste göra om en massa tentor så är jag nöjd.

RSS 2.0