Tvättstugeångest

Imorgon åker jag ner till Stockholm, för första gången på väldigt många månader.
Ska bli kul att träffa familj och sådär, sen kommer Fredrik ner dit på Fredag också.
Får se om det blir något skrivande i bloggen under tiden jag är där eller inte, annars blir det väl något inlägg då jag kommer hem om en vecka istället.

Idag är jag mest trött och lite arg.
Trött för att jag nog ofta är ganska trött och arg för att folk gör saker som gör mig arg.
Har tvättstuga idag, så jag ska få rena kläder att ta med mig imorgon. Först så blev man väl lite less redan från början när man såg att det var någon som hade de andra maskinerna, vilket ju betyder att man måste samsas om det enda torkskåpet som finns där.
Inget att göra åt det, tänkte att vi får väl ta hem de kläderna som inte får plats där och hänga upp de hemma istället.
Sen när vi kommer dit för att torka kläderna så såg vi att någon hade tagit sönder torkskåpet, typ slagit till ena dörren så att den hängde på sned.
Såklart det inte går att använda den då. Kul.

Nog att jag förr bodde på en gata där det begicks tre mord inom ett halvår, men tvättstugorna var ju bra åtminstone.

Så nu blir ju tvättiden ungefär en timme längre än det brukar ta, just för att vi måste chansa på att torktumla de kläderna som kanske inte är så jättekänsliga, eftersom vi absolut inte kommer att få rum med ens häften av alla kläderna här hemma.

Fotograferingen blev av i onsdags och den gick väl sådär. Blev inte så jättebra bilder, men som "tur" är så var basisten i bandet inte där, så vi får ta nya bilder en annan gång, då tar vi också med oss en lampa för bättre ljus och sen så blir det "riktig" fotografering av bandet och inte bara bilder på då de repar.

Til sist lite bilder, för att visa att det är vår även här uppe i norr. Kanske inte riktigt så mycket som nere i Stockholm, där jag hört att alla löven på alla träd redan slagit ut.

Det mesta av snön är borta nu, bara några få högar med grusblandat snö som har svårt för att säga hejdå.



Och absolut sist en bild på killkatten som jag tror skelar.

rubiner

Idag har varit en väldigt bra dag, i alla fall till den största delen.
Fick mycket bra nyheter som tog bort den största delen av oron och ångesten jag haft de senaste månaderna, nästan så det borde firas på något sätt då jag åker ner till Stockholm snart, ganske genom att jag lagar en god middag åt mina föräldrar då jag är där.

På morgonen blev jag lite oroad när datorn slutade fungera.. Troligtvis var det hårddisken, som varit lite dålig ganska länge nu, som slutade fungera ett tag.
Nu verkar hårddisken fungera lite temporärt åtminstone, så jag kan sitta vid datorn och göra det jag brukar, men är ju lite rädd hela tiden för att allt ska hänga sig igen så jag inte får på den igen.
Så nu har man beställt ny hårddisk som förhoppningsvis kommer innan påskhelgen. Bara Ånge inte tar paketet som gisslan, som de brukar..
Sen fick jag nya delar till datorn från Fredriks pappa, som nyligen uppgraderat sin egna dator. Från 2-kärnigt till 4, så lite förbättring sådär! Mycket tacksam är jag.

Vattnet här i Skellefteå är kanske smittat med någon illasinnad parasit, så kommunen har gått ut och sagt att de i de drabbade områdena (såklart så bor jag och Fredrik i en av de områdena..) ska koka allt vatten innan det används.
Skojigt värre.. Senast på torsdag så ska det komma fram ifall det nu är någon parasit eller inte i vattnet.

Cyklade idag för första gången på länge, det kändes i benen. Imorgon lär jag väl inte ta mig ur sängen pga. träningsvärken.

Sen så målade jag klart min målning jag målat på nu på senaste tiden, så nu kan jag börja på nytt om jag vill! Eller fortsätta på sånt som jag har påbörjat..
Nåja, såhär ser den ut!

Ganska nöjd är jag nog.

socker

Har egentligen inte så mycket att skriva om. Har väl inte hänt något särskilt här..
Skulle ha åkt till Hemavan över påsk, men nu verkar det vara spikat att vi hoppar över det eftersom påsken är så sen i år och snön kommer vara så slaskig.
Hade varit kul om det blivit av och det var lite kallare, men får se om vi åker dit någon annan gång istället.
Istället verkar det bli att vi åker över till de vi skulle åkt till Hemavan med och grillar.

På onsdag så kanske jag ska leka fotograf och ta bilder på ett band! Ganska spännande och läskigt på samma gång eftersom jag aldrig fotograferat någonting på riktigt sådär.. Tog visserligen bilder på min systers bröllop, men känner själv att jag hade kunnat göra bättre ifrån mig på den planen. Blev ju några riktigt okej bilder då, men jag är ju som jag är, väldigt självkritisk även om andra tycker att jag gör bra ifrån mig.
Hade jag bara orkat försöka mer och experimentera mer på fotografilektionerna i skolan så kanske jag hade varit duktig idag.
Bandet är en av Fredriks kompisar med i, tror inte de har något namn än och de gör mest covers på låtar än så länge.
Tror det blir en rolig upplevelse, om inte annat så blir det ett tillfälle för mig att lära mig mer om att fotografera människor.

Håller på med en ny målning, som egentligen är långt ifrån klar just nu, men eftersom jag pratade om den med mamma så tänkte jag lägga upp en liten smygbild på den.

Ett slags sagoväsen skulle jag nog kalla det, ganska långt ifrån vad jag brukar göra, men jag känner mig fortfarande väldigt inspirerad av Baizley som gör lite liknande målningar.
Använder akvarell och mina nya finelinerpennor som jag köpte förra veckan.
Hoppas jag orkar göra klart denna innan jag tappar lusten och börjar med något annat..

Nu är det mindre än två veckor kvar tills jag ska ner till Stockholm på besök, längtar väldigt mycket! Kommer bli superkul att få umgås lite extra med mina föräldrar.

Studera

Idag blev det mycket gjort i alla fall.
Morgonen började med att jag började frosta av frysen som verkligen hade behov av det, hela översta hyllan var full av is.
Nu är det istället fint och rent där inne, imorgon fortsätter jag nog med kylen och kastar samtidigt bort gammal mat om det finns sånt där i.

Sen fortsatte jag med att leta klart och även bestämma mig för vad jag ska söka till för kurser nu på hösten. Skickade in anmälan också.. Kan vara så att jag gick lite överstyr med väljandet, blev rätt många kurser.. Men ju mer jag har desto större chans att jag kommer in på något, eller hur?

Blev dessa kurser jag sökte:

Digital fotografi och bildteori 7,5h
Konstvetenskap (A) 30hp
Datorspel och lärande I 7,5hp
Skräckfiktion (Distans, Deltid) 7,5hp
Fotografi, GR, (A), Digital Stillbild A 7,5hp
Grundkurs IT 7,5hp
Digital informationsproduktion 60hp
Kriminologi (Distans) I 30hp
Webbdesign, grund 7,5hp Blandade tider,
Finska, Standardfinska för sverigefinska och finlandsvenska studerande I 7,5hp

Alla kurser är på distans och största delen är på halv- eller kvartsfart.. Så har jag tur så kanske jag kan välja flera kurser att läsa på en och samma gång.
Blir kanske stressigt, men such is life.

Det jobbiga med alla konsthögskolor, som jag gärna skulle vilja läsa på, är att de inte går att läsa distans på.. och jag vill ogärna flytta härifrån pga. Fredrik.

Sen har jag beställt biljett ner till Stockholm, 1:a Maj åker jag dit och kommer hem igen 9:e, då tillsammans med Fredrik som åker ner 6:e.

Imorgon blir det nog lite tittande i stan först själv och sen möta upp Fredrik efter han varit på möte på banken, sen förhoppningsvis titta runt lite i affärerna innan allt stänger.
Är fortfarande lite ovan vid att allt stänger så tidigt här.

Nåja, dags för lite Mythbusters, sen sova.

Godnatt.

LatJonna

Ännu en helg som mest gått i lathetens tecken, visserligen har vi fått relativt mycket gjort med tanke på hur mycket vi latat oss, men ändå känns det som man kanske är lite för lat för sitt eget bästa.

Igår, lördag, fick vi äntligen bort den gamla soffan från lägenheten.
Den tog ju upp väldigt mycket plats då vi hade den i hallen, men vi vill så gärna spara den tills då vi flyttar till större, så vi kan ha den som soffa i sovrummet.
Fredriks föräldrar var supersnälla som gick med på att ha soffan hos sig tills dess att vi hittar ny lägenhet och flyttar, jättesnällt!
Nu känns det istället väldigt tomt utan den gamla soffan.. Killkatten är lite sur på oss nu också för att han gjorde soffan till sin och sin systers, låg och vilade och sov där, nu får de istället ligga i nya soffan eller i sängen eller någon annanstans.
Får se efter om man kan hitta på något sätt att få till en mysig plats åt katterna..

På kvällen gick vi hem till en av Fredriks vänner för filmkväll, temat för kvällen var dokumentärer.
Riktigt kul, såg nog 4 dokumentärer sammanlagt och jag fick väldigt många bra idéer till målningar av undervattensdokumentären som vi såg.

Idag fick jag iordning chili- och tomatplantorna lite och fixade lite i hyllorna där de hänger till.
Annars har vi mest sett på Mythbusters, Millennium och legat i soffan och tagit det lugnt. Till det åt vi vegansk sushi!


Måste nästan säga att jag är ganska bra på att laga vegansk sushi.. Är inte särskilt svårt egentligen.
Noriplattor(sjögräsplattorna), ris, gurka, avokado, rödlök och morötter som jag kokat lite för att de inte ska vara så hårda. Till det lite wasabi.
Brukar ha tångrom till också, men det glömde vi köpa.
Tångrom är, precis som det låter, rom gjort av tång. Ganska knäppt vad mycket saker de kan göra som är veganska som ser precis ut som den "köttiga" varianten av matsaker.

Konstkaos

Bilden jag höll på med som jag tog bild av och la upp i förra inlägget är klar nu, men jag tänkte ta bild på den först då vi skaffat en ram till den och satt upp den på väggen. Hoppas det blir snart!

Har hållt på lite med andra teckningar och t.o.m. målat lite.

Lite smygtitt på det jag håller på med just nu.
Chinchillan var egentligen något jag målade för att testa det nya akvarellpappret som blev köpt nyligen.
Kan ju säga att det märks att det är budgetpapper.. men det gör ju egentligen inte så mycket, för den gör ju som den ska.. men det är väl det enda. Pappret blir vågigt, vilket inte spelar så stor roll i det hela, men slutresultatet blir ju inte lika bra då än t.ex. med handgjort akvarellpapper som inte vågar sig.
Blir nog bra till slut ändå.

Teckningen bakom chinchillan är något som jag ritat på lite nu.. Blev ganska inspirerad av Baizleyteckningen och andra av hans verk och ville prova något eget också.. så därför blev den till.
Vet inte riktigt vad jag tycker om den än.. känner mig lite fast just nu, vet inte hur jag ska fortsätta med den.. För den känns absolut inte klar, känns nästan naken fortfarande.

Blir ju bättre bilder på dessa då de blir klara såklart.. om jag nu får de iordninggjorda någon gång.

Lite mer än en vecka kvar nu tills ansökningarna till högskolan ska in.. Ska nog kika om det finns några kurser jag kan läsa, antingen här på campus eller något på distans.
Folkhögskolan ska inte ha in ansökningarna förrän om en månad, så dit är det ju en bit kvar till, dessutom så är det relativt lätta arbetsprover som ska in, så blir inte lika stressigt som jag hade till attributmakarutbildningen.

Ja, de som har missat det så ville jag bara säga att jag inte tänker söka till attribututmakarbildningen i år, mest för att det blev så stressigt med att mamma åkte in på sjukhuset och nu när hon är hemma igen och allting känns lite lugnare så känns det som jag inte kommer hinna få iordning allting.
Tror som jag sa förut att jag nog har en större chans att komma in där om jag läser en konstkurs eller liknande innan.
Just nu känns det också som mitt skapande går mer åt konsthållet än mot hela attributmakarkonceptet, det känns som jag får sublima meddelanden om att jag borde försöka hårdare med min konst, så får se vad framtiden har att säga.

Hollow

I torsdags så var Fredriks pappa här, hjälpte oss med att hänga upp lite tavlor och så umgicks vi och såg på hockey.. Konstigt nog så tyckte jag att hockeyn var kul att titta på. Skellefteå AIK mot Luleå. SAIK vann och det kändes ju lite halvkul eftersom jag bor i Skellefteå nu och sådär.
Kanske också är lite det att Fredrik har tryckt loggorna på SAIK's matchtröjor också.. Jag vet inte!

Fick upp lite tavlor som sagt, så nu börjar lägenheten se rätt fin ut. Fortfarande grejer som måste fixas, men till slut så får vi det klart, när det nu blir.

Såhär ser det ut nu!



Ja.. Ska ta ner gitarren ovanför sängen och hänga upp en tavla där istället. Arbetade faktiskt med den största delen av dagen igår, på kvällen hade jag jätteont i handen för jag var så ovan vid att rita så mycket och så länge.

Det jag ritade var en kopia av en av mina nutida favoritartisters verk. John Dyer Baizleys "Hollow".


La till lite röd färg för att den skulle passa tillsammans med resten av tavlorna på samma vägg som båda två har ett röd/svart/vit tema på gång.. Men nu känns det mest som att jag förstörde bilden med det. Nåja.
Nu är det bara att skaffa en ram till den och sen hänga upp den.

Såhär ser orginalet ut om någon är intresserad:

Kanske skulle kunna jobba som en sådan som målar replikor av kända målningar så att tjuvar kan byta ut prginalet mot kopian och sen sälja kopian för miljarders kronor.

Snart kommer en vän till Fredrik hit, så ska jag göra satay med sojastrimlor och ris och så ska vi väll kanske se film eller något.

RSS 2.0