20 Oktober 2013

Söndag! Är det bara jag eller går helgerna otroligt snabbt? Känns som man knappt hunnit göra något under helgen alls..

Sen senast så har det hänt lite saker. För det första så såg jag mitt första RIKTIGA norrsken! Såg ju ett förra vintern, men den såg jag knappt så den räknades nästa inte. Nu var det ett ORDENTLIGT norrsken som man faktiskt såg och som dansade snyggt över himlen. Nu har jag bott här i snart 3 år och först nu så har jag fått se mitt första norrsken.
 
Snöat har det gjort också, men inte så mycket, som tur är. Men det känns som vintern kommer på riktigt snart, vare sig man vill det eller inte. Men snö är väl bra på ett sätt, gör att det inte känns så kallt och gör kvällarna lite ljusare. Så lite positivt åtminstone.
 
Igår var vi hemma hos Fredriks mamma och hälsade på tillsammans med Fredriks bror och familj. Hundarna fick träffas lite och Samus fick träffa på lille Sebastian också. Gick rätt bra faktiskt! Samus är ganska försiktig nära barnet (om man inte räknar då hon vill hoppa upp och sniffa på honom ibland), även om vi aldrig skulle våga ha henne nära honom utan uppsikt, eftersom Samus inte har träffat barn så ofta och vet inte riktigt hur man ska bete sig och sådär. Men Samus fick sniffa och slicka lite på Sebastians tår och verkade ganska nyfiken när han satt i sin stol och lekte med sina leksaker. Det kändes bra.

Det gick bra med Devil också! Samus förstår fortfarande inte riktigt det här med att Devil inte vill leka med henne eller ha henne uppe i ansiktet hela tiden, så det blev stunder då man fick säga till och hålla fast i Samus så Devil fick lite lugn och ro. Blev lite mer sådant närmare kvällen, men jag tror absolut att det var till största delen på grund av trötthet. Men jämför man med hur det var för ett år sedan så är det tusen gånger bättre nu. Tar ju bara lite tid, tyvärr får de ju inte träffas så ofta, så gångerna Samus får "träna" på att vara lugn med honom händer ganska sällan.
 
Nog med tråkig text och fram med bilder istället!
 
Samus och Devil:
 
Devil är en fin hund. Längtar tills Samus blir lika lugn som han är nu.
 
Sötaste bilden på Fredrik och Samus:
 
Och det bästa Samus vet hos sin farmor är att mysas med hennes katter. Äntligen fick jag bilder på det, tyvärr med min bajsiga telefonkamera så bilderna blev dåliga:
 
Det är så sött då Samus gräver ner mulen i kattens päls. Kanske någon dag då Samus lugnat ner sig så kanske våra katter också vill mysas med Samus såhär.
 
Idag bakade jag lite kakor:
Banan-, havre- och chokladkakor. Mums.
Nu ska jag gå och börja göra dagens middag: Vegetarisk sushi.

12 Oktober 2013

Här kommer ett snabbt litet inlägg för att visa att jag fortfarande är här! Får bli lite halvkort med många bilder eftersom jag strax ska äta lunch också.
 
Känns som dagarna går skitfort.. är det så det är när man blir äldre, eller är det för att jag har rätt mycket att göra just nu med skolan och sådär så det bara känns så?
 
Fått ett okej på mitt uppsatsämne, måste bara avgränsa den lite mer så är jag klar för skrivning. Har redan beställt lite böcker också, så jag är på god väg i alla fall.
 
Fick färga om håret igår. Färgade det ju rött då mamma och pappa var här, för.. snart en månad sen? Men mitt hår tappade jättemycket färg så det röda blev typ rosa på sina ställen. Vilket ju är rätt snyggt, men inte riktigt så snyggt när det är rosa här och där och rött på vissa ställen..
 
Jättemysig färg visserligen! Men inte riktigt det jag var ute efter. Så nu är det mer såhär istället:
 
 
Turborött! Typ. Får ta bättre bild sen, nu hoppas jag färgen håller i sig.
 
Det bästa med hösten/vintern måste ju ändå vara att det är säsong för satsumas. I torsdags handlade vi och då kostade de 10kr/kg och.. ja..
 
 
Vi köpte så mycket vi kunde (3kg max/hushåll tyvärr). Nu lever vi gott tills de tar slut.
 
Hösten ha rkommit till Skellefteå! Har varit höst ett bra tag nu, men har nog inte visat några bilder tror jag?
 
 
Gult och mysigt. Men nu börjar träden tappa löven, så snart är det väl grått och kallt istället för färgglatt och .. faktiskt ganska varmt, konstigt nog.
 
Det här med att ha en supergosig hund har ju sina fördelar, men också sina nackdelar. Typ när Samus somnar på en och så kan man ju inte riktigt röra sig någonstans. Eller KAN kan man ju, men då känner man sig taskig för hon vill vara nära och man bara sticker. Men såhär brukar det se ut hemma hos oss om kvällar/helger:
 
 
Jag är så himla glad över att Samus är så gosig som hon är.
 
Och till sist en bild på Samus som visar hur smart hon kan se ut:
 
 
Nu är det lunch!

5 Oktober 2013

Nu har vi fått upp gardinerna i sovrummet!
 
 
Det ser inte alls lika glansigt ut i verkligheten som den gör på sista bilden, bara blixten som skräms lite. Men jag tycker ändå att det är en stor skillnad jämfört med innan. Garderobsdörrar som aldrg kunde hålla sig stänga eftersom kläderna alltid tittade ut litegrann och katter som tycker det är mysigt att vila på kläderna i garderoben..
 
Måste erkänna att gardinerna kanske är liiiite för mörka, men nu får det vara så. Ser vi några billiga gardiner i något reklamblad så kanske vi köper lite ljusare, om det finns, kanske beigea eller ljusbruna eller något. Kanske stryker dessa någon gång då jag orkar.. och då vi har ett riktigt strykjärn hemma.

I framtiden så kanske det blir skjutdörrar istället eller något liknande, det ver man aldrig. Rummet känns faktiskt lite större nu, konstigt nog. Har nya påslakan i sängen också!
 
Det enda som måste göras i sovrummet nu är att byta golv. Vill gärna ha mörkbrunt laminatgolv eller liknande. Sen så måste vi få upp lite fler saker på väggen också. Sen är det klart. Det gäller att göra lite åt gången bara, till slut blir det som man vill ha det.
 

RSS 2.0