31 Oktober 2012

Blir inte så mycket skrivet när man inte hinner!
Skolan och Samus tar upp en stor del av min tid. Sen försöker jag ta det lugnt lite mellan svängarna också och ibland går det och ibland går det lite mindre bra..
 
Nåja, Samus var hos veterinären på återbesök på grund av örat och enligt veterinären så såg allting jättefint ut. Vilken tur! Hade varit riktigt jobbigt att behöva ge henne mer medicin en längre tid.. Hon HATAR verkligen det.
 
Imorgon så verkar mina föräldrar komma på besök hit till kalla Skellefteå. Men som vanligt så är väl ingenting helt 100% säkert än, så får se helt enkelt, ifall de tar sig hit eller inte. Ska bli skoj att få träffa dem, har inte gjort det på rätt länge nu faktiskt. Sen ska det bli kul och spännande att de ska få träffa lilla Samus också. Blir intressant att se hur det fungerar, att ha folk som sover över och umgås här hela dagarna lång.. Hoppas Samus kan ta det lite lugnt åtminstone.
 
Såhär såg det ut för någon dag sen:
 
Nu har det mesta regnat bort och blivit till någonslags slaskig sörja.. Mysigt!... eller inte.
 
Samus tyckte det är intressant i alla fall.
Lite roligt här för någon dag sedan, det var åter igen lite för tyst då jag satt vid datorn och gjorde skolarbeten, vilket oftast brukar betyda att Samus hittat på något bus.. Men när jag kom till vardagsrummet så hittade jag detta:
Fast hon tittade ut genom fönstret istället.
Hon har blivit rätt duktig på att hoppa upp i soffor.. för det mesta i alla fall, oftast så får man ge en liten hand och lyfta upp henne, för hon förstår inte riktigt att hon måste ta lite sats för att komma upp ordentligt.
Soffan såg förresten ut sådär tidigare också, så det är inte lillmonstret som bitit på det. Måste fixa ett snyggt sofföverdrag åt den. Någon gång..
 
Skolan, ja.. såhär roliga böcker läser jag nu:
Jättekul! Och Samus försöker såklart alltid hjälpa till med mitt pluggande.
Blir inte klok på alla dessa termer som jag måste hålla koll på just nu. Dubbel hermeneutik, positivistisk paradigm, fenomenologi..
Har fått bra feedback på grupparbetena i alla fall, så något rätt gör jag väl.
 
Lite fler bilder på monstret, då, för att avsluta lite grann.

22 Oktober 2012

Skrev ett utkast här om dagen, med en massa ord och sådär, men det blev aldrig av att jag publicerade inlägget.
 
Lite kortfattat handlade det om Samus veterinärbesök förra veckan, om min nya datorskärm och min nya vinterjacka. 
Här går jag och slösar på pengar. Är glad att jag slapp köpa så många böcker till skolan nu, för då hade jag nog inte haft någon bra vinterjacka alls. Hoppas bara att den håller mig varm om vintern nu. Och ja, detär vinter nu, eftersom det både snöat och varit minusgrader på senaste tiden.
 
Samus har haft lite öronproblem och vi har gett henne medicin nu i snart en vecka. På torsdag ska vi tillbaka till veterinären för att se efter om örat är bättre, om svampen som det var pyttelitet av i örat försvunnit. Blev glad när veterinären sa att det var föredömligt att vi kom dit med Samus så tidigt, för det är sällan man märker av öronproblem hos hundar så tidigt som de gjorde på Samus nu. Är lite glad att jag är van vid det där från Annie, som var ett litet öronbarn med kroniska öroninfektioner stup i kvarten. Men jag saknar då den där lurvbollen himlarns mycket, min lilla Annielainen.
 
Det är lite lustigt hur Samus påminner mig om Annie ibland, vissa blickar hon ger mig är nästan kopior på blickar som Annie brukade ge mig, typ "Är du säker på vad du gör?"-blickar, ungefär. Lite svårt att förklara, men ungefär såhär:
 
Saknar henne himla mycket ibland, som sagt. Tror vi har tur om Samus blir ens en tusendel så underbar som Annie var, för hon var verkligen bäst i världen.
 
Skolan går väl framåt. Känns dock som om allting går på autopilot, ungefär. Veckorna bara går och jag blir nästan förvånad över vad jag hinner göra, helt plötsligt är det fredag och jag märker att jag gjort klart alla skolarbeten fastän jag inte riktigt fattar hur jag gjort det, fattar inte hur jag ens orkar, även om mitt ork inte varit helt på toppen på senaste tiden.
 
Nu ska jag nog sätta mig i soffan ett tag och kanske äta något gott. Det blir nog bra, det.

11 Oktober 2012

Tiden är mest bara fullt av stress och dåliga nyheter nu för tiden.
Det är tur att jag har Fredrik, Samus och katterna i min närhet som håller mig på någorlunda bra humör när allt annat brister.
 
Grupparbete idag vid 21:30, imorgon måste jag in till stan, till campusbiblioteket och stadsbiblioteket med, om än bara för att lämna tillbaka en bok. Blir så att jag nästan är tvungen att lämna Samus ensam hemma längre än hon någonsin varit ensam förr, eftersom jag inte kommer hinna dit ifall jag börjar röra mig efter Fredrik kommit hem. Är väl lite nervös och spänd över det också.
 
I helgen borde jag förbereda mig inför nästa veckas uppgifter, som kommer vara ungefär 3 gånger jobbigare än tidigare. 3 gånger mer sidor att skriva är det i alla fall. Massor att läsa också. Ibland undrar jag hur lärarna tänkt sig att man ska hinna med allt.
Etnologi är ju lite jobbigt, men mest flummigt egentligen. Det är en hel del om kultur, perspektivitet, tolkningsramar, etnicitet, skillnad på mångkultur och mångfald, "se med olika glasögon".
Imorgon ska jag nog sitta på biblioteket lite extra och lyssna och sen skriva 3 sidor om ljudvärldarna som biblioteket består av, vilket är en del av uppgifterna till nästa vecka.. Så ni kanske förstår vad jag menar med flummigt.
 
Nog om tråkiga saker, här visar Samus lite olika sätt som man kan sitta/ligga i en fåtölj istället:
 
Fåtöljen flyttades från vardagsrummet in i datorrummet eftersom vi ska hämta hem den gamla soffan som varit på besök hos Fredriks mamma rätt länge nu. Den ska bo i vardagsrummet med vår befintliga soffa, men måste klä om den eftersom tyget på den är rätt trasig och ful.
Längtar efter en ny säng också, men det kommer väl såsmåningom.
 
Jag vet att åtminstone mamma vill se många bilder på lillmonstret så här kommer några till:

2 Oktober 2012

Som jag skrev i slutet av förra inlägget så kanske det blir lite förändringar här snart.. Och det kan man ju säga att det blivit..
 
Blev väl lite knäpp en stund och färgade håret rött igen. Typ. Lär väl ångra mig snart och vilja ha tillbaka det blonda igen, men var trött på utväxten och allt det där. Kan väl aldrig ha samma hårfärg för länge heller. Kommer ju ta en evighet att få det ljust igen om jag någonsin orkar med det igen.
 
Såhär blev det iaf, typ. Rött och så är topparna ljusa. Hade tänkt att de skulle vara ännu ljusare, men det är ju lite svårt faktiskt, färgen "blöder" ju mot det ljusa, om några tvättar lär väl håret vara helt rött med inga spår alls kvar av det blonda.
 
Tog en såndärn fin bild på mig själv i spegeln. Gick ju bra!
Eller inte..
 
Känns rätt ovant att se sig i spegeln och se en rödhårig tjej titta tillbaka igen. Var ju blond i över ett år, sen så var jag brunhårig i flera månader innan det också och innan dess så var jag ju rödhårig i.. hur många år var det nu? Slutet av gymnasiet var jag ju rödhårig, 2004/2005 någon gång. Så 5-7 år var jag en rödtott och nu är jag det igen.
Passar bra med hösten gör håret i alla fall. Är ju höst nu, vilket jag glömt skriva. Såhär ser den ut:
 
Samus växer och är stor snart. Hon har ju tappat en massa mjölktänder nu och hennes vuxentänder har börjat titta fram.
De två där fram på underkäken är början på vuxentänderna, sen ser man liiiite vitt på överkäken också. Resten är mjölktänder som kommer ramla av såsmåningom.
 
Hej säger monstret.

Godnatt.

RSS 2.0