Veganbiffar

Här är ett recept på veganbiffar som jag och Fredrik gjorde igår.
Tycker det är rätt svårt att få till bra hemmagjorda biffar, för oftast så håller de inte ihop så jättebra pga. att de inte får rätt konsistens.
Fredrik hittade ett recept på biffar han ville prova på att göra och vi körde igång och provade på det.
Resultatet blev väldigt bra tycker jag, skulle nästan kunna tro att de är "köttiga" biffar, de smakar väldigt gott också.
De är glutenfria och helt veganska.


Veganbiffar: Ungefär 20-25 stycken, beroende på hur stora man gör dem.
Jag skulle rekommendera att ha en VÄLDIGT stor bunke till allt, för det blir verkligen väldigt mycket som ska blandas ihop.

•600 g kokt mjölig potatis(ungefär 9 normalstora potatisar)
•800 g kokt och urpressad sojafärs (300 g torr färs)
•600 g kokt råris (ca 250 g okokt ris, eller ca 3 dl)
•1 stor gul lök
•4 vitlöksklyftor
•6-8 msk maizena majsstärkelse
•0,5 msk liquid smoke
•3 msk mörk sojasås
•1 msk sesamolja
•salt o peppar

Koka riset och potatisen och gör iordning sojafärsen. Försök pressa ut så mycket vätska ur sojafärsen som möjligt, annars blir biffarna kladdiga.
Mosa potatisen, vi använde ett vanligt glas för det. Det gör inte så jättemycket om det blir större bitar som inte blir mosade.
Hacka löken i bitar, spelar inte så jättestor roll hur stora bitarna blir, så gör de så stora som du själv vill.
Blanda ihop alla ingredienserna och ha i vitlöken med en vitlökspress. Man kan också bara hacka vitlöken om man så vill det.
Vill man ha mer rökig smak så kan man ha i mer liquid smoke, men se då till att ha lite mer majsstärkelse för att slippa kladdigheten.
När allting är färdigblandat så gör man bollar som man sedan plattar ut till biffar.
Stek biffarna på medelhög värme, se till att ha rikligt med olja i pannan.
Färdigt!

Man kan äta de direkt eller så kan man frysa in dem.






Orginalreceptet kommer ifrån: http://www.kopandafoods.com/undergroundburgers/?p=76

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0