Matfest

Händer inte så mycket här i norrland just nu. Väntar på ett paket som aldrig verkar komma, väntar på att chilisarna ska växa och väntar på att det ska bli vår. Mycket väntande alltså.

Tänkte i alla fall visa lite bilder på vad för slags mat vi brukar äta här hemma, sånt brukar ju vara kul.
Vill först bara säga att jag inte är vegetarian, men eftersom jag bor tillsammans med en sådan, som även har "veganveckor" ibland, så blir det ju att mycket av maten jag äter blir vegetariskt, förutom någon köttbit då och då.

Man skulle ju kunna tro att blanda min glutenintolerans med vegetarisk kost skulle vara svårt, men det är väldigt lätt faktiskt, finns många glutenfria rätter som man lätt kan göra vegetariska(och även veganska om så behövs) och även mycket vegetariskt som går att göra glutenfritt.

Det är mest då det är färdiggjord mat, så som quornbiffar och liknande, som ofta innehåller gluten, som jag istället köper någon färdig köttbit till mig själv att äta på.

Vidare till de olika maträtterna!
De här är rätt blandade, vissa är luncher som jag ätit och andra är middagar.


Glutenfri tortellini!
Blev jätteglad då jag såg att det fanns att köpa här uppe i norr. En av mina favoriträtter faktiskt. Helst ska det vara bearnaisesås till också, men nu blev det istället en sallad gjord på ruccola, färsk champinjon och tomat.



Grönsaksbiffar med potatis och en hemmagjord sås gjord av gräddfil, senap och dill + kryddor. Även till det har jag ruccola och tomat.



Burgare! En veganburgare faktiskt, med veganbiffarna vi gjorde härom veckan. Har ganska mycket i burgaren, bl.a. tomat, saltgurka, hamburgersås, ruccola och ost. Till det lite gurka och potatisklyftor på sidan.



Egentligen inte min maträtt, men Fredrik ville att jag skulle ta bild på hans mat då jag tog bild på min burgare.



En väldigt god "röra", kan man nog kalla det. Morot, potatis och lite varierande rotfrukter som man först tärnar, sen kokar och sen steker ett tag. Till det en god sallad med ruccola(jag gillar verkligen ruccola!), spenat, gurka och tomat.



Lunch brukar oftast bli "gårdagens middag". Här en gryta gjort av sojastrimlor, tomat och wokgrönsaker som stekts i sojagrädde och kryddor. Och så ris till det + glutenfri baguette med ost på.



En av mina absoluta favoriträtter i hela världen: TACOS! Eller Nachos blir det ju här. Sojafärs med tacokryddor, tomat, gurka, lök, sallad med spenat i, avokado och turkisk yoghurt. Och nachos såklart.



Hemfriterad falafel. Mycket lätt att göra, väldigt billigt dessutom! 10kr för en förpackning på Överskottsbolaget(nu får ni ju inte gå och köpa upp allting så de är slut när vi ska köpa nya...). Ett paket räcker till 3 personer ungefär.
Potatisklyftor, ruccola+spenat och hemmagjord guacamole.



Och till sist: Risnudlelsoppa! Här har vätskan hunnit försvinna ganska mycket eftersom de kokade lite länge, men denna soppan är väldigt god! Grönsaksbuljong, fond, chiliflingor och tabasco, väldigt gott som sagt. Till det hade jag ruccola+spenat, en morot och en baguette.

Rätt varierat som man kan se, och de här är ändå bra en bråkdel av maten som vi äter.
Kanske kommer ett liknande inlägg i framtiden med mer maträtter, kanske t.o.m. recept och liknande.

Kommentarer
Postat av: Melissa

Vilka goda maträtter. Vattnas som bara den i munnen! :-)

2011-02-15 @ 21:08:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0