Banan- och chokladkakor

Idag har jag gjort jättegoda kakor! De är både glutenfria och veganska.



Här är receptet om någon skulle vilja prova på dem någon gång.

Banan- och chokladkakor, ungefär 20 stycken

3 stora och mogna bananer, helst ska de vara mer bruna än gula.
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 dl havregryn
1,6 dl krossad mandel.
0,8 dl kokosflingor
1/2 tsk kanel
1/2 tsk salt
170-200g mörk blockchoklad
4 msk olivolja

Sätt på ugnen på 175 grader.
Blanda först alla torra ingredienser. Hacka chokladen i bitar och häll i det också.
Mosa bananerna i en skål och blanda i det med det torra, häll också i olivoljan.
Blanda riktigt ordentligt. Använd en matsked och gör kakorna ungefär 2 matskedar stora, sätt de på ett bakplåtspapper.
De ska vara i mitten av ugnen i ungefär 15 minuter. Jag brukar ibland låta de stå i eftervärmen i ungefär 5 minuter till utöver de 15 minutrarna.

Ska de vara glutenfria så se till att använda Ren Havre, men tänk också på att det inte är alla glutenintoleranta som klarar av att äta ren havre heller.
Ska det vara veganska så se till att blockchokladen inte innehåller något animaliskt.
Jag brukar använda mig av hela mandlar som jag krossar i en mixer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0